GM roept weer eens 2,4 miljoen auto’s terug

Auteur: , 16 Reacties

Het zit de Amerikaanse autofabrikant niet mee. Vorige week nog een boete van 25,5 miljoen euro op de mat, nu (weer) een dure terugroepactie.

GM roept weer eens 2,4 miljoen auto's terug

Dit maal gaat het om vier verschillende recalls. In de Buick Enclave, Chevrolet Traverse en GMC Acadia zou de gordel kunnen rafelen en hierdoor niet voldoende veiligheid bieden. De Chevrolet Malibu en Pontiac G6 heeft een defect in de versnellingsbak en bij de Cadillac Escalade kan de airbag dienst weigeren. De Chevrolet Silverado en GMC Sierra kampen met een nog serieuzer probleem, bij deze auto’s heb je kans dat de auto spontaan in brand vliegt.

Met het terugroepen van 2,4 miljoen auto’s staat de teller dit jaar al op 13,6 miljoen voertuigen. Het zet GM dit kwartaal naar eigen zeggen zo’n 400 miljoen dollar in zijn achteruit. Tel daar een slordige 1,3 miljard dollar voor de recalls in het eerste kwartaal bij op en er blijft weinig van de winst over.

Volgens GM draait alles om de veiligheid en safety first staat dan ook hoog in het vaandel. Ik ben alleen benieuwd hoe lang de fabrikant dit vol gaat houden.16 reacties

GM is brol
… zei de Alfist
via Android app
Met een terugroepactie is niets mis, als het terugroepacties regent begin ik te twijfelen over de kwaliteit, als het dan ook nog eens keer op keer dingen zijn die ivm de veiligheid gewoon goed MOETEN zijn is het tijd dat een waakhond actie gaat ondernemen
Blijkbaar is ’t goedkoper om ze terug te roepen dan de mogelijke schadeclaims die hieruit voortvloeien te betalen. In dat geval inderdaad safety first… voor GM zelf.
terugroepactie’s zeggen niks over de kwaliteit van het merk.
hoevaak is er bijvoorbeeld bij Toyota al wel niet een terugroepactie geweest?
vaak genoeg.
En toyota is qua kwaliteit een van de beste merken ter wereld.
@joriss: Toyota is financieel iets gezonder..
@autoblogger: Ja ik denk ook dat GM het niet heel lang meer volhoud maar dan hoeven het nog niet ontzettend slechte auto’s te zijn.
@joriss: Zeker wel! Dan heb je nog geen Opel gereden zeker!?

(Sarcasme boys, sarcasme, just kidding… Sorry love u2)
“Volgens GM draait alles om de veiligheid en safety first staat dan ook hoog in het vaandel”…..Jaja..
@norge:
Makkelijk hè, roepen vanaf de zijlijn. Scheelt dan wel weer dat niemand luistert, gelukkig.
Oei, en weer een joekel van een recall. Hoe komt GM deze soap te boven? Is de gifbeker dan eindelijk leeg? Of blijven de recalls elkaar opvolgen? Ook niet onbelanrijk: komt het ooit nog goed met GM? Ongetwijfeld to be continued..

Zullen denk ik ook wel wat Nederlandse slachtoffers zijn. Aardig wat geimporteerde Enclaves, Silverado’s, Sierra’s en Escalades. Andere modellen minder tot geen.
sjezus, dat zijn me veel auto’s.
Vreemd genoeg fietst de Camaro tot nu toe overal nog doorheen. Nog geen terugroepacties gehad. Geen brand, rafelende gordels, afknappende sleutels, weigerende airbags of wat dan ook. Gewoon een keigoeie product!!
@e34m5touring: haha, das zeker fransje
@jordy14: Pats boem lucht dicht jonguhh
Is dit hun straf voor dood laten gaan van SAAB? Lijkt er haast wel op,haha.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).