Filefuik-killer krijgt zwaardere straf na hoger beroep

Auteur: , 40 Reacties

Maikel R., de benzinedief die op 22 oktober 2011 een 35-jarige man doodreed op de A2, krijgt na hoger beroep een zwaardere straf dan hij oorspronkelijk kreeg.

Killer Maikel

In eerste instantie kreeg Maikel R. -die de politie de schuld gaf van het voorval- zes jaar cel en een rijverbod van 10 jaar. Het OM was het daar niet mee eens en stelde een eis van 10 jaar cel in hoger beroep.

Het gerechtshof in Arnhem heeft Maikel R. nu een rijverbod van 10 jaar en een celstraf van acht jaar opgelegd. De crash op de A2 bij Maarssen was zuiver te wijten aan het roekeloze rijgedrag van Maikel R., aldus het gerechtshof. Het feit dat Maikel R. probeert de politie de schuld van de crash te geven telt voor het gerechtshof zwaar mee in het zwaardere vonnis. Mr. Roethof -de advocaat van Maikel R.- is van mening dat de politie het filefuik als “menselijk schild” gebruikte. Het hof is echter van mening dat dat R. niet minder verantwoordelijk maakt voor zijn rijgedrag. De veroordeelde ramde meerdere politiewagens voor het noodlottige ongeval op de A2 in zijn pogingen aan de politie te ontkomen.40 reacties

Zo. Opgeruimd staat netjes.
@sebasjuhh: inderdaad!
-edit: check-
Roekeloos, belachelijk en schandalig weggedrag. Echter vind ik dat d politie in deze tekort is geschoten. Ze hebben wel degelijk onschuldige burgers in gevaar gebracht door op voorhand niet na te denken over eventuele gevolgen van een filefuik. Mijns inziens had de politie in deze situatie de man moeten laten ‘gaan’.

Dit maakt echter niet goed voor wat er gebeurd is. Maikel R. had niet zo grandioos roekeloos moeten rijden.

Ik vind de straf aan de hoge kant, omdat hij wel degelijk opgejaagd werd door de politie. Maar ik vind ook dat Maikel had moeten stoppen.

In deze zaak zijn er twee scbuldigen waarin er helaas één aan de schandpaal wordt genageld, terwijl de persoon die opdracht heeft gegeven voor de filefuik bewust achterwege wordt gelaten.

Een straf van vier jaar met daarna een verplicht TBS-traject van twee jaar en een levenslange rijontzegging had mijns inziens een veel betere/passender straf geweest.
@JaxDryke: De persoon die niet stopt na zijn misdaad, is altijd de veroorzaker van erger leed, dan nodig. Welke rede, of verzachtende omstandigheid hij/zij, of jij ook aandraagt. De redenering van het gerechtshof hierin is, dus de enige juiste wijze, om tot een veroordeling over te gaan.
De echte oorzaak moet je aanpakken en niet de rand-, of bijzaken, zij waren bedoeld, om de misdadiger tot stoppen te brengen, dat dit niet gebeurde, is de schuld van degene die niet stopt.

Persoonlijk vind ik de straf nog te laag, want willens en wetens je weg vervolgen, om maar uit de handen van de politie te willen blijven, is van een dusdanig misdadig gedrag, dat het als poging tot moord gezien mag worden, als je iemand dood rijdt.
Benzine diefstal en doorrijden na een aanrijding is al strafbaar, dus een na meerdere aanrijdingen, geldt elk volgend misgaand aspect, als verzwaring op het gebeuren en dus de straf ansich.
Minimaal 15 jaar en daarna nog minimaal 15 jaar rijontzegging, dat zijn straffen die de misdadiger laten merken, dat de gevolgen voor iedereen groot zijn, want de maatschappij zit ook voor de altijd met hem, als misdragen persoon opgescheept en daar heeft ook niemand om gevraagd.
@Orichy: poging tot moord moet moord zijn in jouw voorbeeld.
@swaffelaer: U heeft gelijk, maar het is mij om het even, het gaat tenslotte om de strekking.
Het als een bezetene inrijden op een file, is de poging tot moord, dat er uiteindelijk een dode te betreuren is, dan kun je spreken van moord.
@JaxDryke: Zo zeg, nu heeft je studie tenminste nut gehad.
@JaxDryke: Hij werd niet opgejaagd (wat de bedoeling heeft om iemand sneller te laten gaan dan hij wil) maar verdomde het om te stoppen voor de politie, wie of wat er dan ook in zijn weg kwam. Dat is een verzwarende factor voor de straf.
De straf is gewoon te hoog. Je gaat toch geen levens in gevaar brengen voor een tank benzine van 50 euro?

Stom om te stelen, maar nog stommer van de politie om dit zo te laten aflopen.
@JaxDryke: eens

@gop1: eens
@arashrsf: Met al drie oneens, dit in verband met de verkeerde beredenering, in mijn ogen dan.
@gop1: ja want het is allemaal de schuld van de politie.. Ik snap jouw soort echt niet, de politie heeft hier echt nul schuld aan.
Jullie laten het lijken alsof er ineens een file opdoemde waar meneer niet meer voor kon stoppen, nou complete onzin! De matrixbordem gaven 90-70-50-30 aan en zo werd het verkeerd heel gecontroleerd langzaam tot stilstand gebracht. Dat hij nou als een complete mongool doorree is zijn schuld en HIJ heeft daarvoor gezorgd dat andere mensen in gevaar waren.
@lambo4all: ze stoppen bij 50, zei deze kniesoor.
@gop1:
idd
Net las ik zeker ook een hele slechte jeugd gehad?

Ik was de enige met een driewieler zonder zo’n bakkie.
Daardoor ben ik de enige van al mijn kinderspeelplaats vriendjes die GEEN tanspedietie bedrijf heeft.
Zij allemaal wel, kwam door die bakkies……………………..

Want je hebt gelijk, je gaat inderdaad niet andermans leven in gevaar brengen voor een gejatte tank brandstof.
Je laat je dan maar aanhouden, komt voor en ondergaat de dan -zeer milde- straf.

Wegrijden als een imbeciel en proberen aan de politie te ontkomen, da’s pas dom

Don’t do the crime, if you can’t do the time – zo simpel is het.
@gop1: hij bracht ook geen levens in gevaar om tank benzine van 50 euro maar om een gevangenisstraf van nu blijkt 8 jaar te ontlopen. Je ziet toch met enige regelmaat verkeersdeelnemers een ander in gevaar brengen voor een paar seconden tijdswinst, dus zo raar is dat niet.
Nou! Ik ga benzine stelen. Ik ga daarna onverantwoord en idioot hard rijden, om aan de politie te ontkomen. Die politieauto’s, die toch bij me in de buurt komen ram ik maar van de weg af. Wat menen die eigenlijk wel? Oh ja! En dan jaag ik ook nog iemand de dood in! Wablief? Ik schuldig? Waaraan? Had die politie maar boeven moeten gaan vangen en mij met rust moeten laten. Die eikels zijn schuld aan alles!
(sarcasme uit)
Jammer, dat het geen tien jaar zijn geworden! Jammer, jammer!
Ha, lekker voor ‘m.
Valt me nog mee dat ie de overheid niet de schuld geeft.. had de brandstofprijs maar niet zo hoog moeten zijn… dan had ik njet hoeven stelen…..

O.t. lekker voor m
wel jammer voor zijn optie op een invalide parkeerplek ..
@lincoln: Zijn parkeerplekken zijn per definitie invalide
Arme jongen.. Zeker een slechte jeugd gehad..
Mag hopen voor hem dat er iemand is die bij hem achterin knalt in de gevangenis. Te achterlijk voor woorden om de politie de schuld te geven. Als de politie het niet veroorzaakt staat er zeker nooit file? Ik vind dit een goede methode. debielen die er dan bewust vol in knallen mogen ze van mij ophangen in een boom, als voorbeeld voor de anderen die stelen zich misdragen in het verkeer en zich wijgeren te houden aan de regels die in dit land gelden.
Waarom maar 10 jaar niet rijden? Gewoon NOOOOOIT meer een rijbewijs verlenen die gast! Als je op een auto inrijdt gaat dat altijd express!
@matje140:

idd .. onbegrijpelijk dat de rechter hem niet subiet uit die rolstoel trapt ..
@lincoln: was veel beter geweest toch? ;P
Begrijpend lezen is moeilijk. De eerdere reacties hebben betrekking op een gedeeltelijke schuld van de politie. Ook al is dat minder dan 10%. Niet alles wat de politie doet is gerechtvaardigd!
@bmwe46:

de politie heeft het achterlijkste gedaan wat je maar kan verzinnen ..
maar die zijn dan ook nog dommer dan bovenstaande aap ..

neemt niet weg dat je in een onverzekerde auto met gestolen platen niet hoeft te remmen voor menselijke obstakels omdat je met je loser familie benzine gaat stelen ..
@lincoln: onvergeeflijk wat die mafkees gedaan heeft. Uiteraard is hij schuldig en mag hij aan de schandpaal. Maar feit blijft dat de politie in geen enkel geval het leven van onschuldige burgers in gevaar mag brengen.
@bmwe46:

die mongool op de telefooncentrale die het allemaal (in samenspraak) op touw heeft gezet zit gewoon nog steeds op zijn plek ..
en zijn chefs vinden het ook allemaal de normaalste zaak van de wereld ..

de combinatie NL politie en verantwoordelijkheid is al jaren morsdood ..
@bmwe46: Niet relevant, die crimineel moet achter slot en grendel. de politie deed het vast niet expres. Of wel dan?
Zo dat is een mooie uitspraak. Deze man heeft een lang strafblad en heeft sinds zijn aankomst in Nederland nog nooit iets nuttigs gedaan. Blijkbaar vond de Antilliaan het normaal om zich met geweld een weg te banen door onze maatschappij en schijt te hebben aan iedereen. Dat is de enige verklaring voor zijn gedrag. Opsluiten en de sleutel weggooien.
Eigenlijk zou hij voor de redenatie “maar de politie zat achter mij aan en daarom heb ik iemand dood gereden” nog eens 10 jaar bovenop de straf opgelegd moeten worden. Wat een totale mallootkutvioolopperrukker ben je dan. En totale mallootkutvioolopperrukkers behoren niet in de samenleving vrij rond te lopen. Zo. Dat is mijn uitspraak en daar zult u het mee moeten doen….
@Rick-dos:

“Het feit dat Maikel R. probeert de politie de schuld van de crash te geven telt voor het gerechtshof zwaar mee in het zwaardere vonnis. ”


Dat hebben ze dus nog gedaan ook! Niet vaak dat ik het op het oog zo roerend eens ben met de uitspraak in een bekende rechtszaak.
Inderdaad de politie heeft verkeerd gehandeld:

i.p.v. klemrijden hadden ze deze gast gelijk moeten neerschieten…..een gemiste kans…
Geef hem maar een spuitje
Tuurlijk moet die gast boeten en moet de politie proberen hem te pakken te krijgen.
Maar je zult maar met je kinderen in de auto daar als laatste in de file hebben gestaan.
Dan wil je degene achter de knoppen die de file heeft veroorzaakt ook een knal voor zijn kop verkopen.
Evengoed blijft het een moeilijk geval en doet de politie het toch haast nooit goed.
Hoe je het ook wend of keert, ik blijf vinden dat de politie NOOIT een fuik mag gebruiken om mensen tot stilstand te krijgen.
Dan mogen ze het verkeer gelijkmatig en rustig tot stilstand hebben gekregen, je kan toch wel begrijpen dat iemand, die al volslagen idioot weggedrag heeft laten zien, tot alles in staat is ?
Dan ziet Stevie Wonder zelfs nog wel aankomen, dat je onschuldige mensen in gevaar brengt??
Die Maikel is een ongelooflijke klootviool, die ongelooflijk stom is.
Daar is hij voor gestraft, prima.
Maar de rol van de politie is op zijn minst “opmerkelijk” te noemen in deze zaak.
Ik denk persoonlijk dat als een van de slachtoffers van dit vreselijke ongeluk, nou eens degene aanklaagt die opdracht voor de fuik gaf, dat het een hele interessante zaak zou worden.
Jammer Bram, had een leuke zaak geweest : D
Die eikel denkt dat ie boven de wet staat dus dat rijverbod heeft op hem 0,0 impact. Rijdt straks na z’n detentie gewoon rond hoor. Hopelijk draait ie bij de bak maar ik geloof er helemaal niks van. Gewoon verbannen zulk volk.
@asmulders:

dat dachten ze in de Antillen ook ..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).