Gemeente geeft Limburger privé-stoplicht bij zijn huis

Auteur: , 33 Reacties

Dat is nog eens handig.

Gemeente geeft Limburger privé-stoplicht bij zijn huis

Bepaalde ongelukkige situaties vragen om een creatieve, onorthodoxe oplossing. Amstenrade is deze week het toneel geweest van precies zo’n situatie. Aldaar heeft Jacques Coumans zijn eigen stoplicht gekregen, om een akelig verkeersprobleem voor hem op te lossen.

Jacques Coumans heeft een klusbedrijf in Amstenrade, maar deze is op een dusdanig onhandige manier gepositioneerd, dat hij eigenlijk amper het kruispunt voor zijn deur op kan keren. Omdat het kruispunt recentelijk ingrijpend is aangepakt, heeft de gemeente besloten hem een eigen stoplicht te geven. Op deze manier kan hij tenminste wel gemakkelijk de weg op. Het paaltje met de zogenaamde ‘Knop Coumans’ zit direct tegen de gevel van het huis van zijn bedrijf.

De gemeente Schinnen heeft de oplossing voor Coumans gevonden. Volgens de gemeente was het al een onhandig kruispunt voor Coumans, maar na de verbouwing was het voor hem bijna onmogelijk om veilig de weg op te kunnen rijden. Met deze unieke oplossing kan Coumans alle lichten op het kruispunt op rood zetten, zodat hij veilig samen met de fietsers kan invoegen. Volgende week gaat het kruispunt officieel weer open. Uit verschillende tests met het stoplicht is al gebleken dat alles naar behoren werkt. (Bron: De Limburger)

Beeld: BMW M5 bij het stoplicht, via @rickie281133 reacties

Blij dat ik het weekend met dit topnieuws kan beginnen.
Binnenkort bij jou thuis! U eigen stoplicht! Alsof er nog niet genoeg zijn…
Onze overheid kennende wordt er binnenkort ook een flitspaal op zijn oprit geïnstalleerd.
@berlinetta: 🤪🤪🤪🤪😂😂😂
Dit doet mij denken aan de familie Flodder die ingebroken heeft op het netwerk van de gemeente.
@sjanbob123: Precies wat ik dacht.
@sjanbob123: Met die mega magneet. Ik zie Kees er nog mee stunten en een kapstok meesleuren. Wat blijft het toch een mooie serie.
@sjanbob123: waarom gaat jantje op vrijdag door het ahterraam naar buiten. Het weekend staat voor de deur
Nu te hopen dat er daar zoals hier in multicultureel Brussel niet te veel kleurenblinden rondrijden… dit typende genietend van een glas rode wijn in het Frans Ardens huisje van mijn ouders waar de gemeente de straat heeft geasfalteerd enkel en alleen voor hun huisje, het enige hier in de straat…
@Volvo_440_turbo: Lekker eenzaam dronken worden! Fijn weekend alvast
@fmgarcia: lol, mijn vriendin is hier en het is af en toe nodig om van mijn klanten en studenten te ‘vluchten’
@volvo_440_turbo: ps, ik bedoel bij ons in Brussel, ben niet thuis dus :)
@Volvo_440_turbo: dan zullen jouw ouders wel de enigen in de straat zijn die de belastingen betalen…
@mashell: gezien dat hier in deze straat geen andere mensen wonen is die kans groot ja ;) ik moet wel even duiden gezien het grapje van bovenstaande dat het om een straat in een dorp gaat, er zijn buren maar elke buur van ons hier woont in een andere straat, vroeger waren hier de straten niet benoemd trouwens, net zoals in de Belgische Ardennen, de postbode kende toch iedereen, ahum, de vrouwen… in het dorpje waar ik nu zit is het met zijn 80 inwoners wel zalig rustig, gesitueerd dicht bij Mouzon in een mooie streek waar het nog mogelijk is om veilig je snelle auto uit te laten en met redelijk wat bezienswaardigheden, je moet ze wel weten… de kartingbaan in Douzy waar we soms gaan en gisteren geweest zijn is ook een van de hoogtepunten ;)
Ik kom er oorspronkelijk vandaan en ben er toevallig deze maand nog geweest. Op dit moment ligt de hele Hoofdstraat daar open, maar ik had niet gedacht dat het zo’n groot probleem zou zijn.
Leuke oplossing desondanks.
En dan door rood rijden als Coumans zijnde..
Verkeerslicht in plaats van stoplicht, anyone? Of ben ik dan te veel taalnazi?
@db86: ik sta vaker stil dan dat ik mag doorrijden, dus stoplicht voor mij
@db86: dan is het nog altijd verkeerslichtregelinstalatie wat aldaar geplaatst is.
@erik2907: En als je dan zo betweterig doet, doe het dan goed.. Verkeersregelinstallatie is het woord wat je zocht.
Speciaal dan voor @kareljansen: achter een dubbele punt komt geen hoofdletter en het eind van een zin sluit je af met één punt.
Nice! Ik ben al tevreden met mijn eigen verkeersbord
@toyotaprius: “langzaam rijdend verkeer naar rechts”?
Doe mij maar een verkeerslicht dan mag je ook nog eens wegrijden.
@soulmaster:
Doe mij maar een huis met een rotonde voor de deur,
Zo’n Dynastie grindpad
https://landgoedsteenenbergh.nl/het-project/
Wat zou de navigatietekst dan worden… ‘Sla rechtsaf om uw bestemming te bereiken’
Pfff, ik heb al lang 2 verkeerslichten IN mijn huis.
Tjonge jonge, een artikel overnemen uit De Limburger en dan toch nog de feiten verdraaien. Coumans krijgt geen privé-stoplicht maar een privé-knop om een verkeerslicht te bedienen. Als je ook even goed kijkt naar de foto die bij het artikel van De Limburger is geplaatst (niet de random foto bij deze blog), dan zie je dat Coumans met het verkeerslicht voor fietsers “meelift” (staat ook zo beschreven in het originele artikel). #houdopmetschrijvenoverautos #fakenews
@vroaaar: Limburgs lezen is moeilijk voor een Hollander :-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).