Gebonjourde topman Ford landt geniaal op zijn pootjes

Auteur: , 15 Reacties

Het heeft iets met de auto hierboven te maken.

Gebonjourde topman Ford landt geniaal op zijn pootjes

Soms is het afsluiten van een bepaald hoofdstuk in je leven, geforceerd of niet, zó heftig dat je het alleen maar kunt vergelijken met het einde van de wereld. Raj Nair zal ongetwijfeld een vergelijkbaar gevoel hebben gehad toen hij van de troon werd gestoten bij Ford. Maar zoals zo vaak blijkt, zijn die dramatische ontknopingen vaak juist het begin van iets dat tientallen keren beter is dan hetgene dat je achterlaat.

Raj Nair zal de laatste maanden ervaren hebben als een ware achtbaanrit. Nadat hij in februari op staande voet was ontslagen vanuit zijn positie van uitvoerend vicedirecteur van Ford Noord-Amerika, bleef het stil rondom de bezigheden van Nair. Inmiddels weten we dankzij Road & Track dat de Amerikaan een baan heeft gevonden waar hij het waarschijnlijk veel beter naar zijn zin heeft.

Nair was voordat hij werd ontslagen druk bezig met de ontwikkeling van de nieuwe Ford GT. Sterker nog, hij stond zelfs aan het roer van het uiterst geslaagde project. Mede dankzij Raj ging de nieuwe GT in productie en kwam hij, direct succesvol, op Le Mans terecht. Ford bouwde de nieuwe GT echter niet zelf, maar liet dit over aan het in Ontario, Canada gevestigde Multimatic Motorsports. Je raadt het al, juist bij dit bedrijf heeft Raj een topfunctie weten te landen. De Amerikaan bezet voortaan de rol van president en CEO. Tegenover Road & Track kon de marketingman van het bedrijf een reactie geven, ditmaal zonder het gebruikelijke PR-gebrabbel:

“Raj brings extensive knowledge, perspective and skills in engineering, manufacturing, management and overall auto industry experience to Multimatic. These qualities will help Multimatic attain another level of performance for our customers. The addition of Raj to our leadership team was about making a great company even better. His skill-set is perfectly aligned with Multimatic’s core competencies and purpose.”

Zo zie je maar, je hoeft niet bij de pakken neer te gaan zitten totdat je in de kist ligt. Eind goed, al goed.15 reacties

kortom ..
kerel heeft een andere baan en hoopt dat hij het leuk gaat vinden ofzo ..
Had gelachen als hij een topfunctie had gekregen bij Ryan air.
@straatzakelijk:
Iedereen weet dat piloten altijd ‘Roger’ of ‘Over and out’ heten.
@straatzakelijk:

lachen is gezond ..
@lincoln: moet je ook es proberen
Aha, ik wil graag naar Multimatic-motorsports c.q. ze willen mij graag hebben, maar heb een contract bij Ford en kan dus niet weg, dan doe ik maar iets met als gevolg dat ontslag volgt en kan ik toch via via aan de slag bij Multimatic-motorsports.

Zoiets?

Blijft namelijk vreemd dat hij ontslagen is door Ford zonder enige aanklacht/aangifte, maar ook dat hij zelf Ford wegens zijn ontslag niet heeft aangeklaagd. Ze zijn als’vrienden’ uit elkaar gegaan.
@erik2907:

kerel zal het serieus goed verkloot hebben ..
zoveel discretie zie je zelden ..
@erik2907: Was een #metoo verhaal. Had vast wat teveel over die mooie bips van de GT gewreven…
@erik2907: VSO’tje, heel gebruikelijk.
Lekker gewerkt pik
Leuk dat ie nu tientallen keren zoveel gaat verdienen nu, misgun ik niemand afgezien van mijn collega’s dan.
Slimme zet, eerst zorgen voor een goede orderportefeuille voor de komende jaren bij zijn nieuwe werkgever door bij Ford de GT er door te drukken en als alles rond is een carrièreswitch te maken…

Net een hoge ambtenaar die een leuk bouwproject bedenkt en zorgt dat dat er doorkomt, onderuit gaat bij de parlementaire enquête die volgt, wachtgeld opstrijkt en vervolgens heel toevallig topman wordt bij het bouwbedrijf dat de opdracht in de schoot geworpen heeft gekregen.
Dus van CEO van Ford naar een underdog bedrijfje dat auto’s voor andere bedrijven in elkaar sleutelt is een vooruitgang?
@healey:

‘geniaal’ heeft op autoblog.nl veel betekenissen ..
stuk of 300 heb ik er al mogen vernemen ..
@healey: was “maar” VP bij Ford noord Amerika

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).