Goedzakken trollen politie, maaien struiken neer

Auteur: , 58 Reacties

Keihard aanpakken die struikrovers.

Busje

In het Brabantse Breda is er dit weekend sprake geweest van een heerlijk stukje burgerlijke ongehoorzaamheid. Helaas heeft daar wel het nodige groen voor moeten sneuvelen, wat natuurlijk een zware kluif is voor alle GroenLinks-adepten onder onze lezers. Maar wees gerust: de dood van de struiken is niet voor niks geweest.

Het zijn namelijk martelaren geworden in de strijd tegen de struikrovers van de staat. De bosjes in kwestie werden misbruikt door BOA’s om hun bermkassa’s achter te verschuilen teneinde onschuldige burgers bakken met geld uit de portemonnee te slaan. Als je vanaf een afstandje aan kwam rijden, vielen de bekende groene busjes namelijk niet op.

Vermoedelijk hebben een aantal slachtoffers van deze onderdrukking het recht in eigen hand genomen en de bosjes naast de Graaf Engelbertlaan weggehaald. De gemeente Breda laat het er niet bij zitten en laat bij BN de Stem optekenen dat ze na het weekend gaan bekijken of de struiken terug te plaatsen zijn. Tevens is het ‘groenteam’ op de hoogte gesteld van de wandaden. De verantwoordelijken kunnen hun borst dus natmaken…

Image-Credit: groen BOA-busje ter illustratie58 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Nou nou.. onschuldige burgers.. Als je onschuldig bent bent heb je niets te vrezen. Als het net over het randje is, dan voelt het zuur.. Maar als je weet dat er veel gecontroleerd wordt en je overtreedt de wet, dan ben je niet onschuldig, maar gewoon niet slim bezig.
@WId: Oh ja hoor, dat bekende argument weer. Als de boetes hier NL een beetje binnen proporties waren, zoals in D, dan kan ik me nog vinden in jouw standpunt. Echter in dit geval kan ik wel lachen om de actie. Ze hebben nu niet bepaald een agent met de dood bedreigd ofzo.
@gandini: ik heb het ook niet over de actie.. Die is ludiek en origineel, niets mis mee. Ik had het over de term onschuldig.
@gandini: dat de boetes niet in proportie zijn is onze eigen domme schuld. Het domme volk roept om keihard aanpakken, het domme volk wordt keihard aangepakt.
@wid:

Idd .. aanpakken die hufters die wat te verbergen hebben ..
Je kan ze herkennen aan een voordeur in de gevel en gordijnen voor de ramen en kleding om hun lichaam ..

En op deze manier kunnen ze een financieel nuttige bijdrage leveren aan achterkamertjes politiek en doofpot affaires ..

Win win sieg heil ..
@lincoln: jij maakt m’n dag 😂👌🏼
@lincoln: he willeme ben je er weer
@WId: jij bent zeker ook een voorstander van meer inbreuk van de Aivd, want je hebt toch niks te verbergen?
Ik kan dit wel waarderen,zelfde als een paar jaar terug dat een bermterrorist van de overheid in slaap was gevallen langs de A2 en dat ze al zijn spullen hadden mee genomen. Is natuurlijk hardstikke verkeerd en het mag zeker niet, maar vond het wel enorm grappig👌🏼
Ik ken deze weg vrij goed, het stuk waar deze flitsauto vaak staat, meestal een dummy overigens, is max 70. Dus als je daar te hebben rijdt, tja. Het stuk daarvoor is max 50. Dat is een irritant lage maximum snelheid. Het is een complete tweebaansweg waar je dan over heen sukkelt.
@pomoek: hebben: hard
@pomoek: Ik woon er vlakbij en ze hebben ze zo afgesnoeid dat de werking ervan nutteloos is, maar wel dat de plant niet direct dood zou gaan. Ik zeg win win.

Overigens hebben ze er idd speciale flitsplekken aangelegd waar politiebusjes niet vast komen te zitten. Na hee de dag donuts eten wordt je vanzelf wat zwaarder.

Maar het effect is altijd tijdelijk, over een paar maanden kiezen ze een andere traject en jakkert iedereen er weer overheen met 90 of meer.
Zolang deze manier van bekeuren niets anders is dan een verkapte vorm van belasting heffing, kan ik dit soort acties alleen maar aanmoedigen. We weten allemaal waarom ze daar staan, en niemand kan feitelijk onderbouwen dat ze daar staan te bekeuren voor jouw veiligheid. Diep respect voor deze gasten.
@autopetje: diep respect voor tiepes die struiken eruit trekken op een weg waar je van 50 naar 70 mag? Wow, easily impressed.
@lebeaunl: Nee, want ze staan daar voor jouw veiligheid. Er is niks veiligs aan mensen te bekeuren die 80, 90 rijden i.p.v. de 70 km p.u. Zeker op een meer baans weg waar er helemaal geen gevaar is van voetgangers of kruisende auto’s. Dit is duidelijk zo’n plek waar het om de kassa is te doen. Dit gewoon puur geldklopperij en deze gasten hebben daar een keer een stokje voor gestoken.
@lebeaunl: Je zou zeggen dat een persoon inderdaad wat meer moet presteren dan het ongevraagd snoeien van een onbeduidende bosschage om ‘diep respect’ te verdienen, maar blijkbaar is dit de standaard anno 2019.
@vaakbenjetebang: die gasten hadden net zo goed als de meeste van ons schapen, kunnen afremmen bij de struikrovers, er voorbij gaan en klagen dat je ze daar zag staan. Deze gasten verdienen mijn respect omdat ze daar iets aan deden, het lef hadden en het risico te nemen voor de consequenties . Maar goed, anno 2019 raken mensen blijkbaar minder snel onder de indruk.
@autopetje: De locatie is me bekend en ik snap het natuurlijk net zo goed als jij: ze staan daar niet voor de verkeersveiligheid, ze staan daar om inkomsten te genereren. Daar kan ik me boos over maken, maar dat verandert niets aan de zaak, dus die energie besteed ik liever zinvoller. Denk je dat er ergens een politiemedewerker meeleest en denkt: “shit, op autoblog zijn er 6 mensen boos, we gaan onze werkzaamheden anders inrichten?”. Precies. Wat dus veel effectiever is: domweg niet te hard rijden. Dan hoef je niet te remmen, niet te betalen, niet te klagen, niet een bosje te snoeien… de voordelen zijn legio. Bovendien zal de politie dan uiteindelijk, als het maar lang genoeg geen geld oplevert, stoppen met dit soort activiteiten (al is het maar op deze ene locatie) en misschien de vrijgekomen capaciteit wel inzetten om ‘boeven te vangen’, wat het internet vindt dat de politie dient te doen.
Ben ik dan een heilige? Welnee, ik heb ook wel eens niet opgelet en een paar tientjes aan het CJIB moeten overmaken voor een totaal triviale snelheidsoverschrijding. Erger ik me dan? Ja, natuurlijk – maar vooral aan mezelf, dat ik de overheid dat gegund heb.

Voor iedereen die het een ‘verkapte belasting’ noemt: dat klopt, maar het is dan wel een vrijwillig te betalen belasting op domheid. Als je die vaak moet betalen, zegt dat wel wat.

Liever zet ik de knaken die ik niet kwijt ben aan domme boetes opzij voor een uurtje op het circuit, bandjes en benzine, maar als anderen liever 12 km/h te hard rijden en dan boos worden als ze een dure foto thuis krijgen: prima. Ieder zijn hobby.
@vaakbenjetebang: “Daar kan ik me boos over maken, maar dat verandert niets aan de zaak, dus die energie besteed ik liever zinvoller. ”

Met die mentaliteit 75 jaar geleden hadden we in heel Europa nu nog steeds Duits gesproken … man man man. Je kan er bijna ALTIJD wel wat aan doen.
@dawwg: Klopt, je kunt er altijd wat aan doen. Precies wat ik zeg: niet te hard rijden. De regels zijn duidelijk, de potentiële gevolgen voor de overtreder ook. Denk jij serieus dat dit soort ludieke speldenprikjes het flitsbeleid gaan veranderen? Geloof jij dat de mentaliteit, die vertegenwoordigd wordt door deze koene verdedigers van ons recht om zo hard te rijden als ons zelf goeddunkt, ons zal bevrijden van het juk van de roverheid waaronder wij met zijn allen al jaren zuchten? Dat staat je vrij, maar ik denk van niet.

Het Derde Rijk is overigens niet ten val gebracht door een paar deugnieten met een heggenschaar, dus wat precies de link is tussen het door een enorme geallieerde troepenmacht ten koste van miljoenen mensenlevens omverwerpen van een dictatoriaal regime dat zo’n beetje heel Europa bezet had, een wereldoorlog had ontketend plus een industriële genocide had opgezet op basis van een misplaatste ideologie gebaseerd op veronderstelde superioriteit van een ras en koddige burgerlijke ongehoorzaamheid jegens flitsers van marginale snelheidsovertreders in een rechtsstaat is me niet geheel duidelijk, maar soit.
@vaakbenjetebang:

Denk niet te lichtzinnig over volk wat in de bosjes staat om je geld afhandig te maken ..
@vaakbenjetebang: weet je wat zo lullig is? Als iemand een onschuldig foutje maakt staan ze er ook. Ik vind dat best wel heel erg. Het afstraffen van menselijkheid terwijl het op dat moment geen kwaad kan.

Ik vind die flits boa’s dan ook uitschot van de maatschappij. Op het zelfde niveau als dieven. Bewust burgers geld afnemen met als enig doel precies dat: geld afnemen. Een echte politieagent zal daar nooit voor bekeuren namelijk. En dat is precies het verschil wat er toe doet.

Onschuldige foutjes horen niet bestraft te worden. Asociaal gedrag wel, en dat kan je hier nou net niet mee aanpakken.
@lekbak: Uiteraard ben ik het eens met de strekking van je verhaal. Zo heb ik zelf, in mijn jonge, onbezonnen jaren, eens een onvrijwillig gesprek met een motoragent gevoerd die mij op nogal uitbundige wijze een bocht had zien ronden op een locatie en een tijdstip waar ik in principe niks kon raken behalve een sloot. Als hij kwaad met me had gewild, had dat makkelijk een artikel 5 kunnen zijn, maar gelukkig voor mij dacht hij dat het zinvoller was om me er op aan te spreken, en daar had hij gelijk in, want ik heb daardoor mijn gedrag aangepast. Dat heb ik na het ontvangen van zo’n CJIB-envelop voor 6 km/h te hard op een onoplettend moment nog nooit gedaan, en dat zal denk ik ook nooit iemand doen.

Wat dat betreft is het ook gewoon ontzettend irritant dat ze je die boetes gewoon sturen terwijl je eigenlijk niet bewust de aso-big aan het uithangen was, terwijl nachtapothekers in in Duitsland gehuurde dikke Benzen de raarste capriolen uithalen in de gemiddelde winkelstraat in de binnenstad en daarmee stelselmatig wegkomen.

Uiteraard zou ik in plaats van die mobiele flitsers ook liever zien dat de politie op de ouderwetse manier zou handhaven op de weg, door zichtbaar aanwezig te zijn en mensen die het echt te bont maken langs de kant te zetten, maar het KLPD is al tijden geleden weggesaneerd/opgeheven/geïntegreerd in iets anders (doorhalen wat niet van toepassing is) en zal helaas waarschijnlijk ook niet meer terugkomen. Overigens denk ik niet dat de gemiddelde automobilist daar dan veel respect voor op zou kunnen brengen; de sociale media zouden waarschijnlijk vol staan met tirades van eencelligen die door zo’n KLPD-er aan de kant waren gezet en terecht van wat prenten voorzien. Zo werkt dat tegenwoordig nou eenmaal.

Onder de streep blijft natuurlijk wel staan dat als je niet te hard rijdt, niemand je op die manier geld kan afpakken. Als het echt door onoplettendheid komt dat je een keer zo’n onzinboete pakt, is het heel irritant maar niet meer dan dat; je scoort immers geen torenhoge boetes en je scoort ze niet vaak. Met onoplettendheid bedoel ik dat je net boven de limiet rijdt omdat je niet de hele tijd op de teller zit te kijken, en niet dat je 127 op de cruise control hebt staan omdat je gokt op de meetmarge, om maar eens wat te noemen.
@lebeaunl: de struiken staan nog zijn alle 50% ingekort, dus de struiken leven nog ;)
@autopetje: En zo is het, want als het werkelijk voor de verkeersveiligheid was dan hadden ze wel een soort trajectcontrole geïnstalleerd waarbij iedereen zich keurig aan de snelheid houd. Maar ja, dat levert geen drol op.
@venividivici: precies!
@autopetje: Roundup Concentraat kan ook wonderen doen tegen deze struiken….
@snowbird: Haha dat gaan ze volgende keer doen als de gemeente weer een nieuwe plantschutting heeft gezet 😁
@venividivici: “Roundup – Anonymous” was here..staat op hun visitekaartje…
Gelukkig hebben we Flitsmeister!
@neymar: Inderdaad en daarnaast op facebook de pagina ‘politiecontroles in de regio breda’
Die struiken zijn vermoedelijk hooguit een beetje afgetopt.

Maar netjes is het niet, van andermans Cannabuxis Brabantia blijf je met je vingers af.
@moveyourmind: Zolang de politie Brabrant blijft flitsen in bosjes en er niet in slaagt al die drugs-afvallozingen te stoppen, lijkt me zelf snoeien prima toegestaan … Over prioriteiten gesproken, bah !
Dat stukje kunstmatig geplante groen mag van mij keihard sneuvelen. Daar heeft namelijk van nature nooit iets gestaan en is er door de gemeente geplaatst om die graai en naai lambal in zijn bus tegemoet te komen. Goed werk mede-Bredanaars met snoeischaar! 👍🏼
@venividivici: van nature heeft daar vast een stukje groen gestaan. Alleen is er besloten om daar een weg aan te leggen..
Wat een paupers ..

Te dom om een fatsoenlijke bermbom te plaatsen ..
@lincoln: Pas maar op, volgens Thierry fans is dat oproepen tot terrorisme, kun je zo maar 140 uur schoffelen voor krijgen ter waarde van 3 roofovervallen met geweld.
Als ze de criminaliteit net zo hard aanpakken zou ik het nog kunnen hebben!!!

Nee bang en laf dat is het
@ff40: heb je ’t nu over het snoeien of het flitsen?
De politie had toen wat nieuws:Een laser gun.Nee we gaan er niet mee in de bosjes liggen.Zoveel jaar later plaatsen ze zelfs de bosjes.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Prachtige actie voor deze staatskasspekkers!!! Stiekempjes achter de bosjes staan met een fotocamera tegen de hardwerkende hollander, heel triest dat het nog steeds zo moet… in tegendeel tot dit standpunt vind ik dat ze bij alle Nederlandse basis scholen, waarin 30 km/u naar mijn mening nog te hard is, deze pet dragende staatskasspekkers achter elke boom een 5 standen stoel mogen reserveren… dit krijgt dan de “veilige” stempel van het hele flitsbeleid in dit land, en niet op een 70 weg waar je bij 75 km/u een papierverspillende enveloppe voor 1 km/u te hard…
Heel verstandig. Kansloze struikrovers ook.
Hahahah geinig, kan hier wel om lachen.
Oprotten met die flitscamera’s ze spelen met mijn privé!!!
@e36thuglife: Openbare weg!
Het zou nog mooier zijn als ze echt gras zouden korter maken en camera installatie over het hoofd zag
GroenLinks stemmers mogen niet op Autoblog
Als ik een boete krijg dan vloek ik … op mezelf.
@alfapeter:

Vloeken op jezelf omdat je een paar km sneller reed dan “de (eenzijdige) afspraak” was ..

Ben je niet goed bij je hoofd ??
@lincoln: Die eenzijdige afspraak is meestal voldoende gecommuniceerd. Niet dat ik het er mee eens ben of mij er altijd aan houd, hij is mij duidelijk en ik kan de overheid het niet kwalijk nemen dat zij daar controle op uit oefenen. Natuurlijk z
@lincoln: Natuurlijk zou ik graag zien dat de snelheidsbeperkingen realistischer zijn en dat er ipv verdoken cameras opvallende controles zijn zodat de opgelegde snelheid afgedwongen wordt en niet gebruikt wordt als een systeem om te cashen.
@alfapeter: het is dit of meer belasting betalen. Linksom of rechtsom moet er geld in de staatskas. Dan liever door hardrijders dan dat mijn pizza of bier weer duurder wordt 😉
@jaapiyo sorry, ff de taalnazi uithangen: “een aantal” is enkelvoud, dus dan wordt ‘t: “Vermoedelijk heeft een aantal…” 😉
Terechte actie. Reactie van de gemeente/overheid is natuurlijk flauw. Ik voorspel dat de bosjes binnen no time weer verdwenen zijn. Het kat en muis spel is begonnen.
bermkassa’s, geweldig woord!
Zolang de politie zich nog steeds meent te moeten verstoppen tijdens het flitsen kun je mij niet wijsmaken dat het om de veiligheid te doen is. Dan ga je daar met 12 waarschuwingsborden en oranje hesjes en gele helmpjes staan.
Duidelijk aankondigen dat je over 300m een flitser tegenkomt en iedereen rijdt netjes de snelheid die ze moeten rijden op het ‘gevaarlijke’ traject. Nu rijdt iedereen te hard en ziet 6 weken later dat ze geflitst zijn, hoe heeft dat op dat moment de veiligheid verbeterd??
@gulli: goed punt, maar de politie doet het toch alleen maar om geld te verdienen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).