Goh, wie zou er achter deze Ghost-occasion zitten?

Auteur: , 23 Reacties

Hint: Italië.

Enorm dure auto’s met tjokvolle optielijsten hebben een probleem. We zijn niet tegen vrijheid van meningsuiting en vrijheid van autokeuze, maar hoe ver kun je gaan voordat je echt een enorm kitscherige creatie tevoorschijn tovert? Want een Rolls-Royce Ghost, een statige bak, associeer je vrij snel met zakelijke kleuren, te noemen grijs, zwart, wit en heel misschien donkerblauw.

De Ghost uit dit artikel is dat allemaal niet. Hij werd naar de redactie getipt als ‘de Ghost van Stevie Wonder’. Dat is niet te bewijzen, maar ook niet ondenkbaar. Want Wonder is een hartstikke goede artiest en kan er ook niks aan doen dat zijn zicht niet werkt, dus niks ten nadele van blinde mensen. Hij zou echter één van de weinige mensen zijn die vindt dat deze auto door de beugel kan. Kijk er maar eens naar, als dat lukt zonder je ogen te bezeren.

Voor wie niet durft te kijken, we geven je even een beschrijving. De zijkanten van de auto zijn van marmer. Waarschijnlijk niet echt marmer, maar een laklaag die aan het materiaal doet denken. De onderlaag van de carrosserie aan de voor- en achterkant is rood, maar net donkerrood genoeg om bordeauxrood genoemd te worden, om het even bij de adelijke stand te houden. Om het af te maken is een groot deel van de zijkant en de grille tot achterklep in het goud gespoten. Een set iets te kleine velgen maakt het af, voor een klein deel standaard aluminiumkleur, voor een ander deel ook weer goud. De foto’s zijn nogal vaag en bewogen, kennelijk vond de fotograaf het lastig om de auto scherp in het kader te krijgen zonder er naar te kijken.

Zo bizar als de buitenkant is, zo mooi is de binnenkant. Laten we wezen: een Rolls-Royce-interieur moet beige zijn. Zwart is saai, wit is schreeuwerig, beige is een goede middenweg. In combinatie met notenhout en andere hoogwaardige materialen is het interieur van de Ghost gewoon perfect. Goed, wie mag zich verantwoordelijk stellen voor deze gewaagde, onbegrijpelijke kleurstelling? Je had het misschien al geraden: het is niemand minder dan modefiguur Lapo Elkann.

Zijn bedrijf Garage Italia Customs is degene die deze Rolls-Royce optisch heeft verkracht bijgeschaafd. Voor wie nu denkt: wat een gelul, dit is toch een hartstikke mooie auto: u liever dan ik! Je mag hem namelijk kopen in het thuisland van Garage Italia Customs, voor 135.000 euro. De Ghost komt uit 2011, heeft 53.000 km gelopen (lekker exact, het zal ietsje meer zijn) en zit verder bomvol met opties. De gemiddelde prijs van de Ghosts op Autotrack is zo’n 245.000 euro, zelfs het goedkoopste exemplaar is met zijn 179.850 euro bijna 45.000 euro duurder dan de Leipe Lapo-Ghost. Voor 45.000 euro is er iemand echt wel zo gek te krijgen om je auto even vakkundig met de spuitbus te bewerken.

Met dank aan Marius voor de tip!23 reacties

Hmmmm. Ik houd best van out of the box denken, maar dit is toch niet helemaal mijn smaak
Daar zit een flinke payday in. Nieuwe paintjob, 100 k winst. Easy money!!
@jackass266: een goede wrapbeurt voor 5k in statig donkerblauw en klaar is Lijpo!
Als je over wilt spuiten in de Rolls-Roycekwaliteit gaat het stevig in de papieren lopen.
Schuren, spuiten, slijpen, spuiten, slijpen enz.
@avdb55: slijpen? Polijsten bedoel je denk ik?
@sudbina:

Feitelijk gezien hetzelfde.
Ik dacht dat ie van Bassie was.
Julius Cesar wil zijn kar terug
Wie? Een Leipo waar alles kan??
Zonde van de auto
Van Lapo naar Leepuh is maar een kleine stap, zo blijkt maar weer eens.
Als je denkt al het lelijke en protserige van deze aardkloot wel gezien te hebben komt deze onmogelijke creatie voorbij.
Tja. En nog steeds hartstikke ongelukkig die vent.
Erwin Dito heeft al aangegeven dat hij hem wil om op de zaak te zetten.
Wrapje erover en je hebt een chique bal
Ontvangen de medewerkers van RR smartgeld hiervoor.
@wimof: wel zonnebrillen tijdens assemblage denk ik
It wasnt me!
Ik geloof dat het idd geen echt marmer is maar airbrush. Is eenzelfde effect mogelijk om te maken. Maar dan dit resultaat is wel echt heel erg om naar te kijken… Ik denk dat alleen Tony Stark interesse zou hebben…
Het is dat hij kan vliegen, want anders was dit zeker de auto van Iron Man.
Niemand herinneringen aan Baghwan?? Die zou hier maar wat graag in rondrijden
Heeft ie een trekhaak?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).