Gasly verdedigt zichzelf tegen rabiate Verstappen-fan

Auteur: , 28 Reacties

Ah putain...pas le visage!

Pierre

Op het circuit kan Verstappens nieuwe teamgenoot Gasly voorlopig geen vuist maken tegen onze held. Het is lang geleden dat we bij een topteam (want zo zullen we Red Bull toch nog maar noemen voorlopig) zo’n groot verschil tussen twee coureurs zagen. Tuurlijk, Hamilton had Bottas vorig jaar ook heel makkelijk in de tas, maar de Fin kon tenminste af en toe nog zijn teamgenoot aftroeven. Voor Gasly lijkt dat er niet direct in te zitten.

Naast de baan wil de Fransman echter nog van geen wijken weten. Zoals hij hoort te doen, blijft hij geloven in de mogelijkheid de zaken om te draaien. Zo schoot hij eerder deze week resoluut het gerucht uit de lucht dat Hulkenberg op de nominatie staat om hem binnen korte termijn te vervangen binnen het team van Red Bull Racing. Ook de Hulk zelf deed die geruchten later af als de verzinsels van een sensatiebeluste journo met een verslaving aan kliks. Maar goed, terecht of niet, als je ‘in de verdediging moet’ is dat meestal geen goed teken.

Wat dat betreft was het incidentje ‘tussen’ Pierre en Max in de vrije trainingen gisteren ook geen goed nieuws voor de Fransman. In een aparte twist kreeg hij namelijk de zwarte piet toegespeeld voor de schade van onze golden boy. Max’ tweede vader Helmut Marko himself liet weten dat hij Pierre ‘indirect verantwoordelijk’ achtte voor het feit dat Max de Wall of Champions inklapte.

View post on imgur.com

Pierre heeft zijn broodheer inmiddels echter van repliek gediend. Volgens hem kreeg hij de call dat Max op een snelle ronde achter hem zat te laat:

They told me quite late when I was preparing my lap behind Romain. When they told me I started to push and then he was five seconds behind. They told me he hit the wall, but I didn’t exactly see what happened. I was trying to prepare my lap but I am sure we will see and talk about it.

Wat mij betreft is het überhaupt een beetje raar om Pierre boos aan te kijken vanwege dit ‘incident’. Uiteindelijk was het slechts de vrije training dus ondanks dat Max twee personal bests had neergezet in S1 en S2, was er niet direct een noodzaak om alle risico’s te nemen in S3. Maar goed, in het verleden is wel vaker gebleken dat Der Helmut niet altijd objectief kan zijn als je een van zijn oogappeltjes een strobreed in de weg legt.

Image-Credit:
Pierre via instagram en gifje van Max die de muur raakt via reddit28 reacties

O ik dacht dat Jack Plooij hem weer wat achterlijke vragen had gesteld.
@str8six: #OSJ
@ewoudhoed: #OJP …….
@ewoudhoed: weer zo een internetheld…
@momo: ja joh allemaal van die kneusjes die zelf helemaal niets kunnen presenteren. Gewoon laten gaan.
@str8six: kunnen ze samen weg.
Net als twee weken geleden. Had Max naar rechts gekeken toen hij bij zijn team wegreed, dan had hij Bottas gezien en was een botsing tussen die twee voorkomen. Was hij mooi tweede geworden.

#ontslaJackPlooij Ik zat vanochtend ook F1 café te kijken….Ontsla ook die kale die het presenteert. Ook zo’n non-valuer. Ho-pin Tung deed het trouwens niet verkeerd. Hij mag de Popie Jopie Coronelletjes vervangen.
Alleen Robert Doornbos mag blijven. Nu nog een hashtag hier voor verzinnen…
@Rick-dos: #DMB?
@olleh: Goede eerste aanzet maar het mist nog iets. Dekt nog niet helemaal de lading.
@Rick-dos: #DMBderestniet?
@olleh: #alleenDMBderestwegermee
@Rick-dos: #alsjullieDoornboszoudenwillenhoudenmaarderesteruitzoudenwillenknikkerenzouikjullieergdankbaarzijn

#hopingtunisookgeenoen
@gulli: Haha! Ho-pin Tung is geen oen. Nice.
@Rick-dos: #evenwewanttheD
@Rick-dos: Voor mijn part doet Rick Winkelman alles, geschikte kerel en weet veel van allerlei soorten autosport. Grote wijsheid heeft die man en luistert prettig. Niet dat overdreven, ongepaste gevloek van Olav of die kinderachtige vragen van Jack.
@skinny058: Rick Winkelman vind ik inderdaad ook geen verkeerde. Doet het naar mijn mening altijd goed tijdens de VT’en.
Wie ik trouwens ook niet verkeerd vond was die jongen die naast Doornbos de Indy 500 becommentariëerde.
@Rick-dos: En alles wat hij op Ziggo racing doet is ook prima.
@Rick-dos: dat is rene hoogterp, die doet de Indycar & de FormuleE. Ook zeker een prettige commentator inderdaad met veel verstand van zaken en een goed overzicht. Kunnen Mol en die Van Dam die de F2 doet nog wat van leren…
@tkoote: Ik kende hem niet maar ik vond hem ook lekker enthousiast commentaar geven. Vond hem en Robert wel een goed duo.

Helaas moet ik nu weer naar Jack luisteren…shoot me…shoot me now…
@rick-dos: Nee hoor dat moet helemaal niet!
Ga lekker naar Kai luisteren
# houoptezeiken
# zeikendoejeindepot
@Rick-dos: duo’s vind ik sowieso wel beter, meer interactie. Zoals die van Sky, maar ook die bij Eurosport de MotoGP doen. Ze weten van alles en zijn wel zeer bevlogen.
@skinny058: Ah de Rick Winkelman die ooit verkondigde dat F1 (in het v10 tijdperk) met tweetakt motoren reed.
@clubbtraxx: wat ik vervolgens vrij lang geloofd heb 😓. Ik hoorde ‘m laatst weer iets bizars zeggen racetechnisch maar weet nu niet meer wat helaasch. Resumé overflakkee, het is niet perfect maar gewoon redelijk oké.
@clubbtraxx: ‘Nobody’s perfect, ook Rick Winkelman niet…’
@Rick-dos: Haha ik zeg niet voor niks #opzoutenmetRobKamphues
Man man wat is dat toch altijd voor gezeik hier met ontsla Olav en Jack. Ik vind dat ze het prima doen.
@tfsi: luister de BNR autoshow van 2 weken geleden eens terug zou ik zeggen. Woutur had hem binnen 1 minuut op de kast. Wat een stakker zeg.
Waarom komt die video direct in beeld als ik op dit artikel klik? Fkn irritant.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).