Gemeente Zandvoort: ‘Formule 1 mag best geld kosten’

Auteur: , 46 Reacties

In Zandvoort raken ze er maar niet over uitgepraat.

Gemeente Zandvoort: 'Formule 1 mag best geld kosten'

Goede F1, Slechte F1. Als een soap blijft de speculatie over een Grand Prix in ons land de gemoederen bezig houden. Niet alleen in de kroeg, maar ook volksvertegenwoordigers zijn er druk mee. Gisteren kwam het onderwerp bij de gemeente van Zandvoort op tafel tijdens de bespreking van de Voorjaarsnota.

De VVD diende een motie in over het onderwerp en kon rekenen op steun van vrijwel de volledige gemeenteraad. Wat de VVD betreft mag het binnenhalen van de Formule 1 naar Zandvoort best wat geld kosten, aldus fractievoorzitter Martijn Hendriks. Over bedragen werd niet gesproken. De gemeenteraad heeft dan ook voorgesteld dat het College van B en W met betrokken partners moet gaan praten over het financiële plaatje.

Hendriks haalde onder meer de recente overwinning van Verstappen in Oostenrijk aan in zijn speech. Ook benoemde hij Assen, de directe concurrent van Zandvoort. De gemeente in Drenthe heeft er geen behoefte aan om gemeentegeld te gebruiken om de F1 te organiseren. In dat opzicht is de gemeente van Zandvoort een stukje enthousiaster. (via IJmuider Courant)46 reacties

Rutte heeft goed geluisterd naar onzer Prins van oranje (bril)
@lekkaah: Hij kijk volgens mij door een roze bril. Dit zal echt knaken gaan kosten. Dat is nog niet het probleem. Die nieuwe f1 hooligans die het dorp gaan slopen. Het bier en tieten klinkt harder dan de PU op dit moment. De vrouwen zullen uit veilheid een weekend lang een halo gaan dragen. Beter in Assen dan. Die Drentse vrouwen meppen je gewoon neer.
@fmgarcia: inderdaad lijkt wel of de voetbal tokkies over gaan naar f1..
@gasskaas: In Hockenheim 2008 ofzo heb me ook vergist. Dacht dat op de Hoofdtribune een beetje normaal publiek zou zitten. Heb genoten van alles, maar boeren scheten van de worsten en na de race kotsen van het bier. Dat is opzich allemaal prima, maar ik moest nog rijden en dat was drama geworden. Ik heb vooral problemen bij al die kutcarnavalsliederen met een beat. Niemand kent echt de tekst, maar gaat blèren. Ik loop de eerste gp lekker in een Lewistrui ofzo en spreek engels.
@gasskaas: idd, door het ontbreken van nederland op het wk was het tokkiepercentage vrij hoog in oostenrijk bij de gp.
Wat een paupers liepen daar rond.
Begin die maxgekte uit te kotsen, allemaal mensen die sinds z’n eerste overwinning zijn begonnen met kijken van f1.
Straks op youtube een gek voorbij zien komen die alle overwinningen van max+redbull logo op zijn rug had getatoëerd…
@6speed: Z’n persoonlijke prestaties stonden er overigens direct onder.
@6speed: Oostenrijk was verschrikkelijk. Ik ga dit weekend naar Silverstone en keek naar de Nederlanders en die Nederlandse ‘gezelligheid’ en de moed zakte me in de schoenen, ook omdat we op een Nederlandse tribune zitten. Nou ja, knop op standje IQ -10 en mee hossen maar of zo.
@sketcher: Vergeet je voorraad azijn niet; je hebt er ongetwijfeld veel van gedronken dit weekend !

Ik was ook in Oostenrijk en ik heb helemaal niets met voetbal-publiek, carnavalknallers of Guus Meeuwis; maar het was gewoon erg gezellig. Een paar minuten meehossen is inderdaad wel verplicht tenzij je in een hoekje zit, maar dat is allemaal vooraf & na afloop, tijdens de race merk je toch echt wel dat er echt veel serieuze fans tussen zitten die alle ins & outs kennen en volgt iedereen de race.
@dawwg: Dat is goed te horen, bij het zien van de beelden in Oostenrijk kreeg ik een beetje dat voetbal hooligan gevoel. Heeft niks met azijn te maken, gewoon mijn ding niet. Misschien omdat ik al 13 jaar niet meer in NL woon. Beetje mee hossen heb ik geen probleem mee.
@lekkaah: @lekkaah: Hij kijk volgens mij door een roze bril. Dit zal echt knaken gaan kosten. Dat is nog niet het probleem. Die nieuwe f1 hooligans die het dorp gaan slopen. Het bier en tieten klinkt harder dan de PU op dit moment. De vrouwen zullen uit veilheid een weekend lang een halo gaan dragen. Beter in Assen dan. Die Drentse vrouwen meppen je gewoon neer.
@fmgarcia: Gaat weer lakkaah met de ios app..
@fmgarcia: Niet zo populistisch doen, er is geen enkel voorbeeld van (Nederlandse) F1 fans die de boel slopen zoals voetbal-hooligans dat doen. Dronken acties op de camping: ongetwijfeld, net zoals bij ELK festival waar drank geschonken wordt / toegestaan is !
Lokale politici, ze kunnen het beste ’s morgens binnenkomen, tot 11.00 uur de krant lezen, dan een corpulente lunch tot een uur of half twee, daarna een dutje doen toen half vier en dan weer op de elektrische fiets naar huis toe gaan.
Op deze manier hebben ze praktisch geen kans meer om iets te verzieken en uw en mijn belastinggeld te verkwisten aan onnozele projectjes om hun naam in eeuwige roem opgenomen te laten worden.
En dan doen wij gewoon het werk wel voor hen wat moet gebeuren, hebben we ze niet voor nodig.
Integendeel, bemoeien zij zich ermee , gaat het fout, kost het altijd meer en functioneert het naderhand niet.

Als klein voorbeeld de vernieuwing van de Noordzee Sluizen bij IJmuiden, forse tegenvaller, het werk gaat twee!!! jaar langer duren en -hoe is het toch mogelijk- een schot meer geld kosten.
@desjonnies: mooi voorbeeld kerel: de twee bedrijven die dit project hebben aangenomen, dienen deze tegenvaller zelf te bekostigen.
@rijnounsdoor: je vergeet de blunder(s) die eerder gemaakt zijn, waarvoor Rijkswaterstaat (de belasting betaler) WEL de kosten heeft betaald.
Het is in een jaar tijd al de tiende grote tegenslag voor het zeesluizen project in IJmuiden.
@rijnounsdoor:
En gij geleuft het?
@rijnounsdoor:
Dan gaan ze failliet en trekt de overheid alsnog aan het kortste eind.
Is nogal gebruikelijk in de aannemerswereld.
@desjonnies: Dan heb je als opdrachtgever en toezichthouder zelf ook gewoon gruwelijk gefaald. Iets met due-diligence, een onafhankelijke expert inhuren als 2nd opinion en realistische SLAs afspreken.
Doe dat nou niet, bij een gemiddeld evenement staat daar alles al muurvast. Laat staan wat er gebeurt wanneer het volledige F1-circus daar neerdaalt. Dan staat het al vast met alleen al de raceteams en begeleiding, heb ik het nog niet eens over de toeschouwers die nog moeten komen.
@jack_abarth: Ik hoor iedereen roepen over die toegangswegen, maar volgens mij hoeft dit geen probleem te zijn. Bij Paul Ricard was ’t blijkbaar ook het hele weekend ruk en daar kan ook een GP gereden worden. Dus waarom niet hier?
Ff zonder gekheid, als Nederlanders denken we hier wellicht te moeilijk over. Waarom niet gewoon wat wegen afzetten, een grote parkeerplaats bij schiphol o.i.d. vinden en veel pendelbussen inzetten? Moet te regelen zijn lijkt mij.
@gforce: ken je zandvoort? 2 kleine toegangswegen richting het dorp, enkelbaans. Dat icm 10 duizenden mensen is echt geen doen. Ook niet met bussen of het boemeltreintje.
@kle500: Eensch; als er 25K mensen naar Zandvoort komen voor een evenement, dan loopt alles al muurvast; laat staan 250K …. dat wordt nooit wat zonder 4 jaar lang de halve gemeente grondig te herontwerpen en dat zal nooit gebeuren wegens alle milieu-regels.
@gforce: ja dat is een goed idee maar daar denken ze niet aan in Zandvoort .
@jack_abarth:
Jongen, Zandvoort, wij dus betaalt, de Prins die casht.
Kunnen we hier SVP over ophouden. Zandvoort kán geen F1 hosten. Iedereen die wel eens op het paddock geweest is weet waarom, alles is te klein, pitboxen, ruimte achter het paddock, dat stomme tunneltje onder het circuit door dat smalle straatje bij Hugenholtz… en dan heb ik het nog niet eens over de faciliteiten buiten het circuit…
@airc: volgens mij zijn alle door hou aangehaalde punten juist onderwerp van vernieuwing, vergroting en/of verbetering als absolute voorwaarden om het Formule 1 circus überhaupt naar Zandvoort te kunnen trekken.

Op zich zijn dat ook geen onoplosbare problemen – zolang je maar de euro’s laat rollen. De grote bottleneck zal toch buiten het circuit liggen. Het opwaarderen van de N200 en de N201 tot een vierbaansweg of beter zal niet direct een acceptabele oplossing zijn voor de regio.
@airc: amen
Sport financieren met belastingsgeld is verschrikkelijk. Of een organisatie vindt een commerciële aanpak om het te regelen. Of een organisatie doet het niet.
De kerntaken van een overheid zouden onderwijs, zorg en defensie moeten zijn. Sport hoort niet in het rijtje met noodzakelijke taken. Hoe graag ik een Nederlandse GP ook weer zou willen zien.
@vonklausenburg: puur commercie.. je zet NL op de kaart (natuurlijk een leuke omgeving, zandvoort) waardoor je als gemeente maar ook als land toeristen naar je toe trekt, het is dus gewoon uiteindelijk wederom een rekensommetje.. is de return on investment aantrekkelijk genoeg of niet..
@lekkaah:
Probleem is, dat die lokaalregenten in hun hang naar eeuwige roem de verwachte baten per definitie te hoog inschatten. En de gemeenschap vervolgens opzadelen met een jaarlijks – uit algemene middelen, niet hun eigen portemonnaie – aan te vullen tekort van epische omvang. Zie de soap rond Feyenoord City, ook zo’n megalomaan project.
@amghans: hmm ja, maar ja, geld roeleert helaas altijd uiteindelijk. Bovendien kan z voort wel wat geld gebruiken want wat een vervallen meuk zeg daar
Wat een slap gelul. Zandvoort tijden verwaarloosd en werd er niet naar omgekeken door gemeentelijke instanties. Nu Max een ding is ruiken ze geld en kan het wel? Gaat niet gebeuren, al geef je het 100 miljoen en een paar jaar. Mooi Assen de honeurs waar laten nemen anders slaan we met Zandvoort een behoorlijk modderfiguur op de F1-kalender 😅
Zandvoort lijkt me prima te doen als je de infrastructuur is goed regelt. Dat is ook niet moeilijk op te lossen. 1 trein per 5 min vanaf Amsterdam Centraal naar Zandvoort. En je F1 kaartje is automatisch een geldig ticket op dat traject. Laten we daar aan toevoegen vanaf Schiphol. Dan kunnen mensen makkelijk fileloos in Zandvoort komen. Slapen in Haarlem, Zandvoort of Amsterdam. En je hebt een top evenement.
infrastructuur van Zandvoort en alles eromheen is helemaal ruk. Ik ben benieuwd hoe de betreffende partijen dit voor zich zien. Om nog maar te zwijgen over het circuit en zijn eigenschappen.
Assen…. nuf said..
Alsjeblieft niet zeg. Verouderd circuit, infrastructuur is om te huilen, circuit heeft veel aanpassingen nodig en er zijn nog wel meer redenen te bedenken. Assen heeft meer ervaring met grote evenementen op het circuit, heeft geen tot weinig aanpassingen nodig, infrastructuur is 100x beter(makkelijk te bereiken met trein,auto,vliegtuig). Daarnaast levert het de regio ook veel werkgelegenheid en geld op. Iets wat er in het westen al genoeg is. Assen is een zo veel betere oplossing
Waarom zo graag een Nederlandse GP? We hebben met Spa een van de mooiste circuits ter wereld op kleine afstand. Duitsland is ook nog te doen. Zelfs in Oostenrijk zag het oranje.

Vanwege Verstappen is een slechte reden. Stel dat ‘ie om wat voor reden dan ook geen F1 meer rijdt, zit je daar met een peperduur circuit waar je niets mee doet ;-).
“De gemeente in Drenthe heeft er geen behoefte aan om gemeentegeld te gebruiken om de F1 te organiseren. In dat opzicht is de gemeente van Assen een stukje intelligenter.”

Daar. Gefixt voor je….
Meteen goed aanpakken: Maasvlakte Rotterdam. Nieuw Nationaal Autocircuit. Zijn we meteen verlost van die Zandvoortse vriendjespolitiek. En dan Zandvoort teruggeven aan de duinen/natuur. Op de Maasvlakte een clockwise circuit met een compilatie van de mooiste bochten ter wereld. Met bijbehorende infra-structuur uiteraard. Meteen goed doen ipv geldverkwistende investeringen op een locatie die anno nu niet meer kan.
@drdrift: dat idee van mooiste bochten van andere circuits werkt nooit. Gewoon een eigen ontwerp. Met lekker veel hoogte verschil en vooral géén asfalt aan de buitenkant van de witte lijnen.
@poes: geen eau rouge imitatie idd maar wel goed kijken naar de bochten waar het gebeurd. Hoogteverschil op de Maasvlakte 😁 ik ga alvast zand opzij zetten.
@drdrift: wij Nederlanders zijn toch zo goed in baggeren en zand opspuiten? Moet lukken hoor… ;-)
Belachelijk. Formule 1 alleen binnen halen als het geld oplevert. Je mag best berekenen hoeveel de middenstand extra verdient en dat meenemen in de berekening maar geld er op toeleggen kan niet de bedoeling zijn…
Makkeljk hé, andermans geld uitgeven.
Ik snap eigenlijk niet dat ze in Duitsland en in Frankrijk niet dat ze een circuit kiezen die relatief dicht bij Nederland ligt. Dan heb je de komende jaren gegarandeerd al de helft van je kaarten verkocht aan Nederlanders. Lijkt mij commercieel meer haalbaar dan Paul Ricard en Hockenheim.
Flikker toch op met je Zandvoort . Ik was er met de jumbo days . Er was niet genoeg parkeer plek het enigste wat ze in Zandvoort dachten dan kunnen we mooi bekeuringen uit schrijven .naar 5 keer heen en weer te rijden voor wen parkeerplek heb ik hem maar ergens neer gezet .100 euro armer . Dus laten we snel Zandvoort vergeten

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).