Formule 1 pakt record Spa-Francorchamps van Porsche af

Auteur: , 14 Reacties

De 919 Evo moet weer van stal komen wil Porsche het record terug in handen krijgen.

Porsche

Voordat Porsche het bizarre record op de Nürburgring wist vast te leggen, registreerde coureur Neel Jani eerst een record op Spa-Francorchamps. In april van dit jaar reed hij met de Porsche 919 Evo een tijd van 1:41.770 op het Belgische circuit. Dat was toen de snelste tijd ooit en daarmee verbrak Jani het huidige record dat destijds in handen was van Lewis Hamilton.

Afgelopen weekend sloeg de Formule 1 keihard terug. Tijdens Q1 van de kwalificatie op zaterdag reden diverse rijders sneller dan 1:41.770. Kimi Raikkonen, Lewis Hamilton en Sebastian Vettel reden alledrie een snellere tijd. Vettel trok met een tijd van 1:41.501 aan het langste eind. De Ferrari-rijder pakt daarmee het record van Porsche af. Vanaf Q2 ging het regenen en dus konden de coureurs geen betere tijd noteren. Wellicht dat men volgend jaar bij een heldere hemel een nog snellere tijd weten neer te zetten.

Porsche Record

Het was coureur Neel Jani zelf die via sociale media de tijden nauwlettend in de gaten hield. Jani grapt dat de 919 Evo uit het museum moet worden gehaald om het record terug in handen te krijgen.14 reacties

Een head to head zou wel gaaf zijn! De discussie over welke klasse het snelste is is immers nimmer aflatend.
@Original_Arnoud: die 919 is een onbegrensde machine qua regels. Als je dat met een F1 zou doen zou het einde zoek zijn
@kappenou: en toch zou ik dat juist briljant vinden, een ongelimiteerde F1 auto!
@raceface: Dan zal vermoedelijk de mens de limiterende factor worden ivm g krachten. Ben benieuwd.
@rrvliet: goed voor de constructeurstitel, autopilot er in.
@rrvliet: inderdaad, dan heb je het over een motor met duizenden pk’s en een auto met grondeffect, gigantische vleugels met een miljard flapjes, alles wat aerodynamish is beweegt zoveel mogelijk op de rechte stukken etc.
@raceface: dan krijg je dus iets als de Red Bull X2010 of X2014. Ene A. Newey heeft die getekend als de ultieme race auto, zonder regelgeving of wat dan ook.
Helaas alleen nog digitaal maar een Youtuber heeft dat ding digitaal over het digitale Isle of Man gejaagd. En dat is voor een mens inderdaad niet bij te houden. Wel gaaf om te zien.
@ghengiskhan: Toevallig gisteren nog de X2010 rondgestuurd op de Nordschleife. Rond de 4 minuten 🤣. Koop Assetto Corsa voor de pc voor een appel en een ei en download die auto. Kan je het zelf proberen 😉
@ghengiskhan: Jimmy broadbent, mooie kerel
@piquet1986: precies, dat is ‘m.
Kans is groot dat de rondetijden volgend jaar een stuk minder zijn door die nieuwe vleugels.
@tvklarenbosch: Zou kunnen inderdaad. Aan de andere kant zullen ze ook wel weer meer paardjes uit het blok weten te peuteren. Ben benieuwd of en hoeveel het gaat schelen.
@berlinetta: eerste schattingen zijn dat het zo’n 2 á 3 seconden gaat schelen. Zal door ontwikkeling van andere gebieden wel iets minder dan dat zijn.
Pfff die Neel kan er niets van! Zet mij maar in die 919 dan zal ik hem eens laten zien hoe een rondje Spa eruit hoort te zien!

(Ik ben al blij als ik met de neus naar voren de pits uit kom, maar dan heb ik er iig een keer mee gereden! 😄)

Dus, kom maar op Neel! Met je praatjes.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).