Gelekt! Shots van de naakte Rolls-Royce Cullinan

Auteur: , 84 Reacties

Oh hi there old chap, foto's van de nieuwe Rolls zien?

Cullinan-front

De officiële launch van de Rolls-Royce Cullinan staat pas voor morgen op de planning, maar zoals dat eigenlijk altijd gaat bij nieuwe launches zijn ook dit keer de foto’s niet onder de Britse bolhoed gebleven tot het moment van de waarheid. Zojuist werden namelijk deze plaatjes door de brievenbus gesmeten. Toen we de deur openden om te kijken wie de afzender was, zagen we nog net een mysterieuze gestalte in een Tweed-jasje de hoek om verdwijnen.

Cullinan-rear

Maar we zijn dankbaar voor de foto’s. Op de beelden zien we wat we eigenlijk al verwacht hadden van de Cullinan: een rechthoekige SUV met Rolls-Royce styling cues, zoals de geprononceerde neus die eindigt in de traditionele indrukwekkende spijlen van de grille.

Cullinan-front-2

Boven deze grille prijkt uiteraard de Spirit of Ecstacy, die waarschijnlijk nog nooit zo hoog in de lucht geplaatst is. Althans, niet op een auto. Als ze maar geen hoogtevrees heeft…

cullinan-overzicht

Hoewel de daklijn achter enigszins schijn afloopt, kunnen vroege geruchten dat de Cullinan geen SUV-achtige koets zou krijgen definitief naar het rijk der fabelen verwezen worden. Wel bijzonder op een SUV zijn de ‘naar achteren’ scharnierende suicide doors. Achterin de koffer van de kolos vind je zoals we weten (optioneel) een bankje terug, waar je een alcoholische versnapering kan nuttigen terwijl je toekijkt hoe je gezelschap een paar Patrijzen uit de lucht schiet, of iets dergelijks.

iDrive

Voor de meesten onder ons is het echter interessanter wat er aan de andere kant van de auto te vinden is. Naar verluidt (en afgaande op de foto’s) vind je hier de 6.75 liter grote V12 uit de nieuwe Phantom terug, inclusief geforceerde ademhaling dus.

Cullinan-V12

Ongetwijfeld zal dit powerhouse met historisch verantwoorde inhoud de grote Roller aansporen tot ordentelijke prestaties. Daar kunnen we je morgen echter alles over vertellen, nadat Rolls’ CEO Torsten Müller-Ötvös himself alle details uit de doeken doet.

cullinan-birdseye

UPDATE: de Cullinan is officieel, alle info check je HIER!84 reacties

Wauw, de Bentayga lijkt plots een schoonheid…
@escher93: + je moeder
@diezijner: Ik dacht dat deze opmerking onder de jeugd ook al een paar jaar passé was…
87sandyd: €5 op je muil
@escher93: ik vind de bentayga nog steeds een gezwel op wielen. Deze RR kan er voor mij juist wel mee door, lijkt op een range rover.
@jamesbond007: meer op een Lada 4×4…
@s73phan: Niva heet zo’n ding
@kennone: ‘Hok’ had ie ook mogen heten ;-)
@kennone: Hij heeft wel degelijk gelijk. De Niva kreeg een kleine designupdate een paar jaar geleden, maar Lada mocht hem geen Niva meer noemen want die rechten zijn verkocht aan Chevrolet om dit hok te bouwen: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/d0/8f/e1/d08fe128d3f77e1ea86b14922c1bb386.jpg

Sindsdien heeft Lada besloten om de auto ‘Lada 4×4 Urban’ te noemen. Beetje hoe Subaru hunzelf in de voet schoten toen ze in 2008 van de Impreza een hatchback maakte. Sindsdien gaat de Impreza standaard door het leven als hatchback, en staat die legendarische naam nu op een 115 pk sterk CVT-hok. De sedanversies heten nu WRX STi Sedan. Als daar nog een nieuwe van komt.
@jamesbond007: en dat is meteen het grootste probleem van deze Rolls, een dure hoekige terreinwagen met de vorm van een bestelbus maakt Land Rover al.
Ik ben wel zo gewend aan het idee dat ik hem eigenlijk best wel gaaf vind…
@720s: precies dit
Het eerste moment dacht ik aan een reclame voor zeecontainers.
@cossiekiller: dan zal je ff langs Hans Anders moeten gaan.
Ik mag het eigenlijk niet zeggen maar wat is dit een gave auto geworden! Veel beter dan ik had verwacht en durfde te dromen. Als ik mocht shoppen in dit segment was dit zeker de keuze geworden. Vele male mooier dan een Bentayga of Urus naar mijn bescheiden mening
@bastikaal: waarom mag je dat niet zeggen?
@joost1990_2: Aangezien ik eigenlijk geen fan ben van de SUV hype
@bastikaal: maar dan mag je het toch wel gewoon zeggen? /meneerheinrichmodusuit
@bastikaal: SUV hype? Dit is meer de category MUV: Monstrous Utility Vehicle. Of op z’n Nederlands, een BUS: Buitengewoon Utilitaire Sloep.
@bastikaal: Hype? Toen de eerste generatie ML/X5/Q7 kwamen kon je nog spreken over een hype. Nu is het gewoon een van de gevestigde carrosserievormen geworden.
Zal wellicht door de foto’s komen maar hij oogt nu al oud vind ik. Statiger dan een Bentayga maar nog steeds geen looker vind ik.
@E34M5Touring: Rolls-Royces lijken altijd verouderd, maar dat hoort erbij
@sanderp: Ik vind de neus meer lijken op de vorige generatie Phantom dan op de huidige. Wellicht heeft dat er mee van doen.
@E34M5Touring: eensch!
@E34M5Touring: ik denk dat het komt omdat we nog geen voorstellingen hebben van de werkelijke maten.
Haha, ik dacht dat het niet lelijker kon met de Bentayga…. Blijkbaar wel. Chapeau Rolls Royce.
Ik denk dat ik hier wel aan kan wennen
Wat een topper zeg!!! Het past ook gewoon prima bij Rolls-Royce. Doe er maar een in boswachter-groen svp
And the award of ugliest SUV goes to… Rolls Royce!
“Toen we de deur openden om te kijken wie de afzender was, zagen we nog net een mysterieuze gestalte in een Tweet-jasje de hoek om verdwijnen.”

Het was Pino!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Ik ben er nog niet zo van overtuigd. Krijg er een vrachtwagen-gevoel bij. Dan vind ik een Range Rover toch een behoorlijk stuk stijlvoller.
@berlinetta: Precies, de Range Rover is gewoon “mooi en de verhoudingen kloppen” Bij zowel de Bentley Q7 , maar nu ook de Rolls Royce krijg je een soort “Frankenstein-gevoel…”
@berlinetta: hoe goelt dat? Een “vrachtwagen-gevoel”?
Het lijkt me vreselijk om blind te zijn. Maar ik zie (sorry) wel 1 voordeel….
@ghengiskhan: je hebt het niet over mijn vrouw toch?
@lekkerlinksrijden: Jij je zin. 2 voordelen. Beter?
@ghengiskhan: ahhh toch nog een multipla liefhebber hier…..
@ghengiskhan: veel beter, dank u. Ohhh wacht……
Voor degene die een G klasse 4×4 te anoniem vindt.
Eigenlijk vind ik hem prachtig. Gewoon niet geprobeerd er de looks van den halve sportwagen aan te geven,maar gewoon heerlijk lomp. Doe mij maar 1
Qua verhoudingen heeft dit ding verdacht veel overeenkomsten met de tweede generatie Range Rover. En daar is helemaal niks mis mee.
Dit ziet er beter uit dan een Bentayga. Dit lijkt ook daadwerkelijk op een NOG duurdere Range Rover. Precies wat ze bij Rolls Royce beoogden. Maar het is nog steeds zot natuurlijk. Hoe maak je een terreinauto minder goed in zijn taak dan waar het concept eigenlijk voor uitgevonden is. Een terreinauto-achtige die nog geen halve meter ver komt in de blubber heeft toch gewoon geen bestaansrecht?
Ik zie het verschil niet met een Phantom
@gulli: dat komt natuurlijk omdat een Phantom een illusie is… ;)
Ik vind ‘m best mooi. Beter dan een verlepte Audi met Bentley-logo, beter dan een Porsche op anabolen en naaldhakken en beter dan de hysterische Italiaan die wel stoer doet maar meer een opgehoogde hatchback is.
Lijkt wel een 90’s Range Rover
Als het vloeken in de Anglicaanse kerk, ik vind hem best geslaagd.
Als je deze lelijker vindt dan een Bentayga is er geen hoop meer voor je.
Oef……niet spannend, voorspelbaar en een behoorlijk luxe hok op wielen. irl zal het wel imposant en veel auto zijn. Maar mooi….tja….en komt toch outdated over
Wel met loveseat achterin, genieten van de bloemetjes en bijtjes in de PC Hooftstraat
De lelijkste auto van 2018, en met grote afstand ook. Wat een ontzettend lelijk ding. Er klopt geen hout van de daklijn, de ramen lopen niet ver genoeg door en hij lijkt nu al 15 jaar oud. Zonde dit, het idee van een Rolls Royce SUV sprak mij wel aan.
Ok deze auto is gewoon echt gaaf… Mooi, veel ruimte, enorm luxe, V12 ga zo maar door… Beetje jammer dat ie waarschijnlijk wel een 350.000 euro gaat kosten denk ik ( als het niet meer is )
Had van mij wel wat moderner gemogen.
Dit is hoe de Bentley er uit had moeten zien. Groot lomp en een enorm f you gehalte gecombineerd met klasse.
Ik zie mn honden er al in zitten, dat ze m net zo mishandelen als mn arme range rover. Maar goed. Auto’s zijn gebruiksvoorwerpen.
Over 20 jaar is dit net zo’n rare bak als die oude Lamborghini SUV nu is.
@saffie89: wat is daar mee mis mee?
Nog steeds niet mijn favoriete segment dit, maar de ontwerpers die deze opdracht kregen hebben er gemaakt wat ze konden en hebben veeeeel beter werk geleverd dan de VAG-boys die met de luxe Tiguan genaamd Bentayga op de proppen kwamen.
Oh ja, dan nog even dit, patrijzen zijn loopvogels die schiet je niet uit de lucht. Tenzij iemand ze van het dak van deze te hoge Roller gooit natuurlijk….
Het lijkt me wel wat die Culinan
Wauw.. zo lelijk zeg.
Alles van 1 merk is ook zo saai, als mocht ik een grote SUV kiezen, die er toch niet komt zou mijn keuze naar een range rover uitgaan. Iconische auto. Neemt overigens niet weg dat ik dit een mooie Rolls-Royce vind. Samen met de Dawn de twee mooiste.
De Cullinan is eigenlijk precies wat je verwacht wanneer je je een SUV volgens de moderne Rolls Royce designtaal inbeeldt. Juist daardoor is dit design een schot in de roos. Het gros van de Rolls Royce kopers geeft niks om hip design en flitsende designfeatures, die willen een auto die heel erg statig en degelijk oogt en dat is precies wat deze Cullinan doet. Oké, er zijn altijd nog voetballers die wel iets willen dat enorm uitgesproken en opvallend is, maar wanneer Rolls Royce dat zelf zou aanbieden zou Mansory faillissement kunnen aanvragen.
Als ik nu enkele tonnen zou mogen stukslaan op een luxe SUV, dan zou ik niet eens hoeven te twijfelen tussen deze en de Bentayga en zou ik direct bij Rolls Royce (nog steeds Cito Motors hier in Nederland?) een afspraak plannen om zo’n bak samen te stellen.
Niet verwacht, maar… Wat een gave bak. Ik ben echter wel bang voor de afmetingen. Een Phantom is qua grootte al bijna een SUV. Héérlijk. Ik hoop dat dit echt een beest van een wagen is.
Allemaal flauwecullinan…
Hoewel ik vrijwel altijd in een tweed-jasje te vinden ben, wil ik hierbij ten stelligste ontkennen iets met het lekken van deze foto’s te maken te hebben.


Het is euh, tja, mmmm, laten we zeggen, erg wennen.
Maar het design van Rolls-Royce leent zich beter voor een SUV dan Bentley.
Een Rolls-Royce is per definitie hoekig en dit lijkt op een Phantom Estate die wat meer grondspeling heeft.

Geen idee wat het moet kosten, of het meer in Phantom of Ghost prijsklasse zal zitten, maar als het Phantom-prijzen gaan worden heb ik liever een Ghost en zo’n ándere RR.
Een volkomen aangeklede Range Rover Autobiography LWB met zo’n heerlijke V8 diesel erin in het boswachtersgroen met bruin leer erin, mmmmmmm.
Kun je ook écht wat mee in het terrein (als je dat zou willen).

En een Ghost in gelijke kleurstelling ernaast.
@sabrerator: could not agree more!

Oh en hoewel ook ik vaak in tweed te vinden ben, ontken ik ook met klem iets met het lek te maken te hebben!
Off road knop in een Rolls… Tsja!
Ik vind hem gaaf. Properties zijn goed en die gril past er ook goed bij. Deze en de Urus zijn mijn favoriete nu.
Ik ben vooral benieuwd naar de meer klassieke, stijlvolle versie met mooie velgen, donkere lak, hand beschilderde rand over de zijkant waarmee de combinatie met all technieken beter combineert. Ik wacht geduldig morgen af ….. voor als nog een mwah; maar RAnge voert toch echt de boventoon hier qua uitstraling!.
Dit is toch van een ander kaliber dan de Bentayga. Geldt trouwens ook voor de Range Rover, de Cullinan staat een treetje hoger in de pikorde.

Zoals altijd straalt ook deze Rolls weer mega presence uit.
Nu nog een ultra-luxe Maybach SUV van Mercedes en het feest is compleet.
Het hangt van de proporties af maar de eerste indruk is positief. In tegenstelling tot het gedrocht van Maybach….
Hm. Ik had gehoopt hem te haten, maar valt idd reuze mee. @autoblog, graag in de test met de Bentley, RR (Range Rover) en misschien de BMW X7 meenemen?
De nieuwe favoriete zeecontainer van AB!!!!!
Dit is hopelijk een one-off voor Queen Elisabeth.
Haar huidige Rolls is zo mogelijk nóg lelijker dus zij zou erop vooruit gaan.
Dat ding is net zo groot als lijn 16 naar de Dorpstraat…
Ik dacht dat het een Chinese kopie was.
Een geslaagde SUV… nette xxl auto. Doen ze goed bij RR
Een auto met de prijs van een huis ziet er ook uit als een…huis

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).