Gesnapt: de eerste volledig elektrische Rolls-Royce

Auteur: , 16 Reacties

Nee, niet die Ghost... Iets verder naar rechts graag.

Na alle drukte van het Festival of Speed is het Goodwood-terrein weer helemaal leeg, maar dat betekent niet dat er niets gebeurt. Een aantal jeugdige kinders mocht zich uitleven op een zelfbouwproject dat tot een kart moest leiden. Aangezien je van een groep 9 tot 11-jarigen nog niet zo veel mag verwachten hielp Rolls-Royce ze een eindje op weg.

De kart die er uitkwam ziet er uit alsof iemand ergens op de sloop een grille op de kop heeft getikt, deze in stukken heeft gezaagd, en hem voorop een kart heeft geplakt, en dat is waarschijnlijk ook zo, met het verschil dat dit exemplaar waarschijnlijk rechtsreeks uit de onderdelenbak in Goodwood komt. Hier hoeft de politie dus niet in te grijpen met shredder-taferelen.

Zou Rolls de gedane ervaring van deze IET Formula Goblin meenemen in zijn eerste ge├źlectrificeerde auto, wanneer deze ook maar mag komen?16 reacties

Die titel moest van smokalot zijn. ;) en ja.
via Android app
Ooooeeeh die is flauw
Even off topic:
Ik zag vandaag een Dodge viper met vier uitlaten achter ipv 1 aan beide kanten.
Kan het dan zijn dat het een bepaalde editie is of getuned of gewoon voor de show?
@ronaldddvos: In Nederland mogen er geen pijpen aan de zijkant. De reden daarachter ontgaat me want vrachtauto┬┤s hebben niet anders… Nederlandse Vipers hebben de pijpen achter zitten.
Nederlandse SLR’s echter niet. Of Donkervoorts..
@sir_smokalot: wou net zeggen. Die rijden ook gewoon rond in nl
@sir_smokalot: Klopt. Maar op een of andere manier mag het van het RDW niet… Die keuren Vipers af op basis van die uitlaten. Ik heb geen idee waarom…
@rammillius: Misschien omdat ze door de dorpels lopen ipv dr onderdoor? Ik weet het niet hoor, maar dat is het enige wat ik zou kunnen bedenken. Dingen worden echt loeiheet, je kan de verf zien bubbelen.
@sir_smokalot: of G klasses
@rammillius: en een G amg dan?
Beste Rolls ooit dus, wanneer je naar waar voor centjes kijkt..
@norge: hoe weet jij dat dat ding geen godsvermogen heeft gekost
@hierboven; volgens mij heeft dat te maken met (oa?) de hoek waarin de sidepipes staan of zoiets. Ooit eens wat over gelezen, feit is dat het in ieder geval weer oud-Hollandsch gewauwel is van de RDW.
@m-tfsi: Dit heeft niers te maken met ” oud Hollans gewauwel” maar komt vanuit Brussel , Europese wtgeving, De Dodge Viper moest ook het hele uitlaatsysteem voor de Europese markt hierop aanpassen.
@toniominestrone:

Zeker niet! De EU heeft daar niets mee te maken, want al in de jaren 1990 deed de RDW moeilijk over sidepipes onder ‘Yanks’.

Dat heeft er zeker mee te maken dat de uitlaatpijp door de dorpels loopt. Bij een Donkervoort blijft de uitlaat aan de buitenkant van het koetswerk lopen.

En je opmerking over de Viper is niet waar. Er zijn zat Duitse Vipers met originele sidepipes!
@FrankypankyV8: helaas voor jou, dat zijn dummies de werkelijke pijp loopt naar achteren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).