Grote vechtpartij in Haagse rechtbank na strafeis doodrijder

Auteur: , 104 Reacties

Vorig jaar kwam de 13-jarige Donnie Rog op tragische wijze om het leven: hij werd doodgereden door een 21-jarige Bulgaar, die na het ongeval door reed. Vandaag werd de strafeis geformuleerd, en bij het horen hiervan brak onder familie compleet de pleuris uit.

Donnie Rog

Het OM formuleerde een strafeis van vier maanden cel en een maximale werkstraf van 240 uur, laag genoeg om het aanwezige publiek compleet door het lint te laten gaan. Ongeveer 50 man keerde zich tegen de doodrijder, waarbij stoelen door de lucht vlogen, aldus de aanwezige journo’s. Het aanwezige personeel wist de verdachte echter te ontzetten.

De verdachte schepte de jongen op de Haagse Van Boetzelaerlaan, toen hij achter een brandweerwagen aan reed, die naar het schijnt optische en geluidssignalen voerde. Volgens proeven reed hij tussen de 67 en 85 kilometer per uur, waar 50 is toegestaan.

Voor de duidelijkheid: dit is een strafeis, de rechter moet dus nog uitspraak doen. Aan de ene kant kan ik me de woede van de familie erg goed voorstellen, vooral ook omdat de verdachte zich pas de avond na de gebeurtenis bij de politie meldde, toch een verzwarende omstandigheid.

Anderzijds heeft de staat nog altijd het monopolie op geweld, en is het aan de rechter om een oordeel te vellen. Op het moment dat we dergelijke lynch mob mentalities de ruimte geven krijg je hier Pakistaanse toestanden, en de vraag is of we dat willen.

Eerder dit jaar kreeg een man die al whatsappend een vrouw doodreed een werkstraf, wat bij ondergetekende vragen opwierp over de proportionaliteit van de strafmaat. Maar kennelijk schaal ik dit soort misdrijven zwaarder in dan onze rechterlijke macht. (via AD.nl)

UPDATE 1: na het noodlottige ongeval is de Bulgaarse verdachte in een half jaar tijd 15 keer bekeurd voor te hard rijden en door rood rijden.

UPDATE 2: SBS heeft inmiddels beelden uit de rechtszaal, CHAOS!104 reacties

Ik denk dat ik in hun schoenen hetzelfde had gedaan. Wat de neuk OM.
@Dev: ja idd, de geëiste celstraf is ook nog voorwaardelijk. Zes weken op een schoffel leunen en drie jaar zonder rijbewijs rijden…
@nsmeijer: je kunt beter iemand doodrijden in dit land dan een bekeuring niet betalen.
@rufctr01:
Yep, dan mogen ze je net zolang vastzetten tot je hem betaald, gijzelen noemen ze dat….
@Dev: Helemaal gelijk, een hele hoop onderdelen van ons rechtsstelsel zijn gewoon te achterlijk voor woorden. Ze werken geweld in de hand, dit omdat de strafeisen niet in verhouding staan met de overtreding. De familie van het slachtoffer voelt zich door het OM en de rechtsstaat in de steek gelaten. Ik had waarschijnlijk precies hetzelfde gedaan als ik hun schoenen zou staan.
Het zou me daarom ook niets verbazen als de mensen die vandaag met stoelen hebben gegooid vergelijkbare strafeisen tegen zich horen als dat tegen deze Bulgaar vandaag zijn geëist.
Nederland, het land ze van de tik op de vingers. Achterlijke rechtscultuur.
@Dev: Ik denk dat niet, ik weet het wel zeker.. maar dan na-dat hij klaar is met zijn ‘straf’.. zoals je nu merkt kan je het beter niet doen in een volle rechtbank.
Je kon hier op wachten met die soms achterlijk lage strafeisen hier. En in plaats van dat de politiek EN de rechterlijke macht zelf een beetje ‘in touch’ is met de maatschappij, blijven ze hoog in hun ivoren torentje zitten.


Als er niets veranderd zal dit ook niet het laatste incident zijn en ook niet het ergste.
“Volgens proeven reed hij tussen de 67 en 85 kilometer per uur, waar 50 is toegestaan.”
Ik denk dat die Bulgaar zich nog het meest zorgen moet maken over de straf voor die snelheidsovertreding…
Dat zat er aan te komen natuurlijk met die softe straffen. Dat rechters die dat uitspreken nog goed kunnen slapen ’s nachts vind ik onbegrijpelijk. Ze zouden beter een voorbeeld nemen aan de Dendermondse politierechter D’Hondt!
@Vincegail: Geen uitspraak, enkel de eis.
@pomoek: het nederlands rechtsysteem kennende zal de straf waarschijnlijk nog lager uitvallen dan de eis. pffftt
Als je dit zo leest is het eigenlijk nog raar dat criminele afrekeningen nog met een pistool gedaan worden. Wil je van iemand af dan rij je die gewoon kapot en je komt er af met paar uurtjes corvee.

P.S. het feit dat ie achter een brandweerauto aan rijd met een dergelijke snelheid maakt het naar mijn mening alleen maar absurder.
Typerend weer voor Bulgaren, voldoening willen halen uit de straf die een ander wordt opgelegd. Net alsof dat helpt…
@alcantara: Oh het zijn niet eens Bulgaren, dat maakt de zaak nog curieuzer…
@alcantara:

Tsja.. Ik zal het dan maar zeggen.. dat zal wel te maken hebben met de denkwijze van de familie Tokkie in kwestie..
Je kan hier moeilijk de situatie gaan oordelen omdat je alleen maar kan inleven met hoe die familie van dat arme jongen zich voelt. Maar ik denk dat veel mensen hetzelfde zouden doen, het is niet meer logisch. Woede en alles komt naar boven en vooral bij het gevoel van onrechtvaardigheid kan een persoon ontploffen. Gelijk geef ik ze trouwens. Onze rechtssysteem is echt veel te soft op veel gebieden en daar moet wat aan veranderd worden..
ooit gaat het mis… en neemt het volk het recht in eigen hand tegen dit soort gasten. Kijk naar die scooterdoorderijders in arnhem waar GS nog zo ziedend over werd… vrijspraak..
@Soulmaster: dat was iets heel anders..? Die gasten varen op de vlucht geslagen. Dan maakt het me ook geen ruk uit als je dan omkomt, eigen fout.
Ach ja, volgens sommige hier is het feit dat hij ‘ermee moet leven’ de kous af als het om ‘straf’ gaat.
Bericht zojuist op het AD gelezen.
Ik kan mij indenken dat de nabestaanden door het lint gaan,na het horen van de uitspraak.(eis).
Ik moet er niet aan denken dat één van mijn kinderen overreden zou worden door een debiel,ik zal hem/haar,persoonlijk,het ziekenhuis in werken.
Klaar.
@bayernmunchen: Precies. Ik ben normaliter de rust en de beleefdheid zelve en tegen geweld, maar als je aan mijn familie/vriendin komt, dan sta ik niet voor mezelf in.
snelheidsovertreding
iemand doodrijden
doorrijden na het ongeval

Als hij de jongen niet had doodgereden was 240 uur werkstraf nog te laag. Doorrijden na een ongeval dient naar mijn mening zowieso een rijverbot van 10 jaar en minimaal een half jaar cel an vast te zitten, laat staan als je iemand dood rijd. 5 jaar de bak in en 20 jaar rijontzegging had ik een normale eis gevonden, en misschien is dat zelfs nog wat aan de milde kant.
240 uur werkstraf word waarschijnlijk nog omlaag gepraat naar 120 uur. 120 uur koffie drinken in het buurthuis terwijl je een beetje in het zonnetje plantsoentjes staat te schoffelen. Je zou het bijna vakantie noemen. Ronduit belachelijk.
Ik denk dat de politiek in actie moet komen, mogelijk zit hier een maas in de wet. Ik kan me niet voorstellen dat het OM zulke lage straffen voor de lol oplegt, mogelijk kan het verkeersvergrijp waar de Bulgaar in kwestie zich schuldig aan heeft gemaakt niet zwaarder bestraft worden en is het OM dus aan handen en voeten gebonden. Laat dit een goed signaal zijn voor de politiek, zodat ze het probleem voor goed op kunnen lossen door de strafmaat voor het doodrijden van een persoon te verhogen. Zeker als moedwillig het risico is genomen op grote ongelukken, door bijvoorbeeld achter nood- en hulpdiensten aan te rijden, of door telefoongebruik. Misschien zou de rechter in deze zaak een dergelijk punt aan de orde moeten stellen in zijn argumentatie bij het vonnis. Maar goed, ik ben geen rechtsgeleerde, ik heb geen idee van strafmaten en de inhoud van de wet. Het is echter wel duidelijk dat dit het vertrouwen in het OM geen goed doet, en het rechtsgevoel van veel mensen schaadt.
@stationcar: De signalen zijn er al jaren, joh. Politiek negeert het gewoon en ‘wij’ straffen het ook niet af, want elk jaar kiezen we dezelfde ezels weer.
@stationcar: er had wel degelijk een hogere straf geeist kunnen worden. Voor dood door schuld, waar hier sprake van is, kan maximaal 2 jaar cel worden geeist. Wanneer er sprake is van roekeloosheid en/of nalatigheid kan deze eis verlengd worden met 2 jaar naar 4 jaar cel. Ik denk dat het grootste probleem bij de politiek ligt. Zij willen immers geen overvollge gevangenissen en daar moet op bezuinigd worden.
Man je wordt toch soms depressief van al die lage strafeisen tegen zulke doodrijders en andere vergelijkbare zaken… K zou zowat zelf tekeer gaan als ik tot de familie behoorde.
@Praeses,

Ik heb jou hierbij een ‘plusje’ gegeven,mede dat je hetzelfde zou doen als ik.
Kom níet aan mijn vrouw en kinderen,dan ben je levensmoe.(gaat de knop om op standje
‘oorlog’)
@bayernmunchen:

Ik wou dat ik jou een ‘minnetje’ kon geven voor het feit dat je in dit geval geen idee hebt waar je over praat..
Ik hoop voor jou dat het laatste waar je aan denkt als je vrouw en/of kind(eren) doodgereden worden is om op stand ‘oorlog’ te springen, het lost namelijk niets op ;)
@rijbewijzer: Dat is jouw mening..
Voor sommige geeft het prima voldoening om de verdachte zélf billenkoek te geven..

En tsja, zou jij juichend naar huis toe rennen dan, na deze eis gehoord te hebben tegen de moordenaar van jouw koter?
@kaasboerin:

Dat heb ik nooit gezegd, Ik vind het alleen zó dom als mensen zegge ik zou dit, ik zou dat.. Als jouw kind of vrouw wordt doodgereden weet je écht nu nog niet hoe je reageert. Dat ligt ook maar helemaal aan de situatie, dus je kan nou wel heel stoer gaan lopen doen op een internetforum, maar ik zou waarschijnlijk gewoon gaan janken
@rijbewijzer:
Lul dan niet zo stom….
Natuurlijk weten wij het hele verhaal niet maar het blijft ronduit schofterig dat er op dit soort vergrijpen zo’n lage maximale eis staat. Op dit punt mogen ze het verkeersrecht gelijktrekken met het strafrecht.
Dan kan er voor dood door schuld in elk geval een fatsoenlijke straf geëist worden.
Begrijpelijk als je je realiseert dat die ouders hun kind NOOIT meer zullen zien.
rechters zijn mannen met jurken ..

daar hebben alleen hele simpele lui respect voor ..
@lincoln: Dit is de strafeis van het OM, opa.


Brilletje nodig? http://www.hansanders.nl
@simpele ..

goed zo knul ..
@lincoln: meestal zijn ze juist in de landen waar mannen jurken dragen niet zo mild qua straffen… in sommige van die landen hebben ze voor het “zware werk” machines; http://www.nujij.nl/algemeen/nieuw-in-iran-de-automatische-vingerafhakker.21268841.lynkx
@406_v6:

simpele lui zullen er vast een hoop respect voor hebben ..
Een paar maanden cel eisen voor iemand die door bewust risico nemen een ander z’n kind afneemt (en vervolgens doorrijdt…)

Tja, gek hé, dat de familie dat niet pikt?

Natuurlijk moet je dit “verkeerd” vinden. Natuurlijk moet je vinden dat dit niks oplost. Natuurlijk heeft de staat het “monopolie op geweld” (helaas gecombineerd met het monopolie op selectief een oogje dichtknijpen, wat an sich al reden genoeg is om ze het eerste monopolie af te nemen).

Maar als vader kán ik dit eigenlijk niet veroordelen. Ik vind het eerder knap dat ze de strafeis nog afgewacht hebben (want echt verrassend zal deze toch niet geweest zijn).

“Het lost niets op” en “daar heb je je kind toch niet mee terug”… nee, maar je weet in ieder geval dat de dader d’r niet zomaar mee weg is gekomen. Dat helpt vast niet veel, maar wel iets. En als het nou maar genoeg gebeurt, zouden wellicht sommige mensen wat minder risico nemen en wat minder snel “dader” worden… wie weet.

Oh ja: “de dader draagt dit de rest van z’n leven mee”. Nou, dan helpen we hem toch door dat leed te verzachten? Korten het gewoon in…
@ar156sw:

die vader is toch ook een comediant ..

eerst aangifte doen bij een ambtenaar ..
verontwaardigt doen als jurkmans een standaard eis opzegt (omdat ie te stoned is om te weten waar het over gaat) ..
daarna in de “recht”zaal gaan blaten dat ie em dood maakt ..
en je dan met 50 man sterk laten tegen houden door wat agentjes ..
@rijbewijzer,

Ik weet waar ik over praat,en ga nu niet de wijsneus uithangen.
Ik weet ook wel dat je er jou kind/vrouw er niet mee terug krijgt,om deze randdebiel het ziekenhuis in te werken,maar zou me wel voldoening geven.
Als de rechtbank al zo soft is,moet het recht maar in eigen handen genomen worden.
Ik zou er niet mee kunnen leven dat zo’n romp er mild vanaf komt.
@bayernmunchen:

(Bijna) geen enkele straf is hoog genoeg vanuit de familie van het slachtoffer gezien, en ik kan wel begrijpen waarom je zo denkt, maar uiteindelijk gaat het leven door en wil je dit gewoon z.s.m. achter je laten.. Boos worden heeft echt geen zin, maak je jezelf alleen maar gek mee
@rijbewijzer: Bullshit. Oog om oog, tand om tand. De boven ons gestelden in de rechtzalen, politiebureau’s, gemeentehuizen en de vele peperdure prestigecomplexen moeten uiteindelijk maar ‘ns aan den lijve gaan ondervinden hoe pijnlijk deze schofterig lage straffen wel niet zijn voor de nabestaanden.
Het geweldsmonopolie word in ons land als een 12 jarig meisje, keer op keer weer verkracht. Onze politiemacht draaft zo onderhand alleen nog maar op als er ergens geld verdient kan worden of als er ‘kansenjongeren’ moeten worden verdedigt. Oh, en natuurlijk niet te vergeten, als je het lef hebt om een keer ‘NEE’ te zeggen tegen de torenhoge uitzuigbelastingen alhier. Moet je zien hoe snel ze dan met een paar busjes en vijf surveillance auto’s voor je deur staan om je voordeur in te trappen en je af te voeren.

Het is een kwestie van tijd dat de eerste doden vallen door burgers die het spuugzat zijn en dat kan vervolgens linea recta op het conto van onze bestuurders en hun vazallen worden geschoven…
Het zou inderdaad zo kunnen zijn dat de dader een psychopaat is die schijt heeft aan alles en iedereen. De zaak kan ook wel eens heel anders in elkaar steken. Hetgeen er hierboven als bewijs wordt opgevoerd hoeft helemaal niet te stroken met de feiten. Het kan ook echt gaan om een noodlottig ongeval. Ik heb ook regelmatig met anderen bij vergelijkbare zaken moord en brand geroepen waarna later bleek dat de daadwerkelijke situatie toch heel anders in elkaar stak. De Nederlandse strafrechters straffen steeds zwaarder. De effecten hiervan zijn overigens niet meetbaar, het geeft alleen het volk een beter gevoel. Wacht nu maar eerst eens af wat de feiten in deze zaak nu werkelijk zijn en uiteraard de uitspraak.
@pomoek:
Dat is de man ook als ik de laatste alinea lees :

Update: na het noodlottige ongeval is de Bulgaarse verdachte in een half jaar tijd 15 keer bekeurd voor te hard rijden en door rood rijden.

Ergo : het doodrijden van een kind heeft dus geen enkele indruk op de man gemaakt.

Sommige mensen verdienen het niet te leven in onze samenleving, onze samenleving dient ons te hoeden voor dit soort figuren.
Als je een kind doodrijdt en daarna nog 15 snelheids of rood licht overtredingen begaat, verdien je een diepe vochtige stenen put van een meter of 30 diep waar af en toe wat te eten in wordt gegooid.

Maar nu zal ik wel weer van Wilders gedrag worden beticht, of populisme of rechts extremisme.
Feit is wel dat iedere grote beschaving die voor ons heeft bestaan rucksichlos afrekende met dit soort individuen.
Bij de Grieken werd je van de rotsen af gegooid
Bij de Egyptenaren kreeg je een krokodillen-party
En de leeuwen in het Colosseum hoefden echt niet bijgevoerd te worden met Whiskas of Purina.
@desjonnies: Ik geef je helemaal gelijk en niks mee te maken of het Wilders gedrag is of niet. Deze Bulgaar interesseert het blijkbaar niks en zal binnenkort misschien weer iemand doodrijden.

Hoe zal het in zijn eigen land bestraft worden ? Wij zijn zowiezo het lachertje wat strafmaat betreft. Die gasten roven hier alles leeg omdat de straffen zo laag zijn. Iemand doodrijden maakt dan ook niks uit.
@desjonnies: Hij kwam een dag later bij het politiebureau..
Het zou mij niks verbazen als die mongool een fles achter z’n mik had die avond.
@desjonnies: Heeft niks te maken met links-rechts gekrakeel voor de polariserende idioten. Een goed functionerend strafsysteem is in iedereens voordeel, links, rechts, centrum, SGP’er of humanist, marxist of die-hard belegger.


Voor de rest ben ik het met je eens, hoor. Het is alleen al jammer dat je zo’n disclaimer moet maken omdat anders de nitwit polarisatie posse er weer op duikt.
@desjonnies: Bij de Turken (Ottomaanse Rijk) werd je aan 4 paarden vastgebonden en uit elkaar getrokken.
En ná de moordaanslag op Donnie maar liefst 15x bekeurd (in een half jaar) voor te hard rijden én door rood rijden… Ik kan me voorstellen dat je dan enigszins “flipt” als nabestaande.
Als dit mijn kind was zou ik niet weten wat ik zou doen in hun plaats. Maar er is een tijd en plaats voor alles. En voor herrie trappen is dat niet een rechtzaal.
Klein lichtpuntje in dit verhaal:

“Donnie zou het niet redden. Toen Anton en zijn vrouw Miranda (33) dit dinsdagochtend in het ziekenhuis hoorden, besloten ze zijn organen ter donatie af te staan. ‘Hij was een jongen die graag weggaf,’ zegt zijn vader. ‘Donnie geeft zieke kinderen op deze manier een nieuwe kans.’ “
Met zo’n straffen in dit land schaam je je er toch voor dat je Nederlander bent. Wat een wanvertoning. Bah!
Btw… veel sterkte aan de familie en nabestaanden van de jongen die op deze manier nog een trap na hebben gekregen.
@rijbewijzer ,

Luister vriend,oog om oog,tand om tand.
En ga mij nou niet oordelen over hoe ik over kom wat ik hier post.
Jij kent me niet.Als zo’n debiel mijn gezin wat aandoet,nogmaals,die kan zijn leven lang vloeibaar voedsel eten.
En met standje ‘oorlog'(gewoonweg ‘zwart voor de ogen’) doelend dat ik zelf militair ben geweest en veteraan ben.Dit staat buiten kijf.
Einde bericht.
@bayernmunchen: Vooral dat je dat hier meld. Zodra je nu iets doet in dit soort situaties, is het voorbedachte rade.
Dat je dingen doet heb ik alle begrip voor, ik ben zelf ook ouder, maar dat je er op internet over opschept/vertelt (ervoor of ernaar) is niet zo handig.
Die update maakt het wel af.

Mss kan die best toch wel eens tegen een vuist lopen, zo koelt de familie zich af en de verdachte leert iets bij want van op hotel gaan gaat die ook niets opsteken.
En een werkstraf voor een Roemeen, laat me niet lachen.
9 kans van de 10 is dat werk minder zwaar dan het werk waar die kerel zich amper 400 euro per maand voor laat betalen.
Soms heb je ongeluk, vrachtwagen chauffeurs krijgen ook vanzelfsprekend een lage straf als zij per ongeluk iemand scheppen. Zoiets was hier ook het geval? Dat het toevallig een Bulgaar was voegt er eigenlijk weinig aan toe.
@The360box:

of dat je perongeluk dronken ben ..
of perongeluk stoned ..
of perongeluk aan het smsen ..

idd .. soms heb dat soort ongelukken ..
@The360box:
– Die stoppen dan na zo’n ongeval
– Hun wagen wordt gelijk technisch onderzocht
– de onheilsplaats wordt technisch onderzocht
– er wordt automatisch een alcohol proef genomen bij de chauffeur.

Deze man rijdt een kind dood en meld zichzelf later op het politie bureau

Wordt vrijgelaten (wat ik overigens bezopen vind) en maakt in zes maanden 15 zware overtredingen

Need I say more Watson?
@desjonnies: Ik heb de update niet meegekregen, nu vervalt mijn oordeel ook. Diep triest dit natuurlijk.
Ik zou misschien ook t zelfde doen maar dan iets later en iets erger waar niemand bij is. En dan kan die bulgaar niet meer rijden.
Groots gelijk.. Als het mijn kind zou zijn geweest zou ik ook met een bijl naar de rechtbank zijn gegaan.. Achterlijke lage straffen hier in Nederland..
het zal wel niet allemaal zo horen en niet netjes zijn, maar man-oh-man dat moet als ouder toch een ietwat voldaan gevoel geven als je vuist zich met gepaste snelheid tegen de voorgevel van de dader drukt…;-)
Oprotten met die mensen die niet kunnen rijden,zag t net op SBS6,en terecht krijgt ie de volle laag.
Om maar eens niet mee te huilen met de rechtse wolven in het bos. Is deze strafeis nou werkelijk zo laag? 4 maanden celstraf + 240 uur werkstraf is gewoon een serieuze straf voor een verkeersongeluk waarbij pakweg 30 te snel werd gereden in de BBK. Naar de familie kun je niet echt oordelen, voor hen zouden 2400 uur werkstraf en 2x levenslang nog niet genoeg geweest. Het was wel een ongeluk, geen opzet, geen moord. Zulke dingen moet je nou juist zonder emotie op de feiten beoordelen.
@mashell: En als iemand zo onverantwoordelijk is dat hij na dat fatale ongeluk nog eens 15 verkeersboetes oppikt voor roekeloos rijgedrag, mag ik dan stellen dat meneer of:

a.) blijkbaar niet zoveel geeft om een mensenleven
b.) de mogelijke gevolgen van roekeloos rijgedrag niet snapt
c.) zijn auto en rijgedrag niet kan controlerenIn alle 3 de gevallen zou ik pleiten voor een levenslange verwijdering van dit sujet van ’s lands wegen. Meneer is gewoon simpelweg ongeschikt voor het besturen van een totomobiel.


En voor doorrijden na een ongeluk mag je voor mijn part gewoon half jaar brommen, zonder meer.
@bozewolf: Ik kan me voorstellen dat iemand doorrijdt na een ongeluk uit blinde paniek. En zeker met zo’n krankzinnige familie in de buurt staat stoppen gelijk aan zelfmoord.
@alcantara: Ik niet. Als blinde paniek je overvalt nadat je een ander mens hebt aangeraden en er vandoor gaat terwijl die persoon hulp nodig heeft => rijbewijs afpakken. Niet rijden. Ongeschikt.
@bozewolf: Aangereden*
@mashell:
Straffen heeft niets met die Rechtse wolven te maken.
Straffen heeft te maken met onze beschaving, een reden waarom de doodstraf iis afgeschaft.

Wat jij zegt slaat als een tang op een varken. en heeft niets met politiek te doen

Rechters zijn namelijk onafhankelijk
Mensen in een rechtszaal aanvallen, minimaal 5 jaar cel lijkt me op zijn plaats hiervoor !1!1
Wat een tokkiefamilie zeg, als je dit allemaal leest hier: https://twitter.com/saskiabelleman

“Onachtzaamheid Milen Y. niet te bewijzen. Hij kon het ongeluk niet voorkomen.”
“Volgens advocate sloeg #Donnie mogelijk onverwacht linksaf, en zag hij de auto achter de brandweerwagen niet aankomen.”
“Enkele getuigen zeiden dat de jongen de brandweerwagen nakeek, en “een manoeuvre” maakte zonder achterom te kijken.”

“Vlam slaat in de pan als advocate namens Y. excuus wil aanbieden. Familie duikt over de tafel, richting verdachte.”
“Familie en vrienden worden zaal uitgeduwd. Iemand schreeuwt doodsbedreigingen. “We weten nu waar hij woont.”
@alcantara: Ja, wat een tokkies zeg, zo maar geëmotioneerd worden omdat de doodrijder van hun zoontje nauwelijks wordt gestraft.


Dat die Bulgaarse kutmongool nog 15 boetes in een half jaar opspaart is ook allemaal toeval. Meneer rijdt vast heel netjes. Tuurlijk.
@bozewolf: Hoeveel boetes iemand krijgt op jaarbasis heeft weinig te maken met dit ongeluk, voor hetzelfde geld had een politiewagen hem aangereden. De dader had niet eens tijd om te remmen omdat deze jongen ineens vlak voor de auto de rijbaan opschoot. Als je begrip op kunt brengen voor de emotie van de familie dan kun je dat vast ook wel voor de dader, want die voelt zich nu sowieso zwaar kut. Dit is een nachtmerrie voor elke chauffeur. Ik voelde me al kut toen ik ooit een vogel plat heb gereden die net voor m’n auto de weg opvloog, ik reed daar ook te hard. Ben teruggereden en zag hem nog liggen, RIP.
@alcantara: Hoeveel boetes die knaap verzameld heeft, met name NA het fatale ongeluk, geeft een inkijk in zijn rijgedrag.

Een soort ‘character witness’, als je wil. Ik vind het wel degelijk relevant.
@alcantara: En wat betreft, ‘niet bewezen dat’, dat is in NL soms ook ontzettend shaky. Je moet goddomme al bijna 500 documenten GPS-tracking aanleveren om te bewijzen wat de snelheid is.


Paar jaar geleden in het dorp waar m’n moeke woont reed zo’n petjesmongool in een Golfje twee kleine meisjes dood op een bruggetje. Er kon niet ‘onomstotelijk’ worden aangetoond dat meneertje te hard reed. Ook al lag het lichaampje van één van die meisjes tientallen meters verderop.

Je mag daar 30. Denk je nou echt dat ie niet te hard reed? Tuurlijk reed ie veels en veels te hard. Maar kan niet worden ‘bewezen’.


Tsja.
@bozewolf: Ik durf te wedden dat hij te hard reed, maar er zijn er hier zoveel die vaak te hard rijden, incl. mezelf. Maar dit ongeluk was waarschijnlijk ook gebeurd als hij 50 reed.
@alcantara: Ik scheur niet met 60+ over onoverzichtelijke bruggetjes en ik houd rekening met die vermaledijde fietsers. Dus zijn er bepaalde types ongelukken die mij nooit zullen kunnen gebeuren. En daar ben ik natuurlijk niet de enige in. Als je een beetje een normale automobilist ben is er al een categorie aan ongelukken die jij niet gaat veroorzaken.

Of dat ook voor die Bulgaarse flapdrol geldt…hele andere vraag!
@alcantara:

“Onachtzaamheid Milen Y. niet te bewijzen. Hij kon het ongeluk niet voorkomen.”
Niet te bewijzen is inderdaad een hele goede omschrijving.. er waren simpel weg geen remsporen.
Hij kon het 100% voorkomen door in een bijzondere situatie (brandweer met sirene) eerst goed te kijken voor hij uberhaupt invoegt in plaats van op een fietspad optrekken tot 85km/uur (en misschien wel meer) om vervolgens bij een brandweerwagen te bumperkleven.

“Volgens advocate sloeg #Donnie mogelijk onverwacht linksaf, en zag hij de auto achter de brandweerwagen niet aankomen.”
“Enkele getuigen zeiden dat de jongen de brandweerwagen nakeek, en “een manoeuvre” maakte zonder achterom te kijken.”
Dit was een van de scenarios die zijn onderzocht, echter na onderzoek en meerdere getuigen was dit minder aannemelijk, snap wel dat de advocaat dit meer benadrukt voor haar client.

“Vlam slaat in de pan als advocate namens Y. excuus wil aanbieden. Familie duikt over de tafel, richting verdachte.”
Familie en nabestaanden van Donnie werden vooraf in de wachtkamer al uitgedaagd door de verdachte en de familie, ook tijdens de zitting zelf gebeurde dat. Daarnaast is het ruim een jaar stil geweest, hij had dat allang eerder moeten doen als hij oprecht zijn excuses wilde aanbieden.
Als tijdens de zitting ook al blijkt dat hij, nog geen half jaar later na het ongeval, slingerend over de weg is gesignaleerd en wederom op een fietspad is terecht gekomen terwijl een motoragent achter hem rijdt (en nog tig aantal soortgelijke overtredingen) roept dit echt wel veel emotie op.

Daarnaast tijdens de hele zitting heeft hij op niet 1 simpele vraag normaal antwoord gegeven.
Die krokodillen tranen hielpen ook niet bepaald.

Ieder mens, en vooral vader, zou hetzelfde doen. Buiten of binnen een rechtszaal.
En uiteindelijk krijgt papa de hoogste straf voor het veroorzaken van een rel..
Wat een kansloze strafeis. Maar de regering gaat de straffen echt niet verhogen, dat kost namelijk geld. Extragratis lang in de gevangenis zitten zal het budget van DJI verdubbelen en dat geld is er gewoon niet.

Maar ja vertel dat de nabestaanden of de burger maar eens
@eelco74: Nee, we moeten meer geld naar banken, SNS directeuren en falend Zuid-Europa smijten. En meer villabelasting natuurlijk.


Het is duidelijk waar de priorieiten liggen. Maar op een rechtsstaat kun je niet eindeloos bezuinigen.

Sturen we straks de verkrachters de straat op. Ja, sorry, geen geld meer om ze vast te houden.
Goed toch 240 uur werkstraf? Kan ie meteen door z’n kop geschoten worden als ie vrij is. Althans dat zou ik doen als ik de vader van het slachtoffer was.
@azenomei,

Ten eerste ben géén opschepper of iemand die hoog van de toren blaast,laat dit duideliik zijn,en ook géén typerende internetgedrag,van hier ben ik.En handelen uit voorbedachte rade,neem ik maar op de koop toe.Ik vermelde het ook al aan -rijbewijzer-je moet mij niet oordelen op wat ik hier post,je kent me niet eens.Grootpraat op een blog is makkelijk,maar neem van mij maar aan er geld één ding in dit soort gevallen:oog om oog,tand om tand.
En met een kaartje om zijn grote teen kan hij mooi terug naar het Oostblok.
Van mijn gezin blijf je vanaf,dan heb je aan mij een héle verkeerde.
Het zijn toch alle japies boven mijn reactie die op de vvd hebben gestemd en in het verleden zich hebben laten naaien door Gerrit Zalm die graag meer eurolanden wilde samenvoegen. Het is nu nog maar 1 schandalige en laffe overtreding waarvoor ( typisch nederlands ) een taakstrafje voor wordt uitgedeeld. Maar geloof me dit gaat in de toekomst nog vaker voor komen dankzij die nep nederlanders die zo graag europeaan wilden worden en massaal ja stemmen op toetredingen van achtergestelde oostblok landen. Hulde voor ons dom stemvolk. Hier is dus je stem.
Deze foto van de begrafenis laat duidelijk zien met welke laag van de bevolking we van doen hebben. Geen onbekenden bij de sociale dienst, lijkt me zo.

http://denhaagfm.nl/wp-content/uploads/2012/10/donnie1.jpg
De witte limo’s, fakkels en vlaggen zijn, misschien, een tikje ordinair. Aan de andere kant zie ik op één foto ook veel saamhorigheid.

En wat de fuk weet jij nou over hun economische toestand?
@topless:

Deze knul was een fanatiek Ajax-supporter,ter ere aan hem deze erehaag.
Tijdens de wedstrijd AJAX – PSV barstte er in de 12e minuut op de F-side gedurende een minuut een groot aplaus los. Daarna zong het hele vak ‘You never walk alone’. Een grote vlag kwam van boven af het vak langzaam naar beneden met een laatste groet van F-side aan Donnie. Een prachtige en ontroerende bijeenkomst georganiseerd door de stoere mannen van de F-side. De ouders van Donnie kregen een shirt en de wedstrijdbal als herinnering aangeboden.
Respect voor de mannen van Ajax F-side en vak 410.
Dus wat is er mis met deze ‘laag van de bevolking’?
Deze uitspraak van jou slaat als een tang op een varken.
Niet oordelen van wat jij wilt zien en opmaakt van die ene foto wat jij geplaatst hebt.
Ga vooral in vak 410 en daar waar de F-side zit,deze uitspraak eens herhalen,denk niet dat jij ongeschonden het stadion uitkomt.
@bayernmunchen:
Omdat mensen zich comfortabel voelen om anderen in een hokje te duwen.
En als het ff kan, voelen ze zichzelf er beter door als die anderen in een zgn lagere sociale klasse thuis horen in hun ogen.

Voor dit soort mensen heeft een beroemd dichter ooit de volgende dicht strofen geschreven :

“Wees uzelf zei ik tot iemand, maar hij kon niet, hij was niemand “
@desjonnies:

Meneer -topless- heeft het waarschijnlijk een beetje te hoog in zijn bol.Dat supporters dit soort ‘actie’s’ doen om iemand te ‘eren’ is voor deze groep de normaalste zaak van de wereld.Deze knul is niet de eerste die op deze wijze een groots respectabele afscheid krijgt van een harde kern supporters.Daar kan de modale Jan de burger alleen maar van dromen.
Meneer -topless-zal wel niet van voetbal houden,laat ik het daar maar bij houden.
Ps,harde kern supporters meneer topless, komen UIT ALLE LAGEN VAN DE BEVOLKING.
Dus ook mensen met een zéér goede baan.
@bayernmunchen: Ik ben zelf bekend met het voetbalwereld en voornamelijk met het supportersgebeuren. Reis geregeld mijn club Galatasaray heel europa achterna om ze te kunnen steunen.
In West en Oost Europa heb je meer de “hooligans”, maar ga je naar Zuid-Europa en Balkan gebied kom je juist meer de ”ultras” tegen. Wat dat betreft is Duitsland een uitzondering, je hebt daar juist zeer goed georganiseerde ultra groeperingen en in Oost-Duitsland bikkelharde hooligans. Mensen die niet bekend zijn met voetbalsupporters denken meteen dat deze “uitschot” zijn en toebehoren tot de onderste laag v/d maatschappij. Zoals jij ook zegt kom je geregeld mensen tegen met een hoge opleiding of een hoge functie die behoren tot een supportersgroep.

Wat dat betreft hebben jullie beiden gelijk eigenlijk, want de F-side zijn totaal ook geen lieverdjes tragedische gebeurtenissen hebben zich voortgedaan in de afgelopen jaren.
Hier op autoblog staan ze allemaal te juichen als er een Pagini Zonda idioot hard over de openbare weg (waar kinderen spelen) knalt . Vervolgens veroordelen jullie een man omdat tie met hard rijden een kind dood rijdt …….Rare Hollanders.
@norge: Sterker nog als we hier met de “struikrovers” hebben te maken dan staan ze hier op hun achterste poten. Maar blijkbaar is het dus toch terecht dat ze laseren en flitsen als ik het zo lees.
@Rick-dos: Het punt is dat dat dus niet gebeurd. Onze geldhongerige/quota jagende flitsers gaan uiteraard daar staan waar de meeste auto’s passeren. Doh…
Gingen ze maar ‘ns bij mij in de wijk staan, waar te vaak de Golfjes D’s en Toyota Aygo’s(foodservices) met veel te asociaal hoge snelheden door onze wijk blazen….
@Rick-dos: Shit, deden ze dat maar in de bebouwde kom. Ze staan liever ergens langs de snelweg makkelijk te scoren.
@Rick-dos: Gadverdamme. De dood van een 12-jarige gebruiken om je mening over flitscontroles langs snelwegen(!) te staven. Dan ben je diep gezonken.
@norge: Het is doodeenvoudig. Als je door een 50km/h zone rijd, en je rijd daar toch een stuk harder, dan horen alle gevolgen daarvan, als het mis gaat, op jouw rekening te worden bijgeschreven. Pagani, Nissan Micra, Morgan Threewheeler, I don’t care.
Soms is beschaving gewoon kudt, ik had me als agent lekker afzijdig gehouden… let them have their way, because some will never learn (bekeuringen te hard rijden en door rood) and don’t deserve any better.
@koelkast: Het feit dat hier inadequate kutstrafjes worden geëist heeft weinig te maken met beschaving of niet, lol.
Ja het is schandalig dat de strafeis zo laag is; natuurlijk heeft waardeloze ****zender SBS niet even aan het OM gevraagd waarom….

Ja het is zeer terecht dat de ouders boos worden

Maar 1. de rechter kan gewoon een hogere straf opleggen 2. Hoe oneerlijk we het ook vinden, deze strafeis is waarschijnlijk conform onze rechtstaat. Dan moet je niet de verdachte (een zak stront van de hoogste plank) aanvallen maar de rechter. 3. Als iemand zijn zoon Donnie noemt en je weet als OM dat je een redelijk lage strafeis vraagt dan zorg je toch dat die rechtzaak niet openbaar is en dat bijvoorbeeld alleen de ouders kunnen komen. (en niet de hele familie). Makkelijk praten achteraf maar de kans is groot dat als het jongetje Lodewijk of Willem-Jan had geheten er niemand aangevallen was.
Als dit mij overkomt gevalletje ff proppeschieter kopen, ff opsnorren waar deze meneer op zijn hark staat te leunen en dan targetpractice oefen doet.
Zal hem opjagen als een stuk wild, dat zwijn, die ouders hebben levenslang hij drinkt een fles wodka leeg en is het vergeten dat stuk ellende.
240 uur en 3 jaar rijontzegging wat is dit voor een knuffelcultuur en dan gek vinden dat criminaliteit hier hoogtij viert en alle buitenlanders hierheen komen.
Wederom PVV stemmen doet.
Voordat ik overspoeld word door posts over dat ik terug moet naar mijn eigen land. Wat eigenlijk niet eens zo ver weg is.

In dit lompe kleine kut land ga je alleen zitten als je geld pikt van de overheid. Als je belastingfraude pleegt of iets dergelijks. Steel je in Nederland van de hoge piefen, dan staat je pas wat te wachten. Ga je ongepaste dingen doen bij kleine kinderen, of steek je je eigen 16-jarige dochter neer in euhm bijv Ijselstein, dan kom je er ook weer heel snel vanaf. Maar owee als een buitenlander het doet door. Dan staan al die kaaskoppen te trappelen om er wat van te zeggen. En dan verwachten Nederlanders dat buitenlanders hier moeten inburgeren. Hier in dit kut land? Diezelfde buitenlanders die jullie hier voor 5 euro per uur in de tuin en bouw laten werken omdat jullie er veel te goed voor zijn? Niet normaal je kont kunnen vegen, met een remspoor lopen in je onderbroek (ongeveer de helft, 50% van de NL bevolking ja!) maar je te hoog voelen voor dat soort baantjes? Die polen en bulgaren zijn nou eenmaal hier door jullie zelf. En inderderdaad, veel van die polen en bulgaren drinken veel. Doe ik ook hier. Alsof er iets beters te doen is in dit scheitland. Bier drinken en kijken hoe het volkt weer klaagt over dit en dat en dit en dan weer dat. Hier verlies je je kind gewoon aan een bulgaar voor 4 maanden en 240 uur taakstraf. Rechtsysteem he? Onder het mom van modern en menselijk en volgens europese normen en al dat soort onzin. Een land waar PEDOFIELEN een partij krijgen. Nederland valt niet goed te praten jongens. Zal niemand lukken. Triest volk.
Schandalig.. wat een ********** rechtsysteem hier.. alles is hier fkkn omgekeerd.. Niet normaal.. gewoon SCHANDALIG..
Een goed voorstel is als deze landen willen toetreden tot de EU en uiteindelijk gebeurt dat ook, hanteer de straffen in de land van herkomst totdat die landen alle zaken op orde hebben qua rechtsysteem.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).