Ford Kuga (2013 – heden) – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 39 Reacties

Vandaag behandelen we de tweede generatie van de Ford Kuga.

Ford

De Ford Kuga is een compacte SUV en wordt sinds 2008 geproduceerd, in de Ford-fabriek te Saarlouis (Duitsland). Het model is gebaseerd op het C1-platform, dat ook gebruikt wordt bij de Ford Focus en Ford C-Max. De tweede generatie Kuga kwam in 2012 op de markt, die auto is bijna identiek aan de Amerikaanse Ford Escape.

Aanbod op AutoTrack
Er zijn dus twee generaties Kuga en daarvan staan er een kleine 500 stuks te koop op AutoTrack. Het merendeel is van de latere, tweede generatie die we in dit aankoopadvies behandelen. Prijzen beginnen net onder de 20 mille en het grootste deel van het aanbod betreft benzinemotoren.

Alternatieven

 • BMW X1
 • Kia Sportage
 • Volkswagen Tiguan

Aandachtspunten

Aandrijflijn

 • Bij de 1.6 ecoboost kunnen nylon afdichtingen van de injectoren defect raken, zeker als ze een keer zijn gedemonteerd. Er klinken dan zware knallen tijdens het gas geven.
 • Trillingen die door de hele auto trekken kunnen een hardnekkig probleem zijn. Ze treden soms op in de tweede versnelling, maar het kan ook tussen 80 en 100 km/u de kop opsteken. Oorzaken en oplossingen zijn te vinden in rem- en brandstofleiding onder de auto en/ of ophanging motorblok.
 • Bij de diesels kan er kortsluiting ontstaan in één van de gloeistiften voor de koude start. De zekering springt dan. Vervanging daarvan en losmaken aansluiting gloeistift is een tijdelijke oplossing. Een diesel start namelijk wat moeizamer met maar drie gloeistiften.

Carrosserie en interieur

 • Let op eventuele speling van de stoelen tijdens remmen en gasgeven.
 • Een probleem wat ook bij andere auto’s wel eens voorkomt is de afwatering van de airco. Een vochtige voetenruimte voorin kan duiden op een geblokkeerde airco afwatering.

Onderstel

 • Het rijcomfort kan lijden onder montage grote velgen, dus let daar op tijdens een proefrit. Velgen van 18” en 19” staan schitterend, maar niet iedereen is gecharmeerd van het stuggere weggedrag.

Elektronica

 • In de beginjaren waren er wel eens klachten over snel leeglopende accu’s. Het probleem was waarschijnlijk een hyperactieve bluetooth module die ook bij contact uit nog op zoek was naar telefoons.
 • Het Sync infotaiment systeem wil ook nog wel eens vastlopen en het is wellicht ook niet het meest mooie systeem op de markt.
 • Indien aanwezig, controleer de werking van de elektrische achterklep. Sporadisch geven die problemen.

Bekijk hier het aanbod van de Ford Kuga op AutoTrack.39 reacties

Oké… leg uit. Na diverse relazen tegen dit soort auto’s kiezen jullie uiteindelijk het meest zaaddodende exemplaar uit om een aankoopadvies over te schrijven… En dit terwijl vrijwel iedereen die AB leest het erover eens is dat de crossover kansloos is. Waarom de moeite doen dan?
@markie123: het rijdt uitstekend. Fraai interieur. Erg populair. Als je dan toch een crossover neemt, ga voor deze ;)
@willeme: Ik dacht dat dat niet meer mocht van jullie? https://www.autoblog.nl/nieuws/column-koop-geen-crossovers-meer-104477
@markie123: COLUMN, je verwijst naar een COLUMN.
@granlusso: Je caps lock doet gek. En je begrijpt hopelijk dat ik maar wat zit te dollen. Niet zo serieus ;)
@markie123: Ik kan er wel om lachen, hoor! “….niet meer mocht van jullie?” Werelds… +1
@markie123: Grootste en snelst groeiende segment, de lui die hier reageren rijden allemaal Ferrari en dat zijn niet de enige die hier komen hoor. Denk dat het overgrote deel van de bezoekers nog nooit een comment heeft getypt. Dus wellicht voor jou niet relevant (en ik vind dit ook geen knappe kar ofzo) maar voor velen wel. Denk zelfs wel voor meer dan bij een Ferrari. ‘

Over de auto, ik vind dit type niet zo leuk als de eerste. Was ook niet de knapste maar die had wel een beetje karakter qua design vind ik. En die kon je nog met een 5pitter turbo krijgen.
@markie123: Omdat er ook nog mensen zijn die hier komen zonder te reageren. Daar zitten ook mensen tussen die crossovers wel mooi vinden of interessant vinden vanwege de gezinssamenstelling. Elke week verschijnt er een aankoopadvies over een occasion in Nederland. We hebben hier echt al van alles gehad. Van de welgeliefde 159 bijvoorbeeld. Zelfs een Porsche GT3. Een Ferrari F430. Een Mégane RS. Porsche Cayenne. Bentley Continental Flying Spur. Alfa Romeo Spider (de echt oude). Een M135i. Een Cayman. Een 370Z. Een Aston Martin Vantage.

Maar dus ook de Kuga. Zo heb je dus voor elke bezoeker een aantrekkelijke auto.
@viezefreddyw: ik heb nog geen aankoopadvies gezien van de Dacia Logan MCV 2013-2018 of de Dacia Logan MCV Bi-Fuel 2016-2018.

Altijd maar dat dure segment …….
@erik2907: Altijd maar dat dure segment….
https://www.autoblog.nl/nieuws/dacia-duster-occasion-video-aankoopadvies-74576
https://www.autoblog.nl/nieuws/dacia-sandero-2007-2012-occasion-video-aankoopadvies-90333
@E34M5Touring: poeh poeh, het ene bericht van 2015, het andere van 2018. En niet het geschetste model waarbij de Logan MCV al sinds 2007 op de markt is met een nieuwe MCV vanaf 2013 en een phase 2 wijziging vanaf 2017.

Er is in de tussentijd veel veranderd bij (o.a.) Dacia …….

Blijft dat het goedkope segment én niet-europese merken zwaar onderbelicht blijven.
@erik2907: Joh, doe moeilijk. Geef je op voor de Mijn Auto rubriek en verbaas ons allen. Komen genoeg goedkope gebakjes langs in dit segment.
@e34m5touring: dus eigenlijk zeg je dat ik gelijk heb, de ‘goedkope bakjes’ komen alleen langs als iemand er zelf over schrijft, niet via de schrijvers van AB dus.
@erik2907: Nee dat zeg ik niet. Dit segment is namelijk de occasiontest en daar komen genoeg goedkope gebakjes langs.
@markie123: de moeite om het advies te schrijven is om de verkoop te stimuleren, er staan er immers 500 te koop.

Zal wel te maken hebben met aandelen tussen AB en Autotrack 🙄
@erik2907: Het is precies zoals @E34M5Touring het aangeeft. De Kuga (net als vele andere auto’s als de Polo, 308, Octavia, Qashqai, A-Klasse, 3-Serie, V40 en ga zo maar door) zijn populaire auto’s. Zowel nieuw als gebruikt. Vandaar dat we er een video over maken.

Voor de liefhebbers maken we ze af en toe van een aparte auto, zoals de E39 M5, Opel Speedster, Ford Mustang, Porsche 997 GT3 of iets dergelijks. Maar daar is slechts een heel klein gedeelte serieus echt in geïnteresseerd (als in: die gaat er niet over schrijven maar eentje kopen).
@willeme: een (auto) liefhebber leest alles, van super goedkoop tot het duurste wat er te krijgen is…..
@erik2907:
Onzin hoor.

Zo zou je ook kunnen stellen dat je geen “echte” bent als je niet zelf sleutelt en tweakt aan je auto.

Ook onzin natuurlijk.

Je hebt allerlei soorten autoliefhebbers.

Ik ben al gek van auto’s sinds ik piepklein was, maar het laatste nieuws over de snelste supercars interesseert me helemaal niks.
Omdat dat te ver van mijn bed is.

Ik lees liever over het meer bereikbare materiaal en dan het liefst nog het oudere materiaal, stukken zoals willeme ze schrijft boeien me altijd.

Niet te gauw in hokjes denken.

@e28forever:

“Niet te gauw in hokjes denken.”

Daarom denk (en lees) ik in één groot hok, vanaf het ontstaan van de auto tot heden. Alle voertuigen (het goedkoopste tot en met het duurste) hebben mijn aandacht.
@markie123: crossovee volvo.xc60.top.auto. ik heb 3 jaar meegereden. Alleen ford kuga em dan 20 mill betalen dat.zou ik niet.doen
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Is er ook maar iemand hier die dit een bloeiende auto vindt..? En het filmpje gaat kijken?
@punicaoase: bloeiende = boeiende
@punicaoase: Hier misschien niet. Maar je kunt dit artikel ook vinden via Google. De gepensioneerde Henk en Annie van de overkant zijn misschien geen actieve autoblog bezoekers maar zij zullen dankbaar zijn voor dit artikel als zij op zoek gaan naar een Ford Kuga.
@punicaoase: Je zal verstelt staan! Steker nog, over het algemeen scoren dit soort auto’s veel beter dan bijzondere sportwagens of dikke power-stations. Deze auto wordt daadwerkelijk gekocht. Ook na verloop van tijd zoeken mensen dit soort artikelen graag op ;)
@willeme: Is deze auto toevallig niet geleverd met de 5 cilinder van Volvo? Dat zal het een opmerkelijk fijne reisauto maken. De S-max uit dezelfde generatie had die motor wel.
@dieselkameel: Nope. Alleen de eerste serie.
@punicaoase: ik vind ‘m niet verkeerd. Doe maar hoor.
@punicaoase: ja! Ik heb deze auto serieus overwogen
fout, sync (3) systeem werkt perfect, tot nu toe het beste (navi) systeem die er is
@gove: die er is = dat er is.

#taalnazi
Geblokkeerde airco afwatering kan ook een defecte condenspomp zijn.
Ik word een beetje moe van die mensen die alleen maar ruige, supersnelle of andere wagens willen zien die voor 97% van NL (zonder lening) niet te betalen zijn.

Interessante auto, en een privé iemand die (met gezin en huis) 25.000 euro kan stukslaan op een auto is er eentje die het goed doet.

@st220: Helemaal akkoord.
@st220: dat laatste argument daalt bij veel bezoeker(tje)s wel in als ze zo ver zijn… :)
Leuk verhaaltje van die gloeibougies, maar een Commonrail heeft helemaal geen gloeibougies nodig om te starten, die start zelfs met -10 nog zonder voor te gloeien.
Er is toch al enige tijd een nieuw model Kuga?!
Sinds 2016, als ik me niet vergis.

“2013-heden” lijkt mij in ieder geval niet te kloppen.
Autoblog moet je dit nou wel willen…. 2 weken geleden de berichtgeving dat Ford de small overlap crashtest met deze auto faalt en alleen de bestuurderskant verstevigd heeft…. En dan vandaag een ‘koop deze occasion ‘ sectie ????

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).