‘Gestolen’ Ferrari 599 was niet gestolen, wel malafide

Auteur: , 31 Reacties

De 'gestolen' Ferrari 599 GTB die zaterdag na een tip van een van onze spotters bij Zwolle onderschept werd, bleek abusievelijk als gestolen gesignaleerd te staan. Desondanks bleek de situatie eromheen geen zuivere koffie.

Ferrari 599 GTB

Wat blijkt: zowel de auto als het ‘petje’ achter het stuur, een 28-jarige Vroomshooper, werden gezocht in het kader van een witwasonderzoek. Als gevolg hiervan mochten zowel auto als petje op het bureau blijven.

Bovenstaande informatie is gebaseerd op officiële berichtgeving van de politie. Mochten ze even op marktplaats hebben gekeken, dan hadden ze in ieder geval de 599 al eerder gevonden, die stond er namelijk gewoon te koop (afbeelding via Google Cache).

Met dank aan Wilbert voor de tip!

UPDATE: inmiddels staat de 599 ter veiling bij Domeinen Roerende Zaken.
Dank aan Nick voor de tip.31 reacties

Als de auto te koop stond in Ochten, waarom reed er dan een witwasser mee rond in Zwolle?
Lekker slim om als crimineel in zo’n auto rond te rijden, trekt natuurlijk geen aandacht…
@gop1: Het is een petje. Zegt denk ik al genoeg over het persoon. Als hij een driedelig maatpak had gedragen, was het een totaal ander verhaal geworden denk ik.
@rammillius: vooroordelen. Je weet wat de gemiddelde mafioso doorgaans draagt?
@rammillius: ja want je kleding maakt je als mens… Of is dat nogal oppervlakkig?
@samasama: @MrSkyline Vooroordelen en kleding maken de man. Wellicht wel. Maar deze auto´s worden vaak bestuurd door de rijkere oudere personen welke zich, in mijn ogen, netter kleden dan gemiddeld in verband met zakelijke afspraken en uitjes. De enige andere personen die deze auto´s rijden zijn rappers of voetballers. Deze zijn vaak beroemd en worden anders aangesproken…

Misschien kijk ik wel een zwart wit maar dit petje gedroeg zich als een petje waardoor hij opviel in negatieve zin.
@rammillius: De echte rijken hebben zelden tot nooit een driedelig pak aan. Die hoeven zichzelf namelijk niet zo nodig te bewijzen.
Het is de bovenmodale klasse die zich graag rijk voordoet en/of de klassieke bedrijvigheid die graag in pak wilt lopen. (kort door de bocht en generaliserend gezegd)
Misschien ff handig naam autobedrijf in foto marktplaats te verwijderen. Heeft er waarschijnlijk niks mee te maken maar wordt onbewust gelinkt aan een malafide Ferrari.
@peke: Het is niet heel moeilijk om te weten bij welk bedrjif dit is, foto;s worden altijd op dezelfde plek gemaakt.. Heel internet staat er vol mee.

Wel stel speurneuzen bij de politie, zoeken en moeilijk. Staat de auto gewoon op marktplaats. EVen google aanslingeren en raak.

Nu zag ik wel reclame dat de politie ICT’ers zocht…nu weet ik waarom
Jeroen zijn lintje innemen en schouderklopje geven
Niet slim van in een ferrari te rijden in zo’n geval. Maar wel triestig dat hij gepakt is.

Men moet eens stoppen met die roverheid zo te helpen.
@Hupke: witwassen doe je toch enkel als je iets te verbergen hebt?
@jeffreym3:

Ja, meestal zijn dat mensen die eerlijke handel willen verbergen van mensen die oneerlijk handelen.
@Hupke: We hebben regels in dit land opgesteld om ervoor te zorgen dat het een en ander juist verloopt. Als je geen zin hebt om je hieraan te voldoen heb je vrijheid om te vertrekken waar dit wel het geval is (ik ben ook vetrokken en het gaat prima ;) ). Belastinggeld wordt bijvoorbeeld gebruikt om de zorg staat in leven te houden, politie en brandweer te betalen, wegen te onderhouden etc. etc. Als je geld witwast van wellicht criminele afkomst dan ben je gewoon een fout bezig en moet je niet zeuren als je gepakt en gestraft wordt. If you cant stand the heat stay out of the kitchen.

Stel voor dat je eens gaat kijken in landen waar vrijwel geen belasting wordt geheven (en dan niet in een staat met onuitputtelijke geldbronnen) en dan snap je waarom dit gedaan wordt. Ja, de staat en EU zijn niet altijd even effectief en efficient en daar moet wat aan gedaan worden.

Wetten worden gemaakt en ondertekend door volksvertegenwoordigers dus volgende keer weer lekker stemmen, of niet ;).
@Hupke: Wordt je nooit moe van het gebruik van roverheid…?

En triest dat hij gepakt is? Auto stond gemeld als gestolen!
Dus meer dan terecht dat hij gepakt is!

Dat later blijkt dat de auto niet gestolen is, maar wel te linken is aan witwas (criminele) activiteiten is het dus meer dan terecht dat de beste man alsnog in hechtenis mag blijven.
@reactief:

Nee ik vind dat niet logisch want ik vind witwassen geen misdrijf.
@Hupke: Dan verschillen we van mening. Er zijn natuurlijk verschillende achtergronden denkbaar voor het witwassen, maar in principe ligt er bijna altijd een vorm van criminaliteit achter.

Maar je punt is duidelijk. Je hebt een schijthekel aan onze overheid en vind daarom elke vorm van tegenwerking richting deze overheid gerechvaardigd. Egoisme pur sang. Hopelijk ken je in ieder geval je grenzen en belast je anderen niet met jouw activiteiten.
@reactief: Nog even ter aanvulling. Ik ben uitermate ontevreden over het functioneren van onze overheid en daarmee ook de uitgaven van ‘onze’ belastingcenten. Hoop op een betere regering heb ik eigenlijk ook niet.

Maar om dan maar te gaan schoppen tegen die overheid en criminaliteit goed gaan keuren, om zo die overheid en politiewerk maar tegen te werken staat mij tegen.
@reactief:
Onze Hupke is een Belg, daar geldt een andere moraal.
Een moraal die inmiddels is overgewaaid naar onze zuidelijke provincies.
Daar draait de zwarte economie ook stukken beter dan de witte.
Als ik dan lees dat alleen Tilburg al 5 drugsmiljardairs telt dan vraag ik mij af of wij inmiddels zijn afgegleden naar het niveau van een bananenrepubliek als Colombia.

Nu ben ik ook geen fan van hoe het hier gaat, ik deel dus jouw mening.
@tupperware: As being a Colombian i find this offensive.
@reactief: in die bananenrepubliek onder ons is witwassen de normaalste zaak van de wereld…. Heeft dus geen zin om in discussie te gaan.

Neemt niet weg dat die **** overheid het gewoon aan het verzieken is. Het is bijna crimineel om geld op je bankrekening te hebben in NL. Dat is ook de reden dat ik allang niet meer daar woon ;)
@Hupke: gij zijt een dwaas
@Hupke: Meen je dit nu serieus?? “Triestig dat hij gepakt is.” Wat is dat voor idiote opmerking?

Jij vind het dus prima dat iemand zich bezighoudt met witwaspraktijken? Als meer mensen dit gaan doen, heeft de overheid steeds minder inkomsten. Dus dan gaat die “roverheid” van jou (wat een Telegraaf opmerking trouwens), op zoek naar nieuwe manieren om jou geld afhandig te maken. Heb je daar al eens over na gedacht?!

Daarnaast heb je je gewoon aan de wet te houden, net als iedereen in dit land!
@jumpman23:

Wat een triestig regelneefje ben jij toch.

“Als meer mensen dit gaan doen, heeft de overheid steeds minder inkomsten.” -> da’s zo’n beetje het hele punt. Ze moeten daar in Brussel en Den Haag dringend op dieet.

“Daarnaast heb je je gewoon aan de wet te houden, net als iedereen in dit land!” Goh, als ik morgen een wet laat stemmen dat je je volledig paars met oranje bollen moet laten tatoëren en je eerstgeboorne moet opeten bij het zingen van het smurfenlied dan hoop ik toch dat jij voldoende gezond verstand hebt om die wet in twijfel te trekken.
@Hupke: Weet niet waar jij op basseert dat ik een “triestig” regelneefje ben… Maar goed. Leuk dat je meteen persoonlijk wordt.

Daarnaast spreek je jezelf tegen. Jij wilt dat Brussel en Den Haag op dieet gaan maar je keurt witwaspraktijken ook goed. Denk jij dat dat samen gaat??

En natuurlijk heb ik gezond verstand om een dergelijke wet in twijfel te trekken. Net zoals ik voldoende verstand heb om witswaspraktijken te veoordelen. Maar kennelijk denkt niet iedereen er zo over…
@jumpman23: ik denk niet dat hij heel veel denkt dus hier ook niet over vermoedelijk
Oef geld witwassen, de ergste kriminele handling die je kan doen in een kapitalistische maatschappij.Je krijgt minder straf als je iemand vermoord..
@norge: -=edit: irrelevant=- Tikkeltje onderbuik dit want het strookt niet met de werkelijkheid.
Je had je beter voor kunnen doen als IVA student? Polo, nette broek, van bommels en een Ferrari Petje !?!
Hoe kwamen zij op gestolen?
Misdaad loont in dit door de maffia geregeerd land. Als je je aan alle regeltjes houdt heb je helemaal niks meer te wassen en kun je naar de voedselbank. Criminelen worden niet geboren, die worden gemaakt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).