Gehuurd busje beukt Porsche Speedster in de plomp

Auteur: , 22 Reacties

Een treurig ongeval.

Gehuurd busje beukt Porsche Speedster in de plomp

In Londen is deze week een bizar ongeluk gebeurd. In het noorden van de stad heeft een gehuurde bestelbus een geparkeerde Porsche 356 Speedster het water in gebeukt, nadat de bus keihard achteruit tegen de cabrio aanreed. De Speedster behoorde toe aan een luxe autodealer die naast het kanaal is gevestigd.

Hoewel de auto wordt beschreven als een dure, luxe bolide, betreft het geen originele 356 Speedster, maar een replica van Chesil uit de 2004. De auto is naar verluidt om en nabij de 30.000 Britse ponden waard en is gebaseerd op een Volkswagen Kever uit 1980. De replica van de Speedster maakte onderdeel uit van het gamma van de klassieke en luxe autodealer AutoVero.

Het is niet precies bekend hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, maar op beelden van een nabije koffiewinkel is te zien dat de bestelauto met flinke vaart tegen de nep-Porsche aanbotst en hem op die manier het Londense Regent’s Canal induwt. Of de bestuurder van de bestelbus een onverklaarbare haat voor replica’s draagt of simpelweg een verkeerde handeling uitvoerde alvorens hij de Speedster veranderde in een onderzeeër, dat durven wij niet te zeggen.

Het heeft er alle schijn naar dat de Speedster geregistreerd zal worden alszijnde total loss.

UPDATE: dankzij lezer Dennis moeten we de nodige vraagtekens zetten bij dit incident. Op een eerdere foto hangt de koplamp al half uit het spatbord, ligt er een plank naast de Speedster en is de de kap open (terwijl de auto toch echt met een dicht dak de plomp in werd gereden). Tevens zien we dat de twee auto’s die er naast geparkeerd stonden, opeens zijn omgewisseld. Dit riekt dus een beetje naar een hoax..22 reacties

Wauw, gelukkig geen origineel exemplaar. Dat was het eerste dat in me opkwam. Lullig voor de eigenaar maar gelukkig niet zo erg voor het archief.
@Jochempie: wat een sneue opmerking
@bizzarrini: is gewoon zo.
@bizzarrini: niets sneu aan toch, hoe zuur het ook blijft, liever een “neppe” dan een echte hoor.
Zon replica kan nog wel een keertje gebouwd worden
@bizzarrini: Jij bent sneu.
@bizzarrini: mwah ik was ook oprecht opgelucht toen het om een replica bleek te gaan. Nog steeds doodzonde maar niet onvervangbaar
@bizzarrini: Hoezo sneu? Het zou best klote zijn voor ons kunsterfgoed als iemand zou struikelen en door de Mona Lisa zou vallen. Maar een poster van de Mona Lisa? Soit. Mag je best opgelucht over zijn.
@Jochempie: Gnoma Lisa: ik zie de waarde er niet van in…
@bizzarrini: gewoon waar. Hij toont medeleven voor de eigenaar. Maar is wel realistisch over de waarde van de auto. Als het een golf was geweest had er niemand naar omgekeken..
@Jochempie: als in de titel had gestaan dat het om een replica ging had je misschien het artikel niet geopend 😉
@jochempie: Niks aan de hand, niks total loss…..even nieuw kabelboompje erin is bij die replica’s makkelijk. verder is ie nu mooi gewassen en een slimme manier om je blokje gereviseerd te krijgen ;)
Lijkt wel beter te drijven dan een toerist aan de paddo’s in Amsterdam.
Replica, das ook de reden waarom hij nog drijft… niet verloren gelukkig.
Ach het was toch een productiefout, hij had het stuur aan de verkeerde kant…
Nooit gedacht dat de klassiekerbubbel dit soort dingen zelfs letterlijk kunstmatig hoog kon houden.
Poging tot verzekeringsfraude..?
@wijsneus: voor een oude kever?
@clk63bs: ik lees net dat een oude kever zelfs een miljoen kan opleveren
Een auto van 30.000 pond haat het water in. Het is toch helemaal geen porsche 365 speedster? Als het een replica is, dan is het net zo min familie van een Porsche als van een Lada toch? Ja klote voor de eigenaar.
@autoblog: stop toch eens met die onzinnige clickbaits..🙄
Laatste keer dat ik zo’n man zo heb zien beuken in een filmpje, was er een blonde vrouw aan het schreeuwen…
Agh ja, een beetje Kever doet tegenwoordig ook al een miljoen eypo’s

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).