Gestolen: de Alpina B3 Touring van een AB-lezer [updated]

Auteur: , 70 Reacties

Deze zeldzame station is afgelopen nacht gejat in onze hoofdstad.

Helaas kregen we vandaag wederom een verdrietige mail. De Alpina B3 (E91) Touring van een Autoblog-lezer is vannacht in Amsterdam (Oud-Zuid) gejat. Volgens de eigenaar moet de diefstal tussen 02:45 en 03:45 hebben plaatsgevonden.

Het gaat hier om een exclusieve B3 Touring uit 2009. Alpina heeft slechts 66 exemplaren van deze variant gebouwd. Dit is nummer 50. De station heeft de kleur Black Sapphire Metallic met een bruin lederen interieur en bij de auto hoort het kenteken KZ-191-F. Volgens de eigenaar heeft de auto een SCM klasse 5 alarm, maar dit mocht helaas niet baten.

Door de typische Alpina-look weet deze auto zich te onderscheiden van een reguliere 3 Serie Touring. Een andere voorbumper, met onderaan de letters Alpina, de herkenbare Alpina-velgen en vier uitlaten maken deze station extra opvallend. Ogen en oren geopend voor deze bijzondere BMW. Tips kunnen naar [email protected]

UPDATE (24-08): De Alpina is gevonden! De auto staat met lichte beschadigingen bij de politie. De rechtmatige eigenaar hoopt er snel weer van te kunnen genieten, al moet de B3 eerst nog even worden technisch worden gecheckt en gerepareerd door de specialist.

Fotocredit: BMWTouringkopen.nl via Facebook70 reacties

Damn! dat is balen… Hopen dat de auto (snel) gevonden wordt!
Worden er van de vier uitlaat uiteinde maar 2 gebruikt? De andere zijn zo verdacht schoon.
@donstil: Ik verwacht dat daar een klep in zit.

Diep triest dat gejat steeds! Lijkt mij dan weer niet zo makkelijk om een dergelijke auto van de hand te doen.
@C220AMG: Er zit in deze auto standaard geen klep in het uitlaatsysteem die de doorstroom naar beide buitenste uitlaatpijpen kan blokkeren. Aangezien ik het wel bij meer B3’s zie verwacht ik dat het komt door het feit dat de buitenste uitlaatpijpen nog een extra bochtstuk hebben, waardoor het uitlaatgas zich liever door de binnenste uitlaatpijpen naar buiten laat blazen en deze dus meer roetaanslag krijgen. Waarom ik me hierin verdiept heb moet je niet vragen.
@fietsenmaker: kijk! Held.
@fietsenmaker: eeeh, ik ben toch wel benieuwd…
@fietsenmaker: Ik weet precies waarom jij je hierin verdiept hebt ;)
@fietsenmaker: fietsenmaker blijft bij uw leest!

Nee hoor, goeie info :)
@Donstil: rest mij te zeggen dat dit er nu niet toe doet en ik dit een rare reactie vind.
@bmwfreak038: Waarom doet dat er niet toe? Viel gewoon op, wat moet ik dan met een dergelijk bericht? In mijn auto stappen en het land doorrijden?
@Donstil: nee je timing is ietwat belabberd de eigenaar heeft wel even iets anders aan zn hoofd daar doelde ik op.
@bmwfreak038: Ik had ook niet verwacht dat de eigenaar zou reageren, er zitten hier kenners genoeg.
@donstil: inderdaad, super naar allemaal, maar het blijft hier een autosite waar we komen om over dit soort zaken te praten.
@bmwfreak038:

En dan wordt er hier geklaagd over betutteling van de samenleving.

Heel vervelend een gestolen auto, maar het is niet het uitbreken van de derde wereldoorlog waar we het over hebben.

Dan mag er best een vraag gesteld worden over de auto, het is immers Autoblog.

Van alleen maar reacties als “ik kan hier zo kwaad om worden” word ook niemand beter.
@radeox: als je auto gestolen is zit je ook niet te wachten op die vraag, maar over het autoblog gedeelte ben ik met je eens
@bmwfreak038: Jij hebt nog niet veel meegemaakt volgens mij :’)
@f40racer: auto gestolen niet goddank
@radeox: we hadden eerst even een minuut stilte in acht moeten nemen
@gulli: totdat je eigen auto weg is.
@bmwfreak038: mehhh
@bmwfreak038: Je geeft een nogal botte reactie op een simpele vraag over de uitlaat als je het mij vraagt.

Het is een openbaar medium waarbij je dit soort (onschuldige) dingen kan verwachten. Daarentegen verwacht je zelf wel dat ditzelfde medium (de gebruikers) jou kunnen helpen bij het terugvinden van jouw auto. Dan zou je, ondanks dat het een vervelende situatie is op zijn minst wat anders kunnen reageren tegen iemand waarvan jij verwacht hulp te krijgen.

Succes verder met het terugvinden van de auto!
@ablogjunk: uhm? Het is niet mijn auto.
@bmwfreak038: kun je nagaan… Verklaart wellicht waarom men zo perplex reageert op jouw reactie op een (me dunkt) vrij legitieme vraag.
Tuurlijk vrij klote voor de ex Alpina B3 bestuurder. Maar het artikel triggerde bij mij ook gedachten over het nut (of het gebrek eraan) van investeren in een klasse 5 alarm. Iets waar ik voor mijn kindje (E39 M5) toch hard over nadacht.

Wie kan hier een (al dan niet passende) inhoudelijke reactie op geven?

Dank u mede Autobloggerds en nogmaals condoleances voor meneer of mevrouw B3.

PS: de 2012 E91 335i van een goede vriend werd drie weken geleden voor de deur in Rijswijk gejat en is vorige week teruggevonden in die Heimat. #erishoopdus
@galgootje: goed nieuws dus, het tuig is dus overgestapt op bmw
@bmwfreak038: even rectificeren niet dat het goed nieuws is dat ze zijn overgestapt op bmw, maar dat die 335 is teruggevonden, anders krijg ik dat weer te horen..
@bmwfreak038: grinnik, ik snapte je na tweede keer lezen.. Maar, snapte jij de reacties ook? #nopunintended
@galgootje: ja, na mn reactie een paar keer te hebben gelezen, snapte ik wel waar jullie heen wilden omtrent het stukje botheid. De toon maakt de muziek, het was niet dusdanig bedoelt meer dat ik me even verplaatste in de eigenaar, dunkt me.
@bmwfreak038: Dan begrijp ik jouw reacties nog minder…… of je bemoeienis met een ander die slechts een simpele vraag stelt.
@ablogjunk: de vraag ging het me niet om maar de timing, wellicht had mn toon anders gekund.
@donstil: Maar het zou ook gewoon door het licht kunnen komen, want ’t valt me voornamelijk op bij de eerste foto, voor de rest niet.
Ik hoop dat de daders gepakt worden.
En dat de eigenaar de auto in een nette staat terug krijgt
Nu zo’n beetje alle RS4s inmiddels gestolen en platgereden zijn, stapt men over op hete 3-Tourings ?
@amghans: Pas op, die raken ook op hè… Dan zijn de Mercedes AMGs aan de beurt…
@hight96:
Vrees, dat je gelijk hebt. De mijne is overigens de deur uit en in z’n vervanger kan je nog geen tandenborstel kwijt. Die is dus niet geschikt voor de plofkrakelarij (hoop ik).
@amghans: Hoop het ook voor je!
@hight96: dia amg’s zijn 9 van de 10 keer al van dat tuig zelf.
De kentekenplaten waren al eerder gestolen zo te zien…
@raymster: hoop dat ze het tuig snel pakken en dat de auto ongeschonden terug komt!
Zonde, hopen dat de auto snel gvonden wordt.
In dit soort auto’s moet je ook een BearLock laten plaatsen, dan is het moeilijker om hem mee te nemen.
@rufctr01:

Naïef.
@rufctr01: het enige wat je hoeft te doen is je OBD port onklaar maken……apparaat wordt aangesloten , sleutel gecloond en klaar is kees. Zodra de OBD port geen signaal afgeeft kunnen ze niks…..

Maar als je een key less go hebt…….dan ben je fucked
Auto’s worden in de brand gestoken en gejat! Ouderen worden het ziekenhuis in gemept voor een paar euro! Het respect voor andermans spullen en het respect voor normen en waarden is de laatste tijd ver te vinden!
@willemveenstra: ver te zoeken…en ik denk dat de auto’s eerst gejat worden en daarna afgebrand teruggevonden de worden
@willemveenstra: normen en waarden zijn ondertussen al jaren ver te zoeken als je al schuttingtaal hoort in tekenfilms voor pak ‘em beet 8-jarigen. Met de tegenwoordige alles moet mogen en kunnen mentaliteit krijg je automatisch die normvervaging. On Topic : Ik hoop van harte dat de benadeelde zijn auto ongeschonden terugkrijgt.
@willemveenstra: niet sinds de laatste tijd. Stelen gebeurde altijd al, evenals fysiek geweld.

Alleen jammer dat we sinds we weten dat we daar weinig mee opschieten, we maar niet weten te stoppen.

OT: zonde van je zuur verdiende centen. Hopen dat ze deze in goede staat terug vinden.
Zonde hoop dat hij snel terug gevonden word. Wat een prachtige auto super gaaf!
Als de politie zijn werk grondig doet dan gebruikt men de ANPR camera’s om alle gestolen nummerplaten van de laatste week in de regio waar deze Alpina gestold werd te scannen. Uiteraard ook de echte plaat vd Alpina maar die zullen ze er wel meteen hebben afgezwierd.
@dromedaris: gestolen dus
Ding zal ondertussen al lang de grens over zijn.. Lang leven de open grenzen en het tuig wat er graag gebruik van maakt.
@oemplus: ik betwijfel of een dichte grens hier verandering in aangebracht had.
@oemplus: want in Amsterdam wonen geen criminelen, die zo’n Alpina in een paar uur uit elkaar trekken voor onderdelen?
@thomasthomas: Meerendeel van de gestolen auto’s gaan gelijk de grens over. De mensen die dit soort auto’s stelen zijn geen huis tuin en keuken bontkraagjes die zo’n auto achter de caravan demonteren. Hier zit echt wel een ‘bende’ achter die weten wat ze doen..
@oemplus: Yup, zeldzame editie, zou me niets verbazen als het op bestelling is gegaan voor 1 of andere boef in het oosten
@oemplus: en dan wordt door een of andere xenofoob voor tuig uit gemaakt! Ik ben grenswerker en maak dus graag en veel gebruik van de open grenzen. Die open grenzen hebben ontzettend veel voordelen gebracht (niet alleen economisch maar ook qua verbroedering) voor de grensregio’s, dat geven we niet op voor een klein probleem als autodiefstal. Want autodiefstal is maar een klein probleem. Ondanks dat auto’s gemakkelijk te stelen en te transporteren zijn komt heb niet veel voor. Het is ontzettend k*t als je auto gestolen wordt maar als je goed verzekerd bent heb je zo weer een andere. Dus overdrijven met maatregelen daartegen is niet nodig.
Twee mogelijkheden…of onderhand in een Oostblokland te koop of binnenkort afgebrand teruggevonden in de buurt van een ramkraak. Trieste zaak
Heb deze of een andere B3 Touring van de week nog op de ring A10 zien rijden. Zei nog tegen m’n vriendin dat ik het zo’n toffe bak vond. Doodzonde.
kom maar op met die plofkraak
Zeg maar doei auto! Er wordenweer gigantisch veel auto’s in Amsterdam gejat.
Verleden week een Mini Countryman S, bij mij voor de deur. Ik hoop elke dag dat mij niet hetzelfde overkomt.
Zal niet meteen weer wijzen( voormalig oostblok ) naar de plegers, die hier zijn gekomen, en niet voor een 9-5 job maar voor de jat
O ja, de politie doet er helemaal geen fuck aan. Die zeggen jammer.
Wat een vreselijk gave auto zeg, des te meer shit dat ‘ie gejat is.
Mooie auto, jammer dat die gejat is. Die wordt of voor onderdelen uit elkaar geplukt of uitgebrand gevonden.
Je zou ze toch, nadat je de eerste kogel door hun rattenkop gejaagd zou hebben, blijven voorzien van binnendringend lood om zeker te weten dat er nooit meer een ademteug in of uit gaat. Mensen die hard werken en/of sparen, anderen jatten het gewoon.. Triest
Alarm klasse 5 (!) en gewoon netjes meegenomen zonder dat er iemand iets van gemerkt heeft. Dan zijn het stiekem toch wel slimme knaapjes..
hoop dat die heel teruggevonden wordt!
@moewat: niks slims aan, alle apparatuur is gewoon op internet te koop. Even op Alibaba kijken en je kan auto’s starten, sleutels clonen…..wat je wil.

@moewat: Het hele alarm gedoe is sws een commercieel iets. Het is algemeen bekend dat 9 van de 10 alarmen heel makkelijk te omzeilen zijn. Maar helaas willen veel verzekeraars er nog steeds een alarm op hebben. Zonde geld eigenlijk, voor het geld wat een klasse 5 alarm kost kun je een Bearlock laten plaatsen (wat veel efficiënter is) en je houd nog geld over om een paar keer je tank vol te gooien.
Is het niet handiger om een analoge startonderbreker te monteren? Gewoon een schakelaartje wat je met de hand om moet zetten (of zeg ik nou iets heel doms ?)
Mooie auto, echt! Helaas zijn dit soort auto’s veel te makkelijk mee te nemen en lekker aan voor allerlei Oost Europese bendes.
Gewoon een OBD slot kopen (als er nog aanbieders zijn want volgens mij worden ze gevolgd door de bendes zelf). En anders de OBD ergens amders uit laten komen. Maar volgens mij is er ook iets voor de startknop
Wil diegene die per ongeluk deze mooie vehicle heeft meegenomen, met haastig spoed retourneren aan de rechtmatige eigenaren! Stelen doe je maar in je eigen land….stelletje aso’s!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).