Geleende Porsche 911 Turbo maakt enorme klapper in Bergen

Auteur: , 37 Reacties

Er is weinig van over.

Geleende Porsche maakt enorme klapper in Bergen

Voor middernacht zijn in Bergen drie gewonden gevallen na een enorm ongeluk met een Porsche 911 Turbo. Op de Bergerweg raakte de auto met een behoorlijke vaart van het asfalt, waarop hij tegen een reeks lantaarnpalen, beton en een boom aanknalde. Een van de inzittenden was zodanig gewond geraakt bij het ongeval, dat deze met spoed naar het VU in Amsterdam gebracht moest worden.

Hoewel we enkel kunnen gissen naar de aanleiding van de klapper, is het momenteel bekend dat de bestuurder niet de eigenaar van de 911 Turbo was. Naar verluidt werd de Porsche bestuurd door de eigenaar (of een van de medewerkers) van een restaurant in het centrum van Bergen, die toestemming van de eigenaar van de sportwagen had gekregen om mensen naar Alkmaar te brengen. Onderweg zal de bestuurder op een zeker moment de controle over de bijna 600 pk sterke zescilinder zijn verloren, met alle gevolgen van dien.

Onderdelen en brokstukken van de Porsche lagen verspreid over de omgeving. Als gevolg moest de weg voor een periode van drie uur worden afgesloten om alle hulpdiensten de ruimte te bieden en de baan weer vrij en schoon te maken. Het wrak van de auto is uiteraard afgevoerd. Op onderstaande video is te zien hoe ernstig de situatie was.

UPDATE: De Porsche in kwestie is zeer waarschijnlijk dit exemplaar dat eerder in Bergen gespot werd.

Beeld: Maurice Amoureus en @soulmaster37 reacties

Toch wel knap dat er geen doden zijn gevallen, meestal wint je het niet van een paar palen en een boom.
@jeanclaude: Zie je toch heel vaak bij dit soort ongelukken op hoge snelheid, vrijwel altijd zonder doden.
@alcantara: hoe komt dat dan eigenlijk?
@moewat: Speed never killed anyone. Suddenly becoming stationary, that’s what gets you. ;-)
@moewat: iets met bouw kwaliteit van de auto.
Auto is geconstrueerd om snel mee te rijden, er zal dus ook rekening worden gehouden met mogelijke klappers
@gtveej: de redenering van @cossiekiller is meer op zijn plaats. De bouwkwaliteit van auto’s is van mindere invloed bij dit soort snelheden. Van mindere invloed, let wel, niet ‘geen invloed’.
Het feit dat je snel stil komt te staan is echter een veel heftigere aanslag op je lichaam. Je kunt met 50-70km per uur al sterven als je ineens stil komt te staan.
Ik vermoed dat er daarom veel minder doden vallen op (auto)snelwegen, omdat men daar vaak vergelijkbare snelheden rijdt en daarom is de impact van een aanrijding minder groot (ook als je op de vangrail klapt). Bij een 80 km/h-weg waar er tegenliggers en bomen zijn ligt dat heel anders bijvoorbeeld.
@alcantara: “vrijwel altijd zonder doden”… hou eens op met deze onzin. Deze mensen mogen over geluk spreken.
@e550: lijkt me ook. Gabriel op de schouders.
@alcantara: Eh? Ik heb het helaas wel eens anders gezien, maar dat zal een uitzondering zijn geweest.
With great power comes great responsibility. Mensen onderschatten vaak hoe makkelijk deze voertuigen (schijn)vertrouwen geven en hoe makkelijk dat ze accelereren naar bizarre snelheid, waar natuurkundige wetten niet je vriend zijn bij het stoppen. Maar dit is natuurlijk het laatste waar je op hoopt als iemand de controle kwijtraakt. Ik wens ze een voorspoedig herstel.
@macchina: alles wat boven 400 pk komt heb je het niet in de gaten. Vooral bochten.
@macchina: Ik zie het ook als ik andere mensen in mijn auolto laat rijden met ruim 400pk. Grofweg 2 kampen: de kant die schrikt van zoveel vermogen en dus heel rustig opbouwt en het andere kamp…gas erop want “hij heeft toch traction control?”…
@duderuud: exact dat 😂
@duderuud: idd. Met natwegdek en 300+ pk op de achterwielen en dan niet doorhebben dat ze de “hele” bocht moeten sturen want hun auto’s hebben enkel FWD…
@macchina: Power is nothing without control..
“Hoewel we enkel kunnen gissen naar de aanleiding van de klapper”… Ja, dat vraag ik mij ook af als je je gewoon netjes aan de maximum snelheid houd…
@venividivici: vol op ’t gas.
🇮🇩🇮🇩🇮🇩🇮🇩🇮🇩
Alsof met een blikopener de zijkant geopend en naar achteren geklapt is. Nasty.
Die zwaargewonde zal wel in de passagiersstoel gezeten hebben.
@harrie: Ik denk achterin zonder gordel.
@fmgarcia: Aangezien de andere twee alleen beetje beurs zijn. In een 911 een gordel om doen achterin is al niet te doen. Vandaar dus!
@harrie: Ik gok eerder de gene die op de achterbank zat/lag…volgens de lokale media zijn er namelijk 3 gewond.
@staszzz: Bijrijder. Armpje eraf naar verluid.
@karaya: nu maar hopen, dat-ie linkshandig is.
@amghans: hij heeft de rest van zijn leven de tijd om te oefenen.
@amghans: tenzij de linkerarm eraf is.
@hotze: Arm is gered hoorde ik op de tamtam.
Mijn ervaring is dat je dit soort schade krijgt als er meerdere impacts zijn. Na de eerste impact heeft de structuur van de veiligheidskooi al een opdonder gehad. Bij een vervolgimpact begeeft de structuur het. Zelfs bij zeer veilige auto’s. De schade lijkt dan groter maar soms is de overlevingskans gek genoeg ook groter omdat de vertraging bij de eerste impact minder groot is gewwest doordat de auto is afgeketst/doorgetold tegen het volgende opstakel. Een echt frontale botsing tegen een boom met 80 a 100 km is heel vaak dodelijk.
@mpgc: No shit. Dat is precies wat in het artikel staat…
@langejohn: misschien even eerst de comments lezen
@mpgc: als je zo snel tot stilstand komt gasn de organen aan de wandel. “Overleden aan interne verwondingen” er staat er dan vaak bij.
Welke video?
In de eerste plaats erg voor de inzittenden, laat ik dat vooropstellen, maar toch ook zonde van de auto, want het was echt een mooi exemplaar: https://www.autojunk.nl/2017/07/ferrari-488-gtb-200827
@mvdd: Indd daar dacht ik ook aan. Foto’s van de Porsche in betere tijden.https://www.autogespot.nl/porsche-991-turbo-s-mkii/2017/06/19
Je moet mensen niet een auto met zoveel pk zomaar toevertrouwen, blijkt maar weer.
Bij lenen zeg ik altijd: Brokken is dokken! Dokken it is dus!
@ghost: voor de verzekeraar…Misschien volgende keer eerst eens een stukje meerijden en ook bij daglicht beginnen. ‘S avonds zie je bochten e.d. toch een stuk later op je afkomen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).