Gaaf! Netflix en F1 sluiten documentaire-deal

Auteur: , 11 Reacties

Doen die nieuwe eigenaren toch goed.

 Gaaf! Netflix en F1 sluiten documentaire-deal

Mocht de kwalificatie nog niet genoeg inzicht hebben gegeven in het ongetwijfeld spannende gevecht dat we dit jaar op en naast de baan gaan meemaken, dan zal Netflix de boel wel eens écht goed weergeven. Vanochtend werd namelijk bekend dat de streamingdienst een deal heeft gesloten met de Formule 1, om de kijkers een nog beter idee te geven van alles dat dit seizoen voor ons in petto zal hebben.

Liefhebbers hebben genoeg reden om hun lippen af te likken bij de deal, daar Netflix in eerste instantie tien afleveringen heeft gereseveerd voor het seizoen van 2018. De docu-serie zal de uren opvullen met beelden en informatie over de coureurs, teams, teambazen, de eigenaren en het management van de Formule 1.

Wie bang is voor een of andere halfbakken reeks afleveringen mag zijn zorgen bij deze opzij schuiven. De serie wordt namelijk geproduceerd door niemand minder dan James Gay Rees. De Academy-Award winnaar was in het verleden onder meer verantwoordelijk voor de productie van de biopic over Ayrton Senna, die, net als de Braziliaan in zijn tijd, veelvuldig in de prijzen wist te vallen. De andere producent is Paul Martin, die Ronaldo’s filmbiografie produceerde en binnenkort een biopic over Maradonna de wereld in zal schieten. Sophie Todd zal de serie de juiste richting in presenteren.

Heb je Netflix, en geen zin meer om te wachten? Klik dan HIER voor een goede F1-filmtip.

Met dank aan Maurice voor de tip!11 reacties

Wordt tijd dat Netflix de races gaat livestreamen :p
@gulli: dat zou een top plan zijn!
@kilum: mag ook wel voor het geld wat we allemaal elke maand betalen.
@gulli: Op zich niet echt nodig, toch? Als Liberty Media F1TV van de grond krijgt :)
@ikschrijfookoverautos: moeten ze het wel in Nederland uitbrengen. En ik heb niet zo’n zin in wéér een abonnement erbij, ik heb al Netflix. Zou zomaar kunnen dat het puur uit mijn eigenbelang is 😉
@gulli: ahhhh, ja in dat geval geef ik je groot gelijk. Ik heb zelf een VPN en pak dan de stream via België, dus ik begrijp je punt over teveel abonnementen wel ;)
Daar kijk ik nu al naar uit.
Nice! Voor beide partijen een goede zet denk ik.
Gay Rees…

Dacht heel even dat dat de titel van de documentaire was…
Tja, opzich leuk idee. Als het maar niet zo’n extreem overdreven typisch Amerikaanse “documentaire” wordt. Bovendien is het verhaal weinig spannend als je heel het seizoen kijkt natuurlijk. Maar een blik achter de schermen zal wel leuk zijn.
@trustmeiamanengineer: als het vergelijkbaar is met die docu over McLaren van Amazon vind ik het prima!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).