Fietser trotseert de A1, politie grijpt in

Auteur: , 20 Reacties

Koos we zagen net een fietser..

Fietser trotseert de A1, politie grijpt in

Met je fiets de oprit pakken en met een gangetje van 25 km/u netjes invoegen. Klinkt plausibel, alleen vervelend dat het overige verkeer vier keer zo hard voorbij komt razen. Een fietsende persoon moest zich vandaag alleen hebben gevoeld toen hij met zijn tweewieler de A1 trotseerde.

De meldkamer van de politie kreeg ongetwijfeld de nodige telefoontjes binnen, want omstreeks 19:00 werd de persoon door een kleine politiemacht van de weg gehaald. Wat deze persoon daar deed en waarom de fietser dit een goed idee leek is niet bekend. Het ging in dit geval vermoedelijk of om een verward persoon óf een verdwaalde toerist.

Dat laatste is niet ongebruikelijk. Toeristen met een fiets in en om Amsterdam worden vaker van de snelweg geplukt. Ze gebruiken navigatie applicaties zoals Google Maps en vergeten aan te vinken dat ze een fietsroute willen. Vervolgens stuurt de navi-app je de rijksweg op. De nietsvermoedende toerist geeft hier vervolgens gehoor aan. Het is immers niet vanzelfsprekend dat een toerist bekend is met fietspaden. Iets meer inlezen kan echter geen kwaad.

Fotocredit: RWSverkeersinfo via Twitter20 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Zo te zien gaat het om een bermtoerist.
@frenkyboy: Ik noem het asielzoekers. Gaan we nog vaker zien. Geef ze nog gelijk ook! Die verdomde Rijkswaterstaat met alleen Nederlandse tekst en uitleg.
Altijd weer die wielrenners.
@clk63bs: die denken werkelijk dat ze alles mogen.
Zal wel een Duitser zijn. Je hoort het daar nog net niet dagelijks bij de verkeersinfo voorbij komen.
@karhengst: Zou best kunnen.

Fietsen op de snelweg is gekkenwerk! ….. dat dacht ik ook altijd!
Totdat ik deze zomer in Duitsland tussen Hannover en Hamburg als NL-er een fietsje huurde om de omgeving te bekijken. In NL heb je natuurlijk overal fietspaden. Dat is in een ander land niet zo. Zelfs niet net over de grens. Het blijkt dus, als er geen fietspaden zijn, dat je daar gewoon op de N-wegen mag fietsen, en die gaan vanzelf over in een A-weg. Auto’s rijden met 100 km langs je. Nu rijden auto’s in Duitsland geen 100, maar even wat harder. Geen haar op mijn hoofd die daar aan dacht, maar er zijn kuddes mensen die daar geen probleem mee hebben.
Dan ben je toch stupid? Eerlijk. Elk persoon kan toch zien dat je een snelweg oprijdt waar je 100km per gaat en alleen maar auto’s ziet. Waar moet je rijden dan? Hoe kon hij nog denken dat het goed zou gaan? Op de vluchtstrook rijden? Tijdens spitsuur worden die rijbanen.

Dit kan je niet goed praten, onmogelijk!

via Android app
@bmwe46m3balling: vroeger wel eens in een Europees land over de snelweg gereden en daar fietsten ze ook gewoon langs de snelweg. Enig verschil: daar mag het. Dus daarom.
@bmwe46m3balling: zijn illigalen, die denken niet zoals ons.
@bmwe46m3balling: in Groningen zie je ’t ook. Pakken internationale studenten de ringweg naar de campus. In Azië wellicht heel normaal, maar hier niet.
@bmwe46m3balling: iemand die in een psychose zit kan dit zomaar doen. Iemand die ik ken had dit laatst. Zo’n persoon weet op dat moment niet wat hij/zij aan het doen is. Wel makkelijk oordelen dat mensen dan meteen ‘stupid’ zijn terwijl er in Nederland te weinig hulp is voor dit soort mensen.
@qvdweide: dit is het probleem, je verlaagt de standaard op deze manier. Dit is gewoon dommigheid. In het artikel staat niet dat hij in een psychose verkeerde en op nu.nl ook niet. En anders had hij gewoon pilletjes moeten nemen zodat het voorkomen kon worden. (Ik heb het niet over jou situatie nu)

En als je in een psychose verkeerd kan je toch ook domme dingen doen? Dus dan klopt het wat ik zeg.

Hij doet dit al, laat staan wat iemand nog meer zou kunnen doen. Moorden verkrachten wie weet wat allemaal.

@qvdweide: btw, er is genoeg hulp in Nederland voor zulke personen. Er zijn zoveel hulpinstanties voor iedereen, jongeren, ouderen, tienermoeders, jong volwassenen, kinderen en baby’s.
Het zal je verbazen hoeveel hulp er in Nederland is.
In Egypte is dit zo gewoon dat het raar is als je even geen fietsen op de snelweg ziet. Of kamelen.
Ben ik de enige die de eerste alinea las met “de stem van”, na de eerste zin?!
Volgens mij is het best een slim idee om in de spits op de fiets over de A1 te gaan, je gaat vast sneller dan de rest in de file.
Het was een terroristische aanslag
In Australië moet je wel als je langere afstanden af wil leggen zonder meteen off-road te moeten gaan. Daar staan bij afritten ook borden met: pas op voor fietsers (in het Engels dan he)
Lopen op de snelweg kan natuurlijk ook; zo ook ooit ene Sjef van Oekel, bij aanhouding door een politie-Porsche gaf hij reden van zijn wegmisbruik: “shit, m’n auto vergeten!”.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).