Gezin kraakte 160 auto’s en campers langs Zeeuwse kust

Auteur: , 23 Reacties

Hier aan de kust...

Gezin kraakte 160 auto's en campers langs Zeeuwse kust

Een bizar nieuwsbericht is vandaag tot ons gekomen. Uit een afgerond politieonderzoek is gebleken dat een gezin afgelopen zomer verantwoordelijk is geweest voor inbraken bij ongeveer 160 auto’s en campers langs de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust. Met de ouders aan het hoofd heeft het gezin als een soort kleine criminele organisatie gehandeld. Vier van de verdachten zijn kinderen.

Het gezin bestaat uit liefst acht personen, waarvan er zes daadwerkelijk verdacht worden. De twee jongste leden van het gezin, twee kinderen van 11 en 1 jaar oud, worden door de politie niet verantwoordelijk gehouden. De vader (43), de moeder (41) en de vier andere kinderen (20, 18, 17 en 16) worden dat uiteraard wel. Het gezin draagt niet de Nederlandse nationaliteit.

De familie is deze zomer door de politie op heterdaad betrapt. Net voordat ze een camping in Walcheren wilden betreden, arriveerde de politie. Toen de camper van het gezin werd onderzocht, vond de politie allerlei kostbare spullen die de inbrekersfamilie die zomer had gestolen. Nadat het gezin door de politie was ingerekend, stopte de golf van inbraken direct.

De reden dat de politie vandaag met het onderzoek naar buiten komt, is simpel: het is de week van de Kinderbescherming. Met dit onderzoek wil de politie aantonen hoe de kinderen zijn gebruikt. Volgens hen is dit namelijk ook een vorm van mishandeling. Inmiddels zijn de minderjarige kinderen in een pleeggezin geplaatst. De meerderjarigen zitten nog vast.

Mogelijk heeft het gezin afgelopen zomer nog meer inbraken gedaan dan dat ze momenteel van beschuldigd worden. In België heeft de recherche namelijk laten weten dat ook daar talloze auto’s en campers zijn beroofd. De kans is groot dat dezelfde familie daar eveneens verantwoordelijk voor is geweest.23 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Weer die verdomde Finnen…
@cossiekiller: die Finnen moeten gewoon lekker in Finland blijven inderdaad…
@cpp1: Ja! Alle Finnen terug naar Kopenhagen!!1!
@cossiekiller: nee tuurlijk niet, terug naar Rovaniemi samen met Rudolf.
@cpp1: ik blijf lekker hier! Lekker pûh…
Ga met de kerst wel familie opzoeken, maar ik kom terug!
@cossiekiller: Het zijn geen Finnen, het zijn Oostblokkers …
@dawwg: pfff, humor is lastig op de vrijdagmiddag hè? ;)
@dawwg: nee, het zijn Zwitsers, altijd hetzelfde liedje….
Ik weet niet of het reëel is om ervan uit te gaan dat het Marokkanen zijn. Ik denk eerder Bulgaren of Roemenen
@lippie: Waarom niet Belgen?
@pomoek: haha. Goeie
@boomhauwer: op feiten gebaseerde mening: “Mogelijk heeft het gezin afgelopen zomer nog meer inbraken gedaan dan dat ze momenteel van beschuldigd worden. In België heeft de recherche namelijk laten weten dat ook daar talloze auto’s en campers zijn beroofd. De kans is groot dat dezelfde familie daar eveneens verantwoordelijk voor is geweest.”(!)
@pomoek: mooi dat je zo denkt, hier nog wat feiten: “Paspoort

Vermoedelijk was het gezin ook actief in België. De recherche daar meldde dat ook aan de Belgische kust veel inbraken zijn gepleegd.
De eerste zitting in deze zaak is op 4 december in Middelburg. De ouders en hun kinderen van 20 en 18 jaar zitten nog vast, schrijft Omroep Zeeland.
Geen van de inbrekers heeft een geldig paspoort. Drie hadden een vals Italiaans document
” bron: https://nos.nl/googleamp/artikel/2260471-familie-met-vier-kinderen-brak-in-bij-160-campers-langs-de-kust.html
@pomoek: oja, ouders die hun 4 (!) kinderen inzetten. Zullen vast niet Jan, Piet, Klaas en Wouter zijn..
@lippie: En toen waren het Italianen, oeps? 🙈
@lippie: Laat die Roemeense schorriemorrie maar mooi in West Europa. Wordt Roemenie steeds veiliger van en woon ik dus heerlijk rustig
Open grenzen en veel mensen tot de EU toelaten is echt een succes…not!
@rufctr01: Ze komen uit de EU …en zonder open grenzen waren we allemaal niet zo welvarend geweest in Nederland. Niet dat ik blij ben met massa-migratie, maar laten we zaken vooral niet te versimpeld voorstellen.
@dawwg: Amen!
@dawwg: Tuurlijk wel. Is lekker makkelijk scoren.
Dit vind ik echt zielig. Net nu al die 60+ers in hun camper hebben geleerd hoe ze de krant op de tablet moeten lezen komt deze familie langs en pikt hun tablets. Nu moeten ze dus weer een papieren krant kopen!
Weerom goed politiewerk *duim omhoog*

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).