Giugiaro Parcour (Roadster): sexy met en zonder dak

Auteur: , 11 Reacties

Hamvraag: welke zou je het liefst hebben?

Giugiaro Parcour (Roadster)

Houzee, Italdesign Giugiaro is dit jaar voor de 45e keer aanwezig op de Autosalon van Genève, en om dat te vieren nemen ze de 4,53 meter lange Parcour en Parcour Roadster mee. Allegaartjes met een V10 van Lamborghini aan boord, de bekende 5.2-liter uit de Gallardo LP550-2. Sprinten naar de 100 km/u gaat in 3,6 seconden en de topsnelheid ligt op 320 km/u. We nemen het maar aan, want dit gaat de conceptstatus niet ontstijgen.

De 1.550 kilogram wegende auto’s hebben een bodemvrijheid van minimaal 21 centimeter, dat met een druk op de knop kan stijgen naar 33 centimeter. Van het ene op het andere moment hoogtevrees, met de Parcour en Parcour Roadster kan het. De auto heeft overigens vier rijmodi: Comfort, Sport, Offroad en Ice.

11 reacties

Wat een onnozel ding
Beetje zelfde idee als een Mega Track, een supercar die offroad kan.
Conceptcar die het zeker niet gaat overleven tot productie auto gok ik zomaar.
Ik denk dat hier best wel een markt voor is, mits je het goed weet te marketten. Dit is namelijk (denk ik) de snelste auto waarmee je door de Arabische woestijn kan rijden.
@themsdosnerd: of waarmee je bedrempeld Nederland lekker keihard neemt.
Mooie kleur rood zeg he, past wel op zo’n design auto.
Toch wel erg leuk, ook die roadster!
Doet me een beetje denken aan een 70’s muscle car, maar dan erg hoog op de poten. En toch ziet ie er gebalanceerd uit. Geen lijnen die niet kloppen.
Doe mij die coupe maar!
Geef mij maar een Lambo Urus.. die is veel beter in verhouding. En die zwarte lijn langs de motorkap komt niet goed over, precies of hij nog open staat. Van ver doet de neus dan weer heel erg 80’s aan maar niet echt op een positieve manier… een mix van een muscle car met oude scirocco
Heel handig van Volkswagen om Italdesign in te lijven, zodat ze allerhande gewaagde proefballonnetjes op kunnen laten zonder hun sterke merken teveel risico te laten lopen. Als een dergelijk Italdesign Concept aan blijkt te slaan kunnen ze alsnog besluiten het door bijv. Lambo of Audi in productie te laten nemen.
Deze man kan wel schetsen… Ik hou van…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).