Foto’s: bizarre autocollectie van tientallen miljoenen

Auteur: , 43 Reacties

Geen enkele auto is normaal in deze garage.

Hij is een internetfenomeen en bij elke nieuwe auto weet deze Instagrammer het internet te breken. Het gaat hier om de man die op sociale media bekend staat als dan_am_i. Zo’n beetje iedere auto-YouTuber die in de States woont of de VS aandoet heeft een video geschoten in of rondom de garage van deze man uit Orange County. Hoewel hij zelf graag anoniem wenst te blijven, heeft de Instagrammer er geen problemen mee om zijn autocollectie met de wereld en journalisten te delen.

De autocollectie van dan_am_i is zeer indrukwekkend. De nieuwste toevoeging aan de garage is een Koenigsegg Regera. Dan is één van de eerste klanten ter wereld die de sleutels van zijn Regera in ontvangst heeft mogen nemen. Die blijdschap deelt hij met de rest, want onder meer YouTubers Shmee150 en Jay Leno mochten een stukje rijden met het rode beest. De Regera is misschien wel de minst speciale auto van zijn collectie. Dit is namelijk een reguliere productieauto, terwijl alle andere auto’s van dan_am_i een one-off of gelimiteerde bolide zijn.

Te beginnen met de Pagani’s. In de Verenigde Staten is de Zonda nooit geleverd. Dan heeft zelf enkele Zonda’s geïmporteerd en niet de minste modellen. De Instagrammer bezit een Zonda Cinque coupé, een Zonda Cinque Roadster en een Zonda Tricolore. Omdat de auto’s niet voldoen aan de Amerikaanse wetgeving prijken er geen kentekens op de auto’s. In plaats daarvan maakt Dan gebruik van de ‘Show and Display’-regel, waardoor de voertuigen toch onder sommige omstandigheden legaal op de openbare weg mogen rijden. Naast de Zonda’s bezit de Instagrammer een zeldzame Huayra BC.

Wie Pagani zegt, zegt Koenigsegg. Dan is de gelukkige eigenaar van de Regera, maar ook eigenaar van de Agera Thor FE, één van de allerlaatste exemplaren van de Agera. Daarnaast bezit Dan een Lamborghini Centenario. Nee, met deze meneer hoeven we geen medelijden te hebben.

Fotocredit: dan_am_i op Instagram43 reacties

Ik denk dat je meer lol hebt om zoals die andere autoblogger een paar weken met een cooper S door spanje te scheuren dan met al deze supercars die zo onpraktisch zijn dat je ze haast niet gebruikt.
@wildewesten: haalt me de woorden uit de mond
@wildewesten: lijkt me sterk
@wildewesten: zeker! Je kan ook maar zeer beperkt kilometers maken o.b.v. de show & display regeling. Desalniettemin gebruikt hij ze wel goed zodra het even kan:

https://youtu.be/pOK76vziBEs
@wildewesten: ik denk dat dat per persoon anders is, doe mij die hypercars maar :) Voelt nog speciaal :)
@wildewesten: Inderdaad, allemaal van die domme batmobiels. Voor al dat geld had je heel veel moois kunnen kopen wat echt mooie en classy automobielen zijn.
Leuke hobby !
Dat huntje!!
Het zal wel jaloezie en afgunst zijn maar ik krijg bij dit soort uitstallingen toch altijd een wat ongemakkelijk gevoel. Maar misschien heb ik de jackpot wel gewonnen, eens kijken hoe ik er dan over denk.
@ghengiskhan: Ik vind het vooral knap dat je met zoveel geld zo’n wanstaltig wagenpark bij elkaar weet te brengen.
Het lijkt wel “Transformers” wel op jet eerste gezicht. Wel een hele bijzondere collectie !!!
Meneer wordt aan de andere kant ook wel afgedaan als ‘flipper’. Auto’s amper rijden en ze kort na aankoop verkopen met winst. Zo zijn er ook al diverse Bugatti’s die kelder doorgegaan. Ik heb het geld overigens zelf niet hoor, voor de ‘ja maar jij dan’ reacties komen.
@el-loco: Het valt wel mee, hij heeft de afgelopen jaren inderdaad wel een paar auto’s verkocht vlak na ontvangst name en zonder er veel mee te rijden. Maar meestal is het omdat hij een betere versie heeft gekocht, agera r vervangen voor een agera rs, huayra coupe voor de huayra bc enz. Zijn bugatti vond hij niet leuk rijden dus mocht daarom weg. De meeste van zijn auto’s blijven toch wel een tijd in zijn garage.
Door beetje te vloggen/bloggen op instagram kun je dus zo veel geld verdienen🤔..
Ishijzoslimofzijnwijzodom??
@tvr1974: nee hij doet zelf niet zo heel veel online, af en toe een foto. Er zijn wel heel veel vloggers die met zijn collectie op YT staan
@tvr1974: Zoslim? Heb ik een religie in opkomst over het hoofd gezien?
@baardmijt: zou tijd worden voor een religie voor slimme mensen idd.
@tvr1974: Denk niet dat ‘em dat alles met social media heeft bijeengehaald. Vermoed dat hij (zij?) al een start kapitaaltje had van enkele miljoenen.
Wat een sneue garage. Kan net zo goed de inboedel zijn van de lokale garagehouder.
Typisch gevalltje van wapperen met de credit-card en schuif maar bij in mijn garage…
Zielloos dus.
Ik denk eprecht dat iemand die zelf een kitcar maakt of een Defender restaureert of stukje bij beetje zelf een auto laat opknappen door te sparen en naar de lokale garage te gaan meer lol eraan beleeft dan zo’n eigenaar die mbv een dobbelsteen bepaald in welke one-off is vandaag weer gaat rijden.
@loserboi932: pffff, wat een slechte zinnen. Ik hoop dat de boodschap een beetje duidelijk is.
’t Is met auto’s soms net als met honden: Zover doorgefokt dat ‘raszuiver’ en ‘inteelt’ ongeveer synoniem worden.
Ik vraag me toch af of het leuk is om zó rijk te zijn dat je de allerduurste hypercars allemaal zonder blikken of blozen in je garage kunt zetten.
@berlinetta: het bezit van de zaak is het einde van het vermaak.

Ergens heb ik een beetje medelijden met deze man. Waar wij maanden of misschien jaren moeten sparen voor onze droomauto, en de ultieme blijdschap die we dan voelen als we eindelijk nét dat ene exemplaar hebben kunnen vinden dat aan alle wensen voldoet, dat zal hij niet snel meer voelen.

Hij wappert met zijn creditcard, bestelt een auto en pleurt hem daarna op instagram. Om in sommige auto’s niet eens fatsoenlijk te mogen rijden.
Door YT en Instagram krijg je een veel garage’s die op elkaar lijken. Deze foto’s kunnen ook in Midden-Oosten genomen zijn. Wat ook opvalt is dat deze eigenaars weinig km’s doen met hun wagen. Ik kijk liever naar YT-kanalen waar de eigenaars wel rondscheuren met hun minder dure wagens dan met garagequeen’s die niet of nauwelijks bewegen. Bv het YT-kanaal van Dailydrivenexotics (DDE)
@ericc: Het is ook moeilijk veel km’s met een wagen te maken als je zoveel keus hebt :)
@ericc: Aan de collectie te zien was dit een gevalletje eerst rijk zijn, daarna populair worden op instagram met je auto’s. Maar andersom kan het uiteraard ook. Bedrijven betalen grof geld voor online content. Kijk naar Doug DeMuro, die verdient nu volgens schattingen ongeveer een ton per maand als je alles (Youtube advertenties, product placement, z’n column) bij elkaar optelt. Niet slecht toch?
Rijden deze auto’s niet allemaal een beetje hetzelfde, als hij ze al gebruikt dan? Dat bedoel ik niet zuur, maar het is toch veel leuker om voor dat geld een snelle GT, een paar middenmotors dan, een snelle hatch, iets klassieks en een dikke off-roader te hebben lijkt me. Beetje variatie in je vorm van transport. Vind wel dat het allemaal chique verschijningen zijn. Mensen met veeuuul geld willen soms wel eens auto’s behoorlijk toetakelen.
@lambowambo: Zat ik ook te denken. More of the same. Zou zo ene hyper wagen nemen en dan voor de lol een paar gerestaureerde klassiekers. Van alles wat en natuurlijk een anonieme sleeper.
@lambowambo: Het verschil tussen ons (bijna iedereen hier op AB.nl) en deze gast is dat wij echte liefhebbers zijn. Voor deze man is het, 1. een investering, 2. een status object en 3. leuk om te hebben. En dan ook in die volgorde.

Met het budget van deze man zou ik het ook wel weten. Lancia Delta integrale, Focus RS, Sierra Cosworth, 190e Evo 2, E30 M3, Land Cruiser, Defender, Alpine A180, Stratos, 9000 Turbo, 850R. De lijst van toffe bakken is eindeloos die je kunt kopen. Dat zou toch heerlijk zijn.
@kilum: Precies ja. Er zijn genoeg andere auto’s naast de exemplaren die hij heeft die ook in waarde zullen stijgen, zoals een aantal die jij noemt. Wellicht niet zo hard of zou de totale waarde niet zo hoog liggen, maar als je in de positie bent om dit soort voertuigen in deze aantallen aan te schaffen kan ik me niet voorstellen dat hij dat met zijn laatste dollars doet.
@kilum: En waarom is hij dan geen echte liefhebber? Omdat ie een andere smaak heeft dan jij? Je praat alsof je die vent persoonlijk kent. Who cares wat hij met z’n auto’s doet. Als hij nou geen fuck geeft om classics oid. (echt, die mensen bestaan) maar enkel van moderne auto’s houdt, maak hem dat ineens geen liefhebber? Wat een onzin.
@e34m5touring: Ook als je niet van classics houd zijn er nog steeds een hoop moderne auto’s beschikbaar die je als liefhebber in je garage zou zetten in plaats van uitsluitend limited series of on-off hyper cars.
@kilum: one-off*
@kilum: Maar in welk universum bepaal jij wanneer je een liefhebber bent en wanneer niet. Als dit nou zijn liefhebberij is maakt hem dat toch niet minder liefhebber. Sorry hoor maar vind het echt grote onzin.
@lambowambo: precies. Mooie auto natuurlijk. Maar in mijn ogen wel weinig variatie in deze collectie. Mijn keuze zou dit niet zijn.
Doe mij die hond maar!
Tja, het zijn leuke wagens, maar als ik een dergelijk budget had zou ik liever een idioot grote verzameling hot hatches aanleggen. Maar wie ben ik?
Ik heb veel meer bewondering voor die Spaanse verzameling met oude rallywagens en oude
DTM wagens .
Ik zit vaak in het klassieke race en rally wereldje en naar mijn mening hebben de meneren die aan klassieke wedstrijden doen en zeven zondagen in de week hebben, de hele zomer heerlijk ruftend en boerend met hun team de evenementen afreizen als aloude bohémiens het beste voor elkaar.
Liever dan een rijtje auto’s voor de bluf : ze zijn stuk voor stuk tot onmogelijke snelheden in staat, in de meeste landen goede genoeg om je rijbewijs eeuwig kwijt te raken en in mijn simpele beleving was en is de mcLaren F1 gewoon nog altijd numero uno in de pikorde der supercars.
Ik moet ineens aan de oude flyer denken, hij is al jaren niet meer onder ons, ging net zijn AOWtje een oude Mercedes 406 bus en een caravan waar je nog geen geit in laat slapen en waar de motorfietsen in stonden de hele zomer alle evenenenten af, hij vrat bruine bonen en unox smac, meer geld was er niet, met ductape dichtgeplakte motorlaarzen maar hij had wel de mooiste klassieke Aprilia racers die je ooit hebt gezien.
Het is jammer dat de sultan van Brunei geen YouTube vlogger is. Die heeft genoeg te laten zien om 2TB in 1080p materiaal te vullen. Ik vind vooral de Ferrari stationwagons leuk om te zien.
Wat een prachtige collectie.Absoluut stuk voor stuk unieke wagens. Zelfs voor Amerikaanse begrippen uitzonderlijk, dat is toch ook wat waard. Ergens netwerkt hij op ultieme hoogte, want met de centenario, bc, regera en volgens mij ook de Chiron was hij de eerste in de VS. En dat is toch echt niet alleen te danken aan een zwarte creditcard, want er zijn genoeg oligarchen en Arabieren met vele diepere zakken.
Hij heeft dubbele. Misschien wil hij wel met me ruilen.
YouTube …Shmee150 kun je alles zien van deze verzameling

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).