Ford klaagt WWE-superster aan vanwege verkoop Ford GT

Auteur: , 23 Reacties

Je moet het maar durven.

John-Cena

Een fittie is losgebarsten in Amerika. John Cena, een grote naam in de wereld van het nepworstelen, wordt daar aangeklaagd door Ford. De kleerkast was namelijk een van de gelukkigen die een nieuwe Ford GT mocht kopen van de Blue Oval, maar kort na deze aankoop heeft hij de bolide alweer verkocht. Uiteraard ging dit laatste gepaard met dikke winst. Op zich niks geks in de autowereld van vandaag de dag, het gebeurt immers om de haverklap met exotische speciaaltjes. Zolang de markt maar denkt dat die auto’s altijd in waarde zullen stijgen, zijn ze bijna net zo gewild als virtuele muntjes.

Hoewel sommige fabrikanten zoals bijvoorbeeld Porsche net doen alsof ze niet blij zijn met het feit dat klanten hun auto’s ‘flippen’, onderneemt Ford daadwerkelijk actie. Cena heeft namelijk een contract getekend dat hem verplichtte de auto minimaal 24 maanden in zijn bezit te houden, waar John zich overduidelijk niet aan gehouden heeft. Ford claimt hierdoor ook schade opgelopen in termen van merkwaarde en goodwill bij het grote publiek en sleept Cena voor de rechter.

Je zou wellicht verwachten dat Cena zich verweerd tegen de aantijgingen, maar nee! John geeft aan alle begrip te hebben voor het standpunt van Ford en wil graag met het merk samenwerken om de schade te repareren. Eens afwachten of Ford daar mee genoegen neemt, of dat ze via de rechtszaal een Attitude Adjustment uitvoeren bij de worstelaar. Vind jij het wel strak dat Ford deze stap zet, of komt de Blue Oval nu toch een beetje over als een zeiksnor? Laat het weten, in de comments!

Hieronder check je ook nog een filmpje van de worstelaar en Cena in betere tijden:

Bedankt Sweder voor de tip!23 reacties

Twee woorden:
1.Marketing
2. Stunt

U mag zelf invullen in welke volgorde ;-)
Ik had begrepen dat hij de auto verkocht om rekeningen te betalen…
@spykerboy: Dan koop je in eerste instantie toch niet een Auto waar een clausule in verwerkt zit, kan je zien aankomen, dus weer terug bij mijn antwoord, dom gelul.
Afspraak is afspraak, als je je niet aan je contract houdt dan zitten daar gevolgen aan. Of het flauw is of niet, Ford heeft wel gelijk.
Ligt er wat mij betreft wel een beetje aan of John Cena Ford eerst heeft aangeboden de auto terug te kopen (voor oorspronkelijks verkoopprijs)
Ik zou het wel eerlijk vinden als hij nu zijn winst moet afgeven aan Ford
Can’t see you!
Ik dacht dat ie genoeg verdient had als meme op Facebook…
Groot gelul, de man betaald Ford Geld en zij hebben als tegenprestatie een GT geleverd, klaar, niks te maken met contracten over het houden van een auto voor 24 maanden, bedrag is betaald, ford heeft geleverd, daarmee is de koop gesloten #rijdenderechter
Ik zie de Sli**** al, jij hebt bij mij 100 blikjes bier gekocht en die heb je nu verkocht voor meer, zullen we even om de tafel zitten of zien we elkaar in de rechtzaal?
@schuifmuis: Aangezien er maar 500 gemaakt worden is het niet geheel vreemd om een dergelijk contract op te stellen. De gt werd vooral verkocht aan invloedrijke mensen en ford wilt natuurlijk voorkomen dat het een commerciële investering is, ze willen dat de mensen die het “recht” hebben gekregen om er een te kopen er daadwerkelijk in rijden. Daar is iets voor te zeggen naar mijn mening.
@schuifmuis: blijkbaar was er een koopovereenkomst. Je kan het gelul noemen maar als je je krabbel eronder zet stem je er mee in… Simpeler is het niet te maken…
@davelepeef Begrijpenlijk als er een contract is, maar wie is er nu zo dom om dat te tekenen, een “bindend contract” dat je het niet mag verkopen.
@schuifmuis: als je zo graag een GT wil hebben maar je eigen wispelturigheid vergeet, dán ben je niet zo slim bezig.
@schuifmuis: Eerst vindt je het dom gelul, en vervolgens vraag je je af wie er zo ‘dom is’ om te tekenen? Denk je ook nog wel eens na voor je iets zegt?
@stefje: Je hebt een mening of niet. Persoonlijk vind ik dit dom gelul, ook al zou ziets in een contract vermeld staan, wie tekent dat dan? da`s in mijn Persoonlijke mening Dom, dus dit is voor mij Dom gelul.
Wat jij ervan vind, dat is jouw mening en vrije keuze.
@schuifmuis: Geen idee hoe vrij/gesloten ze zijn met contracten over de grote plas, maar in nederland heb je zoiets als mogelijkheden binnen contracten. Daarnaast heb je nog zoiets als bezitter/houder/eigenaar. Is juridisch gezien nogal een verschilletje..

Ik snap je eerste reactie, maar soms zit de vork raar in de steel..

Het is lastig om te beoordelen, maarja zelf vind ik het altijd maar een raar iets. Een auto ‘kopen’ om hem vervolgens niet te mogen verkopen. Het komt op mij over als een of andere leaseconstructie, maar dan anders..
@unknown234: Ja, lease zou het dan moeten zijn, dus geen harde munt ineens afgetikt.
@schuifmuis: Hij heeft niet zomaar een auto gekocht bij Ford, het was er een uit een heel kleine serie, dus zonder twijfel ver beneden de prijs die een gek bereid zou zijn om er voor te geven. Min of meer een gunst, dus. Dan is het niet gek dat de verkoper de eis stelt dat het geleverde pas na een zekere tijd doorverkocht mag worden. Een zelfde voorwaarde komt ook regelmatig bij onroerend goed voor. En bij “limited” Porsches en Ferrari’s. Zie anti-speculatiebeding.
@oxymoron: Ja, lease zou het dan moeten zijn, dus geen harde munt ineens afgetikt.
@oxymoron: verkeerde persoon, sorry.

M.b.t jouw antwoord; anti-speculatiebeding
Ik zie het meer als: Contract niet goed gelezen.
Dan overigens nog, Stel je bent rijk genoeg om dit aan te schaffen, vervolgens door verkeerde voorlichting al je geld kwijt door beursdaling, huizenmarkt crash, olie crisis of whatever.
Dan zou er toch een clausule in moeten staan voor; tenzij de koper niet genoeg financiele middelen beschikt voor zijn of haar standhouding van leven.
Nu wordt het weer interessant, wat staat er precies in dat contract?
Autoblog, het zou wel leuk zijn als je ook een header en een filmpje plaatst waar John Cena te zien is…
@87sandyd: Zoek op YouTube naar “The Marine” en de kleerkast komt naar u toe deze winter.
Ford moet niet zeiken en meer van die bakken produceren.
Wat mij betreft net zoveel als dat er vraag voor is…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).