Ferrari lanceert Premium Program voor youngtimers

Auteur: , 20 Reacties

Het zat er al aan te komen.

Ferrari lanceert Premium Program voor youngtimers

Wanneer je een Ferrari hebt, dan zul je hem hoogstwaarschijnlijk ook diep koesteren en ervoor willen zorgen dat hij altijd zo goed mogelijk wordt onderhouden. Nu zijn er voldoende bedrijven die zich graag ontfermen over je geliefde ros, het is altijd fijn om dat kleine beetje extra zekerheid te hebben. Ferrari heeft nu een nieuw programma in het leven geroepen dat hierbij kan helpen.

De Italiaanse sportwagenfabrikant heeft recentelijk namelijk het Ferrari Premium Program aangekondigd. Dit is een officieel initiatief van Ferrari dat certificaten zal uitdelen, waarmee aangetoond en bevestigd kan worden dat een Ferrari door de jaren heen altijd zijn onderhoudsbeurten heeft gehad en in goede staat verkeerd. Daarnaast krijgen aangesloten eigenaren speciale aanbiedingen voor onderdelen en vloeistoffen om hun auto bij te houden.

Het nieuwe programma geldt niet voor iedere Ferrari. Nee, alleen de volgende dertien modellen komen voorlopig in aanmerking:

456 GT/GTA
456 M GT/GTA
550 Maranello
550 Barchetta
360 Modena (alle uitvoeringen)
575 Maranello
575 Superamerica
612 Scaglietti (alle uitvoeringen)
F430 (alle uitvoeringen)
599 GTB Fiorano
599 SA Aperta
599 GTO
Ferrari Enzo

Klanten wiens bovenstaande model twintig jaar oud is geworden, krijgen tenslotte de mogelijkheid hun bolide te registreren bij Ferrari Classische. Deze afdeling deelt op zijn beurt weer certificaten van authenticiteit uit voor Ferrari’s die door het merk officieel als “klassiek” worden gezien.20 reacties

Certificaten !!

The way to separate a purist from their money ..
@lincoln: willempieee
A purist born every second ..
zo’n blauwe Enzo is toch nog best dik… :)
Mooi hoe we dat hele teller terugdraai gedoe alweer vergeten zijn.
@pielemuis:

Hohohobo ..
In de certificaten en keurmerkenhandel is nix echt illegaal ofzo ..
@pielemuis: haha als we dat al sjoemelen gaan noemen ;)
Nu is de vraag: what would @viezefreddyw do?
@vonklausenburg: die doet al zijn beurten gewoon bij de Dealert (Kroymans) dus die kan vast lijstjes gaan timmeren voor al die certificaten!
Ik vind dat zo’n commercieel geneuzel. Bovendien ken ik 2 eigenaren die niet te spreken zijn over de officiële dealers, er zullen ook vast wel goede (en misschien wel betere) specialisten zijn.
@daniel1975: staat toch nergens dat het onderhoud bij een officiële dealer heeft moeten plaats vinden?
@emping: “waarmee aangetoond en bevestigd kan worden dat een Ferrari door de jaren heen altijd zijn onderhoudsbeurten heeft gehad en in goede staat verkeerd.” Kan je op meerdere manieren interpreteren…
@daniel1975: neem aan dat men dan niet doelt op de stempels van Jetcars..
@daniel1975: forza in Oss. Top. Laat ik mijn 360 al jaren onderhouden
Wat is er mis met het bewaren van alle onderhoudsfacturen?
@autodidact: niks mis mee, maar vanaf nu wel waardeloos
@autodidact: Niets mis mee en volstrekt logisch ook om dat te doen als eigenaar. Vaak importeert echter een autobedrijf de auto en met die facturen erbij is het terugdraaien van de teller weinig zinvol. Dus die gooien de facturen weg.
“In goede staat verkeerd.”
Verkeerd gespeld ja.
Marktplaats staat ook al vol met deze irritante taalfout.
Zo in het blauw is de Enzo best mooi! Maar toch liever de MC12 stradale.
Dus een oudere valt er niet onder ? Buggar ! Ik doe het onderhoud sowieso liever zelf, dan weet ik tenminste dat het goed gebeurd zonder dat ik een nieuwe Fiat in onderhoudskosten per beurt hoef achter te laten….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).