Ferrari-crash: 22-jarige rijdt 488 GTB total loss

Auteur: , 20 Reacties

Das pech, 488 GTB weg. Wel had de knaap de twijfelachtige eer één van de eersten te zijn die de nieuwe turbo-Ferrari naar zijn grootje rijdt.

Ferrari 488 crash

In Keulen is dit weekend een splinternieuwe Ferrari 488 GTB stukgereden door een 22-jarige jongeman. De politie vermoedt op basis van getuigenverklaringen dat hij op de A57 aan het straatracen was met een Audi R8, toen hij de macht over het stuur verloor en de Arie tegen een tunnelwand parkeerde.

Dat het hierbij niet om de eigenaar gaat zal niemand verbazen, de 670 pk sterke en retesnelle 488 stond op een korte-termijn kenteken in is in bezit van een dealer uit Hannover. Waarschijnlijk heeft de knaap dus iets uit te leggen.

De berger publiceerde bovenstaande foto, waarop de schade eigenlijk helemaal niet zo erg lijkt (we zien de linkerachterkant echter niet), doch deze bedraagt 200.000 euro, wat de auto volgens de Duitse media economisch total loss maakt. Als zij het zeggen, maar ’t ziet er niet zo uit.

De politie is erop gebrand dit soort strapatsen te voorkomen: rondom illegale straatraces kwamen dit jaar in Keulen al 3 mensen om het leven.20 reacties

Wat een idioot.
Waar gehakt wordt vallen spaanders.
Ik kan mij zo voorstellen dat je met een geldboete of financiële schadevergoeding dit soort knapen nauwelijks indruk maakt.
@martinus: Kan wel zo zijn maar dat geld moet je wel gewoon betalen.
Ach ja, shit happens, alleen als je met je eigen afgetrapte hok een klapper maakt dan komt het niet in het nieuws.
@dutchdriftking: tjah, bij mijn slippertje was geen cameraploeg aanwezig, had toch wel spectaculaire beelden opgeleverd, zie de kop al voor me;
21jarige drift met Micra en slaat BIJNA over de kop
@bierbuik: Dat is ook niet interessant.
Korte termijn-kenteken EN is in bezit…
Het heet niet voor niets een korte-termijn kenteken.
Gisteren nog een goede reportage over de straatraces in Keulen op Spiegel-TV. Wat een malloten rijden daar zeg. De politie doet haar best er tegen op te treden met extra burgerauto’s, zodra ze mensen zien die aan het racen zijn pakken ze het rijbewijs af. Maar vooralsnog is het dwijlen met de kraan open.
@FelixF: ps: Deze knaap mocht zijn roze papiertje gelukkig ook inleveren.
@FelixF: Om met het positieve te beginnen, dank voor de extra info. Altijd prettig. Dan 1 azijnpissersopmerking: ik kan het niet aanzien: Dwijlen -> dweilen ;)
@dunhozzie: Ah excuses, dat krijg je als je te lang in het buitenland zit :p
22 en dan al een kapitale schade…. Jeetje… Ik hoop wel dat ie ok is.
Goh, de Audi-rijder is gevlucht.
Volgens de Duitse Bußgeldkatalog (www.bussgeldkataloge.de) kost dit (maar) 400€, 2 punten en 1 maand rijbewijs weg. Dat krijg je ook met met dan 50kmh te snel op de autobahn. Raar systeem…
Ach hij was uiteindelijk toch stukgegaan door een turbo probleem…
Gefeliciteerd!! je bent het 34739283e jochie die een supercar sloopt!
@gtr34: dat*
Ziet er niet Total loss uit. Deze koop ik graag over

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).