Gallery: Nederlandse Veyron Vitesse WRC in volle glorie

Auteur: , 45 Reacties

Zie hier de nummer 1 van slechts 8 geproduceerde Bugatti Veyron WRC's op Nederlandse platen, zoals het heurt.

We werden gisteren al lekker gemaakt met een vlugge spot van de 1200 pk sterke beul uit Molsheim. Vandaag kregen we een uitgebreide fotoshoot in de mailbox die we natuurlijk graag met jullie delen.

JD Customs meldt ons dat deze Veyron Grand Sport Vitesse WRC van Michel Perridon vooral als collectors item is aangeschaft. We zullen de dakloze WRC dan ook niet veel op de weg zien, maar ze geven tegelijk aan dat er wel degelijk mee gereden gaat worden. Gelukkig staan er twee gelijkwaardige alternatieven in de garage die wel regelmatig uit de stalling komen.

Drie Veyrons op naam van één eigenaar is hoe dan ook uniek, zeker voor Nederlandse begrippen. Maar waarschijnlijk hebben we hier te maken met de enige verzamelaar van moderne Bugatti’s van heel Europa. We wensen de eigenaar veel plezier met zijn aankoop.

Met dank aan JD Customs voor de foto’s!

Update: Perridon schijnt zijn nieuwe speeltje al in Duitsland te hebben. Shmee spotte hem tussen 10 andere Veyrons in München bij de start van de Bugatti Grand Tour. Bedankt voor de tip, @sidewalkjoe!45 reacties

Als dit de nunmer 1 is. Is met deze auto ook het record gezet dan?
@yorick: nope, die had zijn handtekening rechts van het plaatje staan. op die auto stond ook “world record car” achter de titel en niet ” 1 of 8″
Lillek barrel, vind een pagani veel mooier en unieker
Niets bijzonders te zien hier.., zap maar verder..
Nou ik moet zeggen dat ik het knap vind van de man dat tie drie auto’s in deze prijsklasse kan kopen.
Zelf had ik er een stuk of dertig andere leuke bakkie’s voor gekocht.
En wat lijkt dat sleuteltje veul op die van mijn Caddy zeg,iets meer bling, maar toch..
@norge: het is een caddy sleutel. Maar dan met wat alcantara en oranje sticksel.
@norge: Heb je ook een 2e sleutel nodig om je caddy naar z’n topsnelheid te rammen?
@rikus: Nee, een hamer..
Wat blijft dit toch een ontzettend dikke bak. Heel erg bruut!
Ik gun het hem van harte maar wat een inspiratieloze autocollectie toch. Dit heeft niets te maken met ‘petrolhead’ zijn. Dit is gewoon een Bugatti kopen om te tonen dat je er één (eigenlijk 3) kan kopen. Jammer, want voor het geld had hij veel en veel en veel meer en leukere bolides kunnen kopen. Dan had z’n garage tenminste wat variatie. Vind het gewoon een lelijke auto die Vitesse WRC Edition (de Veyron in het algemeen eigenlijk). Maar wie ben ik om dit alles te zeggen hé…
Ik vind m zoooo volmaakt, echt prachtig! Hoop hem nog een keer op de snelweg te zien
Opzich wel een mooie wagen alleen echt saai dat hij er 3 koopt. Ik zou dan deze veyron houden en die andere 2 verkopen en voor dat geld een pagani kopen of een koenigsegg ofzo.
Al dat gelul over andere auto’s kopen van het geld.
Een Bugatti doet het gewoon altijd.

Die andere 1000pk beesten hebben dit gewoon niet. Een koenigsegg of die hennesy kunnen daar gewoon niet aan tippen. Daar zitten teveel nadelen aan.
@Donstil: Kan ik begrijpen, maar verklaart nog altijd niet waarom u er 3 aanschaft.
@Donstil: Vertel de nadelen dan eens?
@norge: Gebruik Google maar eens.
@Donstil: eens, andere 600+ hokken vliegen spontaan in brand. Techniek van de veyron is ook veel mooier.
@Donstil: Iederen zijn eigen mening. Gelul of niet.
@Donstil: Volgens mij sla je daarmee de spijker op z’n kop. Iedereen hier heeft het in essentie over passie. Droomt weg bij Agera/P1/LaFerrari. Het is alleen nogal vervelend als dat ding slecht zit, bloedheet wordt, of in de fik vliegt. Jullie gebruiken die Bugs volgens mij best vaak. Dan gaat het niet meer zozeer om het wedstrijdje verpissen
@camber24: Reactie was nog niet af. Dan gaat het niet om wedstrijdje verpissen, maar puur om hoeveel plezier je hebt. Vergeet de azijndrinkers, have fun!!
@camber24: ik zou met je linkerarm ook even uit het raam gaan rijden..
Koop je zo’n ding voor zóveel geld en krijg je gewoon een lullig VAG-sleuteltje in je hand gedrukt, wat een aanfluiting..
Volgens mij had hij al een WRC, hij had de 3 veyrons als whatsapp profielfoto. But correct me if i’m wrong…
Drie Gayrons…..warum?
Gelukkig een kentekensticker! Die lap geel metaal (normale kentekenplaat) is eigenlijk te groot voor het Veyron neusje. Zoals ik al aangaf in de vorige Veyron post: 3 Veyrons, helemaal te gek, en ik kan het nóóit betalen, maar deze WRC icm. een Agera en Zonda/Huayra would have blow our minds!
@rd1991: mooie bak en michel perridon heeft er hard voor gewerkt. Maar ik vind het idd ook inspiratieloos om er 3 te hebben. met 3 veyrons op komen dagen is stoer maar met een veyron een agera en een p1 of pagani op komen dagen is breathtaking. En de AMG blokken zijn ook niey stuk te krijgen dacht ik mocht er een betrouwbaarheids issue over komen.
De 1200 pk uitvoering heeft toch twee NACA ducts in het dak, niet twee van die luchtinlaten die boven het dak uitkomen? Volgens mij is dit de ‘normale’ 1001 pk versie!
Volgens mij ziet Perridon deze Veyron als investering, waardevast zal deze WRC hoe dan ook blijven. Andere multimiljonairs kopen onroerend goed voor vele miljoenen, hij aan hypercars.
@kazaluna: auto’s als investering. Dat is linke business. Een 250 GTO, DB4 Zagato dat lukt wel. Een McLaren F1 ook nog. Maar de Veyron? Bugatti bouwt er veel en heeft moeite er vanaf te kopen. Ze zijn zelfs als met actiemodellen begonnen. Dat belooft niet veel goeds voor de restwaarde.
@Ferry_76, scherp, maar nee. Die wereldrecordversie als Coupe, die met de oranje onderkant heeft dat wel, deze GS Vitesse niet. Klopt gewoon zoals het hier is.
@rd1991: Ah Oké, ik kan al die special editions echt niet meer uit elkaar houden…
Hoe dan ook, na meer dan 10 jaar op de markt is dit nog steeds een uniek “proof of concept” project, te gebruiken als daily driver of als circuit bak. Bekik maar eens een docu over het tot stand komen van deze auto : http://www.youtube.com/watch?v=4ffJXRdZiaM
Goed dat ie van de weg blijft, scheelt blikschade en het lomp aanschreeuwen van medeweggebruikers op de autobahn.
Eigenlijk best goed van ze dat ze de Veyron kiezen. Je moet er toch niet aan denken dat ze net zo rijden met een Pagani of Koenigsegg en daarmee schades rijden zoals de grijze Veyron (grindbakavontuur), de Carrera GT en de witte GS. Zonde zonde zonde, die beesten zijn vast lastiger te temmen als de Veyron.
Heerlijke wagen! En waarschijnlijk niet de, maar wel èèn van de slimmere investeringen op autogebied. Als je er al twee bezit zou ik een Pagani Huayra of McLaren P1 kopen. Zullen ook vrij stabiele investeringen zijn.
@TimoBac: Wat dacht je van een Ferrari? Doen het ook niet slecht, dacht ik zo.
De afgunst van een gemiddelde AB bezoeker straalt er weer vanaf als ik de reacties zo lees..
@roberto: dan lees jij het toch anders dan ik. Of je weet niet wat afgunst betekend.
Ik zou in plaats van 3 veyrons 1 WRC kopen en nog een pagani huayra ofzo
Zou graag in staat zijn om ook 3 Veyrons te kopen en nog wat over te houden.
Maar ik kan het geowon echt niet snappen waarom je 3 Veyrons wil hebben. Als die WRC versie zo vet is, verkoop die andere 2 dan. Het lijkt me nou ook niet dat die dingen zoveel meer waard worden…
Maar goed, ik zal niet in die situatie komen, dus ik weet t niet.
Ik zou die grand sport dan eigenlijk weer verkopen….

Anyway, wordt dit jaar dus niet meegereden met de Gumball 3000? :(
Vage vorm van verzamelen. Hij kan de rest van de veyrons kopen om z’n verzameling compleet te maken.
als ik zoveel geld had dan kon Hugh Hefner wel inpakken ;)
Shmee150 heeft ‘m al gespot.
https://www.youtube.com/watch?v=Yjh0_mT-nl8

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).