Fransen draaien duurdere brandstof weer terug?

Auteur: , 51 Reacties

De boel op stelten zetten helpt blijkbaar.

Fransen draaien duurdere brandstof weer terug?

Het is al een tijdje onrustig in Frankrijk sinds de regering heeft aangekondigd de belasting op brandstof te willen verhogen. Afgelopen weekend ging het in de hoofdstad Parijs mis toen protesten uitliepen op rellen en vernielingen. Naar goed Frans gebruik kregen agenten vuurwerk en voorwerpen naar de hoofd geslingerd. Ook gingen tientallen auto’s in vlammen op.

De ‘staak cultuur’ van de Fransen gaat misschien nog effect hebben ook. Volgens bronnen die dichtbij de regering staan, zal Premier Edouard Philippe later vandaag officieel bekendmaken dat de aangekondigde belastingverhoging op brandstof niet langer doorgaat. Dit, terwijl we eerder nog een ander geluid hoorden.

Met het huidige plan wil de Franse regering in stapjes de belasting op brandstof verhogen. Per januari zou de benzine 3 cent duurder worden en diesel 6 cent. Tot 2022 zou de belasting dan langzaam oplopen. De bevolking reageerde woedend op de aangekondigde maatregelen van de regering. Niet alleen in Parijs, maar ook in de rest van Frankrijk werden demonstraties georganiseerd die de bijnaam ‘Gele Hesjes’ kregen.

De gemiddelde brandstofprijs voor benzine ligt in Frankrijk momenteel op zo’n 1,56 euro per liter, wat ongeveer te vergelijken valt met de huidige Nederlandse prijzen. Door de dalende olieprijzen is de brandstofprijs de afgelopen periode flink gedaald. Een (voorlopige) einde aan die daling kwam gisteren, toen de prijs voor een vat olie met enkele procenten steeg.51 reacties

Autoblog matties pak die gele hesjes!!!! We gaan die benzine onder de euro laten zakken!
Ik heb nog cobra 6 en me neef is stratemaker dus die heb stenen. Wie brengt bieries?
@e36thuglife:
Heb nog een paar neven die goed overweg kunnen met een ak47 en kneedbommen. Dat ze snelle Audi’s hebben en pinautomaten kunnen opblazen is natuurlijk mooi meegenomen.
@maroksahbe: Familie van Patrick en Colin dus!
@maroksahbe: ik denk niet dat die snelle audi’s hebben, dat ze er aan kunnen geraken twijfels ik niet aan.
@maroksahbe: die zij nuntoch een jaar of 7 op “vakantie”?
@maroksahbe: ik heb een neef en die zit op ballet
Slechte zaak. Had het dan na “onderhandelingen” gedaan. Gewoon voor het gebaar.

Nu beloon je alle relschoppers en vernielers. Well done.
@pielemuis: Dit was een protest vanuit de middenstand, helemaal niet zo heftig als alle beelden hebben laten zien… heel veel mensen voelen zich genaaid door Macron.

Net zoals wij hier door Rutte, heeft toch ook geholpen dat we steen en been geklaagd hebben over die dividendbelasting! we hebben die grote bedrijven niet nodig hier. We hebben al genoeg forenzen problemen!
In NL zouden we al lang moeten staken, van 19 naar 21% btw was een crisis maatregel….. en iedereen weet dat je met accijns op de brandstof niet zorgt voor verschuiving naar electrisch…
Er is een begrotingsmeevaller vanwege lagere zorgkosten, zorg dan meteen dat dit terug gaat naar een korting op de zorgkosten in 2019!! daar hebben we potverdimme Den Haag voor in het leven geroepen om dingen goed en eerlijk te regelen….
@dutchneon: helemaal niet zo heftig? 2 collega’s van me waren in Parijs afgelopen weekend. Ze vergeleken het met een oorlogsgebied: overal vernieling: verbrande zooi, winkel ruiten kapot en leeg, overal politie, alles dicht.
Vind ik best overdreven…
Zeker als het gaat over een stijgende brandstofprijs wat vooral toe te dichten is aan stijgende brandstof-kosten en minder aan de belasting.
@gregorius:
in 1968 begonnen de rellen omdat een student niet bij zijn vriendinnetje mocht slapen, datis veertig jaarlater pas uitgekomen..
https://www.20minutes.fr/france/diaporama-13209-photo-1086369-mai-68-moments-cles-revolte
@gregorius: Je weet zelf ook dat op een gegeven moment de mensen aan gaan sluiten en zich in de groep gaan mengen omdat ze het leuk vinden om onrust te stoken, spullen van een ander te slopen, vechten of gewoon weg roven…. Ze profiteren als het ware van de dekmantel.

Het is een ander type volk dat zich onder de protesterende menigte voegt.
Kan de Nederlanders veel van leren deze knikken alleen maar ja en pikken alles.
@cappie: Hebben we het zo slecht dan?
@venividivici: zeker niet, maar dat betekent niet dat je alles maar moet pikken. Leven is al duur genoeg…
@lavalamp: normaliter wordt ’t niet goedkoper als je van alles gaat slopen…
@lavalamp: Fuck je geld. Geld hebben we verzonnen. Een gezonde planeet hebben we nodig.
@jochempie: Ja inderdaad, maar mensen die niet om hun planeet geven zul je toch een incentive moeten geven om van gedrag te veranderen. Makkelijkste is een universeel ruilmiddel wat vaste waarde heeft zodat deze incentive relatief waardevast is. Als we die incentive en de waarde daarvan laten garanderen door een systeem van overheden welke die waarde staven met een goudvoorraad zodat tegenover een incentive een redelijk vaste waarde staat denk ik dat we een redelijk goed systeem hebben. Eigenlijk verhandelen we dan incentives. Echt heel handig.
@airc:
???
@Jochempie: Ben je een beetje koekoek?? Geld teveel zeker ..
@lavalamp: Je bent bezorgder over je appels dan over de boom waar ze aan groeien, vriend.
@jochempie: dikke 8 cilinders en goedkope brandstof hebben we nodig ;)
@Jochempie: Ga lekker naar het Groenlinksforum met je planeetgezwets.
@basr32: Ga lekker 18 worden met je gebrek aan verantwoordelijkheidsbesef.
@venividivici: ik ken mensen die echt wel moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen.
En laten we eerlijk zijn, het gaat er niet om of je het slecht hebt, het gaat erom dat alles maar gedachteloos duurder wordt gemaakt.
@venividivici: hoe kun je in godsnaam met zo een opmerking 12 likes krijgen? Ze zouden je van internet moeten flikkeren, dit is de gedachte achter elke scheet/ handeling die de kabinet laat. Je hebt het niet slecht, nee maar dat betekent niet dat men tot de laatste druppel uit geknepen moet worden. Daarnaast als iedereen van de staat zou leven zoals dat in Den Haag gebeurt heb je het heel goed. Maar de realiteit is anders.
@cappie: Tja, ik weet niet wat ik erger vind. Fransen die om alles gaan relschoppen of Nederlanders die maar alles laten gebeuren.
@cappie: jij betaald niks meer ??
Tja, je kan zeggen wat je wilt van die staakcultuur, maar zo lang het beloond wordt zou ik ik er ook mee door gaan!
In Nederland wordt dat soort gedrag gewoon veroordeeld. Ook al is dat hypocrisie ten top.
Die Fransen zetten rustig een paar trekkers stil op de snelweg..en in Nederland hebben we allemaal mogen zien wat er gebeurd als je een touringcar vol gele hesjes tegenhoudt op de A7.. niets of niemand die daar nog zijn handen aan brandt vervolgens.
@ghost: Ja dit gedrag zou ook in Frankrijk leiden tot veroordelingen, maar als heel NL zou opstaan dan zou justitie niet weten waar ze zouden moet beginnen. Dan heb je gewoon het hele land tegen je.
Tuig hun zin geven. Wat een zwaktebod.
Tja de Fransen zijn 2 keer wereldkampioen zonder Cruyff
Wat een verschil die paar honderd kilometer dan maakt. Hier in Nederland zie ik dit in 20 jaar nog niet gebeuren, maarja met Henk van accounting en Anja van de balie zie ik dat ook niet snel voor me
De verhoging wordt voorlopig uitgesteld, maar is niet van de baan.
Hoe sneller de brandstof naar de 2 euro of hoger gaat hoe beter!
Misschien eindelijk minder files en dat mensen eens een keer gaan carpoolen.
@kobus1967: wat een lulkoek, ik werk onregelmatig kan nooit carpoolen en dan helft die heftig dure benzine me echt niet, en al die leaserijders met tankpas gaan ook niet carpoolen. Ze zouden gebruik van de
Laatste zin moest er niet bij staan
@kobus1967: ben jij wel helemaal goed. Groene ridder!!!
Er zijn mensen die afhankelijk zijn van de auto om er hun geld mee te verdienen.
In de randstad mooi lullen met openbaar vervoer wat allemaal op elkaar aansluit. Daarbij komend dat de meeste mensen met lease auto en tankpas van de baas niks om de prijs geven zolang ze de free bee’s en andere zegeltjes maar hebben.
Prettige dag verder.
@kobus1967: Maak er maar gerust 4 euro per liter van… waarom zouden we nog gaan werken? Met een uitkering heb ik geen auto meer nodig, scheelt me zomaar 8000 euro op jaarbasis aan brandstof, mrb, verzekering. Ook geen afschrijving meer. Van de verkoop van de auto kan ik al 2 jaar prima rondkomen, aangevuld met een uitkering misschien wel 4?
Laten we dat met half nederland tegelijk doen, dan kan Den Haag ook weer aan het werk want geld is er dan verder niet meer te verdelen ;)
@dutchneon: ik ben thuis gaan werken, dat scheelt ook veel.
@kobus1967: lekker makkelijk jij. Lekker aan je eigen dikke kop denken!!
Nee jij komt er wel!!!
Moraalridder
@kobus1967: Jezus wat doe je op autoblog als je iedereen wilt naaien door autorijden onbetaalbaar te maken? Dan ben je op de verkeerde site volgens mij…
@basr32: dikke Tesla kopen jonguh.
Frankrijk is kompleet leeg op de Parijse regio, Lille Lyon en Marseille (watzeije) na, daarnaast kampt Frankrijk al Jaren met een levensgroot problem dat het platteland leegloopt en de agglomeraties groeien samen met de enorme problemen die de grote agglomeraties met zich mee brengen.
Daarnaast zijn de Fransen gewoon armer dan wij, ze verdienen minder en als je op het platteland woont is het niet abnormal om een half uur met je auto naar de supermarkt te moeten rijden en daarom is de auto voor de Fransen op het platte land van levensbelang.
Vanuit die hoek kan ik de onvrede van de Fransen 100% begrijpen, echter zit Frankrijk ook hopeloos vast in de zeventiger jaren wat arbeidsverhoudingen betreft er moeten enorme stappen gemaakt worden om de Franse economie weer op gang te krijgen, maar Macron is daarvoor niet de geschikte man.
@desjonnies: precies!! Je legt het precies uit zoals het is. Mensen die naar Frankrijk gaan beamen het over het vele rijden naar de supermarkt.
@desjonnies: Couldn’t agree more. Elke keer in Frankrijk kom, heb ik het gevoel dat de bewoners nog wat marginaler zijn geworden dan de vorige keer. Zelden een land zo pijlsnel richting het moeras zien wegzinken. En ik zie ook geen uitweg, want elke regering die iets probeert te veranderen aan de situatie – of dat nu is via ‘linkse’ of ‘rechtse’ maatregelen – wordt geconfronteerd met dit soort compleet uit de hand lopende ‘betogingen’, want niemand wil echt verandering. Liever de schuld steken op “les riches”, “les étrangers”, “le capitalisme”, “les grandes entreprises” of gewoon “le gouvernement”.

Frankrijk is een prachtig land, alleen jammer dat er zoveel Fransen wonen…
@desjonnies: dus ze leven niet als God daar in Frankrijk?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).