Gestolen Audi S4 van AB-lezer is teruggevonden!

Auteur: , 36 Reacties

Great news.

Gestolen Audi S4 van AB-lezer is teruggevonden!

Hoeveel hoop kun je nog hebben als je geliefde bolide is gejat door gemene pikkenboeven? Zeker nadat er weken en vervolgens maanden verstrijken zakt de moed je in de schoenen. Dat was ook het geval bij Autoblog-lezer William.

De zwarte Audi S4 Avant van de Belgische lezer werd bijna een jaar geleden gestolen in de buurt van de grens bij Overpelt. Het bleef heel lang stil, tot vorige week. Een hengelsportwinkel in Tilburg werd zondagavond 22 april opgeschrikt door bezoek van inbrekers. De winkel is niet op zondag geopend, maar er was wel personeel aanwezig. De inbrekers hadden hier vermoedelijk niet op gerekend en gingen er vandoor zonder buit.

Via getuigen wist de politie de locatie van de Audi te achterhalen. De S4 Avant stond in een garagebox. Er was geen spoor van de daders. In de box trof de politie naast de Audi, drugslab gerelateerde goederen en grondstoffen aan. Ook een vuurwapen en munitie werd in beslag genomen.

De politie heeft helaas geen foto’s vrijgegeven van de gevonden Audi. Hoewel de auto van William nu terecht is, blijft de auto eigendom van de verzekeringsmaatschappij.

UPDATE: de veelbewogen geschiedenis van deze S4 behelst naar nu blijkt ook een cameo in Opsporing Gezocht. Check de beelden hieronder. Laat de roem niet naar je hoofd stijgen, S4!36 reacties

“Hoewel de auto van William nu terecht is, blijft de auto eigendom van de verzekeringsmaatschappij”
Hoe zit dit in elkaar dan?
Begrijp dat William wellicht al uitgekeerd heeft gekregen, maar verkopen zij zon wagen weer dan?
@m-tfsi: Juist de verzekering betaald je meestal de dagwaarde, als je een diefstalverzekering hebt uiteraard. Op dat moment zijn zij de eigenaar van de auto. De meeste verzekeringen steken zo’n auto vervolgens in de brand. Grapje William :)
@m-tfsi: in Nederland is het zo dat een verzekeringsmaatschappij na 30 dagen tot betaling overgaat. Vanaf dat moment is de verzekeraar eigenaar van de auto. Als hij dan teruggevonden word verkoopt de verzekeraar de auto om het uitgekeerde bedrag terug te krijgen. Of althans een zo groot mogelijk gedeelte daarvan.
@kevindb: Klopt inderdaad. Zo heb ik in het verleden eens een scooter gekocht die via de verzekering in de verkoop gekomen was. Best raar als de vorige eigenaar dan ineens naar je toe komt en jou beschuldigd van de diefstal…
@m-tfsi: De auto zal spoedig in de huidige staat of gerepareerd aangeboden worden op een speciale handelsveiling.

Zo kwam mijn eerste gestolen Scirocco voorbij bij een autobedrijf in Noord-Holland op het moment dat mijn tweede net gestolen was :)
@freeze: misschien een keer op slot doen? ;-)
Wel klote, aangezien de uitkering op basis van de dagwaarde gaat, terwijl de auto voor William zelf natuurlijk meer waard was.
@kenju: Niets wat je in de weg staat om op taxatiewaarde te verzekeren. Doe ik voor mijn hobby auto ook en deed ik – voordat ik ‘moest’ leasen – met de daily ook.
@griffendahl: ik kan mijn auto niet voor diefstal verzekeren omdat die zogezegd te oud is volgens mijn makelaar. Laat staan met taxatiewaarde!
@dromedaris: andere verzekeraar proberen zou ik dan zeggen, zolang je de bijbehorende premie wilt betalen is alles te verzekeren.
@dromedaris: mijn auto is 21 jaar oud en volledig casco verzekerd. Eigenlijk onzin, maar het scheelde me €5,- per maand om hem all risk te verzekeren ipv WA+ dus dan maar Allrisk.
@kenju: misschien kan William hem terug kopen van de verzekering ;)
@kenju: Als het een beetje fatsoenlijke verzekering is kan William de auto terug kopen voor het door de verzekering uitgekeerde bedrag.
@astondb4: kan de gedupeerde zijn auto voor het uitgekeerde bedrag weer terug kopen?
@derek306: dat zegt ie..
@bmwfreak038: zo goedemorgen..je hebt gelijk! Mijn fout
@derek306: Alleen heeft William waarschijnlijk allang een andere auto gekocht. En die auto heeft het afgelopen jaar gewoon afschrijving & slijtage gehad; dus vermoedelijk wil je die niet terugkopen voor exact hetzelfde bedrag…
@derek306: iedereen maakt fouten.
@astondb4: De vraag is of je dat wilt natuurlijk. Wat als de auto een jaar lang is mishandelt door die drugsnichten? Misschien is er in gerookt of heeft de auto schade.
@straatzakelijk:hahahhahah “misschien is er in gerookt”
@bedirhan: dat zou voor mij reden zijn de auto niet te accepteren
Wees blij dat die 30 dagen allang zijn gepasseerd… ik zou mijn auto na 10 minuten al niet meer terug willen. Je weet immers niet wat ze er in de tussentijd mee hebben gedaan.
@friez: Ja, tuuuurlijk. Jij hoeft ook geen 2dehands zeker?
@SimonMc: lekker non-argument dit… Ik heb een jong gebruikte auto met 5 jaar verlengde garantie. Bij een 2e hands auto ben je er zelf bij en neem je zelf het risico wanneer je hem bv. bij Jetcars koopt (iets met onderzoeksplicht enzo). Als jij je auto terugkrijgt van de verzekering, dan heb je dat maar te accepteren, ongeacht wat ze er mee hebben uitgespookt.
@friez: jetcars iets met informatieplicht en iets met 6 maanden.
@SimonMc: je kan de auto en de benzine wel stelen, maar het onderhoud niet. Daarom zou ik liever een auto van een liefhebber overnemen, dan van een verzekeringsmaatschappij.
Zou voor mij wel lastige keuze zijn. Als je die überhaupt zou hebben. Ik zou ‘m niet meer terug willen na een jaar …
Familie van mij heeft hetzelfde meegemaakt. Z’n RS5 was gestolen, de verzekering keerde uit en een paar maanden later is de wagen terug gevonden. Terugkopen was toen de enige optie.
@TimoBac: dan zou ik m goed nalopen voordat ik m terugkocht..
@TimoBac: de enige optie? Hij had een keuze tussen wel of niet kopen denk ik.
@TimoBac: sorry verzekering, ik heb net een andere gekocht vam het uitgekeerde bedrag!
@TimoBac: je mag kiezen of je hem terugkoopt of niet. Maar ze kunnen je niet dwingen hem terug te nemen nadat uitbetaald is tenzij dat in de polis zit.
Als de auto te snel wordt teruggevonden, wilt de verzekeraar vaak dat je hem terugneemt. Maar dan weet je niet wat ermee gebeurd is. Dan kan het beter zijn dat ze al hebben betaald en dat zij maar lekker de auto gaan verkopen.
Inval bij een hengelsportzaak… Handige wagen om mee te nemen om te vissen wel te hopen dat ze de leef netten er uitgehaald hebben anders wou ik hem niet meer terug.
@edward330d: lees de tweede alinea anders nog eens.
@ikleesookoverautos: je hebt gelijk was al laat gisteravond dan komt niet alles meer helder binnen blijkbaar…; )

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).