Goed nieuws voor Blu Curacao-liefhebbers

Auteur: , 18 Reacties

Awó, mi bròder. Ki wega tin anto?

Wehrlein

Het ooit zo trotse Koninkrijk der Nederlanden is omdat we een stel politiek correcte heikneuters zijn inmiddels afgebrokkeld tot slechts een schim van zichzelf, maar gelukkig hebben we nog een paar eilandjes over in de Caraïben. Na de stemmingen over onafhankelijkheid van 2010 zijn Saba, St. Eustachius en Bonaire ‘bijzondere gemeenten’ geworden van Nederland, terwijl Curacao en (de helft van) St. Maarten nu ‘autonome landen’ binnen het Koninkrijk der Nederlanden zijn, net als Aruba dat al in 1986 deze status kreeg.

Aan hoe het precies zit met de wetten en regels die gelden in de verschillende gemeentes/landen zal ik mijn vingers niet branden, uit vrees dat de juristen onder de reaguurders brandhout maken van mijn woorden. Maar het is duidelijk dat zaken op de eilanden soms wat anders verlopen dan we ‘hier’ gewend zijn, of dat nou aan de regels zelf of aan de invulling daarvan ligt.

Maar op een vlak wordt het verschil binnenkort keihard gladgestreken. In Willemstad gaat het feest Dey nanga neti door. Als de muziek ophoudt is de verleiding groot om enigszins beschonken toch in de auto te stappen. Tot voor kort kwam je daar meestal mee weg. Alleen als je brokken maakte, nam de politie bloed af om vast te stellen of je alcohol gedronken zou hebben. Doch volgens Curacao Nieuws ligt er inmiddels concept-wetgeving voor alcoholcontroles klaar.

Als de wetgeving wordt aangenomen door het parlement, vindt het ademanalyse apparaat binnenkort zijn weg naar de eilandnatie om alcoholcontroles uit te voeren. Dat lijkt ons goed nieuws, want met je zatte kop over het strand terugzwalken naar je (vakantie)huis wordt er een stuk veiliger door. Bovendien kijken we vast uit naar de nieuwe TV-serie Wegmisbruikers Curacao.18 reacties

Eék. En de sterke arm der wet moet zelf óók blazen? Om de boel te ijken? Hahaha. Mooi is dat.
Die eerste alinea, heerlijk. Kunnen jullie geen actualiteiten gaan behandelen ergens? Lijkt me heerlijk weglezen
@janmetdelangeachternaam:

Kijk eens op GeenStijl:)
@dragspert: houd op met je geenstijl. Dat was 10 jaar geleden nog wel leuk. Maar tegenwoordig alleen maar tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend!
@cloverleaf:
Mensen zoals jij worden in de eerste alinea al benoemd. Je hebt je portie internetfame al gehad, nu was ik aan de beurt.
@dragspert: uhoooh… internetfittie? Gegroet, politiek correcte heikneuter ;)
Ik ga regelmatig naar bonaire, ze zeggen daar ook wel dat het veiliger is om dronken te rijden dan dronken naar huis te lopen. Als je naar huis loopt zwalk je over de weg en heb je kans om aangereden te worden of je zwalkt niet en wordt sws aangereden door dronken bestuurders. Dus iedereen pakt maar de auto uit eigen veiligheid
@tinus28: als toevoeging: alchohol controles, hoe dan? Er zijn volgens mij maar een handvol politie autos en agenten op het eiland
@tinus28: op curacao valt dat wel mee, vanwege de gigantische toerisme loopt daar net zoveel politie rond als in 1 of ander boeren gat. op bonaire weet ik t niet, nooit geweest.
@gwnbmw: Due moet dus eerst ingevlogen worden per helikopter, en aangifte doen kan eens per week op het buureiland?
@gwnbmw: niet dus? Ik heb in geen jaar politie gezien in het dorp waar ik woon.
Wel leuk voor Pascal Wehrlein dat hii een nieuwe baan als
@edge: whoops, met m’n dikke vinger per ongelukop ‘Versturen’ geklikt. Dat moest zijn “Wel leuk voor Pascal Wehrlein dat hij een nieuwe baan als posterboy voor Blue Curacao gevonden heeft.”
Wegmisbruikers goes Curaçao…

Kon nog wel eens een leuk programma worden als het een beetje lijkt op Politie op je hielen in Suriname:

https://youtu.be/-7gnvLw8iY4
@moveyourmind: Zal Patrick vast niet erg vinden om ‘ff een paar weken daar te moeten rondrijden.
Gelukkig voor de Curaçaoënaar kan je op het eiland ook wat anders drinken dan dat gegiste smurfensap.
Bloed afnemen doen ze alleen als je door het ongeluk in het ziekenhuis moet worden opgenomen. De regel is doorgaans: als je het kunt navertellen, was je capabel genoeg om te rijden.
Dey nanga neti is Surinaams. Gebruik dan papiamentu aangezien het om de Antillen gaat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).