Check deze barnfind van 4 miljoen dollar!

Auteur: , 18 Reacties

Zo vind je ze niet vaak.

Ferrari 275 GTB en Shelby Cobra gevonden in schuur à 4 miljoen dollar

Tegenwoordig zijn er nog maar weinig schuurvondsten die ons versteld kunnen doen staan. We horen immers om de haverklap van allerlei schuurvondsten, de een spectaculairder dan de ander. Voor wat betreft deze schuurvondst is er echter geen twijfel over mogelijk dat het een unicum is. Zeker wanneer de vinder, die het werk al jarenlang doet, claimt dat de desbetreffende dag de mooiste van zijn leven was.

De reden? Wel, Tom Cotter, Barn Find Hunter voor Hagerty, stuitte op een reeks klassieke parels die al meer dan 25 jaar verscholen stonden in een stoffige garage. Onder deze auto’s bevonden zich twee iconen uit de automobiele geschiedenis: een Ferrari 275 GTB en een Shelby Cobra 427.

Cotter wist de bolides te ontdekken nadat hij erover op de hoogte was gebracht door een vriend van de huidige eigenaar. De locatie waar de auto’s momenteel staan weg te kwijnen moet namelijk worden gesloopt, waardoor de eigenaar nog maar enkele weken heeft om een beslissing te nemen over het lot van zijn auto’s.

De eigenaar heeft de auto’s door de jaren heen weten te verzamelen, maar besteedde er na 1991 vrijwel geen aandacht meer aan. De verzamelaar was namelijk nauw bevriend met een monteur, die de auto’s voor hem onderhield. Nadat hij tijdens een motorrace verongelukte wist de eigenaar zich geen raad meer, waardoor zijn verzameling uiteindelijk begon te verpieteren.

Toen de Barn Find Hunter het wagenpark recentelijk ontdekte, bleek de staat ervan nogal wat van zich te wensen over te laten. Desondanks zullen de auto’s na een flinke opknapbeurt weer kunnen schitteren als nooit tevoren.

De Ferrari 275 GTB is een zeldzaam aluminium exemplaar, waarvan er slechts een handvol zijn gemaakt. De gruwelijke V12 in het vooronder zorgt voor een klap vermogen en een schitterend geluid. Samen met een vinylblauw interieur en een tellerstand van 13.000 mijl zal hij ongetwijfeld een klein vermogen waard zijn. Tom vond daarnaast een Shelby Cobra 427, waarvan er ongeveer 100 zijn geproduceerd. Tenslotte stonden er nog een Triumph TR-6, een Morgan Plus 8 en een BMW 325ix.18 reacties

“in schuur à 4 miljoen dollar”… Dure schuur om te kopen dan als je niet weet wat erin ligt. Gave vondst overigens.
Ja en dan gaan ze ‘m nog slopen ook… Pure kapitaalvernietiging!
Dure schuur…
Wat is zo’n 275 GTB toch een schoonheid. Zelfs in de meest saaie kleur op aarde blijft het een schitterende auto.
Wederom loop ik na het lezen van zo’n bericht naar mijn schuur om erachter te komen dat het duurste dat daarin staat een Black&Decker decoupeerzaag is 😕

Is wel een fijne decoupeerzaag trouwens, ook wat waard!
@gulli: laten liggen, zo’n 40 jaar, en zorgen dat er een hoop stof op ligt. Die krengen gaan nog eens bijzonder uniek worden :)
En wederom komt er weer een rijke lul die dit koopt en niet kan waarderen hoe mooi dit echt is. Ik ben ook niet echt van museums want daar staat alles ook stil, maar geloof mij nou maar, deze gaan wij ook nooit meer terug zien, verdwijnen ook in een schuur bij iemand.
@ghost: weleens bij het Louwman Museum geweest? Elke auto rijdt nog en sommige worden gebruikt voor klassieke rally’s
@mastemaker: alhoewel ik het vermoeden heb dat die allereerste Toyota in het Louwman museum niet echt meer rijd.
Maar wat gaan ze nu doen met die wagens dan? Schoonmaken en veilen? Of worden ze geheel gerestaureerd voor je geveild gaan worden? Of worden ze nu gewoon verkocht?
@kilum: Hoe meer stof hoe meer waard, dus zo als ze nu zijn worden ze verkocht.
Wat een droom collectie. Ik kan niet kiezen .. maar als ik er 1 zou kunnen houden wordt het de Cobra. ❤️
Eentje kiezen? Makkelijk, de Cobra.
Hoop er ooit nog één te bezitten uit de CSX6000 reeks…
Wat een onzin, die banden van die Ferrari zijn nog steeds prima? 27 jaar stilstaan… goede kwaliteit. Dit lijkt mij allemaal gescript, niemand laat dit zo achter!
Idd. Ik geloof biet in barn finds. Allemaal een complot!
Ongelooflijk dat er nog steeds dit soort barnfinds gevonden worden
Wow, die E30 325iX! Prachtig!!! Dat die er bij staat zegt genoeg…
deze Ferrari 275GTB is werkelijk een prachtige auto zowel qua design als rijbeleving. Geen wonder dat men daar nog steeds een vermogen voor wil betalen om er eentje te bezitten. Bovendien staan daar in de garage ook nog een aantal andere prachtige auto’s, zoals de Cobra. Het moet zeker weten een fantastische schuurvondst geworden zijn. Het lijkt me echt wel zoals in “chasing classic cars” op discovery channel , mijn favoriete serie overigens.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).