Fikkende elektrische retro-Taxi legt deel A10 lam [updated]

Auteur: , 37 Reacties

Sta je dan, met je supermilieuvriendelijke EV zonder uitstoot...

Toch maar even Uberen?

Het leek zo’n prachtig initiatief van TCA: elektrische taxi’s in een retrojasje om het publiek warm te laten lopen voor milieuvriendelijk vervoer. Dat deze bescheiden cultuuromslag niet zonder slag of stoot is gegaan, bewijst het feit dat dit nu al de tweede elektrocab is die in de fik vliegt. In 2011 vloog eenzelfde soort taxi in brand, na kortsluiting in de accu. Daarmee kunnen durven we wel te stellen dat de elektrische cab een bescheiden milieuramp is. Toch maar een rondje Uberen dan?

Vanochtend was het raak op de A10 West, waar ter hoogte van Geuzenveld een vlagele milieuridder vlam vatte. Het verkeer op de ringweg staat vast, wat mede het gevolg is van een vrachtwagen die stilstaat voor de immer populaire Coentunnel. De ANWB adviseert om te rijden via de Zeeburgertunnel, maar zorg in dat geval wel voor een volle telefoon en doe eerst een schietgebedje. Voor zover bekend raakte er overigens niemand gewond bij het incident met de taxi.

Foto’s via twitter.

Fikkende EV taxi op de A10

UPDATE: Zojuist werd bekend dat vervoerder Connexxion per 1 maart 100 elektrische taxi’s in Amsterdam gaat gebruiken. Het gaat om Nissan E-NV200 Evalia’s met een actieradius van ongeveer 150 km, die bij wijze van pilot voor de duur van een jaar worden gebruikt. Om de boel aan de praat te houden wordt gebruikgemaakt van twee terreinen met 24 laadpalen, waaronder vier snelladers. Ons advies: rust die dingen in elk geval uit met een setje brandblussers.

UPDATE 2: Uberen is misschien toch niet zo’n strak idee. Na het incident in Utrecht is gisteravond weer een Uberaar klemgereden door boze taxichauffeurs, ditmaal in Rotterdam. Het zijn woelige tijden in taxiland, zo blijkt.37 reacties

Moest ik gniffelen? Ik moest gniffelen!
@peugeotgti: Want dat mag gewoon.
Beetje old tech meuk.. Al die taxi’s zijn inmiddels vervangen door Tesla S’s toch?
@w0o0dy: Die zijn van Taxi Electric, niet van TCA
Genieten dit, daarom is elektrische meuk niet goed voor een auto
@jordip: Als ik zie hoeveel Ferrari’s er in de fik vliegen, trek ik toch eerder de conclusie dat die benzinemeuk niet goed is voor een auto…

Oh, en huizen vliegen ook nog wel eens in de fik, en bedrijfspanden. Allemaal afschaffen!
@motoragent: waarschijnlijk wordt die brand ook veroorzaakt door de electronica van het voertuig. Heeft niks met de motor opzich te maken.
@jordip: precies! Laten we met z’n allen terug gaan naar de tijd van de slinger en over op diesel.. of wacht..
Ik denk dat een Tesla Model S toch meer klanten krijgt dan zo’n oud hok.
@purepet9000: Als ik in de regen staat te wachten,het is vijf uur s’nachts en/of heb haast kan het mij geen fuck schelen welke of wat voor taxi er komt voorrijden of ik kan aanhouden.
@sydney: Dit is ook een uitzonderlijk geval. Maar als je overdag kan kiezen zou meerendeel voor de Tesla gaan.
Kill it with fire! – Zo gaat’ie goed!
Ik zie die dingen nog amper rijden.Het zijn vooral de witte Tesla’s en Nissan Leaf’s die je in Amsterdam ziet.
Ik heb altijd lopen zeuren op die saaie mercedes of bmw taxi’s maar ik neem het terug. Gooi alsjeblieft een smak bpm tegen die elektrodingen aan. weg er mee
In USA ongeveer 2 branden door een Tesla. Hoeveel branden per dag in USA door normale motoren? Ik gok 1000% meer. Niet elke EV is hetzelfde. Nissan en Tesla hebben hun materiaal op orde. Deze retro taxi’s daarentegen?
@stfu: maar er zijn, volgens mij hè, dan wel iets meer dan 10× (=1000%) zo veel fossiele brandstof wagens in ‘murica.. pannenkoek..
@paddoswam: er zijn al meer dan 30.000 exemplaren van de Model S geproduceerd, pannenkoek.Sowieso is een spontaan fikkende Tesla niet eens aan de orde geweest i.t.t. normale auto’s.
@stfu: nou om even wat duidelijkheid te scheppen:
In 2011 (http://www.usfa.fema.gov/data/statistics/ zonder intentionals) waren er ruim 200.000 branden op ruim registreerde voertuigen 250.000.000 auto’s.. is 0,0008 % fikkende wagens..
Jij stelt 30.000 Tesla’s en ongeveer 2 (wat er dus 3 zijn http://en.wikipedia.org/wiki/Plug-in_electric_vehicle_fire_incidents#Tesla_Model_S) brandjes.. is 0,0001% fikkende wagens..

Dus we hebben statistieken, nog meer statistieken en de leugen van stfu met zijn 1000%, en wat blijkt? Het is zo’n 800% slechter gesteld met de fossiele brandstof wagen dan een Tesla. Enig kanttekening is die Tesla’s zijn nieuwe auto’s die 250.000.000 andere kunnen behoorlijk oude wagens zijn en gezien de kwaliteitscontrole bij oudere auto’s in ‘murica ben ik zelfs verbaasd dat er ‘maar’ 200.000 in rook opgegaan zijn..
Hahaha!
Toch maar weer die oude Benzen van stal halen…?
@update 2

Ik ben tegen snorders, maar wij consumenten bepalen zelf wel of we daarbij in de auto willen stappen of niet.

Ze zouden die agressieve chauffeurs de vergunning moeten intrekken.

Agressief? Lekker werkloos…
@jrsmoke: Als jij weet ik hoeveel geld geinvesteerd hebt in een taxi vergunning en alles wat er bij komt kijken en een of andere dropstaaf met z’n Espace mag zonder dat alles zo jouw klantjes oppikken kan ik me voorstellen dat je een beetje pissig wordt. Zou jij ook worden als het om jouw inkomsten/baan ging. Dat de taxibranche moet verbeteren lijkt me wel duidelijk. Maar dit is gewoon illegale en oneerlijke concurrentie. Ik keur geweld tegen die Ubers NIET goed, zeker niet. Maar wil wel eens zien hoe zo’n Uberdude reageert als er morgen bij hem op de zaak iemand komt werken die hetzelfde mag en krijgt zonder enige ervaring of vergunning/kennis.
@E34M5Touring: Mag liften / lifters meenemen eigenlijk nog? Als er geen nationale wetgeving over bestaat, bestaan er vast allerlei gemeentereglementen die het verbieden/bemoeilijken…
@Esprit_de_Flandre: In de US illegaal. In veel landen in Europa ook. In NL toegestaan mits op de juiste plek. Niet aan op of afritten bijv. Ik weet dat het bij truckers soms door het bedrijf wordt verboden.
@E34M5Touring: evengoed bij de meeste lease contracten, die ik heb gehad althans.
Ho, het was een TCA-taxi? Dan zal de chauffeur wel flink hebben zitten paffen en met z’n sigaret een brandje veroorzaakt hebben… Of hij reed de kortste route…
Jammer dat deze brand de uitstoot reductie van de complete vloot teniet doet. Maar wat is het ook voor een raar ding?! De Tesla Model S lijkt me de enige Ev geschikt voor taxi werk. En misschien een i3, gewoonn om dat die er bijzonder uit ziet.
Deze taxi geeft een burn-out een hele nieuwe dimensie…
Ik begrijp niet waarom Uber niet gewoon verboden kan worden. Stelletje Taxi Cowboys dat het er zijn
Weet je zeker dat de vla die je koopt geen mosterd is? @maurtish
Als je ook de gemiddelde taxichauffeur ziet.. Ze kunnen elkaar ook wel wurgen.. Veel te veel.
Het zijn altijd roerige tijden in taxiland.

Ik ben gelukkig 2,5 jaar geleden uit Amsterdam verhuisd en in mijn ‘wilde tijd’ nam ik geregeld een taxi. Dan was het verstandiger om met zo’n gast mee te rijden dan met je zatte hoofd zelf op de scooter danwel fiets te stappen. Hoe vaak ik niet door die gasten ben afgezet. Figuurlijk dan, letterlijk is het juist wel fijn als je wordt afgezet, in zo’n taxi wonen voor de rest van je leven is ook zo wat.

Maar die lui die me standaard van de pijp naar de Jordaan brachten, waar ik woonde, via Buitenveldert, Zuidoost of Abcoude, zijn nauwelijks te tellen. Kwaad worden werkte niet, dan bedreigden ze je net zo makkelijk.

Toen ik wat minder de stad inging heb ik besloten nooit meer met een taxi te gaan en dat is me de afgelopen 5 jaar prima gelukt. Liever lopen dan bij zo’n haatbaard in z’n Mercedes met 140 over de trambaan.
Weet iemand wat er gister gebeurd was op de A6? Moest toch ineens een partij op de remmen om uiteindelijk uit te komen bij twee leasewaggies op een sleepwagen…
Gebruik dan meteen deftig spul – maw. Nissan – ipv ouwe rommel te elektrocuteren elektrificeren…
Vervangen voor tesla is best, maar die lelijke hokken an Nissan is een beetje jammer
BURN!!!!!!!!
de hens in allemaal. kost ons meer belasting geld dan ons lief is

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).