FIA-baas Todt dagdroomt over straf van Max Verstappen

Auteur: , 21 Reacties

Ome Jean is niet heel erg creatief.

M-J

Het F1 seizoen is net een weekje voorbij en nu al wachten we op de redactie met smart op het volgende seizoen. Dit werd alleen nog maar aangewakkerd door het overzichtje dat @ikschrijfoverautos onlangs maakte van de grid die we volgend jaar mogen verwachten. Drie debutanten, drie herintreders, verschillende rijderswissels bij de teams onderling, er is weer genoeg om naar uit te kijken. Alleen ja, het duurt altijd zo lang. Iedereen heeft zo zijn eigen methode om de afkickverschijnselen in de winter tegen te gaan. Zo heeft collega @willeme inmiddels al vijf lege flessen Old Crow in zijn bureau staan. Maar het beste werkt het toch om in kleine doses toch af en toe wat F1 nieuws tot je te nemen. Gelukkig hangt in dat opzicht de straf die Verstappen opgelegd krijgt vanwege zijn akkefietje met Ocon in Brazilië nog boven de markt.

Hoe een en ander wordt ingevuld en wie dat überhaupt mag bepalen is tot op heden niet geheel duidelijk. In de FIA regulatie staat dat Verstappen een obligation to accomplish some work of public interest heeft. Er bestaan precedenten: Vettel moest nadat hij Hamilton een tikkie gaf in Azerbeidzjan wat adviezen geven aan coureurs in lagere klasses en TCR-coureur Stefano Comini moest na zijn fittie met Gianni Morbidelli een meeting van de marshalls bijwonen bij de volgende race en hen ‘bedanken voor al hun goede werken’.

FIA-baas Jean Todt lijkt te zinspelen op een straf van dezelfde orde voor Verstappen. Hij verklaart tegenover Sky Sports:

What it will be, honestly nothing has been decided. But clearly it has to be something that will be supportive to the Formula 1 world, supportive to the racing world. Maybe a contribution to work closer with some stewards or some officials during some training, during some education groups. We have different things which are going to happen next year. Maybe participate in a group panel of stewards in another category of motorsport to put yourself in the other side and understand that it’s not always easy. But I’m sure we’ll find some constructive programmes.

Jean benadrukt dat hij de straf voor Verstappen terecht vindt, maar dat deze in zijn ogen niet nodeloos zwaar hoeft te zijn:

When you have these kinds of exposures, this kind of fame, it gives you also responsibilities. So it means that whatever your emotions you must be able to control them. And to respect your supporters, to respect your word. If not you have some consequences. But I will say the consequences finally are quite small. Rightly so.

Verwacht dus niet dat Max binnenkort de rotonde nabij je huis staat schoon te prikken. Tenzij Garry Connelly wordt aangesteld om over Max’ straf te besluiten.21 reacties

Tis dan ook geen mannensport ..

Meer een beetje voor van die gedoog kneusjes ..
@lincoln: beetje voor het type dat wel een 911 koopt, maar dan met 4-wiel aandrijving. Toch een beetje de meisjes versie.
@janjansen:

Überhaupt bij Pon een lease contract tekenen ..
@lincoln: überhaupt privé leasen
@dieselkameel:
Ik ook, ik ook:

Uberhaupt auto rijden.
@loserboi932: mand!!
Vanaf ‘Verstappen een obligation to accomplish some work of public interest heeft’ in de tweede alinea, is de gehele pagina in cursief-letterype; leest een beetje gek :) On-topic: Denk niet dat stewarden gaat bijdragen aan het voorkomen van een eventueel toekomstig duw-incident; maar goed, beter dan zwerfvuil opruimen …
@dawwg: reeds gefixt, maar thx!
Ik dacht dat Max even mocht helpen met de tafel dekken in Abu Dhabi en vervolgens doen ze er zand over. Dat dit zo serieus genomen wordt joh, frustratie jegens Ocon even eruit in een klein duwtje en gelijk zet de FIA het neer alsof die in elkaar geslagen is… tuurlijk is het niet netjes, maar het is ook zeker niet onbegrijpelijk dat Max gefrustreerd is door Ocon. Nogmaals, ik ben noch Max noch Ocon fanboy, maar die houding van Ocon tegenover wat hij deed naar Verstappen blijft verdacht arrogant.
@720s: There ain’t no such thing as bad publicity. Natuurlijk melkt de FIA dit uit.
@720s: Haha, Abu Dhabi en zand erover ;)
Ik vind het geen slecht idee om Verstappen met stewards in een lagere klasse te laten meelopen.
Daar zou hij best wel eens van kunnen leren, zelfs nog wel iets nuttigs.
Ik liep al vast in de tweede alinea… Wie de f*ck is die derde herintreder?
@silverarrow: technisch gezien is Räikkönen herintreder bij Sauber. Daar heeft hij ooit voor gereden. Alle andere wissels van coureurs van 2018 naar andere teams (o.a. RIC en SAI) zijn nieuw bij hun teams van 2019.
@erik2907: hoezo technisch gezien? Kimi wisselt gewoont van team.
@silverarrow: Giovinazzi, Kvyat, Kubica.
@jaapiyo: Giovinazzi is test- en reserve coureur geweest en heeft uitsluitend 2 races gereden bij Sauber als vervanger voor de geblesseerde Wehrlein in 2017. Om hem nu een herintreder te noemen ….

In mijn optiek zijn herintreders diegene die ooit een volledig seizoen als racecoureur volbracht hebben, de F1 verlaten hebben en nu weer een heel seizoen gaan racen.
@erik2907: Feitelijk ben je bij deelname aan en na de start van één officiële wedstrijd in de Formule 1, één van de coureurs die ooit gereden heeft. Als je daarna uitstapt, door welke aanleiding dan ook en ook weer instap om een officiële wedstrijd te rijden, dan ben je vanaf de start een herintreder.
Gevoelsmatig kan dit voor elke toeschouwer, of supporter anders zijn.
@silverarrow: Ik vind de eerste zin niet helemaal lekker lopen. Volgens mij is het “met smart wachten op”, of “wij smachten naar” en niet zoals nu; “nu al wachten we op de redactie met smacht op”.

Giovinazzi heeft al een twee races gereden(Australië en China) in 2017, voor Wehrlein, dus dan is hij de derde herintreder, Kvyat en Kubica zijn de andere herintreders.
Op het moment dat zowel FIA als F1 zelf deze beelden maar continu bleven tonen en uitmelken op hun social media hebben ze alle geloofwaardigheid mbt deze straf verloren. Aangezien zij het zo belangrijk vinden dat de jeugd het juiste voorbeeld krijgt. Absurd!
Jonge autosporters voorlichting geven over gezonde voeding, dat roken slecht voor je is, alcoholische drank slecht voor je is maar ook energie drankjes heel ongezond zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).