Google lijft voormalig Ford-baas Mulally in

Auteur: , 2 Reacties

Alan Mulally is nog maar koud gepensioneerd, of hij heeft al een plekje in Googles (deel-)Raad van Bestuur veroverd. De oud-topman van Ford zal dienen in de auditcommissie van de techgigant.

Alan Mulally

Toonaangevende oud-CEO’s en -politici hoeven na hun actieve loopbaan nooit verlegen te zitten om een commissariaatje of twee. Met hun bestuurlijke ervaring en enorme netwerk zijn ze voor multinationals van onschatbare waarde. Kijk als voorbeeld maar eens naar de vele prima bezoldigde activiteiten die oud-premier Wim Kok ontplooide.

Alan Mulally is geen grote vis, het is een walvis. De man gaf jarenlang succesvol leiding aan Boeing en verrichte daarna wonderen bij Ford, waar de 68-jarige kusgrage Amerikaan op 30 juni jl. officieel het stokje overdroeg aan (oud-COO) Mark Fields. Google heeft zijn oog op hem laten vallen, en betaalt hem natuurlijk dik, met $1 miljoen aan aandelen, en ongeveer de helft aan cash als jaarhonorarium. Voor het geld hoeft Mulally het overigens niet te doen, zijn vermogen loopt naar schatting in de honderden miljoenen.

Deze stap komt niet geheel toevallig op het moment dat Google zich extra profileert met zijn inspanningen een autonome auto te maken. Laten we hopen dat ze er met Mulally iets aantrekkelijkers van kunnen maken dan het rare blokkendoosje dat onlangs gepresenteerd werd.2 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
En ik maar denken dat Google een bedrijf voor jonkies was..
@norge: en daarom zit hij ook in een auditcomité, lijkt mij

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).