Ferrari-baas Binotto: “Vettel en Leclerc hebben een goede relatie”

Auteur: , 41 Reacties

Dat was te merken ja.

Vettel en Leclerc

Het zijn de minst leuke weken van een relatie. Je kent het vast wel, vlak voordat het uit gaat. Eerst probeer je het nog te lappen met loze beloftes en valse voorwaarden. Dan komt er een aller-allerlaatste kans en verpruts je die kans natuurlijk met beide handen. Scheelt toch weer een lastig gesprek en een bosje bloemen.

Vervolgens kom je in een situatie terecht waarin je nog bij elkaar bent, maar dat het al voorbij is. Wachtend op de nieuwe woning of op je ouders die van jouw voormalig slaapkamer een fitnessruimte heeft gemaakt. Als je kijkt naar de momenten dat Leclerc en Vettel bij elkaar staan, krijg je precies dát gevoel.

Vettel - Leclerc

Volgens Ferrari teambaas Matteo Binotto is dat helemaal niet het geval. Dat is opmerkelijk, want gisteren beleefde de Ferrari-coureurs een nieuw dieptepunt door veel risico te nemen met inhaalacties aan het einde van de race, waarbij ze allebei aan het kortste einde trokken. Geen van de Ferrari-coureurs pakten punten tijdens de GP van Brazilië. Beide gaven ze elkaar de schuld van de inhaalactie en lijkt het erop dat de relatie nog verder verslechterd is. Niets is echter minder waar, zo meldt Binotto aan Autosport.

Het klopt dat het een lastige situatie is om aan te pakken, zeker na Monza. Ze hebben beide toegelicht aan elkaar hoe ze erin staan. Gewoon even de koppen bijenkaar. In Rusland hadden we eer zo’n situatie. Op dit moment hebben ze een goede verstandhouding met elkaar en gaat het prima samen. Natuurlijk, wat tijdens de GP van Brazilië gebeurde helpt niet, maar er is absoluut geen drama.

Leclerc - Vettel

De opvolger van Maurizio Arrivebene gaat de de clash tussen Leclerc en Vettel nog wel onderzoeken en evalueren. Dat gebeurt dan wel in Maranello, zodat de adrenaline en emotie tot een normaal punt gedaald is, aldus de aimabele Italiaan, die hoopt dat beide coureurs nog even een spijtbetuiging doen aan het team. De laatste keer dat beide Ferrari’s een DNF behaalden, was tijdens de GP van Singapore in 2017.

Vettel41 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Mijn dank Ferrari voor de zeer vermakelijke actie gisteren
@chriscross: Max mag ook wel een kaartje sturen. Derde plek 👍
@baidu: Bedoel je niet Sainz ? Anyway, als Mercedes nou hetzelfde truukje doet tijdens de laatste race, dan wordt dat tenminste ook nog een leuke race (het is een doodsaaie baan waar je amper kunt inhalen) !
Een jonge rot die af en toe nog te roekeloos is en een ouwe rot die de magie een beetje verloren lijkt te hebben in combinatie met Italiaans temperament is in mijn ogen ook een goede basis voor vuurwerk. Misschien moet Ferrari hun trots eens opzij schuiven en geen Italiaan aan het hoofd van het team zetten, maar iemand die zorgt voor rust en stabiliteit in het team. Daarnaast zou ik langzaam op zoek gaan naar een vervanger voor Vettel. Ricciardo lijkt mij een hele goede optie. Het temperament van Leclerc zal vanzelf wel wat minder worden met de tijd.
@berlinetta: Die Duitse meneer van Mclaren zou een goede zijn voor Ferrari zijn denk ik. Sinds dat hij er is heeft Mclaren aardig de weg naar boven gevonden. Brengt veel rust met zich mee.
@dieselkameel: Bedoel je Andreas Seidl.
@dieselkameel: ik wil Horner, Verstappen en Newey. Heb ik eindelijk ook iets te juichen, Schumacher is te lang geleden en voelde toch nooit prettig.
@berlinetta: ik denk dat Leclerc beter gaat rijden dus liever niet voor max
@berlinetta: Italiaans temperament van een Duitser en een Monegask?
@vroaaaaaaaaaar: in Noord-Italië wordt Duits gesproken en Monaco is praktisch Genua dus zo gek is het ook weer niet ;)
@vroaaaaaaaaaar: Goh, wat zou ik nou bedoelen met Italiaans temperament bij Ferrari?
@berlinetta: ongetwijfeld, maar op de baan kwam er geen Italiaan aan te pas… dus vandaar mijn opmerking.
@vroaaaaaaaaaar: Deze race hebben Vettel en Leclerc het idd zelf verpest. Ik bedoelde meer de strategische blunders die Ferrari ons dit seizoen voorschotelt. Dat is in mijn ogen ook het zwakste punt van Ferrari. Ik zie ze alleen kampioen worden als ze echt de beste auto weten te bouwen.
Hoort er geen poll bij dit topic: wie heeft nou schuld?
Ik kon er iig hard om lachen. Of de heren bij Ferrari nou erg blij zijn met Pirelli, dat met zo’n kleine banden touche je gelijk 2 lekke banden hebt… dat weet ik zo net nog niet.
Maar jongens, wat een einde. Meer close racing, meer ongelukken, meer herstarts aub.
@gregorius: Met zulke hoge snelheden vind ik het vrij normaal dat je dan een lekke band krijgt als je tegen elkaar aan botst. En aangezien de ophanging van een van de Ferrari’s was afgebroken, was het ook geen zachte klap blijkbaar.
@gregorius: 2 lekke banden? Bij le clerc viel het wiel er zo’n beetje af. Kennelijk toch een flinke tik geweest.
@gregorius: moeilijk te zeggen, maar Vettel lag was Leclerc feitelijk al (ruim) gepasseerd en vanuit die positie kun je moeilijk zien of er al ruimte is om terug te gaan naar de racelijn. Leclerc daarentegen kon prima zien waar Vettel zat en had sneller moeten reageren op de move van Vettel want er was ruimte genoeg op de baan. Vraag blijft dan hoe close ze elkaar passeerde en of er überhaupt tijd was om te reageren.
@vroaaaaaaaaaar: konden we op de herhaling niet zien dat leclerc zijn stuur niet bewoog? M.a.w.: Vettel sneed m gewoon af (op een recht stuk, terwijl ze 250+ deden).
@gregorius: maar dat mag ie doen als ie ervoor ligt. De eerste regel wat men toepast is dat degene die voor ligt, recht heeft op de racelijn, dus in principe kan Vettel hem net zo lang knijpen totdat hij m van de baan forceert. Netjes is het niet, maar ook niet verboden. Daarentegen heeft Leclerc een aardig handje in het niet willen toegeven dat zijn positie verloren is (Japan, GB, Oostenrijk en nu Brazilie). Hij tilt zijn stuur een heel klein beetje naar Vettel toe, vooral om natuurlijk te laten weten dat hij er zit en om de binnenkant van de bocht te hebben. Die gaat echt niet vrij uit hier
Natuurlijk hebben die 2 een prima relatie.
En Epstein heeft zelfmoord gepleegd.
@harrie: Epstein: “I don’t always kill myself – but when I do, I didn’t.”
Gewoon 2 verwende ventjes bij elkaar. Die Le Clerc lijkt me ook geen fijn gastje.Opgegroeid in Monaco he.Als je z’n ogen ziet door de helm heen denk ik,valse blik in die ogen.
@alfarobert: Welk gevoel krijg je dan als je Verstappen zijn gezicht ziet door de helm heen?
@viertakt: dat ie wel een lekkere Limburgse vlaai op z’n tijd lust
@Alfarobert: het moment dat ik LeClerc in Baku op de radio hoorde zeggen “you are stupid Charles” wist ik al dat we met een koekwaus te maken hebben. Die praten altijd over zichzelf in derde persoon. Bekijk ook maar eens goed zijn onboard hier in Brazilië. Vlak voor de touchè staat zijn stuur wel steeds naar rechts. Alsof hij er vanuit ging dat er contact zou komen.
@alfarobert: dat wat je ziet is het heilige vuur dat brandt in zijn ogen. Dat maakt LeClerc een topper.
@mashell: nee hoor hij wordt het niet
Ik heb de keuze van Ferrari van Leclerc als vervanger van Raikkonen nooit begrepen. Ze hadden ‘m eerst bij Alfa of Haas moeten parkeren en na bewezen diensten moeten promoveren. Jean is er arrogant van geworden en dat doet ‘m de das om.

Het lijkt alsof Fezza bang was dat RBR zou gaan winnen met een jonge hond, dus hebben ze z’n grootste rivaal maar in de wagen gehesen. Blijkt dat Jean meer de vijand van de eigen stal is, dan die van RBR.
@technofreak: het was 2-tegen-1. 1 nee: Raikonen laten zitten en Vettel lekker laten chillen. Maar goed, dat werkte niet, zagen we vorig jaar, want Vettel verneukte t zelf.
2 voor: Leclerc is snel genoeg om een topper in wording te worden; dat liet ie al zijn in 1 jaar Sauber. En, misschien stopt het wat extra peper in de aars van Vettel. Dat stopt t zeker; al gaat Vettel er dus niet harder van rijden.
@technofreak: Raikkonen had dit seizoen echt geen 7 pole positions en 2 overwinningen gehaald. Ja er is nu meer drama, maar op het vlak van prestaties is Leclerc toch echt wel sterker tov Vettel dan Raikkonen was. Een goede keuze dus in mijn opinie.
@brent_decat: Ligt eraan wat het doel van Ferrari was met Leclerc. Vettel is/was eerste rijder en Charles zou z’n wingman moeten zijn als pittige tweede viool. Maar het tegenovergestelde is waar. In plaats van wingman, heeft Seb er een concurrent bij gekregen. In plaats van voorbij de wingman van Hamilton moeten komen, moet ie opeens ook z’n eigen team verslaan.
Gewoon weer een kolossale fout van Vettel die weer te eens duidelijk maakt waarom hij nooit weer wereld kampioen zal worden.
Een bloemetje vanaf de kant van Torro Rosso richting Ferrari lijkt mij een ludieke actie.
Nou ja, zand erover. Als de inhaalactie gelukt was zonder de bolides kalt te stellen, had er geen haan naar gekraaid.
@ericd: Maar waarom moet er worden ingehaald? Als VET had gewonnen van LEC, stond VET nog steeds achter in het kampioenschap op LEC. Voor LEC was er wat te halen, voor VET niks.

Het ‘onderling’ racen is mooi voor de kijker, maar had geen enkel doel meer, aan het eind van het seizoen. VET had LEC gewoon kunnen laten gaan, met of zonder teamorders
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

OT: mooi toch, lekker laten racen.
Die move naar links is typisch Vettel. Heeft ie in de loop van de jaren wel vaker laten zien en het wordt er niet beter op. Domme risicovolle actie.
Vettel ging hier gewoon in de fout. Leclerc gaf net genoeg ruimte en wou de binnenkant van de bocht nemen om vervolgens de racelijn van Vettel af te knijpen (zoals Verstappen deed bij Hamilton in die bocht na de safety car). Vettel ging echter al te vroeg naar links waardoor hij Leclerc raakte.
@brent_decat: hoe is het verder met je kennis van de regels? Gaat niet al te best he
@jje003: Over welke regels heb jij het hier dan? Leclerc was in zijn recht, gaf Vettel net genoeg ruimte en die kwam helaas pindakaas lichtjes naar links en raakte Leclerc. Als je mijn kennis in vraag stelt heb ik geen enkel probleem mee zolang je het me zelf dan even uitlegt, wat je niet doet. Gaat niet al te best he
Leclerc had er al in het begin eraf kunnen vliegen als Norris niet had uitgeweken. Heeft Leclerc wel vaker dat hij denkt dat het circuit alleen voor hem is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).