Gasly gaat tweede viool spelen naast Max Verstappen

Auteur: , 21 Reacties

Pas mal pour un pilote numéro deux.

viool

De F1 wintertest staan alweer bijna voor de deur en dat betekent dat de psychologische strijd tussen teamgenoten van start kan gaan. Afgelopen week vertelde Ricciardo de verzamelde pers al dat zijn nieuwe teamgenoot Hulkenberg echt extreem goed is en dat hij zich geen zand in de ogen laat strooien door het feit dat de Hulk nog nooit op het podium stond. Mooie woorden met een tikje low key shade; de ervaren honingdas weet inmiddels wel hoe hij zoiets moet aanvliegen. Vandaag is het de beurt aan Gasly, maar die brengt het er toch net wat minder vanaf. Hij klinkt namelijk nu al als Barrichello, Coulthard en Bottas.

Gasly hemelt Verstappen op als een van de beste coureurs op de grid maar tevens stelt dat hij onze landgenoot gewoon wil verslaan. Hij wil geen ‘tweede coureur’ worden, zo stelt de Fransman:

For sure I’m going to be next to one of the best drivers on the grid at the moment and for me it’s a great challenge. So I will take the time I need to be competitive, but I’m not going to be there to be second driver, that’s not what I want and not going to be satisfied with that.

Een redelijke start, echter voegt Gasly eraan toe dat hij misschien wel wat tijd nodig heeft om op niveau te komen. Plus, winnen is natuurlijk leuk, maar als de auto niet goed genoeg is dan is P5 ook oké. Vorig jaar was per slot van rekening pas zijn eerste volledige seizoen in de koningsklasse.

If I have the car to win then that’s what I would love to do. And if I have a car which is only good for the top five, then that’s going to be the target. But at the end of the day it was only my full first season in Formula 1 and for sure I’m going to get better and better, season after season, because experience plays quite a big part. So I know that I didn’t reach my full potential, but that’s my only motivation and I’m fully dedicated to do everything I can to reach my best level as soon as possible.

En ja, dan is er nog die Engelse cultuur binnen het Red Bull team die wellicht ook nog wat gewenning vraagt voor de Fransman.

For sure I will probably need some time to get comfortable with the team, to get used with the car, with the people, the way of working. Coming from Toro Rosso to Red Bull is, as I say, different targets, different culture also, a more English culture in Red Bull. So this is the kind of things that take a bit of time, but for sure Max is one of the fastest guys at the moment in the paddock and for me I’m super excited to go alongside him because that’s how you also raise your game. So I find it a really exciting time for myself and I’m really looking forward to starting, and we will see how I perform straight away. But for sure I will get better through the season and that’s fair to say.

Goed, daar hoeven we dus niet voor te vrezen dit jaar…21 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Het klinkt alsof Gasly (voorlopig) gewoon met twee benen op de grond staat en zich niet gek laat maken.. Dat siert hem wel
@raceface: ben ik met je eens! Toch lijkt het daarnaast wel alsof hij zich wil indekken voor als het toch tegenvalt. Sowieso heb ik het idee dat het meer geluk is en samenloop van omstandigheden dat hij dt jaar voor Red Bull rijd dan dat zijn vaardigheden hem hier hebben gebracht na 1 seizoen. Wellicht dat hij dat zelf ook goed door heeft en er daarom zo over praat
@edftw: Natuurlijk gelukkig, de planning was dat Daniel gewoon zou blijven maar dat liep onverwachts anders.
Man man, wat een wereldinfo. Ik had ook niks anders verwacht.
Ik denk dat hij al 2de rijder is binnen Red Bull.
RB is er alles aan gelegen dat Max dit jaar wereld kampioen moet worden, daar moet alles voor wijken, ook Gasly
@HZW: Wat zal dat RBR in godsnaam jeuken wie wereldkampioen wordt? Als Max veelvuldig met problemen te maken heeft of hij maakt fouten en Gasly wordt dan kampioen dan zijn ze net zo blij als dat Max kampioen wordt.
@87sandyd: Het gros van het team zal het inderdaad vrij weinig uitmaken, maar Helmut Marko zal er echt wel een paar nachten slecht van slapen als Gasly kampioen wordt en Max niet. Max Verstappen de jongste F1 coureur ooit maken is zijn persoonlijke prestigeproject, dus die zal er flink de pee in hebben als dat niet lukt.
@87sandyd: Verdiep je eens in het verhaal waarom Schumacher naar Ferrari kwam in ‘96. Eddie Irvine werd echt niet gehaald in ‘96 om kampioen te worden.
@skinnybmw: Laten we alsjeblieft stoppen met hopen of er vanuit gaan dat RBR kampioens materiaal heeft komend jaar. Dat zou echt een godswonder zijn.
Ik ben wel nieuwsgierig hoe aankomend seizoen gaat verlopen met de nieuwe coureurs en de mensen die over gestapt zijn
Dan toch jammer, dat Gasly geen ‘Claude’ van voren heet. Dan had-ie tweede Claudeviool kunnen spelen.
Ommelet du frommage
@maferick74: That’s all you can sayyy!
Natuurlijk heeft hij de mazzel, dat Ricciardo naar Renault vertrokken is. Hij had anders gewoon nog een paar jaar bij Toro Rosso gereden, waar hij zich goed kon ontwikkelen, met de mogelijkheden die hem daar geboden werden. Dat waren misschien jaren van ontwikkelingswerk geweest, nu nemen anderen, Albon en Kvyat dat voor hun rekening.
Gasly is, naar het laat aanzien, een rustig groeiende briljant, die mogelijk het niveau van Ricciardo kan benaderen, halen, evenaren, of zelfs meer dan dat. Dus hier en daar een winst pakken, waar hij en het team ook mee gebaat is. Voor de rest is het in dienst van het team rijden en zichzelf ontplooien, tot een goed courreur. Daar is allemaal niets mis mee.
Natuurlijk heeft hij het geluk, dat hij zich aan Max kan ‘optrekken’, dat is gunstig voor hem en Red Bull. Hij heeft genoeg laten zien, dat het een goed talent is, heeft een extra jaar in Japan kunnen rijpen en dat heeft hem goed gedaan. Hij heeft ook laten zien, met een mindere goede auto, goede prestaties neer te zetten.
De tweede seizoenshelft was misschien minder dan verwacht, maar daar had het ontwikkelingswerk voor Honda en Red Bull grote invloed op, plus het moment in zijn carriere, dat alles moet indalen en zijn plek moet krijgen, om de volgende stappen in het geheel goed te kunnen volbrengen. Volgens mij gaat dat allemaal naar behoren, zonder te grote tegenslagen en met toereikend talent, om te kunnen slagen in de Formule 1.
Kan Max viool spelen??? Nog geen artikel over gehad hier op ab dus geloof er niets van
LOL… For sure! 👍🏻 (wat is ’t met Engels-sprekende Fransozen die elke zin met “For sure…” beginnen?)
hzr via Android app
@drdre1: ha ha, dacht ik ook!
@hzr: zelfde als met de Engels sprekende Duitser en “obviously” in elke zin. Of gewoon interviews geven in een andere taal dan je moedertaal is niet altijd even makkelijk
Ik hoop echt dat Piet het vuur aan schenen van Max kan leggen. Zou goed zijn voor Max als hij een directe uitdager heeft, het verleden heeft bewezen dat hij dan floreert.
Pierre heeft de PR cursus met goed gevolg afgesloten. Positief, enthousiast en bescheiden. Ga zo door Pierre.
Komt vrij nuchter op mij over die Gasly.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).