Familie Ayrton Senna geeft borstbeeld aan paus

Auteur: , 15 Reacties

Een fraai gebaar.

Familie Ayrton Senna geeft borstbeeld aan paus

Het Instituto Ayrton Senna, de stichting die na de dood van de Formule 1-coureur werd opgericht om kansarme kinderen te helpen, heeft deze week een bijzondere buste gepresenteerd van de rijder. Het instituut van de diepgelovige familie heeft een opmerkelijke ontvanger voor het beeld in gedachten: tijdens een ceremonie in het Vaticaan moet het beeld overhandigd worden aan Paus Franciscus.

Aankomende woensdag, morgen dus, zal de familie het bronzen sculptuur presenteren aan de huidige paus, als een eerbetoon aan Ayrton Senna. Het is een gepaste gelegenheid een dergelijk beeld van de Braziliaanse volksheld aan de Rooms-Katholieke Kerk, want het is op 1 mei precies 25 jaar geleden dat de drievoudig wereldkampioen kwam te overlijden tijdens de Grand Prix van San Marino van 1994.

Familie Ayrton Senna geeft borstbeeld aan paus

Het beeld is in opdracht van de moeder van Ayrton Senna gemaakt door de zus van oud-Formule 1-coureur Bruno Senna. Paula Senna Lalli werkt al sinds enkele jaren aan het project en heeft het recentelijk af kunnen ronden. Naar eigen zeggen is het beeld goedgekeurd door de familie.

“I was very proud to be given this mission by my grandmother [Senna’s moeder], who wanted to portray the way he is remembered by the family with lots of warmth. I took on the challenge, even though I knew it would be hard: not many masterpieces like this are approved by our family, and even fewer by grandma, who is known for having high standards.”

Familie Ayrton Senna geeft borstbeeld aan paus15 reacties

Moeilijk hoor, Paus zijn. Vriendelijk lachen, beleefd het beeld accepteren en het daarna snel in het Vaticaans archief tussen de “Ark van het Verbond” en het skelet van Jezus laten neerzetten. Liefst nog achter het nazi goud.
@mashell: het ergste is al die mensen die je ring willen kussen…
@mashell: whaha als vaticaan al het goud zou geven dan zou Afrika geen derde.wereld.meer zijn
@elemento: Afrika was ooit rijk, tot de Europeanen om de hoek kwamen kijken. Ik vind het niet raar dat al die Afrikanen op komen halen wat ooit van hun was. Van mij zijn ze welkom, jammer dat ze eerst hun leven moeten riskeren op zee.
@momo: deel je adres ff met ze.
@str8six: en dan? Maakt dat de oversteek makkelijker voor ze? Snap jouw opmerking niet echt…
@mashell: hahaha 100!
Fantastisch mooi gemaakt. Chapeau.
Jezus, wat een tieten 0.0
@mlbenz: Kwaliteitsbijdrage, 100 punten .. vermits het een reactie op Dumpert, De Telegraaf of het AD zou betreffen.
@mlbenz:
Jongeman het gaat hier niet om een borstenbeeld…
Zelfverheerlijking van de familie Senna da Silva.
Beter gelukt dan dat beeld van Christiano Ronaldo😂😂😆
@ghost: Haha eerste waar ik aan dacht 😄
Die juf kan aardig kleien… voor de rest snap ik die Senna hype niet. Meest overgewaardeerde arrogante kwal ever. En ja ik was Prost fan in die tijd van weleer :-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).