Gelekt: de nieuwe BMW Z4 Roadster Concept

Auteur: , 74 Reacties

Hier, de BMW Z4 Roadster Concept op je beeldscherm.

We kregen eerder deze week al een teaser te zien, maar nu kunnen we de nieuwe BMW Z4 Roadster Concept uit alle hoeken bekijken. Natuurlijk is dit meteen een serieuze hint naar hoe de volgende BMW Z4 eruit gaat zien. En wat we zien stemt ons vrolijk: de designtaal van de BMW 8 Series concept is doorgezet in het ontwerp van de compacte roadster van BMW. En hoewel de sticker “concept” er nog op zit, kun je er vanuit gaan dat de productieauto er grofweg hetzelfde uit komt te zien. Minus de overduidelijke conceptdetails zoals de bekleding, “Orange Frozen”-lak, de spiegels en het ontbreken van deurhendels uiteraard.

Meest in het oog springend zijn de laaggeplaatste nieren (waarin verticale lamellen ontbreken) ten opzichte van de relatief hoog geplaatste koplampen. Die koplampen hebben bovendien een meer verticale indeling dan we van BMW gewend zijn, wellicht ingegeven door het feit dat de nieuwe Z4 in samenwerking met de Toyota Supra ontwikkeld is? Ook hopen we dat de vormgeving van de hoofdsteunen / rollbars het productiestadium haalt.

Het interieur is vrij clean en rond de bestuurder geclusterd. De bijrijder is écht bijzaak, wat extra onderstreept wordt door BMW’s keuze om de passagiersstoel in een vergelijkbare tint uit te voeren als de carrosserie. Alles wat de bestuurder nodig heeft is zwart, in tegenstelling tot de oranjetinten voor de rest van de auto. Shotgun? Dan ben je onbelangrijk.

Motorisch gezien kun je als instappers versies van de 2.0 turbo viercilinder verwachten in combinatie met automaat én handbak (yay!). BMW toont deze concept dit weekend tijdens het concours van Pebble Beach, de verwachting is dat de productieversie begin 2018 de showrooms uitrolt. (via Bimmerfile)

UPDATE: nu ook met video!74 reacties

Hij wordt ook in Japan gemaakt zie ik…?
@utregcity: Ja, getekend door Steve Aoki zo te zien!
@henk123456: ik moest gniffelen
@utregcity: In Oostenrijk actually (Magna Steyr).
@utregcity: Nog een nieuwe variant op het MX5 platform inderdaad. Was ook mijn eerste gedachte bij het zien van de zijkant. Wel mooi trouwens.
Wauw, het design van de concept cars zo naar productiestadium. Gaaf! Al moet ik bekennen dat ik ‘m een beetje hoog vind, van opzij gezien.. Maar dat kan een vertekening zijn omdat ik geen idee heb hoe groot de nieuwe Z4 eigenlijk is. Misschien is het nog steeds een compact wagentje zoals de vorige..
@jochempie: Oh, het is dus nog wel een concept.. Goed, afwachten dan maar..
@Jochempie: idd heel tof om te zien dat BMW zon rigoureus nieuw design ff op de proppen brengt
@jochempie: nou kijk maar hoe het gegaan is met de x2 concept vs de uitgelekte patenttekeningen, blijft weinig spannends over…
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Veel individuele elementen zien er mooi uit, maar als geheel vind ik het een beetje onsamenhangend en iets teveel Lexus achtig. Gevalletje moet je in het echt zien ben ik bang.
@zwepp: eens, hij lijkt ook een beetje uit proporties, beetje plomp. Het oogt niet als een kleine, ranke GT.
Hmm. Ik heb helemaal niets met de huidige line-up van BMW en al vaak genoeg heb ik dat geuit. Maar deze Z4 vind ik best wel mooi eigenlijk! Lekker breed, vooral vanaf de kont gezien.

Maar de eerste Z4 is nog steeds de mooiste!
@viezefreddyw: Ik zag vorige week in Rotterdam een Z4M Coupe staan terwijl ik op het terras zat. Ik heb mijn vriendin in geuren en kleuren uitgelegd waarom die auto zo geweldig is en waarom ik die ooit wil. Geweldig mooie auto.
@berlinetta: idd dat is een fijne machine. Luisterde ze ook een beetje? Het is al lastig genoeg aan een liefhebber uit te leggen dat je een cabrio wil waarvan het dak er niet af kan!
@porker: Ja dat is wel het fijne aan mijn vriendin. Zij is heel snel geïnteresseerd in dingen óf ze kan heel goed doen alsof ze geïnteresseerd is. Mij maakt het niet uit welke van de twee het is. Ze kan ook nog goed koken trouwens.
Heel veel Z8 heeft hij ook. Ik ben altijd heel content met (etalage) shoppen naar 90’s en 2000 modellen maar nu wil ik deze nieuwe BMW kopen!
Vindt hem als BMW fan toch een beetje Japans overkomen.
@e38ossie: Ik vraag me weleens af hoe het is om “fan” van [vul in in merk,artiest,club,acteur,wat dan ook] te zijn.Heb je dan ook allerlei sjaaltjes,posters,faantjes,beeldjes,videobanden etc in huis? Ik heb best lang BMW’s verkocht maar ben bijzonder weinig(zeg maar nooit)volwassen mensen in de showroom tegen gekomen die mij om een handtekening vroegen.Dat was namelijk eerder andersom.
@noosaheads: ik ben opgegroeid met BMW. Mijn vader heeft altijd bij BMW gewerkt en ik ook. Heb nu een eigen bedrijf gespecialiseerd in BMW. ENn inderdaad heb ik thuis een grote verzameling BMW spullen. Vooral BMW miniaturen en folders e.d. Ik denk wel één van de grootste collecties. Rij zelf uiteraard ook BMW. E38 735i, E30 316i Edition, E21 320 en een BMW K1 voor het rijplezier op twee wielen. Ook fietsen gaat op een BMW mountainbike. Hahahha. Beetje gek maar wel altijd vrolijk. En ik doe er niemand kwaad mee.
@noosaheads: laat iemand lekker fan zijn joh. Kan jou het wat schelen?
@e38ossie: eerste reactie van mijn zoon van 6 jaar die mee met een schuin oog mee zat te kijken:”Is dat een nieuwe Mazda?”

Persoonlijk vind ik de nieuwe designtaal van BMW erg fraai.
Ander stuurtje, andere stoelen en een normale stoffen kap, zo gaat ie in productie. Is veel beter in balans als ontwerp dan de 8 serie concept, maar moet zelf erg wennen aan de voorkant.
Z4lige auto om te zien. Alleen die hipster? Steve Aoki is that you?!?
Damn Sexy en Elegant
Goddomme, mooi karretje hoor!
Hoop dat ze met het verwijderen van het woordje concept ook nog ff een hele goede strijkbout vinden om al die rare bollingen en vouwen eruit te strijken.

Wat dat betreft vindt ik dat BMW tegenwoordig steeds meer de weg kwijt is qua echt mooie ontwerpen. Te veel vouwen en extra toevoegingen waardoor het ontwerp gauw te druk wordt. Laat ze eens weer een clean ontwerp maken.
Ziet er veelbelovend uit, maar voor mij gaat er niets boven een een echte M coupe zoals de ’06 – ’07 modellen! Komt deze nieuwe Supra/Z4 ook in een Coupe variant?
Zeer mooi concept doet me denken aan een mini LC500, hopelijk krijgen we deze snel bij toyota te zien!
Recht van voren heeft het wat van de Pontiac Solstice, voor de rest is het wel kek!
@marinepower: Dat dacht ik nu ook gelijk!
Persoonlijk hoop ik dat er wordt gekozen voor een wat traditionelere variant aangaande de nieren.
Is gewoon een Pontiac Solstice in een BMW jasje…..
@launchcontrol: het front lijkt daar inderdaad wel een beetje teveel op.
Hebben ze Chris Bangle weer opgegraven bij BMW?
Beetje jammer van die lelijke vent erbij, wel een fraaie auto. Laat maar komen BMW!
Nou zeg, het is net alsof ik naar gefacelifte Jaguar F Type (Project 7) zit te kijken.
En de A-stijl hebben ze uit kostenoverweging maar weggelaten?
Gezien de SLK uit productie is, zal deze beter verkocht worden…
@4apaev: De SLK is nu de SLC geworden.
@berlinetta: klopt, maar ging die niet uit productie ?
@4apaev: Ja ik herinner me nu idd dat er laatst een artikel over was op AB. Ik kan hem niet meer vinden.
@berlinetta: die heb ik dus ook gelezen. Net even opgezocht, blijkt om een inside info te gaan, dus kan zijn dat het niet klopt…
Gaaf ding! Mag wel hopen dat er ook nog een batterij lekkere zescilinders in komt te liggen.
Het is een mix van Pontiac, Jaguar en de BMW Z8, maar ik vind het wel heel erg fraai geworden. Prachtige machine. Nu ben ik alleen benieuwd wat er nog van over blijft zodra de productieversie wordt getoond.
Ik ben benieuwd wat er van de strakke looks overblijft wanneer de kap dicht is. Het sterkste punt van de huidige Z4 is dat hij er in z’n beide vormen erg mooi en goed geproportioneerd uit komt. Hier heb ik nog mijn twijfels al bevalt me de moderne uitstraling wel. Wel is het een groot contrast tov alle klassieke roadster elementen van de huidige Z4.
Tering lekker zeg! Wow!
Hij lijkt op een vanquish, maar daar is niks mis mee
Als het de nieuwe MX5 was geweest had ik het ook geloofd want hij doet mij wat Japans aan(niet die kerel,de auto) maar ziet er goed uit.
Ik vind hem behoorlijk druk, vooral de voorkant. Dat vond ik bij de vorige toch beter in balans.
Ferrari California maar dan mooier.
Niet zo fan van BMW maar deze is toch best mooi!! Een van de eerste BMW modellen die ik mooi vind.
Ziet dr goed uit! Er zijn weer wat elementen van de 507 (en daarmee ook de Z8) in te herkennen.
BMW heeft de design afdeling van Toyota/Lexus overgenomen?
Dus toch niet ‘Z5’ zoals eerder gesuggereerd.
Wat moet die Hipster kaper bij die auto? ;)
De concept?
@hanso: ze zouden verboden moeten worden
Mooi!!
Mooie wagen. Alleen dat front.. dat mist een bumper en is niet erg origineel.
Hoezo gelekt? Dit concept model wordt vandaag in Pebble Beach voorgesteld. Teaser materiaal komt van BMW USA, in overige media gewoon zo te lezen.
Uniek. De eerste BMW die Corvette probeert te zijn. Ook de eerste met een voorkant van een boze Sid the Sloth van Ice Age. Kudo’s.
Net een Ftype van de zijkant
Laat de nieren in elkaar doorlopen en ik had ook geloofd dat het een concept van Hyundai is. Achterkant hetzelfde, prachtig, maar als je had gezegd dat het een nieuwe Lexus is had ik het ook geloofd. Het is een prachtige auto, maar ik mis iets waardoor je zegt “Dit is nou een echte BMW”.
Dit is wel zo’n auto die je vroeger in series en films zou zien als hoe een ‘auto van de toekomst’ eruit zo zien. Hij kan nog net niet vliegen. Wel gaaf hoor.
Voor mannen in strakke broeken…
Ze hebben goed naar de F-type gekeken, wat in mijn ogen een van de mooiste sportwagens is. Deze daarintegen…
Voor wie het écht niet zou gemerkt hebben, die hipster of Steve Aoki lijkt toch verdacht veel op Kanu Reeves… Wat de Z4/5/6/7 betreft: nogal incoherente boel. Die rollbars gaan het alvast niet halen, anders krijg je je dak nooit weg. Ik wacht wel even op de productieversie.
mooi dat de shark nose terug is. Die A-stijl gaat de productiefase niet halen denk ik
“Gelekt”

Ja, tuurlijk…
Vet! Hebben!!
Mooie Honda
Word tijd dat de een revolutie van het interieur doen ipv. evolutie
Nog niet op de markt maar lekt wel al. Typisch duitsche troep.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).