Ford Fiesta ST-H: nieuw in Hertz’ hot hatch-huurarsenaal

Auteur: , 15 Reacties

Don't be gentle, it's a rental. Maar dan moet die huurbak wel van zijn plaats komen natuurlijk. Met 182 pk in de opvallende Fiesta ST-H is dat je laatste zorg.

Een huurauto is vaak praktisch, maar ook superkarig. Veel mensen willen weinig betalen, en krijgen in ruil voor een scherpe prijs dan ook minder aankleding. Om de groep huurders te bedienen voor wie het wat meer mag kosten heeft verhuurder Hertz de Dream Collection, met hierin een Bentley Continental Flying Spur, en voor sportievelingen de Fun Collection: auto’s met een stuk meer oempf, die je met een dikke glimlach van A naar B brengen.

De nieuwste toevoeging hieraan is de Ford Fiesta ST-H, in elk opzicht het kleine broertje van de Focus ST-H, tot de zwarte lak met goudkleurige striping én wielen aan toe. Omdat de Focus uitstekend schijnt te lopen heeft Hertz ervoor gekozen het ST-H-assortiment uit te breiden met zijn kleine scheurijzer-broertje.

Deze pk-verrijking van het Nederlandse huurlandschap kunnen wij natuurlijke alleen maar toejuichen, maar pas wel op dat je er niet mee over een terras schuift, zoals deze Hertz-Corvette ooit deed.15 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Wa kost da?
75 eutjes per dag
@keijer: Lijkt me een faire prijs!
Uw gereserveerde auto is er helaas niet maar u krijgt er 1 in dezelfde klasse….En dan rij je plotseling met een Scenic…
@norge: Zo maakte ik dat bij Sixt Duitsland omgekeerd mee. Wilde eigenlijk een Peugeot RCZ, dreigde een Golf GTI te krijgen, maar die had een lekker band. Werd het een BMW Z4. Was een heel leuk lang weekendje in Hessen, dat kan ik je verzekeren.
Staat mooi naast de huidige Focus ST-H’s: http://www.autojunk.nl/2013/11/ford-focus-st-combo-hertz-schiphol. Hopelijk zal Hertz Schiphol binnenkort wat Mustangs aan de vloot toevoegen…
@toyotafortuner: yes please! gisteren voor het eerst de reclame voor de nieuwe mustang op tv gezien!
@thomcarspotter: toffe reclame :) Zodra de Mustang in de klassieke Hertz-livery @ Hertz te vinden is, zal ik erachteraan gaan
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Allemaal leuk en aardig, maar haalt het natuurlijk niet bij de Mustangs van Hertz:
http://mustangsdaily.com/blog/wp-content/uploads/2011/07/01-ford-shelby-gt-h.jpg
@Sir-Smokealot:

Leuk om misschien nog te vermelden dan de goudkleurige striping ongetwijfeld refereert naar de Shelby Mustang GT-350-H “Hertz” uit 1966 en de Ford Mustang GT-H modellen uit 2006, die beide in deze kleurenlevering werden ingezet als Hertz-only rentals.

Met beruchte verhalen dat de brute blokken uit de huurauto’s werden uitgewisseld met eigen auto’s en dat sommige wagens terugkwamen met tekenen dat er rolkooien ingelast waren….
Tof. Zat al te wachten op dit bericht. Ik zag ze (Focus en Fiesta ST-H) al richting CPZ rijden een tijd geleden. Ik verbaasde me er al over dat ik een fiesta zag, want kon er niets over vinden op internet.
Doen ze altijd leuk hoor bij Hertz, prijzen zijn ook meestal zeer ok. Met de zaak huren we in Duitsland ook vaak 650’s of dat soort dingen als we een auto nodig hebben.
Mooi hoor. Voor 75 euro per dag wil ik hem wel een weekend naar de ring meenemen ;)
Leuk initiatief. Heb met veel plezier met de Hertz Corvette ZHZ in de V.S. rondgereden. €75,- per dag is alleen wel aan de prijs, zo bijzonder is hij nou ook weer niet. Karig zijn huurauto’s trouwens al lang niet meer. Verhuurders hebben inmiddels ook door dat een courant model meer opbrengt, dus worden ze nu prima aangekleed.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).