Grijp je kans: Kia Cee’d uit Top Gear is te koop

Auteur: , 11 Reacties

De meest mishandelde Cee'd ter wereld.

Deze auto is in elk geval niet van een oud omaatje geweest. De Cee’d in kwestie is door Top Gear gebruikt voor het onderdeel ‘Star in a Reasonably Priced Car‘. Beroemdheden mochten losgaan in de auto op de bekende baan van Top Gear. Niet iedereen had nu eenmaal ervaring op het circuit en de techniek heeft de nodige mishandelingen doorstaan.

Gelukkig is daar zeven jaar garantie voor. Nadat Top Gear de auto niet meer nodig had werd het voertuig teruggegeven aan Kia Motors UK. De auto is klaar voor trackdays, want kuipstoelen en een rolkooi zijn aanwezig. Top Gear heeft vijf seizoenen gebruik gemaakt van de Kia. Onder andere Matt LeBlanc, Rowan Atkinson en Michael Fassbender hebben plaatsgenomen achter het stuur.

De uit 2010 afkomstige Cee’d werd door een particulier gekocht. De auto had toen 3.000 mijl op de teller staan. Inmiddels heeft de Kia 7.150 mijl gelopen. Het onderhoud is altijd door de Kia dealer gedaan. Op moment van schrijven hebben al 26 ge├»nteresseerden via eBay een bod uitgebracht. De stand staat op 3.354 pond. De minimumverkoopprijs is nog niet bereikt.11 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Ik hoef hem niet al kreeg ik er geld bij, kan er een rolkooi in zitten of niet.
Nee dankje
Ik zie daar een automaat?
@tommy_gogh: Ah. Ik was in de war met de vorige SIARPC-auto. Aangepast!
De vorige mocht niet meer de weg op van DVLA.
Je kunt niet eens een kaartje pakken bij de parkeergarage. Laat staan dat je dit ook nog eens doet terwijl je uit je kuipstoel kruipt.
Waarom heeft de Kia op de foto’s dan een automaat?
De Liana mochten ze niet verkopen, was teveel mishandeld op het circuit en moest vernietigd worden. Of was dat een smoes om een mooi item te kunnen maken?
Die rolkooi is nou niet bepaald praktisch. Als het nou een E30 of e36 is dan zou je er nog een circuit auto van kunnen maken. Bij deze auto geloof ik niet dat die rolkooi nog van enig nut zal zijn.
Daarnaast betwijfel ik of dit wel de echte is. In dit filmpje zie je onze Friends acteur toch echt schakelen:
https://youtu.be/qvJz_o_KZ5M
Of hadden ze ook een automaat voor de mensen zonder rijbewijs?
@bmwe46touring: dat laatste, ook voor Amerikaanse gasten die het schakelen-met-links niet lukte… :)
‘Het onderhoud is altijd door de Kia dealer gedaan’.

Denk dat de auto vaker voor reparaties dan voor regulier onderhoud binnen is geweest in 7000 mijl.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).