Gratis Porsche? Gebruik de truc van een Zutphense oplichter

Auteur: , 25 Reacties

Stiekem zouden we allemaal wel zo'n dikke 911 (ja ja, met handbak en RWD want we zijn puristen) op de oprit willen zetten, maar er is een klein probleempje; ze zijn nogal prijzig. De boef uit dit verhaal had daar een slimme oplossing voor.

Witte Porsche 991 GT3

Toen hij een witte Porsche van een particulier wilde kopen, veinsde hij met behulp van een vrouwelijke handlanger een telefoongesprek met de bank. De verkoper mocht via de speaker meeluisteren en hoorde zo dat het geld met succes was overgeboekt. Daarmee werden de sleutels en de papieren overhandigd en was de ‘koop’ gesloten.

De verkoper had enkele dagen later echter nog geen euro van de verkoopprijs binnen en rook onraad. Via Facebook plaatste hij een oproep om uit te kijken naar de sportwagen en verhip: die ochtend nog kreeg hij een tip dat de auto in Doetinchem stond, voor de woning van een 31-jarige meneer.

Na de Porsche te hebben klemgereden werd de politie getipt, die de auto in beslag nam. De bewoner van het huis werd aangehouden, of hij iets met de oplichting te maken had is nog niet bekend.

Oplichter heeft meer mensen genaaid

Het zaakje kwam dankzij de aankoop van de Porsche aan het licht, maar de oplichter heeft al eerder z’n slag geslagen. Eerder ‘kocht’ hij op dezelfde manier al een Volkswagen Passat van een meneer uit Albergen, waarna de auto meteen werd doorverkocht aan een handelaar in Doetinchem. Ook de Passat werd door de popo in beslag genomen en aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven.

In een derde geval was een verkoper in Veenendaal zo wakker om z’n te koop staande BMW niet mee te geven, hij kreeg al in januari met de oplichter te maken. De verdachte is in elk geval opgepakt en werd vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie is er nog niet in geslaagd om z’n handlangster te vinden.

Foto: een witte Porsche 991 GT3 die los staat van dit verhaal, via Autojunk.25 reacties

Bron?
@Goed_Koopman: de pliesie
@mauritsh:
Hij wheelde en dealde zich anders aardig omhoog….
Ik had wat meer verstand verwacht van de rechtmatige eigenaar…
Wel heel naïef en nalatig van de verkopende partij om in zo’n truc te trappen.
Als die oplichter echt goochem was zou hij de voormalig eigenaar na een paar dagen opbellen en zeggen dat het geld onderweg is, maar dat het pas vrij komt als eerst de notariskosten overgemaakt worden. Een beetje extra geld voor de benzine is altijd meegenomen.
@moveyourmind: notaris kosten? Dat is nieuw..
@audirijder: Nee hoor, gewoon één van de trucjes die Nigeriaanse oplichters toepassen.
@audirijder: beetje het zelfde als “inschrijfkosten” bij je plaatselijke gymnastiekboer…of “administratiekosten” die je bij je boetes mag aftikken……
Das een knap lullige actie!
Die smerige oplichters zul je altijd blijven houden…..De hardwerkende eerlijke medemens hun zuur verdiende centen afhandig maken….Lijkt de overheid wel..
@norge:
Ho Ho, die hebben we zelf die macht gegeven….
@jrk68: klopt, maar van de overheid verwacht ik dit soort praktijken niet; helaas is de werkelijkheid anders.
Ook niet echt snugger (lees: zeer dom) om je auto mee te geven zonder dat het geld daadwerkelijk op je rekening staat.
@alcantara: indd , totaal geen medelijden met de verkopers. Als ik mijn auto verkoop , eerst geld dan pas papieren/sleutels
@alcantara: als ik jou reactie lees denk ik ook niet direct aan een snuggere opmerking. Schijnbaar heb jij nog nooit een auto met deze prijs aangeschaft (tweedehands) want als kopende partij loop je ook zeer zeker risico, zelfs bij de aanschaf van een nieuw exemplaar. Ik ken vele verhalen van mensen waarbij de verkopende partij inderdaad eerst het geld wilde ontvangen op de rekening waarna het bedrijf in de periode tussen het geld overmaken en de auto ophalen het bedrijf failliet is gegaan. Ook verhalen dat er wel wordt betaald maar de tegenpartij plotseling is verdwenen of middels een goede list onder contractuele afspraken uit komt is mij vaak ter oren gekomen.

Gelukkig is het mij nooit gebeurd en ik hoop van harte dat het jou ook nooit gaat overkomen!
Kan nog een leuk verhaal worden voor de oorspronkelijke eigenaar. De koper heeft immers te goeder trouw gekocht. Als die de auto op zijn naam heeft gezet dan is het de vraag of die niet gewoon de nieuwe eigenaar is.
@w0o0dy: Ik zat inderdaad ook al aan derdenberscherming te denken ja… Kan juridisch nog best een probleempje worden voor de aanvankelijke eigenaar.
Zo’n man moet 10 jaar de gevangenis is en het slachtoffer krijgt € 20.000 boetegeld van de dief. Klaar. Dat voelt hij tenminste jarenlang. En nog doet de popo geen zak. Volgende week poging 3 zeker?
Het enige gratis in dit verhaal wordt zeepjes rapen
Dan ben je toch ook wel een beetje dom of ligt dat aan mij?
Ieder normaal mens zou toch echt eerst geld willen zien alvorens het meegeven van een auto. Maakt niet uit welke prijsklasse. Bankmedewerkers zijn over het algemeen niet zo van de telefonische mededelingen. En waarom? Waarom verkoop je een GT3 helemaal zelf en kennelijk alleen? Als je er gewoon iemand in betrekt, desnoods een garagebedrijf kan dat zo ontiegelijk veel gezeik schelen… Maar goed, scheelt je ook al gauw 7.500€ …
Vroeger: je auto wordt gejat, je gaat naar de politie. Nu: je auto wordt gejat, je shared het op Facebook.
@ghost: helaas noodzaak, van de pliesie moet je het niet meer hebben in zulke gevallen…
Wehrseifen richtung Breidscheid.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).