Grid girls zijn heel boos en ook teleurgesteld

Auteur: , 51 Reacties

En ze zijn niet de enigen.

babes

Een schok bereikte ons gisteren vanuit het hart van de F1. Er werd al enige tijd over gespeculeerd, maar gisteren vloog de kogel door de kerk: grid girls hebben vanaf dit seizoen geen plaats meer in de Formule 1. Sean Bratches vindt de decennia oude traditie niet meer passen bij de sport anno 2018 en gooide er een officieel persbericht uit om zijn besluit kenbaar te maken aan de wereld. Inmiddels heeft die wereld de kans gehad te reageren op de actie. Een ding is zeker: het hele issue heeft de F1 in ieder geval veel publiciteit opgeleverd.

Misschien moeten we maar beginnen met wellicht de belangrijkste groep in deze kwestie: de leden van het grid girl gilde. Tot op heden zijn er met name negatieve reacties op het besluit gekomen uit deze hoek. Onlangs brachten we al een verhaal van grid girl Chantel George, die aangaf dat zij het juist een zeer positieve ervaring had gevonden om grid girl te zijn bij de Grand Prix van Silverstone in 2014. Dat was nog vóór het definitieve besluit de schone taak in de ban te doen.

Inmiddels heeft Chantel bijval gekregen van collegae met goede namen als Rebecca Cooper, Tahan Lew-Fatt, Lauren-Jade Pope, Mimi Griffin, Hannah Louise en Isabella Worlock. Hun argumenten zijn onder andere dat ze het tof vonden om grid girl te zijn, dat ze boos zijn dat ze nu hun baan kwijt zijn, dat ze zichzelf helemaal niet geobjectificeerd voelen en dat ‘een bepaalde groep mensen aanstoot neemt aan zaken waar de direct betrokkenen helemaal geen aanstoot aan nemen’. In de woorden van Lauren-Jade (via Twitter):

Because of these feminists, they’ve have cost us our jobs! I have been a grid girl for 8 years and I have Never felt uncomfortable! I love my job, if I didn’t I wouldn’t do it! Noone forces us to do this! This is our choice!

Nanet Por, een Nederlandse voormalig grid girl die nu een bedrijf heeft dat modellen levert voor sportevenementen, heeft hier tegenover RTL nog aan toe te voegen:

Je kunt tegenwoordig niets meer doen of je doet het al fout met vrouwen. Ik denk zeker dat het te maken heeft met #MeToo, maar ik vind het nogal vergezocht.

Goed, de meest direct betrokkenen zijn dus niet blij, hoe zit het met andere partijen? Dat is deels een ander verhaal. F1 diehards zoals Bernie Ecclestone zijn negatief. De oude Bernie vindt dat het allemaal wel een beetje ‘erg preuts’ wordt en laat zijn mening optekenen bij kwaliteitspublicatie The Sun, dat uitpakt met deze kop:

Formula-Dumb

Ook Alice Powell, de eerste vrouwelijke coureur die punten scoorde in de GP3, vindt het maar een raar besluit (via Twitter):

Oh no!!!!!!!! That was going to be my next venture 😉😉😂 On a serious note…. really?!?!? Is that not part of motorsport? Also, job loss for the girls who take part. The grid girls I know enjoy their job.

Toch moeten we niet net doen alsof iedereen de beslissing van Liberty Media laakbaar vindt. Het UK’s Women’s Sport Trust bijvoorbeeld, vindt het een top besluit. Hun blijdschap is duidelijk te zien op deze compilatie van foto’s (via Twitter).
UK-Womens-Sport-Trust

Oké, die was misschien iets te makkelijk. Onder het artikel van gisteren waren de meeste reacties weliswaar hartverwarmend negatief, maar het zou natuurlijk kunnen dat we in onze eigen Autoblog Echo Chamber leven. Een poll van Sky Sports doet dat in ieder geval wel vermoeden. Slechts een derde deel van de respondenten vindt Liberty’s besluit slecht. De meesten die dit lezen zullen dat net als wij onvoorstelbaar vinden, maar goed, dit is kennelijk de wereld waarin we leven…

poll51 reacties

Tja, wat moeten de meisjes nu gaan doen, lastig lastig lastig…
@maarten020:
Ik start een opvangprogramma…
@maarten020: Terug de keuken in dan maar?
@clubvan180: zit niets anders op ;)
Ik heb het vooral te doen met het meest rechter meisje van de UK Womens sport trust, dat net op het moment ze haar medaille krijgt een flinke drol aan het leggen is.

OT. Leuk dat ze dit onderzoeken. Echter, het gaat niet om de grid girls of om de sporters actief in een sport met grid girls. Het gaat om die kleine groep moraal ridders met te veel invloed waar de sponsoren bang voor zijn.
@gregorius: Met of zonder grid girls, kijken naar de F1 doe ik al eeuwen niet meer. Wat mij betreft: ze doen maar ;-)
R.I.P. F1 2018 ♰
Ik ben ook boos!
Die politieke correctheid bij de Engelsen loopt echt uit de hand. Ze zijn zo langzamerhand nog erger dan de Amerikanen…
We kunnen alleen maar hopen dat we hier in Nederland nuchter genoeg zijn om die (paar) verontwaardigde en gekwetste figuren genoeg weerstand te kunnen bieden.
@trustmeiamanengineer: ??? Heb je wel ‘ns van de oerrrrr’ollandse PvdA gehoord?
https://www.nu.nl/tag/vrouwenquotum
@lekkaah: De laatste verkiezingen hebben toch wel laten zien dat de PvdA (voorlopig) niet meer meedoet.
@trustmeiamanengineer: Helaas zitten die gasten na decennia lang ingeworteld in elke gemeente, scholen, e.d. instituten
Die poll is overduidelijk gepromoot op wegmetpiemels.nl
Die Bernie. Met hem aan roer was dit soort geouwehoer nooit gebeurd. Die ouwe knakker was toch wel ergens goed voor wat dat betreft. Liet zich niet zo gauw de kaas van het brood eten.

Maar ja. Het linkse gelul komt om de hoek kijken. De huisvrouwen met kortpittig kapsel zien een stel lekkere meiden op tv en het is aanstootgevend. Kan niet. Hoort niet. Is niet meer van deze tijd. Het is 2018. Gelijke rechten.

Om vervolgens te zitten soppen voor Magic Mike XXL, de boekenkast vol hebben met 50 Shades of Grey en de films kijken. Hypocriet gelul. Bah.
@viezefreddyw: waarom is dat links? Dit is dingen verbieden waaraan anderen plezier beleven en keihard aanpakken van onrecht, dit is zo rechts als maar kan. Links zou zijn: de gridmeisjes mogen blijven maar te moeten net zoveel betaald krijgen als de mannen op die grid. Dan zouden ze nog sneller afgeschaft worden…
@mashell: nee, links is als een vakbond, 50 jr geleden kwamen ze voor je op, nu er nergens meer voor op te komen valt, weigeren ze hun meerwaarde (niks meer dus) niet te erkennen en schieten ze door
@mashell:
Voor alle duidelijkheid : Links is waar je duim rechts zit.
En als verbieden en verboden volgens jou rechts is, vind ik het jammer dat jij de Socialistische Heilstaten als de DDR en Tsjecho Slowakije nooit hebt mee mogen maken.
Bij Tatra stonden er zwaar bewapende kameraden bij de fabriekspoorten.
En op de snelweg Berlijn – Darmstadt keken DDR grensbewakers met spiegeltjes overal in, onder en tussen je wagen en de lading of er niet per ongeluk een mede socialist verstopt zat.
Nee, hele fijne maatschappij was dat, waarom denk je dat al die voormalige Oostblokkers niets van de EU dictatuur moeten hebben?
@desjonnies: Oja want links = communisme?
@fanboy: jep, links is overigens ook je zin doordrammen, op een soort dwangneurotisch niveau, zoals bijvoorbeeld op een autoblog continu stoicijns doordrammen dat jouw mening waarheid is, zoals bijvoorbeeld elektrische auto’s
@lekkaah: en rechts is dan heel hard roepen dat diezelfde elektrische auto’s terug moeten naar het rif-gebergte? En dan ook ALLEMAAL!?!1!
@awesome: uhhhhhhhhh… i guess so….. awesome dude…
@desjonnies: helemaal waar. In rechtse regimes is dat namelijk nooit gebeurd. Toch?
@bara: welk rechts regime?
als je refereert naar onzer adolfje; dat is nationaal – socialistisch –
@viezefreddyw: Lekker veralgemenen…
@viezefreddyw: Of het nou links of rechts gelul is maakt me niet uit, maar ik ben het met je eens dat het echt helemaal nergens meer over gaat.

Commercials als die van Coca Cola Light https://youtu.be/Ff-jBpca7Cw en https://youtu.be/TdrE1VMxzoE moeten dan ook heel snel verboden worden :)
@iJoost: precies, het gaat niet over links of rechts maar over extremisten. Mensen die zo overtuigd zijn van hun gelijk dat alles en iedereen moet wijken voor wat zij vinden en je het liefst persoonlijk aanvallen om je de mond te snoeren als je met goede argumenten komt.
Verwarrend allemaal die SJW regels.
Als ik het goed begrijp zijn burka/hoofddoek dus een uiting van keuzevrijheid, en betaald een sexy outfit op de grid sexisme en uitbuiting. En gekwetst zijn een individueel grondrecht waar de rest van de wereld zich naar dient te schikken.
.
Gezellig.
@harrie: Het is niet alsof een groepje SJW’s de macht heeft over alle grote organisaties. Het is gewoon zo dat grote bedrijven een zo groot mogelijk publiek willen trekken. Daarvoor moeten ze alles verwijderen wat ook maar afstotend kàn zijn. Langzamerhand wordt alles dan zo’n slappe hap zoals wat wordt voorgeschoteld op de Amerikaanse teevee. Dat vind ik jammer en kwalijk, de grid girls zelf ga ik overigens nog niet eens zo missen, als je mooie vrouwen wilt kijken is er genoeg te vinden op het internet.
Zwarte Piet, Michiel de Ruyter, J.P. Coen, en nu de gridgirls, whats next, Willem van Oranje en het Koningshuis?
get a life!
@tdi-goeroe: oeh…. ik kan niet wachten op de opmerkingen in de trend van “door de status van hunnie gaan er heel veel deuren open op handelsmissies; ze betalen zichzelf terug”.
@gregorius: die Willem van Oranje is het ergste, hoezo niet van zwart wit groen rood roze paars en blauw.
Wat die meiden zeggen is een goed argument. Dat alleen niet-betrokkenen het negatief beoordelen. Doet me denken aan de pietendiscussie
@jeppie: zo is het ook!!!

Linkse niksnutten
Laten we eerlijk zijn, ze stonden op de grid en de trap naar het podium ook wel een beetje in de weg. Nu anno 2018 een dame in een nietsverhullendspandex pak aanstoten al je carriere als coureur of monteur kan kosten kunnen de dames maar beter veilig in de motorhomes blijven.
Ik neem aan dat de vrouwen daar geheel uit vrije wil gestaan hebben
Belachelijk dit. En in de f1 lopen ze er nog netjes bij eigenlijk. Ik heb eens bij de 24u van de nurburgring op de grid gestaan, en die mokkels zaten gewoon lekker aan mekaars foef te voelen.

Deze vrouwen vinden die aandacht heerlijk. Doen ze echt tegen hun zin.

Heeft er al iemand van die American football league voor vrouwen gereageerd? Dat is pas ordinair..
#metoo hysterie. Stomme beslissing
Dan maar een paar genderneutraaltjes in boerka?!

Serieus: echt triest.
Gaan we die totlers en tiaras ook verbieden, en de miss universele?
@juniorclk: geheel off topic maar wat mij betreft todlers and tiaras afschaffen. Dat is pas iets tegen je wil doen. Mama wil dat je meedoet en je moet winnen dus je doet mee als kleuter…
Dit is echt te triest..
Dat meisje onder die paraplu; zij zou mij doen…
Gaan ze nu ook cheerleaders afschaffen die je bij vrijwel alle populaire Amerikaanse sporten ziet? 🤔
De wereld is links zuur en ziek
Ik vind de grid girls nu niet echt een meerwaarde, dus mij maakt het niet uit.
Vreemd dat er mensen zijn die denken dat als je alle franje en entertainment die er omheen zit weglaat dat het dan nog de moeite waard is om er naar te kijken. Wat biedt Formule E eigenlijk nog als alle randentertainment is weggelaten?
En dan aan komen pappen met Grid Kids…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).