Groen! Waarom MINI met dit Lingo-exemplaar komt

Auteur: , 29 Reacties

Het is feest en nee, Lingo keert niet terug op televisie.

Feest vieren autofabrikant doorgaans niet met gebak, maar met speciale modelletjes. Natuurlijk kan MINI niet achterblijven. De Britse autofabrikant bestaat 60 jaar en viert dit met een speciale editie van de MINI 3-deurs en MINI 5-deurs.

MINI mag dan wel 60 jaar bestaan. Het merk opereert in een hele andere vorm dan dat het jaren geleden deed. Toch is het goed dat de BMW Group zich ging bemoeien met het merk. Dikke kans dat MINI anders geen bestaansrecht meer had. Bovendien maken ze, naar mijn mening, leuke auto’s. Het enige probleem is dat de prijskaartjes nogal tegenvallen als ze beladen zijn met opties in combinatie met een leuke motor.

De MINI 60 Years Edition komt in vier motorvarianten op de markt. Het gaat hier om twee benzinemotoren en twee diesels, met vermogens van 136 tot 192 pk. Het model op de foto’s is in de iconische kleur British Racing Green IV gestoken. Is groen nou niet je ding (boe!), dan kan de MINI 60 Years Edition ook in Midnight Black metallic, Moonwalk Grey metallic, Melting Silver metallic of MINI Yours Lapisluxury Blue non-metallic worden besteld. In alle gevallen gaat het om een two-tone combinatie. De spiegels en het dak komen of in Pepper White of in Black. Speciaal voor het 60-jarige bestaan krijgt dit model 17-inch 60 Years Spoke 2-tone lichtmetalen velgen.

Groen! Waarom MINI met dit Lingo-exemplaar komt

Omdat het een speciale versie betreft, is het ding volgeladen met opties. Fraai leder, in combinatie met automatische airco, een regensensor en LED-verlichting zijn enkele zaken die met de 60 Years edition komen. Een ander leuk detail is dat de kleur van het exterieur terugkomt in het interieur.

De 60 Years MINI 3-deurs en MINI 5-deurs komt in maart 2019 op de markt. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt. Dat is misschien maar goed ook. In alle rust plaatjes kijken zonder nog te weten hoe belachelijk idioot duur deze MINI waarschijnlijk gaat worden.



29 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Tja een soort Gugi handtas die dan wel goed is op wat een auto moet doen. Alleen niet al teveel ruimte en niet zo praktisch, maar goed dat is een handtas ook niet.
@w0o0dy: Gucci #Guccigang
@w0o0dy: Als het praktisch moet zijn, koop je toch gewoon een dacia lodgy.
@erce: er is nogal wat aanbod tussen die uitersten….
MINI is onder BMC nooit een merk geweest, de ‘liefde’ (het gedwongen huwelijk tussen Austin en Morris) deed in 1959 de Morris Mini Minor ontstaan, gerebadged onder de Austin Se7en naam voor Austin rijders -Morris en Austin waren concurrent en vijand van elkaar-
Pas toen het British Leyland imperium werd gesticht in 1968 werd Mini in 1969 een apart sub-merk in de Leyland groep.
onder Austin-Morris.
@desjonnies: dank u.
@desjonnies: Onder Rover is de oorspronkelijke Mini toch ook nog geproduceerd? Hoe zat dat ook alweer?
Haha Ik ben zo’n hip fashion slachtoffer dat ik niet eens weet (sOchtends bij de eerste koffie) hoe je Gucci schrijft. Is dat ook gelijk duidelijk.
Bruin leder en mooie groene lak, mooi exemplaar!
79(!!!) foto’s bij een persbericht?!
@weijs: ik heb geknipt in de gallery, als ik ze allemaal had toegevoegd waren het er 258 :)
@RubenPriest: Jemig, die Marketing- en Communicatieafdeling draait overuren daar bij BMW. Maar goed, genoeg opties op de auto’s om dat terug te verdienen :)
@weijs: laat zien dat in een straatrace die nieuwe ook met 192pk niet gemakkelijk weg rijdt van dat oudje.
@weijs: Vroeger, in de tijd van de MK1 mini (die witte op de foto’s), had een foto rolletje ruimte voor 24 opnamen. Dat was de tijd waarbij de fotograaf voorzichtig en spaarzaam omging met afdrukken. Werd elke foto afzonderlijk beoordeeld vóór er werd afgedrukt, en zelfs toen werd er een selectie gemaakt voor een persbericht; 4 of 5 foto’s was ruim, bij meer dan 20 foto’s ging het om documentatie of een verkoopfolder.

Tegenwoordig flikkeren ze blijkbaar gewoon alles over de heg. De eerste paar foto’s zijn aardig, maar na 10 keer klikken wordt het saai.. èn nog een shot van twee auto’s in een iets andere opstelling, èn nog één, èn NOG één.

Wel fijn dat AB er alvast een voor selectie uit heeft gehaald, maar 20 foto’s was ook wel genoeg geweest toch?
@postzegel: de bedoeling van de PR afdeling is dat elke site of blad zelf de foto’s selecteert waarvan zij denken dat het hun specifieke doelgroep het meest aan zal spreken. Arts & Auto zal andere selecteren dan AutoWeek. En blijkbaar denkt AB dat wij van overdaad houden…
@weijs: als je snel scrollt is het een filmpje
In maart bestelbaar maar wanneer je deze ooit krijgt? BMW heeft al aangekondigd bij een Brexit de fabriek in Oxford eerst een tijdje dicht te doen om de ergste chaos uit te zitten.
@mashell: zal wel meevallen. In Born staat ook nog een fabriek. Oh nee, daar wordt ook niet gewerkt, daar staken ze… 😅
@jaspervdwinden: Nee joh, die nemen gewoon nog een snuifje en verdubbelen de productie. Moet jij eens zien hoe blij BMW dan met VDL Nedcar is
@jaspervdwinden: die maken toch niet de driedeurs?
Die naam voor dat blauwe kleurtje bekt wel lekker ook.
Dus het nobele feit dat Mini 60 jaar bestaat (di discussie of dat zo is wil ik uit de weg zijn) wordt gevierd met een actiepakketje bestaande uit opties die je altijd al kon bestellen? Gefeliciteerd Mini!
Zoveel moeite om het zo Brits mogelijk te doen lijken, maar op de persplaten gewoon een Brits kenteken op een linksgestuurd model plakken. Smetje.
@rubenpriest: Feest vieren autofabrikantEN doorgaans niet met gebak, maar met speciale modelletjes. Of: Feest viert een autofabrikant doorgaans niet met gebak, maar met speciale modelletjes.
@galgootje: ja dat zal altijd een thema blijven op dit platform. Correctie lezen of te laten lezen…?
Een wit dak met zwarte strepen op de motorkap… Doe dan dit alles in wit of in zwart.
Weinig bijzonders aan dit pakketje. Normaal kan je ook donkergroene lak + zwart dak + een fraai setje velgen + bruin leder aanvinken… die paar ‘60-stickers’ zou ik toch niet willen…
Die groene randjes aan het bruine leder zijn trouwens wel echt een verkeerde kleur groen zeg… buitenkant british racing green binnenkant grasgroen, bleh :-(
Later dit jaar zou er ook een Mini Cooper S E (Electric) komen vanwege het 60 jaar bestaan. Accu en motor uit de BMW i3s

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).