Gespot: Alpina XD3 Biturbo

Auteur: , 17 Reacties

Een X3 diesel die sneller naar de 100 sprint dan menig sportwagen (binnen de 5 seconden)? Kom maar door.

Alpina XD3

BMW-veredelaar Alpina toonde vorig jaar op de Autosalon van Genève de dikste X3 diesel die je kunt krijgen. Inmiddels is het model wel weer gefacelift, maar slechts een vakidioot ziet de verschillen tussen de originele F25 en het strakgetrokken exemplaar.

Op straat zijn de nieuwe Alpinaatjes een zeldzaamheid, maar guusboum wist een XD3 te spotten, met Duits kenteken op de parkeerplaats van een hotel in Harderwijk. Weliswaar niet in het traditionele Alpina-blauw, maar wel met de kenmerkende lichtmetalo’s eronder. Eenmaal in beweging spreken de 350 pk en 700 Nm voor zichzelf.

Meer foto’s op Bimmerjunk!17 reacties

Indrukwekkende specs voor een diesel!
@a3aan:

Inderdaad, en dat op ruim 1.600kg.
@jack_abarth:

1600kg?? Was het maar waar, het is 1910kg DIN zonder opties, wat betekent dat ie vergeleken op dezelfde manier als andere fabrikanten hun gewicht aangeven (EU), dat ie iets van 2050kg op de schaal legt met éen of twee opties erop…
@Onehp:

Oeps foutje, had bij een 18d gekeken afgelopen week.
Zelfs in het wit een lekkere apparaat!
Nou, dan zeg ik t wel: Waarom gooit BMW niet gewoon zelf hun trip-turbo (381 pk) in de X3? Of zijn ze er geestelijk nog niet klaar voor om een X3M50d te maken?
350 pk uit je normale 313, en 700 nm ipv 630 is leuk; maar ook weer niet zeer speciaal. Wat vraag Alpina eigenlijk voor deze re-tune?
@gregorius:

Dat is wel wat meer dan een re-tune hoor.. Nieuwe zuigers, koppen, turbo’s, intercoolers, remmen, onderstel etc.. En de Nederlandse prijzen staan niet op de site. Er staat wel een telefoonnummer van een contactpersoon met wie je contact op kunt nemen.

In Duitsland kost de D3 bi-turbo €55.000 geloof ik, dan heb je een aardig idee waar je deze moet plaatsen ;-)
Hoe moet ik dit zien een jongetje wat om die bmw fotos staat de schieten op een parkeerplaats van een hotel? Hopelijk toch geen volwassen vent he…
@schellekens006: Dat noemt men nou een “spotter” en dankzij die jongetjes krijg jij al die mooie galleries te zien op Autoblog. Wellicht zou een beetje respect op zijn plaats zijn?
@deladude: voor onze jeugd heb ik altijd respect, bij deze dus!
@schellekens006: wat zit je nou te janken? Ik moest daar iemand afzetten, en als je dan bij toeval iets bijzonders ziet en er een foto’s van maakt sneu bezig? Misschien moet je zelf een hobby vinden i.p.v. verveeld te zeuren op internet? Succes en groetjes!
@guusboum: Hap
@schellekens006: Dat is dan weer zo’n goedkope kansloze opmerking waar niemand iets mee kan. Doe dat maar op YouTube, Geenstijl of 9Gag. Laten we het hier dan over auto’s en meningen hebben.
@guusboum: zag ik je nou net daar in de struiken staan met je broek naar beneden en je camera in je hand.. Kleine viezerik ben je toch.
Ik vind het een heerlijke auto. Lekker snel, stuurt goed en tenminste ook niet zo patserig als een X5. Ik moet zeggen dat ik een SQ5 ook een mooie wagen vind, maar die redt het toch niet bij een Alpina.
Een bekende van mij schaft zich nu een Porsche Panamera GTS aan, vanwege een levertijd van meer dan een jaar op een Alpina 6 Gran Coupe. De zaken van Alpina gaan blijkbaar goed.
@spidermann: Ik had dat jaar toch geduldig gewacht dan. Graag zelfs.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).