Gevonden: de gestolen Audi S6 van een autobloglezer

Auteur: , 56 Reacties

En hij is in betere staat dan de winkel die ermee geplofkraakt werd.

24 november jongstleden. Een dramatisch bericht op onze site. De S6 van een lezer was gestolen en of wij even wilden meekijken waar is was gebleven. Nou, we hebben nieuws. De S6 is teruggevonden en hij is niet uitgebrand. In tegenstelling tot de winkel waar de boeven met de Audi naartoe waren gereden om het mobiele pinapparaat te jatten… Daar is namelijk vrij weinig meer van over.

Zoals zo vaak jatte het boevengilde een Audi stationcar met V8 aan boord en zoals even zo vaak wisten ook wij precies waarvoor hij gebruikt ging worden. En terecht, want het klopte. Normaal gesproken zien we de Audi in kwestie dan terug in een staat die je als liefhebber liever niet ziet, namelijk uitgebrand of in stukjes gereden door de veelal jonge testosteronbom (pun intended) die de plofkraak heeft uitgevoerd, maar deze keer hadden ze blijkbaar geen tijd om de auto in de fik te steken. Het enige dat er eigenlijk aan scheelt is op het eerste gezicht een deukje in de achterklep. Dat valt alleszins mee.

Overigens is het te hopen dat de klootzakken (ja, het zijn klootzakken, enorme klootzakken zelfs) heel snel worden gepakt en een flinke douw krijgen. Want is het normaal alleen materiële schade die wordt aangericht, deze hufters gingen een paar stappen verder. De eigenaar van de winkel die werd overvallen was namelijk op het alarm afgekomen en betrapte de dieven. Die trapten hem helemaal in elkaar, waardoor hij een klaplong en gebroken ribben opliep. Bovendien staken ze de winkel in de fik, die volledig uitbrandde, evenals een naastgelegen zaak en twee appartementen erboven. Van de 8 katten die daar woonden hebben 5 de brand niet overleefd, zijn er twee nog spoorloos en is er 1 zwaargewond. En alleen daarom mogen ze wat mij betreft aan hun kloten worden opgehangen.

Maar goed, de Audi heeft niet noemenswaardige schade en zal misschien teruggaan naar de eigenaar, even afhankelijk van het feit of de verzekeraar al heeft uitgekeerd. En aangezien de diefstal pas anderhalve week geleden plaatsvond, lijkt dat onwaarschijnlijk.

Met dank aan Joost voor de tip!56 reacties

Armen en voeten eraf hakken! Goed nieuws voor de eigenaar van de auto, maar wat een ellende voor de winkeleigenaar
@syncro51: Eigen schuld van de winkeleigenaar. Die is er naar toe gegaan en dacht bij aankomst even dom in zijn eentje die idioten tegen te houden omdat meneer niet bang aangelegd is volgens zijn zoon. Hij heeft geluk dat hij nog leeft zulke criminelen schuwen niks en laten je zonder pardon gerust voor dood achter.
@venividivici: Doe normaal joh. Als jij iemand ziet terwijl jouw auto/huis/winkel in de fik probeert te steken ga je vast ook niet op de hoek van de straat staan bellen.
@crx: Doe zelf normaal joh. Aanpakken en tegelijk je hersens gebruiken is ook een mogelijkheid.
@venividivici: het lijkt hier wel de Tweede Kamer.

“Doe normaal joh”
“Doe zelf normaal joh”
@venividivici: ergens heb je wel gelijk, maar het had iets genuanceerder gekund…

Ik kreeg in ieder geval te horen (toen ik nog alleen in een drankhandel stond) dat ik alles moest afgeven wat ze wilden hebben als er een overvaller voor me kwam staan. Alles is verzekerd, maar mijn leven krijg ik niet terug. Gelukkig nooit in zo’n situatie geraakt.
Zeker als het je eigen winkel is, waar je hard voor hebt gewerkt kan ik me dondersgoed voorstellen dat je dat wilt beschermen en dat je daar dan misschien niet de beste keuze maakt.
Het is nu ook op het NOS journaal
Verschrikkelijk! Wat is het toch een geteisem!
Het lijkt me wel wat om een lok-(R)S6 te maken. Eentje voorzien van wat extra techniek. Bijvoorbeeld op afstand uit te schakelen, en dan meteen de portieren zo te sluiten dat ze van binnenuit niet meer open kunnen. En tegelijk zijn positie doorgeven aan de politie.
@mout: kan de nederlandse politie niet betalen. Zelfs de meest winstgevende teams (op team radar en flitsplaal na dan) worden al opgedoekt.
@peug206: onzin, er zijn al lokauto’s, ook S6 & RS6’en zijn daarvoor ingezet.
@peug206: Er staan genoeg snelle Audi’s bij Domeinen lijkt me…
Ik zag het toevallig op het NOS Journaal en ik dacht nog; zou dit de Audi zijn die gestolen was waarover geschreven werd op Autoblog? Ja dus, dat was hem. Gelukkig maar!
@viezefreddyw: Ja had hetzelfde. Net toen ik AB opende herkende ik meteen de velgen van de topicfoto haha. Goed dat hij terecht is!
Mooi nieuws wat betreft de auto dan. Hoop op wat DNA en vingerafdrukken die leiden naar de kneuzen die de auto gestolen en de rest van de schade hebben aangericht. Beterschap voor de arme eigenaar van de winkel en de katten.
@sketcher:

Mwah .. enig idee van de oplossingspercentages in NL ??
@lincoln: 2%?
@crackdavid: Even snel Googlen leerde mij dat in 2013 het oplossingspercentage van auto inbraken 2,4% was. Maar het oplossingspercentage van overvallen was 32,3%. De pakkans is dus niet zo heel groot in Nederland. Best wel schrikbarend eigenlijk.
Wat een vervelende gedachte dat ‘je parel’ voor dergelijke doeleinden door een stel […] wordt gebruikt. Hoop dat de eigenaar er mee kan leven en nog veel plezier uit zijn S6 kan halen.
Mager bericht:

– hoe is men de auto op het spoor gekomen?
– waar (stad/land) is hij gevonden?
– wie was de tipgever?
– origineel kenteken nog aanwezig?
– enz.
@erik2907: het originele kenteken zat er nog op en verder verwijs ik je naar de site van de politie. Of bel ze anders even. 0900-8844.
@nicolasr: wordt je hier gevraagd op AB om de ogen open te houden naar deze auto en als antwoord komt er dan “terug gevonden met een deukje in de achterklep”. Zo jammer deze terugkoppeling!
@erik2907: Nou Erik, omdat het blijkbaar te veel moeite is om het filmpje even te kijken en het artikel te lezen, hier wat antwoorden.

Mager bericht: (Dank je wel. Is er tenminste nog iets mager aan me)

– hoe is men de auto op het spoor gekomen?
(Die stond ineens ergens geparkeerd met draaiende motor en een soort staalkabel aan het sleepoog. Gezien de gebeurtenissen in een plaats verderop en het feit dat het betreffende model vaak gelinkt wordt aan criminele activiteiten roken zowel buurtbewoners als de politie onraad. En terecht, bleek.)
– waar (stad/land) is hij gevonden?
(Nederland. Vlakbij Kerkdriel. Is een dorp trouwens. En nee, dat ligt NIET in Brabant)
– wie was de tipgever?
(Pfoei. Lastig. Geen idee. Maar wellicht dat de extra patrouillerende agenten die op zoek waren naar een zwarte Audi S6 die betrokken was bij een plofkraak er iets me te maken hadden?)
– origineel kenteken nog aanwezig?
(Zeker. Ook dat had je kunnen zien als je de linkjes had aangeklikt)
– enz.
(ovoort)

Nou, hoop dat je nu tevreden bent en dat ik weer verder mag met hetgeen ik eigenlijk doe; magere stukjes tikken!

Fijne avond!
@nicolasr: :) als het nu niet duidelijk voor hem is weet ik het ook niet meer
@nicolasr: (sarcasme aan) oooh, nu snap ik het, ’t is een journalistieke puzzeltocht van linkjes en een filmpje om tot het volledige antwoord te komen (sarcasme uit).
via Android app
@nicolasr: als je zo stoer bent iemand een gevat antwoord te geven, get you’re facts straight dude. 0900-8844. Fijne avond.
via Android app
@autodrop: potverdikkie, sla ik zelf een flater. You’re moet natuurlijk your zijn.
@erik2907: kijk anders het filmpje even.
@erik2907: dat vroeg ik me dus ook al af..
Mooi toch .. die cultuurverijking met al die hoger opgeleiden ..
Toch snel een 5 miljoen euro,s schade ..
@lincoln: Ik heb je gemist ouwe!
@viezefreddyw: Ik lees al vele jaren autoblog en op andere fora. Maar het niveau van Lincoln is buitenaards! Wordt het geen tijd voor de wekelijkse column van @lincoln?
@dieselkameel: Haha, een wekelijkse column van Lincoln. Tja, het zou echt kunnen werken. Hij werd ooit eens benoemd tot de huisfilosoof van Autoblog. Dat is als je het mij vraagt een mooie titel.
@viezefreddyw: Deze week in : Hoe denkt Lincoln over …….
@lincoln: aan je spelfouten te zien hoor jij gelukkig niet bij die hoger opgeleiden :) Begon me al zorgen te maken :’)
Gelukkig voor de eigenaar teruggevonden.

Maar ik vraag me oprecht af of je nog altijd met hetzelfde gevoel in je auto stapt, na zo’n gebeurtenis. De verzekering zal wel de opgelopen schade vergoeden maar het blijft een “besmeurde” auto als ik het zo mag formuleren..

Anyway, eigenaar terug herenigd met zijn bolide, spijtig van de winkels hopelijk vinden ze de daders. Daar heb ik goede hoop op, gezien het feit dat ze de S6 niet in brand gestoken hebben kan je besluiten dat het nog “beginnelingen” zijn die in paniek gehandeld hebben.
@misterdrogba: Ik zou hem niet meer hoeven denk ik, dan liever het verzekeringsgeld maar.
@ar156sw: dat is precies wat ik denk
@ar156sw: Bij dit soort liefhebbers-versies kan je vaak geen vervangend exemplaar verkrijgen voor het geld dat de verzekering uitkeert. De verzekeraars kijken naar tabellen (nieuwere auto’s) of naar marktplaats om de waarde te bepalen. En zoals we allemaal weten bij de ‘dit is de goedkoopste xxxx op marktplaats’: dat zijn vaak niet de exemplaren die je wil.

Nee, in zo’n geval zou ik t liever laten repareren; er is dan vaak net iets meer mogelijk om te claimen dan ‘het deukje in de achterklep’.
Ophangen die eikels
Oh dat is dat nieuwsbericht van vandaag! Dat had met deze auto te maken dus!
Fijn dat ie terug is, maar man, man, man, wat een ellende hebben ze ermee indirect veroorzaakt.
30 dagen is geloof ik nog altijd de termijn die een verzekeringsmaatschappij aanhoudt bij diefstal.
Fijn dat de wagen weer terug is. Hopelijk is deze niet meteen toe aan een complete restauratie. Er zal tenslotte lekker mee getrapt zijn…..
Goed nieuws, jammer van alle ellende ;(
Rotvolk is het!! Blijf met je poten van andermans spullen af..
Kortom, deze bak is enorm besmet en het zou me verbazen als de eigenaar er nog lekker mee kan rondrijden voor zn gevoel..
@buutvrij: Waarom niet?
Het ligt niet aan de auto of de eigenaar dat dit is gebeurt.
Misschien een stuur- of versnellingsbakslot kopen voor wat meer gemoedsrust en nog vele jaren met plezier in rondrijden.
Ze kwamen tot de conclusie dat een oude S6 niet snel genoeg was als vluchtauto, dus zet maar ergens neer.
Wat ik mijzelf afvraag is… wat nu als er niet zichtbare schade is aan de motor, versnellingsbak, etc… ze rijden natuurlijk niet netjes warm (om ietwat te noemen).
@st220: een vriend van mij, kreeg volgens mij een beurt bij de BMW dealer (gratis).
@e550: een onderhoudsbeurt verhelpt geen technische schade
@st220: probeer maar eens aan te tonen dat die schade aan de motor er niet al zat voordat de wagen gestolen werd.
@st220: Het zal ook niet direct allemaal stuk gaan, dan moet je systematisch langdurig te boel aftrappen.
Opsluiten dat volk. Samen met nog tig ander gelijksoortig volk in een betonnen bunker. Minimale voorzieningen, minimale kosten. >50 jaar. Maakt niet of het werkt op den duur, die straf krijg je. Voortdurend een mensonterende behandeling. Andersom heeft dat schijt vlog volk toch alleen maar respect voor zichzelf, kleertjes en oneerlijk verdiende centjes.
Een land waar je niks te vrezen hebt zo lang je niks uitvreet, tot bewezen wordt dat je dat wel doet. Dat is echt nodig. Decennia lang publiekelijk ziekelijk kleineren en minachten, daar zijn ze heel gevoelig voor. Geen rehabilitatie programma’s, geen terugkeer projecten. Verspilde moeite en geld. Klote tuig
minder, minder, minder……TUIG aub zsm !
Ahaa, hier is dus de plof kraak mee gepleegd! Ik woon circa 100 mtr vd plek des ramp vandaan in kerkdriel, geloof me dat was niet prettig wakker worden als je metershoge vlammen vlak naast je raam ziet op 2 hoog…. ik mag hopen dat ze snel berecht zullen worden!
Eigenaar mag niet kiezen auto of verzekeringsgeld. Moet gewoon de auto terug nemen en krijgt de toegebrachte schade vergoed. Pas als de auto 6 weken niet is terug gevonden keert de verzekering pas uit.
Gelukkig voor de eignaar, liep t met de wagen relatief goed af.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).