Grijp je kans: Nissan Skyline GT-R Nismo Z-Tune zoekt baasje

Auteur: , 104 Reacties

Money can't buy happiness?

Wellicht een cliché, maar dat interesseert me helemaal niks. De Z-Tune is dé ultieme R34 voor mij. Kijk er gewoon even naar! De Japanners vierden het twintigjarig bestaan van Nismo door met deze speciale editie te komen in 2005. Van de twintig gebouwde exemplaren is dit nummertje negen met slechts 3.100 km ervaring.

Het 2.8 liter grote raceblok doet 500 pk en 540 Nm. Goed voor immens snelle acceleraties. 3,8 seconden zit ‘ie op de 100 km/u en de topsnelheid bedraagt 327 km/u. Het gebeurt niet vaak dat een Z-Tune op de occasionmarkt verschijnt. Niet zo gek ook, als je weet dat er maar 20 van zijn. Vorig jaar ging #001 onder de hamer in Australië voor omgerekend 500.000 euro.

Deze Z-Tune #009 staat te koop in het altijd levendige Hong Kong. De 11 jaar oude Skyline oogt hagelnieuw en moet 470.000 euro opleveren. Ondergetekende schudt verdrietig het hoofd bij het aanschouwen van een niet toereikende portemonnee. Wellicht dat u zich in een gunstigere financiële positie begeeft, kopen dan maar!104 reacties

My god. Wat een plasser.
@max038: plaatje*. Kut autocorrectie.
@max038: Ik vind “plasser” beter.
@max038: Over plassers gesproken. Die van mij steigert van enthousiasme bij het zien van deze auto.
@max038: Dat je vaker het woord plasser gebruikt dan ’t woord plaatje. Geniaal
@dell: ik moet wat met m’n vrije tijd.
Wat een heerlijkheid!
Nee sorry, stuur aan de verkeerde kant…

Nee grapje, wat een bloedgeile auto!
Wat een ongelooflijk lekkere bak is dit toch… Alleen nog even in Bayside Blue spuiten en hij is helemaal af!
@baasbenz: Z-tune was altijd in kleurcode KY0 – Z-Tune silver. Deze speciale kleur was alleen voor de Z-Tune leverbaar dus kleur aanpassen zou voor de waarde en uniekheid ook niet helpen.
Dikke bak zeg en helemaal gelijk!!!

Autoblog gaan jullie dit jaar weer wat meer dan voornamelijk Duitse auto’s reviewen? Ik lees jullie artikelen altijd graag maar vindt wel beetje jammer dat de laatste Honda review mijn eigen Civic type r van alweer 8 jaar terug is…

Zo eenn groot merk en dan in 8 jaar tijd Thats all…wel karig en jammer van zo een merk!!
@johanw: oke
@johanw: Kerel serieus, zolang als ik hier kom is dit het enige wat je altijd te melden hebt. Aan de ‘geweldige’ verkoopcijfers van Honda NL te zien is Autoblog niet de enige die geen interesse heeft in een Honda. Get over it.
@E34M5Touring:

Uh bij autoweek zie je nog wel regelmatig Honda voorbij komen

Maar serieus? Honda is dan wel kleiner hier maar is velen malen groter als een Mercedes of BMW. Maakt 10x meer netto winst dan heel VAG en autoblog presteert om in 8 jaar tijd 1 auto te reviewen en dan nog wel de type r…

En dat vindt jij in verhouding staan? Begrijp best dat Honda ondergesneeuwd wordt hier maar serieus als je dat ok vindt weet ik voldoende. Je bent auto liefhebber algemeen of duistergeil maar ik kan beide waarderen en zou het leuk vinden als autoliefhebber om wat meer van de wereld hier te zien of eet jij ook elke dag maar aardappelen met groente…wat de boer niet kent he…
@johanw: snap je punt wel, maar je gaat er ver in. Ik ken een Dacia liefhebber, maar zover ik weet is er daar nooit een revieuw van gedaan. Als je de Honda zo leuk vind, maak er dan zelf een? Misschien worden andere mensen er ook(?) enthousiast door.
@edjehaze:

En hoe groot is Dacia in verhouding tot Honda en hoeveel modellen heeft dacia?begrijp je punt en kan dit inzien maar kom op zeg Honda verkoopt net zoveel als de Duitse drie bijelkaar, Dacia verkoopt net zoveel in een jaar als Honda in een paar weken tijd…

Begrijp best dat er meer aandacht is voor Duits, meer modellen hier en spannendere modellen over algemeen genomen.

Ik vind echter wel heel triest als je als auto liefhebber roept dat in 8 jaar tijd 1 model reviewen voldoende is..kom op zeg…ik zeg niet dat evenveel moet zijn maar nieuwe modellen compleet links laten liggen? Is toch autoblog geen Duits blog…

Ik kan tenminste enthousiast worden van Duitse auto’s “, Franse Italiaanse en Japanse auto’s. Dacia verkoopt veel meer en in autoland doet het het goed dan kan je ook daar best eens aandacht aan besteden. 1 review in jaar tijd teveel gevraagd? If moet er dan weer een 5e review van een A4 komen wegens een nieuwe spoiler?!

Maar goed als 1x in 8 jaar tijd netjes is en mensen denken zo dan ga ik niet verder in discussie want dan denk je echt in hokjes en heb je een tunnelvisie…
@johanw: Kerel… Kijk een bij de rijtesten. Heeft Honda een model wat daar tussen past? Nee. Onderaan de pagina staat de Auris hybride. Maar zelfs die was nog relevant voor Nederland vanwege bijtelling-onlogica. Wees reëel en zie dat Dacia over 2015 echt 3x zoveel auto’s heeft verkocht als Honda. (bron)
@baasbas:

Als er enkel rijtesten van spannende dikke auto’s op ab past dan heb je gelijk maar de content is ook af en toe burger auto’s…

Maar als je mij leest dan zeg ik dat wat meer simpele nieuws items al prima is als er nieuw model is ofzo

Immers zoals autoblog zelf zegt wij brengen alle nieuwsitems wat maar met auto’s te maken heeft!!

Dan kan ik niet jouw betoog volgen dat het enkel spannend dik of snel moet zijn…tuurlijk zijn dat de leuke items voor de rijtesten en zit je niet op telkens een suffe burgerbak te wachten maar een nieuwsitem van dashboard cam is dat meer nieuwswaarde dat een nieuw model van een merk?

Kan mij net zo goed gaan over een ander merk hoor..alle merken moet toch voorbij komen en dat gros over Duits gaat ach ja zij hebben meer te bieden hier dus meer dan logisch…
@johanw: Ok Johan, dan is Autoweek de plek voor jou. En gezien jouw geweldige prognose zie ik Honda vast en zeker weer verschijnen op Autoblog. Ik kan in ieder geval niet wachten op de rijtest met de Honda Civic 1.6CDTi. Zo’n spannende auto, ik weet niet of ik het droog hou. Ben ik tenminste weer een ‘echte’ autoliefhebber. In plaats van Duitsergeil.
@E34M5Touring:

Wat is er mis met de nieuwe diesel?

Al gezien dat deze motor al verkozen is tot een van beste motors in zijn segment…25% zuiniger dan opgegeven. Volledig in eigen huis ontwikkeld ipv ergens simpel in te kopen.

Kijk jij rijdt in mijn ogen een oude turkenbak m5 prima maar dat ga ik toch ook niet lopen afkraken omdat mijn interesse elders ligt?!

Ik ben in de markt voor een rs al deze,
Cla45 AMG shooting braken(vindt de vrouw mooier) of een Civic type r die denk afvalt vanwege het te ruige uiterlijk en mijn vrouw dat wat minder vindt. Maar om de snelste hothatch voorwiel aangedreven maar links te laten liggen kan ik niet volgen terwijl de megane rs tig keer voorbij komt.
@johanw: Kijk johan, wat jij van mijn auto vind zal me aan de reet roesten. En dat je in de zelfde zin zegt dat je hem niet gaat afzeiken maar het wel nodig vind om te droppen dat je het een turkenbak vind zegt eigenlijk al genoeg. Je bent net zo’n fanboi als iedereen die jij daar van beschuldigd. Ik heb nergens gezegd dat het een slechte auto is. Of dat die motor slecht is. Ik vind het geen spannende auto. En gezien de verkoopcijfers in NL (0,29% marktaandeel 2015. Even ter vergelijk, het hierboven genoemde Dacia zit op ruim het dubbele (cijfers van het door jouw bejubelde Autoweek)) ben ik daar niet alleen in. Als niemand die modellen koopt, waarom dan een rijtest? Er zijn overigens genoeg Japanners waar ik maar al te warm voor loop. Maar die zijn op een paar uitzonderingen na wel allemaal minstens 20j oud. En dan ben ik volgens jou geen autoliefhebber meer. Beetje kortzichtig niet?
@E34M5Touring:

Wat de boer niet kent he…onbekend maakt onbemind…en wat mensen niet kennen kopen ze niet en zo versterk je als onafhankelijk blad (ach ja reclame inkomsten maakt afhankelijk) deze gevoelens alleen maar meer. Zo verdwijnen meer leuke modellen van onze markt.

Er zijn mensen die zoeken een goedkope station en weten nog geeneens dat Honda een Civic tourer verkoopt…als je zo beredeneerd en er dus maar helemaal geen enkele aandacht aan besteed is het andere uiterste he…ik zeg nergens dat er elke week of elke maand iets over moet worden gezegd of reviews moeten komen.

Een stukje schrijven over nieuw model is toch niet moeilijk ? Dat heeft niets te maken met mogeljke kopers en interesse van mensen want er komen ook totaal andere stukjes langs die echt over complete onzin gaat dat een Rus vastzit in de modder met zijn dikke auto of dashcam filmpjes (wel fun)…

Als ik jou dus begrijp vindt jij het terecht dat een groot merk als Honda totaal terzijde wordt gelegd, zelfs met geen woord over wordt geschreven dat er hele nieuwe modellen uit zijn gekomen etc…apart…een merk gewoon dood zwijgen of dat her gewoon niet bestaat. Lekkere auto liefhebber!!
@johanw: Honda maakt op dit moment volop TV reclame met de Civic. Als dat blijkbaar de mensen niet bereikt doet de Marketing afdeling het niet goed. Jij geeft alles en iedereen er de schuld van dat Honda in NL niet verkoopt. Maar Honda vind de NL markt gewoon niet interessant genoeg om daarin te investeren, zowel in modellen als marketing. Dan kun jij hier een beetje gaan lopen janken dat dat Autoblog’s schuld is maar dat slaat nergens op. Als de klant de weg naar de dealer niet kent heeft de dealer er niet genoeg aan gedaan om bekend te worden of er is niks wat aanspreekt. Dat mag je Honda/de dealer aanrekenen.
En als er niks interessants te melden is zal er dus ook niet over geschreven worden. En lieve Johan, dat jij het interessant vind betekent niet dat we dat allemaal vinden. De nieuwe Civic Type R zal hier vast nog langskomen. De 1.6CDTi niet waarschijnlijk, net zo goed als dat de 116d hier ook niet getest wordt.
De Acura NSX heeft vrij regelmatig coverage gehad hier. De Jazz is onlangs nog langsgekomen in een AB AankoopAdvies en werd daar positief beschreven, zelfs door mij. Dus rot aub lekker op met je ‘lekkere liefhebber’. Ik heb auto’s gereden uit alle windstreken, zelfs Japanners, rij nu Italiaans. Dus laat dat lekker achterwege. Ouwe liefhebber…
@E34M5Touring:

Waar zeg ik dat schuld is van autoblog? Heb echt idee dat jij selectief zaken leest

En sinds wanneer moet een auto spannend zijn om op autoblog te komen?

Wat is autoblog?
Autoblog.nl is de grootste Nederlandse nieuwssite op het gebied van auto’s, met dagelijks autonieuws uit zowel binnen- als buitenland. Als onafhankelijke site bieden we up-to-date nieuws over alles wat maar enigszins met auto’s te maken heeft. Sinds september 2010 zijn we incidenteel ook op TV te bewonderen.
@johanw: Jaja, ik lees selectief… Doei Johan. Veel plezier met je Honda.
@E34M5Touring:

Ik heb zelf geen Honda op moment, net mijn Lexus verkocht en daarvoor reed ik met plezier in 335i touring…

Maar kijk wel naar de nieuwe type r maar wegens het nogal extreme uiterlijk (moet in echt nog zien) heb je grote kans dat ik een cla45amg ga kopen. Puur wegens de rijtesten, aandacht voor de auto is mijn interesse voor een Mercedes gewekt anders zou ik zelf niet snel bij Mercedes uitkomen. Dus wegens de aandacht van de pers en wat ik lees is mijn aandacht hier terecht gekomen…
@johanw: De Civic Type-R is bij veel andere sites al voorbij gekomen, en ik hoop dat Wouter of Casper er ook nog een keer in mogen sturen.

Maar je betoog jegens de Civic Tourer zegt het al een beetje. Voor Honda in Nederland is het een enorme aanwinst, maar als Opel een Astra stationwagon toont is dat niet meer dan logisch.

Honda speelt (helaas) gewoon een rol in de marge in Nederland. De Nederlanders zien goede techniek niet als Premium, terwijl de prijzen dat wel zijn. Honda’s zijn namelijk gewoon erg duur. Daarbij is de keuze in modellen en uitvoeringen zeer beperkt en zijn er nu geen modellen meer in het gamma die bijzondere bijtelling genieten. De Civic Type-R belooft een bruut apparaat te worden, maar gaat mede dankzij zijn prijs van minimaal 46k wel een rol in de marge spelen.

Wat je ook vergeet is dat AB aanzienlijk kleiner is dan AW. Daar zijn talloze abonnee’s die smullen van de Caravantrekkers test of een reportage over wielbouten. Bij AB ligt het toch wat meer in de jolige hoek en staan de wat leukere auto’s centraal. En daar zitten gewoon niet veel Honda’s tussen. Saaie, goede en dure auto’s: lastig publiek.
@gtwillem:

Goed verhaal en gelijk heb je…

Het is jammer dat je door andere direct wordt afgebrand hier als je wat meer diversiteit vraagt.

Autoblog zegt zelf dat ze alles wat maar met auto’s te maken hebt als nieuws neerzetten.

Dan is een neiuw model als een HRV of Civic station dan wel saai maar wel nieuws…

Dashcam filmpjes zijn ook leuk maar minder nieuwswaarde toch Maarja je wordt direct als fanboy betiteld en gelach weggehoond maar dat zijn de fanboys.

Jouw verhaal is eerlijk en zeker waar…en Honda valt heel veel te verwijten. Importeur is slecht en doet heel weinig aan goede marketing etc

Helaas als je hier je mening geeft waarin je enkel aangeeft leuk te vinden als er wat meer diversiteit komt moet je oprotten etc jammer is dat!!!
@johanw: Ald AB in de jaren 90 actief was zou Honda veel vaker voorbij komen. Over het algemeen revieuwt AB net even de wat leukere auto’s en/of de grote verkoopknallers. Dat is ook volkomen begrijpelijk, want dan heb je meer kijkers. Meer kijkers is meer inkomsten om den video van te betalen (editor, cameraman en Wouter of Casper).

De FN Civic Type-R is een van de laatste leuke Honda’s van de afgelopen jaren. Nu is er een nieuwe Civic Type-R en die zal vast ook wel voorbij komen. Maar zeg even zelf, welke Honda hadden ze dan moeten reviewen? Jazz? CR-V? HR-V? Civic?

En dat ze niet vaak voorbij komen voor de Occasionreviews is logisch: er is zo weinig mis met Honda’s dat het wel een heel kort filmpje zou worden ;-)
@gtwillem:

De nieuwe type r is overal al lang en breed langsgekomen maar hier blijft stil.

Snelste voorwielaan gedreven hothatch op moment…310 Pk 270kmh per is overal lyrisch…

En een nieuwe HRV of nieuwe Civic station compleet nieuw model had ook wel een keer gekund…

Het gros koopt of least dergelijke auto’s
@johanw: De nieuwe Type R zullen ze graag testen verwacht ik. Maar voor de rest praat je onzin. Honda’s zie je nauwelijks in de lease. En de verkoopcijfers zijn prut.

…..of je bedoelt letter gros… als in 144 kopers. Dan zit je opeens aardig in de buurt.

(ಠ_ಠ)
@baasbas: lekker getypt man
@baasbas:

Waarom
Wordt Honda niet geleased? A Honda heeft geen eigen lease zoals VAG en heeft geweigerd zijn auto’s aan de lease maatschappijen te dumpen…

Ooit was er de Civic Hybrid en toen gingen de verkopen van 2500 naar 12500 in 1 jaar tijd maar Honda weigert het om voor ons kikkerlandje een bijtellingsvriendelijke auto te maken omdat ons land niets voorsteld qua aantallen

Voorbeeld nieuwe Honda jazz in Japan in 1 week tijd 50.000 stuks verkocht

NL doet daar 20 jaar over met allen modellen bijelkaar.

Als je 4,5 miljoen auto’s per jaar afzet maak je je niet druk om Nederland met zijn stomme lease en bijtellingsvriendelijke modellen of wel soms…
@johanw: Chapeau. Je bewijst je eigen ongelijk in dezelfde post en je legt het vervolgens nog haarfijn uit ook. Zelden zo gelachen.

Eerst stel je dat men geen Honda kiest omdat Honda er voor kiest om geen modellen te dumpen of “eigen lease” in te richten… ja?
Vervolgens stel je dat de Civic Hybrid WEL als een malle ging….

En de uitleg hoe dat kan geef je ook nog: Honda weigert voor ons kikkerlandje iets relevants te maken. En daarom verkoopt Honda slecht. Maken ze wel iets relevants? Dan verkoopt (of lease) het als een malle… en dan is het niet hebben van “eigen lease” blijkbaar ook geen argument meer.

AB heeft een item gemaakt, een occaisionadvies. Ik heb hem niet gekeken. Het interesseerde me geen reet namelijk.

(en ik ben echt het gemiddeldste van iedereen)
@baasbas:

Jezus zeg jij volgt het ook niet…de Hybrid is niet speciaal gemaakt voor Nederland dat was destijds puur toeval omdat men in ander werelddeel hiermee bezig was

Kwam toen op de markt ook hier en werd een verkooptopper. NL wilde graag een vervolg model maar Honda zei simpelweg nee dat doen we niet ondanks de betere verkoopcijfers maar dat is niet interessant genoeg.

Honda weigerde dus zelf om hierin mee te gaan ondanks smeekbedes van de importeur
@johanw: Precies, bedankt voor het nogmaals bevestigen…
@baasbas: Blijkbaar is begrijpend lezen lastig voor je…
@redbeams: Licht eens toe?
@johanw: Ik ben het met je eens dat AB de Civic Type R wel had mogen testen. Daar had menig reaguurder naar uit gekeken. Wellicht dat het nog komt. Maar verder heeft Honda toch niet veel bijzonders voor de meeste mensen? Het verkoopt niet super goed in ons land dus waarom zou AB er aandacht aan besteden? Ik begrijp ze wel hoor.
@berlinetta:

Tuurlijk dat begrijp ik ook maar het gros hier kan geen typ r kopen of rs…

Maar je ziet wel andere goedkope modellen voorbij komen.

Als Honda met de nieuwe HRV komt of Civic tourer dan is het toch snel berichtje gemaakt?!

Als je wel dashcam filmpjes kan plaatsen en een merkndoodzwijgen kan ik niet volgen. Ik zeg niet dat er tig reviews moeten komen want de schoorsteen moet ook blijven branden bij autoblog, totaal respect voor maar doodzwijgen kan ik niet volgen.

Ik lees de berichtjes met plezier ook die van Duitse auto’s en kan het waarderen maar dergelijke figuren als e34m5 vinden dat je op een autosite dus maar merken volledig moet doodzwijgen of dat het gewoon niet bestaat, dat kan ik als auto liefhebber niet volgen.

Maarja als je dan erop aanspreekt en reacties krijgt als “haha Nice” etc dan wat een niveau heb je…
@johanw: Je bent bezig met een hetze tegen AB omdat ze Honda doodzwijgen? Heb je ze wel allemaal op een rijtje?

Niet dat ik me per sé geroepen voel om AB te ‘verdedigen’, maar ik ben gewoon een zak en wij jou graag op je fouten… dus daarom speciaal voor jou: klik voor de grap eens op de linkjes in de linker kantlijn.

Honda
Scroll naar beneden, van wanneer is het oudste artikel?

Skoda
En nu, wat is hier het oudste artikel?

Och heden, het is niet waar!! De dwerg Honda werd recent vaker genoemd in AB-artikelen dan reus Skoda!! Ik als enorme Skoda fan ben beledigd!! Waarom schrijft AB zo vaak over dan nutteloze Honda?
http://www.autoweek.nl/verkoopcijfers/2015/
@baasbas: Je leest selectief Bas. Daar komt het door.
@baasbas:

Als het Skoda betreft precies zelfde het gaat om de algemene noemer. Diversiteit is toch veel leuker…ik lees graag over alle merken wat.

Ik ben geen Honda fanboy sterker nog ik rijd zelf geen Honda nu maar hiervoor Lexus GS en BMW 335i.
@baasbas:

En waar heb ik het over recent? Ik heb het over 8 jaar land

En waar heb ik het genoemd dat Honda het minst wordt genoemd? Nergens


Als je op iemands “fouten” wijst doe het dan goed pik
@johanw: ik like je bericht uit pure humor.. Ken jij het verschil tussen een nieuwssite en een blog, als in Autoweek en autoBLOG? Tuurlijk, ze delen nieuws, maar schrijven en delen wat ze leuk vinden of veel clicks/views oplevert. Dat ze Honda blijkbaar minder leuk/interessant vinden is hun eigen ding (schrijf anders zelf mee). Maar wat levert de meeste views en clicks op? Juist, datgene wat veel mensen tof vinden. Aan de verkoopcijfers in t algemeen valt Honda daar niet echt onder.. Het is niet aan AB om Honda meer onder de aandacht te krijgen of mee te gaan met wat AW schrijft. Als Honda zo graag ook hier meer aandacht wil mogen ze aankloppen met geld, of een andere leuke aanbieding, goede verkoopcijfers of iets anders waar de boys van AB blij van worden zodat ze erover gaan schrijven.
@fatique:


Wat is autoblog?
Autoblog.nl is de grootste Nederlandse nieuwssite op het gebied van auto’s, met dagelijks autonieuws uit zowel binnen- als buitenland. Als onafhankelijke site bieden we up-to-date nieuws over alles wat maar enigszins met auto’s te maken heeft. Sinds september 2010 zijn we incidenteel ook op TV te bewonderen.

Komt echt overeen met je betoog 😖

Dus de betaler die krijgt aandacht ja dat klopt denk ik wel ja…
@johanw: Touche, maar ze noemen zich nog steeds een blog, wat niet gelijk staat aan 100% onafhankelijk en objectief. Ze vinden zich een nieuwssite omdat ze ook persberichten verwerken, ze brengen nieuws. Maar toch, blokje eronder staat ook dat ze gebruik maken van bloggers, geen journalisten:
Wie is autoblog?
Autoblog wordt bestierd door een aantal autoliefhebbers in hart en nieren. Geen saaie autojournalisten. En ook hapert bij deze bloggers de spellingscontrole nog wel eens. Jawel, wij schrijven over auto’s omdat we het leuk vinden! Tegelijkertijd conformeren wij ons niet aan importeurs en advertentiebudgetten, maar aan de macht van pk’s en vermogen.

Onderstaande lijst toont een korte introductie van onze vaste medewerkers, daarnaast staan we open voor bijdragen van lezers en kan iedereen natuurlijk tips insturen.

Kortom het blijft suggestief blogposten en daarom sneeuwen sommige merken onder. Maar zoals je leest mag je bijdrage leveren, dus als je Honda zo graag onder de aandacht wil brengen en een leuk stukje kan tikken om ons over te halen, doe je ding. Qua passie zit ’t wel goed begrijp ik zo ;)
@fatique:

Helemaal gelijk heb je en sportief dat je touche zegt :-)

wie weet moet ik mij daarvoor maar eens aanmelden maar met sommige fanboys als e34m5 wat totaal niet kan of wil inzien dat het gewoon wel heel karig is mbt Honda of sommige andere merken is het klaarblijkelijk teveel gevraagd om ook wat andere merken belicht te zien.

Autoblog wordt dik betaald door adverteerders en voornamelijk de merken die voorbij komen.

Het is jammer dat je dan wel nieuwsberichtjes over een soort van kleine vw sedan die enke in China ofzo zal worden verkocht terwijl geheel nieuwe modellen van sommige merken niet nieuwelswaardig genoeg worden geacht..
@e34m5touring: haha, nice!
@e34m5touring: als we vag of frans willen zien kijken we wel naar het oersaaie straatbeeld met honderden dezelfde wagens. Golfjes, bmw 3, audi a4 of renault meganes… Inderdaad wat meer japans graag
@nasty: Merken als Toyota en Mazda doen het prima in NL. En zeker in geval van Mazda kan ik dat alleen maar toejuichen. Leuke modellen, knappe techniek, voor de lease interessante modellen en qua styling vind ik ze op het moment een van de leukste merken. Maar die investeren ook in de markt. Spelen in op de bijtellingverhalen etc. Honda kiest er voor dat niet te doen. En dat is prima. Maar dan zie je ze ook niet in het straatbeeld.
@E34M5Touring: hoewel ik andere merken erg apprecieer vind ik t inderdaad wat triestig voor Honda (hoewel ik zelf een Accord rij). Op zich zijn ze nieuw erg duur, en de nieuwste modellen zijn ook niet eens mooi. Ofwel te agressief zoals de R, of té spacy gelijk de nieuwe civic. Geen wonder dat NL ze links laat liggen. Aanbod japanse tweedehandsjes valt ook vaak zwaar tegen. Heb een tijdje gezocht naar het laatste model Subaru Legacy maar daar stond maar eentje op binnen mijn budget. Terwijl je binnen datzelfde budget bij vw al uit 300 golfjes kan kiezen…
@nasty: Wat nieuw niet verkocht wordt is er gebruikt vaak ook niet helaas. Sommige modellen worden nog wel eens geimporteerd maar daar moet je dan weer net geluk mee hebben. Ik vind de laatste Accord, zeker als wagon, een fraaie wagen. Maar ook vrij kostbaar. Wat ik niet snap is dat men niet meer uit de Acura pool vist. Als ik zie wat voor een gamma ze hebben in de US en wat voor een auto’s daar tussen zitten snap ik niet waarom dat design niet naar Europa wordt gehaald. Wellicht iets conservatiever dan de huidige Civic maar wel fraai en stijlvol. En met een paar goeie diesels lijken mij die modellen best levensvatbaar in Europa.
@E34M5Touring:

Helemaal gelijk heb je…Honda importeur zou je moeten deleten en dat Honda dot zelf gaat doen.

Mazda speelde ook in de marge totdat Mazda het zelf ging doen. Importeur aan de kant geschoven flink geïnvesteerd en de verkopen schieten omhoog met fantastische modellen.

Honda importeur zit achterover en doet niets en dat is triest…
@E34M5Touring: Beroerde argumentatie. Verkoopcijfers van Honda in NL zijn lekker belangrijk, maar wel voor de database van Autoweek. Daaruit kun je opmaken dat Honda zichzelf uit de markt heeft geprezen omdat ze geen A- en B-label turbogebakjes verkopen. Vrij ademend en vrij onbetaalbaar, precies wat AB-lezers willen ;)
@stephanotis: Ze hebben zichzelf de markt uit geprezen. Dus wat is er dan interessant om te coveren? Honda verkocht weet ik hoeveel van die Civic Hybrids, en kiest er vervolgens voor om dat niet door te zetten. Waar merken als Tesla, Volvo en Mitsubishi hele productielijnen op/omzetten om de markt van auto’s te voorzien, zelfs de US op de backburner zetten om genoeg productie vrij te maken om hier XC90 T8’s te kunnen leveren. Waar hele schepen vol Outlanders plankgas naar NL komen om maar te kunnen leveren. Kun je wel zeggen, NL cijfers zijn niet interessant. Maar voor die merken blijkbaar wel. Sterker nog, voor Volvo was het een van de grootste afzetmarken voor de hybrid en lage bijtelling modellen. Die leveren nu nog V60 hybrids af die in 2015 op kenteken zijn gezet.
@E34M5Touring: Volkomen gelijk, alleen is het natuurlijk wel het geval dat het fanboyisme en populisme op dit moment wel de hoogtij vieren, dus jouw (uitermate correcte) nuancering wordt niet door iedereen begrepen.
@gtwillem: Ja ach, daarom moest ik ook smakelijk lachen om het zinnetje, jij leest selectief… Uhu…
@johanw: Je hebt de rijtest van de Honda Insight in de “bijtelling battle” met de Prius uitgeblokt?
Ik zou ‘m rijden…
Met een dergelijk budget denk ik dat de meeste petrolheads iets anders zouden uitzoeken. Je moet wel een erge liefhebber zijn om hier je spaarvarken op stuk te slaan. Daarnaast denkt het gros van de mensen dat je op weg bent naar de parking van de lokale McDonalds…
@DCG: Als je een auto laat staan omdat je bang bent dat mensen zoiets van je denken, ben je ook geen liefhebber. Daarom zal zo iemand deze auto inderdaad niet kopen, want het klopt dat je zegt dat deze alleen door liefhebbers wordt gekocht. Dat is mijns inziens ook hetgeen deze auto verdiend. Een goed baasje die hem lekker gebruikt waar die voor gemaakt is. Investeerders kopen maar een schilderij ofzo.
@dcg: wat interesseert mij nou wat het gros van de mensen denken?

Als je met een Ferrari rijdt ben je een patser, met een AMG heb je een kleine plasser, met een Audi R8 heb je geen smaak, met een focus RS ben je een petje, met een BMW M5 ben je te mainstream, met een Lambo ben je wijsneus. Kan nog wel ff doorgaan maar de strekking van het verhaal is wel duidelijk denk ik.

Nu over de Z-Tune, ik wil em, om vervolgens naar de McDonalds te gaan
@DCG: A) Dit is een dijk van een investering. Met de prijzen van klassieke auto’s tegenwoordig, gaat deze in een paar jaar alleen maar meer waard worden. De absolute topper uit zijn tijdperk. Dikke race pedigree. De gelimiteerde serie, genummerd, extra snel, super zeldzaam, lage km stand (dit is de reden om de portemonee te trekken als je geen liefhebber bent).
B) Ik kan me heel goed voorstellen dat je hier wel een liefhebber van bent. Dit ding reed toendertijd rondjes om porsches heen op het circuit. Wat een milestone in de racerij, in de automotive technologie, wat een referentie in de geschiedennis van autosport. Een Merc EVO 2 heeft ook het uiterlijk van een sjonniebak, maar iedere autoliefhebber hier in Europa zou er meteen een kopen in zulke staat en als je het geld ervoor had… Dus mooi? Mooi als in Miura? Als in 250 SWB? nee… Hebben? Oh zeker wel.
3100 km… Waarom koop je hem dan? Als investering? Ik denk dat in de eerste maand van bezit ik de hoeveelheid kilometers al zou verdubbelen. Ach ook hier is de portemonnee niet toereikend helaas….
@antoonniels: ja waarschijnlijk wel en staat deze naast nog vele andere dure speciaaltjes ergens in een garage. Plus in Hongkong kan je niet even snel een polder inschieten om even lekker te touren.
@pinut187: met een auto als deze zit je in Hong Kong beter dan in de polder, lekker die bergwegen daar…
@junior540: die zijn in Japan beter en er zijn er meer van, wil je in Hong Kong in de bergen racen wordt je zo gepakt en kan je zelfs de bak in worden gegooid. Vaak wijken ze dus uit naar China om daar over een cirquit te raggen. Zal met deze niet gebeurd zijn neem ik aan.
Deze zou zeker een plekje krijgen in mijn droomgarage, samen met die Ford GT. Wat een pareltje is dit zeg. Japanse techniek op z’n best.
Iemand die mijn nier of een long wilt kopen??
Ik heb niet heel veel met Japanse auto`s (op Mazda`s met Wankel motor na dan) maar van deze krijg ik toch echt kippenvel!
Kan er mij iemand uitleggen waarom er 2 radiatoren achteraan hangen en waarvoor deze dienen? Ik kan me moeilijk voorstellen dat deze zijn voor de retour van de benzine te koelen is?
@gtporsche: volgens mij voor de versnellingsbak en het diff…
@gtporsche: oliekoeler voor de diff of bak?
Samen met de Supra is de Skyline R34 voor mij de ultieme Aziaat uit dat tijdperk. Deze is ook echt schitterend. Maar wat een geld zeg..
@viezefreddyw: Vergeet de Honda NSX en Mazda RX-7 niet!
@gtwillem: De Honda NSX is gewoon een legendarische auto. Dat ding is zo dik! De RX-7 vind ik ook een toffe auto. Ze waren ook echt ontzettend snel. De laatste generatie RX-7 trok van 0 naar 100 in iets meer dan 5 seconden. Met dat lekkere achter de vooras geplaatste wankelblok met 2 turbo’s. Ik weet niet zeker, maar dat weet jij vast wel. De wankelmotor die in de drie generaties lagen, was dat niet gewoon dezelfde? Volgens mij zijn het allemaal 1300CC blokken, toch?
@viezefreddyw: Oef, dat is even graven! Ik weet wel dat de ’13B’ serie blokken op heel veel Mazda’s zijn toegepast. In de eerste generatie RX-7 kon je hem volgens mij inderdaad krijgen, en de FC en FD hadden hem ook, evenals de RX-8. De RX-7 had een mooie twin turbo setup: kleine turbo voor de lage toeren en een grote voor de hoge. In 1991. BMW kwam hiermee ook revolutionair om de hoek met de X5 Dakar diesels (later de 535d en 335i), maar Mazda had de techniek al 14 jaar eerder…

Dus de Supra is de dikste achterwielaandrijver met zesclinder (dikke dan een 300ZX bijvoorbeeld), de Skyline dé 4WD held (de 3000GT is echt een belachelijk slechte auto), de meest exotische en de RX-7 qua motor en handling erg bijzonder. Het is wel jammer dat het F&F sfeertje om de FD3S RX-7 hangt, want het is eigenlijk een bijzonder fraaie auto qua lijnvoering met die lange lage motorkap en die korte kont die je uit duizende herkent.
@gtwillem: Oke, dus in feite is het motorblok van de drie RX-7 generaties allemaal hetzelfde, op de turbo’s na? De laatste generatie RX-7 is de mooiste van de drie en ook echt bijzonder snel. Ik geloof in zo’m 5,2 of 5,3 seconden naar de 100 en een begrensde topsnelheid van 250 kilometer per uur. En inderdaad, de techniek van de dubbele turbo’s is zeer indrukwekkend, vooral omdat het al zo’n 24 jaar geleden is. Zeker jammer dat de F&F hype er zo is op losgegaan. Een standaard RX-7 is zeker mooi. De lange motorkap, het korte kontje met de bolle, lange achterruit, bijzonder fraai!
@viezefreddyw: Ik ben geen wankelmotorspecialist, maar volgens mij had de eerste RX-7 een 1.1 of 1.2 wankelmotor, hierbij kwam pas later (RX-7 GHS-SE) de 13B motor. De tweede generatie (FC) had altijd de 13B, met en zonder turbo. De derde generatie had altijd de twinturbo setup van de 13B.

Zie de 13B net zoiets als de Busso V6 van Alfa, de Bizzarini V12 van Lamborghini of de Mezger van Porsche. In basis hetzelfde blok, maar wel gemodificeerd naar de huidige maatstaven.
@gtwillem: Ik heb het even opgezocht en je hebt, zoals eigenlijk altijd, gelijk. De eerste generatie RX-7 had een wankelmotor met twee rotors met 573cc per rotor dus dat was inderdaad een 1.1 wankelmotor. De drie generaties die volgden waren 1300cc wankelmotoren. En inderdaad waren ze in de basis hetzelfde, maar was het blok van de derde en de vierde generatie een doorontwikkeld blok van de tweede generatie. Des te knapper de prestaties eigenlijk van de laatste generatie. Hij was gewoon bizar snel voor zijn tijd.

Ook heb ik even gezocht of er een mooie RX-7 te koop zou staan in Nederland en ik kwam deze tegen, een schitterend exemplaar: http://ww3.autoscout24.nl/classified/279851560?asrc=st|as
@viezefreddyw: Mazda liefhebbers zwijmelen weg… En ik ook. Check dat kenteken! Daar moet je in de UK flink voor bijbetalen!
@gtwillem: Dat niet alleen, kijk eens naar de specs, echt briljante specs! Om er een voorbeeld bij te pakken. Een BMW Z4 coupe met 3.0 blok heeft 265PK, is 5 kilo lichter, maar 0,7 seconden langzamer op de 100. Misschien een kromme vergelijking, maar ik vind het nogal wat en bijzonder knap van de RX-7.
Heerlijk dat de teller tot 320 loopt en de auto harder gaat dan dat. Zie je volgensmij ook niet echt veel.
@c3po: Waarschijnlijk omdat alle Z-tunes gebaseerd zijn op een bestaande Skyline GTR. Er zijn modellen geselecteerd met minder dan 30k kilometers die zijn omgebouwd. Blijkbaar zijn ze een detail vergeten :p
Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=gv17vUgM0EM
Ahh ik wil hem!
Oooooooohhhhhh…!
Perfectie op wielen! Een tweede hypotheek is geen slecht idee als ik erover nadenk..
Pff… Mooi? Ja. Maar deze gaat de rest van zijn leven in totaal nog 18 meter rijden. Trailer in en trailer uit. Voor een fractie van de prijs zou ik liever een “normale” hebben. Met alles wat er te krijgen is kan hij technisch vergelijkbaar aan deze zijn.. maar dan wél rijdbaar….
Echt heel gaaf! Maar vijf-honderd-duizend vind ik erg veel geld.. Ik koop dan denk ik wat anders
Ik vind de prijs nog wel meevallen eigenlijk. Tuurlijk, een half miljoen is een hoop geld, maar het is de laatste en sterkste GT-R met het RB26DETT blok. Kijk even wat een laatste GT3 of GT2 met Mezger blok doet, komt ongeveer wel overeen. En zelfs van de zeldzame uitvoeringen (GT2 RS, GT3 RS 4.0) zijn er nog altijd 500 van gebouwd, van deze maar 20. Daarbij is het ook van de latere Omori Nismo’s, ook wat waard voor de liefhebber. Als ik vele miljoenen had en een verzameling, kwam deze zeker in de collectie. Past zo in het rijtje 430 Scuderia, 997 GT RS, M3 CSL, NSX Type-R, Corvette Z06 en Esprit Sport 350: van die ultieme rijdersauto’s.
@gtwillem misschien krijg je korting, ze hebben ook een NSX-R staan voor 210k.
@RubenPriest: Thanks!! Je hebt mijn dag gemaakt! 210k valt nog best wel mee, eigenlijk. Bijzonder gave auto’s zijn dit (ik had vroeger een abbo op de Best Motoring DVD serie, en vanaf 2003-4 liepen de Japanners enorm achter qua vermogen, maar die gekke NSX Type-R wist zich nog altijd in dat geweld staande te houden).
@gtwillem: Het zal ook een veelvoud waard gaan worden op het moment dat ze legaal in VS op kenteken gezet kunnen worden. Zie de actuele prijzen voor de BNR32. Elke willekeurige BCNR33 kan nu al zomaar een uitstekende investering zijn.
Gave auto alleen denk ik niet dat ik zoveel geld voor deze auto over heb.
Jammer dat het stuur op de verkeerde plaats zit… ;)
500k daar koop ik me wel iets anders van en niet Japans
Mooi, dat wordt bieden.. :)
Tering jantje wat een bedrag.

Ik zou t er voor over hebben, daar niet van… Maar toch: bijna 500k.
Damn… als er niet met de kiekjes is gerotzooit dan staat ie er wel heel erg netjes bij…
Icoon van een auto !
Nee, nee dat doe ik niet

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).