Griekse toeristen geven geen γαμώ, fietsen op A10

Auteur: , 23 Reacties

Maxime Hartman, DOE ER WAT AAN!

Maar ze hadden hun licht wel aan

Iedereen die in Amsterdam woont of er wel eens komt, weet wat een gesel de huurfietstoerist kan zijn. Hele groepen mensen uit knoflooklanden zonder fietscultuur (die soms op volwassen leeftijd nog zijwieltjes zouden moeten hebben) in één keer zonder instructie binnen de grachten op een huurfiets plempen en zeggen ‘nou, veel plezier hè!‘ is net zoiets als je peuter naast een stopcontact of broodrooster zetten en deze vervolgens een flinke vork in de hand te drukken.

Gisteravond maakten een paar buitenlanders het wel heel erg bont rond Damsko. Geen Syrische vluchtelingen dit keer, maar EU-burgers uit het prachtige Griekenland waren doodgemoedereerd met hun fietsje de A10 opgereden. Nee, dat is niet de Jimmy Woo maar de Ring Amsterdam. De gewaarschuwde pliesie was er snel bij om ze weer naar een fietspad te dirigeren, en in haar tweet meteen even de verhuurtoko te pluggen. Maar of deze daar nou zo blij mee is…

Fietsers A10

Nu vraag ik me af of er tijdens je fietstocht niet een lampje gaat branden waneer je een groot universeel blauw snelwegbord passeert, maar kennelijk niet. Misschien een aardige tip: in elk vreemd land koop je voor een habbekrats een simkaart met wat datategoed, kan je je mooi door Apple- of Google Maps de weg laten wijzen.23 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Lampje branden bij groot snelweg bord? In meerdere landen denken mensen dan: mooi, dit is de snelste weg om ergens heen te fietsen! Omdat het daar de normaalste zaak is om op de snelweg te fietsen.
@audir8v10: prima dat het daar normaal is,als ik in het verkeer zit hanteer ik ook de daar geldende verkeersregels. De gene die hier zijn (zowel vluchteling als toerist) hebben zich te houden aan onze wetgeving!
@vvti: ja duh.. Wat dat nu gelijk weer met vluchtelingen te maken heeft: die hebben geeneens een fiets. Stip aan dat niet iedereen de verkeersregels gaat lezen: alsof jij die gaat lezen als je in Thailand een scooter huurt!
@audir8v10: Het heeft alles met vluchtelingen te maken,bekijk maar eens het filmpje van dashboard camera in Frankrijk van vrachtwagenchauffeur.
@audir8v10: haha, klopt, in Azië en Noordelijk Afrika is dat volstrekt normaal.
Misschien is het in Griekenland normaal om langs de snelweg te fietsen?
@toeter11: kwam er dus laatst achter in Singapore dat je als voetganger die rechtdoor gaat, GEEN voorrang hebt bij afslaand autoverkeer. Terwijl het hier heel logisch is ivm prevalente positie voetganger/fietser, zegen ze daar dat gemotoriseerd verkeer voor gaat zodat verkeer niet wordt opgehouden. Klinkt ook logisch
Ach ja, in Griekenland kennen ze de term fietspad niet. Daar is geen geld voor….
”Tsjolders”.
Toeristen….. Weg ermee!!!….
Safe cycling is happy cycling..
In Griekenland, en veel andere Zuid-Europese landen, mag je gewoon op de vluchtstrook fietsen. Ook in Amerika heb ik het wel gezien, maar volgens mij mag het daar officieel niet…
@slowland:
En het valt ze ook niet op dat er verder helemaal niemand op de vluchtstrook fietst…
@slowland: Klopt, en Amerikanen zijn dan verontwaardigd als ze in NL van de vluchtstrook worden gehaald want “die is daar toch voor?” en “wij hebben toch het recht om van de weg gebruik te maken?”. Komt elk jaar wel een paar keer voor. In hun optiek klopt dat ook wel.
via iPhone app
Damsko +1

Pliesie. + 1

Nederland is bekend om zijn brede fietspaden toch??
Als die mensjes daar willen fietsen is het prima toch… Ik heb er hier geen last van…
@850t5r: Tot dat er een op je motorkap beland. Er is er dit jaar volgensmij al een kapot gereden die het zelfde geintje uithaalde.
Ach….vaak ligt er genoeg glas op de vluchtstrook of resten daarvan. Dus de bandjes doen vanzelf PSSsssssss
Zelfmoordtoeristen
Nee, dan deze, dixit AT5:

De agenten stonden op het punt om de twee Grieken een bekeuring uit te schrijven, maar vanwege een andere melding kwam het duo er vanaf met een waarschuwing. Wel zijn ze streng toegesproken, aldus een woordvoerder van de politie.

Ja meneer agent, we zullen het nooit meer doen…
Daar fiets ik altijd…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).