Gelekt: dit is de Cadillac ATS-V Coupé [455 pk]

Auteur: , 42 Reacties

Hot tamales!

Volgende week gaat de Los Angeles Motor Show van start, met als één van de vette primeurs een hele dikke brute Cadillac ATS-V Coupé. Deze powercoupe is iets te vroeg van achter zijn gordijn vandaan gekropen, en wat ziet ie er lekker overdreven uit.

Amerikanen gaan ook met hun tijd mee, en dus ligt er onder de kap een smeuiig downsizeblok: een 3,6 liter V6 met dubbele turbo die naar verluidt 455 pk en dik 600 Nm levert, en die in ieder geval aan een handbak te koppelen is. Twee cilinders minder dan de dikke supercharged CTS-V, maar zijn kleine broertje heeft niet eens heel veel minder power. Hij schijnt 1.630 kg te wegen.

Handbak!!!een!!!!elf!!!

Onze eigen Wouter was al bijzonder onder de indruk van de stuurmanskwaliteiten van de huidige sterkste ATS, met een 272 pk sterke viercilinder, dus dit zal wel helemaal een bommetje zijn. Moeten de M4 en C63 zich nu enorm zorgen gaan maken? Natuurlijk niet, want niemand in Nederland koopt een Cadillac, zo dicteert de realiteit al decennia. Maar wij zouden hier maar wat graag een rondje Nordschleife mee doen, om te kijken of de prestaties even bruut zijn als de looks.

De gepeperde ATS-coupe verscheen online door wederom een embargoblunder van de oude media, die dankbaar werd opgescoopt door Jalopnik. Tsja, ’t blijft een magische maar tegelijkertijd verwarrende plek, dat in-toor-net.42 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Heel gaaf uiterlijk! Bij t interieur schiet de gedachte in mij op: “opel” en dat is voor mij niet positief.
@sleepyj: Dat is ook gelijk het eerste waar ik aan dacht. Vet exterieur, maar het Opel-interieur doet hem niet goed.
@sleepyj: Het interieur van een Opel Insignia zit ander prima in elkaar hoor, als ze dat niveau halen vind ik het prima :)
@Donstil: En Opel maar schreeuwen dat ze Duits zijn, ik heb geen geloof in het merk. En.. wat een piemel is voor een hoer, is een opel voor een …
@sleepyj: Ach stoere praat, in de echte wereld is een dergelijk interieur gewoon prima.
@Donstil: ja hoor, interieur is ook prima, maar de gebruikte materialen vind ik matig en hoog slijtage. Straalt geen klasse vanuit vind ik.
@sleepyj:

nee, Volkswagens worden niet OVERAL in Europa gebouwd.

Wakker worden !!!!!

Renault bouwt zelfs Mercedessen……
@desjonnies: klopt zeker. Maar straalt duitse degelijkheid vanaf. Die associatie heb ik niet bij Opel
@sleepyj: Duitse degelijkheid bij Volkswagens? Mag ik even lachen :)
@lexussubarugtr: ja dat stralen ze al jaren uit. Zie je ook terug in de verkoopcijfers. Maar ik snap wat je bedoelt. Klinkt ook zo fijn als je een tsi start. Krrrrgggkrrrg en dan yes we hebben olie bovenin.
@sleepyj: Ik heb 3 weken achtereenvolgens in een Ibiza, Polo en Corsa gereden. Maar ondanks dat de Corsa een veel ouder model is, maakte het een veel degelijke indruk dan de Ibiza en Polo. Beiden VAG modellen rammelde op diverse plaatsen in het interieur, de Polo had scherpe randen in de opbergvakken in de deur en er kwam wind door de deurrubbers heen. En dat voor een auto uit 2014.

Dus ja hooguit uitstraling, maar in de praktijk komt er niks van terecht,.
@eelco74: ik doe veelal auto’s cleanen, ik heb toch een andere mening. Ik zie veel ex-lease, en slijtage in materialen bij verschillende merken. Ieder hecht waarde aan andere dingen. Gelukkig.
Ik wil hem! Ik ben wel benieuwd wat de prijs zal worden als zij met de M3/C63 willen concurreren..
Monster! yes please, i like it!
Erg leuke aanvulling in dit segment. Tuurlijk, de M3 en C63 AMG zullen de vergelijkingstesten allemaal winnen, maar ik denkndar de lol factor in de Caddy (evenals de nieuwe Lexus RC-F) minstens even hoog ligt. En zijn net even originelere keuzes.
Van die RC F zullen de journo’s het in ieder geval niet ontdekken. Een persintro in Yokohama werd afgelast wegens ‘te wenig belangstelling’
@sir_smokalot: ik heb toch al een aantal rijtesten gezien van de RC-F en de auto is een beest maar wel een te zwaar beest. 250kg zwaarder dan de M4 en deze ats-v maar wel een zeer goede straat auto, geen circuit topper. Wel heel leuk en een emotie-opwekkende auto maar geen snelle tijden of lichtvoetigheid als een M4
@sir_smokalot: kennelijk was iedereen te beroerd om naar Japan te vliegen?

Aantal video’s van de RC-F op youtube
Automotive News citeerde een Duitse journo, gebaseerd in Tokyo: “Why would I go all the way to Yokohama to test drive a sports car like the RC and just sit in traffic?” Tokyo-Yokohama kan in een uurtje
@sir_smokalot:
Niet helemaal waar. Er waren twee presentatiedagen. De eerste dag, voor autojournalisten, was vol. De tweede dag, voor potentiële klanten + andere journalisten, is inderdaad afgelast.
http://www.autofans.be/nieuws/fun/30346-lexus-moet-perspresentatie-rc-en-rc-f-japan-annuleren-wegens-geen-interesse-update
Aha, dank voor de correctie!
@sir_smokalot: voor mij de reden om die Lexus te kiezen. Toen de E28 M5 kwam was de pers ook niet erg geïnteresseerd, evenals de Safrane RXE Biturbo, Lotus Carlton en Lancia Thema Turbo. Het waren niet de beste auto’s (M5 toen daargelaten) waar iedereen geil van werd, maar de echte liefhebber weet ze op waarde te schatten. Zelfde geldt onder andere voor de DC2 Integra Type-R, Ford Puma, Opel Speedster, NSX, Phaeton, Z3/4 (M) Coupe en Lancia K Coupe. Auto’s die erg goed zijn en daar waar ze voor ontworpen zijn, maar omdat de journalisten en de markt minder interesse hebben, maakt het ze nog niet tot slechtere auto’s. Integendeel.
@gtwillem: had de vorige ats niet het beste onderstel volgens vele journalisten? Staat mij iets van bij. De amg is een belachelijk ding dat geen bocht zonder rook doorkomt,(wel pret) en de m3 kan het beide. Ik durf niet te zeggen dat die 2 t zo gaan winnen.
@sleepyj: de nieuwe Amg modellen gaan allemaal standaard een sperdif krijgen… Those days are over!
@gtwillem: de lolfactor in de rc-f ligt even hoog?? Grapjas. Dat ding weegt 1800kg (achtienhonderd), veel en veels te zwaar. Volgens mij bijna 300kilo meer dan een m4?! Gewoon een lomp log ding dus.
@lambo4all: zo slecht is de auto zeker niet getuige de eerste tests. Wel zwaar en uiteindelijk geen circuit beest maar wel minstens zo comfortabel bij normaal gebruik. “The RC-f is a gentle sweetheart at the limit” en “If you can’t have fun in the RC-f, then you really don’t know what humor is.”
@gtwillem: moet dat geen M4 zijn als we het over Coupe’s hebben?
Ik vind dit wel heel “ouderwets” aandoen… Wel lekkere specs en 1630kg valt aardig mee. Stuk lichter dan bijvoorbeeld de Lexus lc-f
Ik vind hem niet eens zo heel erg overdreven vormgegeven, zo’n M4 is ook niet bepaald elegant gestyled….

Daarnaast hoeven de Duitsers in Europa zich idd geen zorgen maken. In de States is dat een ander verhaal, en laat dat nou juist hun grootste afzetmarkt zijn…
@mopar: Weet je wat ik zo grappig vind? Er wordt altijd op de Amerikanen gekut dat zij denken dat de wereld om de ”VS” draait, maar als het aankomt op auto’s zijn het de Duitsers die zo denken :).

Gelukkig durven Amerikanen wel keuzes te maken, iets wat we kunnen leren hier in Europa.
@lexussubarugtr: klopt, in de rest van de wereld worden Cadillac en consorted gewoon goed verkocht maar alleen badge geil Europa wil er niet aan geloven. Zelfde verhaal met Lexus.

Als er weer eens een nieuwe Cadillac of Lexus op de beurs staat, loopt iedereen te zeggen dat het toch best een mooie wagen is. Maar als ze eenmaal de keuze hebben om een auto te kopen dan gaan ze toch weer voor een non-descript Duitsertje.
Lijkt me wel een dikke bom. Helaas heb ik echt vrij weinig met Amerikanen.
Vind het uiterlijk iets te lomp, een ATS of CTS oogt prima door de extra deuren, maar deze heeft op een of andere manier te kleine wielen ten opzichte van zijn body. Terwijl dit volgens mij toch algauw 19 of 20″ wielen zijn. Er missen op de deuren wat lijnen waardoor hij zo oogt. Althans, vind ik dan. Voor de rest dikke wagen!
Jammer dat de V8 weg is!
Gaaf, maar de vorm van de aflopende daklijn icm het spoilertje komt niet mooi uit op de foto’s. Het lijkt wel of de neus heel dik is en smaller naar achter wordt.
Zoals @gtwillem: al aangeeft denk ik dat de lol factor hoger zal in een Lexus RC F en deze Caddy ATS-V. Mensen die een Lexus of Cadillac kopen doen dat bewust zonder te kijken wat de buren ervan vinden, de helft v/d kopers die een BMW of Mercedes kopen nemen de mening van anderen wel mee in hun besluit. Dat is het grootste verschil.
Ziet er goed uit, maar komt er nou een ats V GT3 of een cts V GT3 want er is nog geen c7 corvette GT3 door callaway uitgebracht
Leuk, jaja, maar voor wanneer de diesel?

GM heeft Saab laten vallen en besloten om dan maar Cadillac in EU te voeren als nieuwe luxespeler, maar waarom maken ze er dan geen deftig werk van? Ik zie Infiniti nog veel eerder groot worden dan Cadillac…
Ik ben benieuwd naar de Hennessey versie. Is kijken hoeveel potentieel er in de motor zit. Komt hier ook weer een full range van? Dus sedan, coupe en estate?
Lijkt op de Biebermobiel van West coast customs
Vergeet die Duitsers! Dit is pas een brute bak!

Maar Cadillac maakt het me wel moeilijk: toegeven aan een voorliefde voor Amerikaans? Of toegeven aan mijn voorliefde voor alles Japan (RC F)
@toyotafortuner: Zal ik het je makkelijk maken ;)
Neem ik de Lexus RC F en jij de Cadillac ATS-V :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).