Ford Europa krijgt een Nederlandse designbaas

Auteur: , 11 Reacties

Wederom een Nederlander die een hoge positie krijgt bij een groot automerk.

Ford Europa krijgt een Nederlandse designbaas

Designer Amko Leenarts wordt namelijk de nieuwe directeur design bij de Europese tak van Ford. Leenarts zal verantwoordelijk zijn voor de ontwerpen van zowel interieurs als exterieurs van de auto’s die The Blue Oval in de oude wereld op de markt brengt. Hij krijgt de leiding over een team van maar liefst 275 designers.

Leenarts neemt de positie van Joel Piaskowski in, die promoveert naar de wereldwijde designafdeling. Eerder was de Nederlander ook al werkzaam bij Ford, toen was hij verantwoordelijk voor het design van de interieurs van Ford en Lincoln.

Foto: de Ford Focus RS, check de rijtest11 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Ford heeft nu toch een global design strategie? Is er dan toch verschil in designs tussen Europa en VS? Of richt ie zich enkel op de modellen die wij in Europa ook krijgen? Wel een mooie functie.
@E34M5Touring: Had, ze stappen er een klein beetje van af
@joost1234: Oh lekker, dus krijg je straks toch weer afwijkende modellen. Goed voor de restwaarde van de vorige lichting… Wist ik niet, bedankt voor de info!
Als je leiding geeft aan 275 designers ben je dan designer of manager?
@mashell: Iedereen is manager! (Cup-a-soup)
@mashell: director, onder hem vallen teams met eigen managers die verantwoording aan hem dienen af te leggen. Hij zal vooral staan voor de designtaal en zijn teams de middelen aanrijken om hiertoe te komen.
Mooi, gefeliciteerd Leenarts! De beste man is ook verantwoordelijk voor het feit dat er nu eindelijk, na al die jaren rare lelijke plastic meuk, een mooi dashboard in de nieuwe Fiesta zit!
Ik dacht Matthias? Je weet wel van die bubbels en de details van het nieuwe kofferbakknopje van die nieuwe Ford, waarbij hij alleen een nieuwe naam was vergeten…

(Pff, die hoor je dus echt té vaak op de radio.)

Leuk voor die nieuwe meneer die het gaat doen.
@iborisch: die is bijna net zo vervelend als Boer Harms van de Plus….
Ik dacht zelf meer aan Jean des Bouvrie
En dan de hele dag schetsen afkeuren?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).