Ford komt met drift-handrem voor de Focus RS

Auteur: , 23 Reacties

Hang de Hoonigan uit met je Focus RS.

Ford Performance komt met een leuk extraatje. De Amerikaanse autobouwer introduceert een elektronische handrem voor de Focus RS (rijtest). Deze handrem simuleert een hydraulische werking. De techniek is door Ford ontwikkeld in samenwerking met niemand anders dan Ken Block.

Net als bij een rally of driftauto, kunnen de achterremmen met de handrem kort worden geblokkeerd. Razendsnel een haakse bocht nemen, of de auto 180 graden draaien was niet eerder zo makkelijk. De ‘Drift Stick’, zoals de elektronische handrem wordt genoemd, is bedoeld om enkel op een circuit te gebruiken. De handrem is rechts naast de bestuurdersstoel gepositioneerd. Omdat de techniek elektronisch wordt aangestuurd is er, in tegenstelling tot een hydraulische handrem, geen geavanceerde ombouw nodig. De handrem werkt simpelweg via USB.

Helaas voor ons Europeanen zal de performance handrem hier niet beschikbaar worden. De Drift Stick is een optie van 999 dollar voor de Amerikaanse en Canadese markt. Ford-rijders die al een Focus RS hebben kunnen de optie laten inbouwen. Wel zo fijn: de elektronische handrem valt gewoon onder de garantie. Dit item schreeuwt natuurlijk om een demonstratievideo. Die check je dan ook HIER.

Ford komt met drift-handrem voor de Focus RS23 reacties

Zo te zien moet je de conventionele handrem mechanisch vergrendelen middels een metalen verbindingsstuk alvorens je de drift brake kunt gebruiken. Niet heel mooi geïntegreerd, wel vet.
@dizono: Wat een pauperisme!
Kijk dit zijn nu eens leuke opties, volledig nutteloos maar je wilt het toch hebben.
Modern times: een drift-handrem die via USB werkt..
Dus straks in de schappen naast de andere USB spulletjes van Trust..? ;)
@ukbob: het moet wel heel blijven…

… Oke die was een beetje te makkelijk.
@ukbob: Dit is wel een idee voor Project Cars o.i.d.
De handrem werkt simpelweg via USB. Ergo, die zou je ook op je pc kunnen hangen.. Awesome
@ardonjr: zijn er al. Kosten alleen een fortuin (vind ik). Zelfs hydraulische zijn al verkrijgbaar. T is even leuk, en met een spel als dirt rally zeker bruikbaar. Maar mindere mate interessant voor de circuit racers als PC of AsC.
@ukbob: misschien ook iets voor in de veyron of chiron van de Trust-heren
1 april is laat dit jaar? Hardstikke leuk natuurlijk, maar ‘bedoeld om op het circuit te gebruiken’. Je hoort Ford zich al indekken tegen claims voor de -tig keer dat dit door onkundigen op de openbare weg gebruikt gaat worden met een foute afloop!
Je kunt het geld wat deze handrem kost ook investeren in het kopen van een Mustang.
@720s: leuke Mustang die je koopt voor 999 Dollar
Handrem via usb, waar gaat dit heen in autoland?

Verder wel een erg toffe gadget. Zou ik zeker wel willen hebben als ik een rs zou rijden.
Inparkeerrem
Hem, soms wil mijn computer mijn USB dingetje niet herkennen, dat moet je niet met dit ding gebeuren. Verder wel geinig.
Carrosseriebedrijven en bandenboeren zullen hier heel blij mee zijn.
Auto rijden moet steeds veiliger worden en dan gaan ze dit inbouwen! Zou verboden moeten worden…
@robbie123: jankert :p
@robbie123: verboden om op een circuit ff dat ding aan te trekken? Mogen we daar ook maar 80 meer rijden want enkelbaans geen belijning?
Een van mijn favoriete ‘details’ bij de GT86/BRZ, de gewone handrem is gewoon krachtig zodat je dit soort toestanden niet nodig hebt. Wel leuk dat dit kan ook op de RS, toch handig voor het betere gravel/winterse stuurwerk.
Geniaal toch! Is dit niet via grijze import verkrijgbaar?
@dutchdriftking: als je het laterna kan laten inbouwen heb je geen last grijze import nodig.
Gewoon de spullen bestellen in Amerika
Door acties als deze ben ik fan ah worden van ford.
@lljw: eens!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).