Gunther Werks’ nieuwe 993 is een ware schoonheid

Auteur: , 19 Reacties

Oneens zijn is verboden.

Afgelopen weekend lieten we een uitgebreide fotogallerij zien van de Porsches die aanwezig waren bij Rennsport Reunion VI. Daarin vertelden we al dat er buiten de bolides om die Porsche zelf mee had genomen, er ook een groot aantal andere Porsches te vinden waren. De auto’s van Gunther Werks waren eveneens aanwezig op het festival, maar in plaats van alleen oud spul mee te nemen, hadden zij ook een nieuw exemplaar meegenomen.

We hoeven ons bij Gunther Werks vooraf niet af te vragen welke Porsche 911 ze onder handen hebben genomen. Het bedrijf heeft namelijk als eerste en enige missie het op fantastische wijze restaureren en verbeteren van oude 993’s. De zogenaamde Sport Touring waarnaar we in dit geval kijken lijkt misschien op een model dat ze vorig jaar onthulden, het is wel degelijk een andere auto.

Allereerst heeft de 993 in kwestie geen gigantische achtervleugel, maar de iconische eendenstaart. De luchtgekoelde Porsche heeft daarnaast, zoals we van Gunther Werks mogen verwachten, een lichaam dat volledig vervaardigd is uit koolstofvezel met daaroverheen de lakkleur Solar Red. Esthetisch klopt het plaatje volledig, zeker als we de deuren openen en binnenin de auto kijken en een getransformeerd, ultra sportief interieur vinden.

Achterin heeft Gunther Werks eveneens puik werk geleverd. De 993 in kwestie heeft een door Rothsport Racing gebouwde 4-liter motor liggen die in totaal 430 pk produceert. Prestatiecijfers zijn niet bekend, maar gezien het ongetwijfeld lage gewicht, zal het zeker een vlugge Porsche zijn.

Gunther Werks zal in totaal 25 exemplaren van deze Porsche maken. De eerste auto’s worden momenteel al geleverd bij de klanten.19 reacties

Get in my life!
Wauw, hebben.
Wow. Slechts één puntje van kritiek en dat zijn de koplampen. Die komen me iets teveel uit een ander decennium.
@poursuivant: Mee eens, juist een stuurwiel van een huidige generatie hadden ze van mij dan wel weer mogen gebruiken. Voor de rest een schoonheid!
@simonferrari: tja dat zijn de koplampen van de 993. Het zou raar zijn als er andere lampen op zaten.
Een prachtapparaat, retro met moderne techniek maar niet te veel poespas.
@poursuivant: een 993 is geloof ik toen ook met lenskoplampen geleverd, dus het kan net 😉
@poursuivant: die ducktail is zeker van een andere tijd. Als er iets op die basis moet wieberen zou ik daarvoor kiezen…
Met het risico op een perma van: de wielkasten voor vind ik te breed het haalt de goede proporties van de 993 wat naar beneden in mijn ogen. Het rood in het interieur is ook niet mijn smaak maar wellicht was het zonder een heftige kleur wat te onopvallend (?)
Persoonlijk vind ik hem (veel) te breed tov het origineel. Het vakmanschap wat erin zit kan ik dan wel weer enorm waarderen.
Als ik mocht kiezen werd het een Ruf Ultimate, ook een koets van carbon maar dan in een traditionele 964 vorm.
https://rufautomobiles.com/portfolio/ultimate/
@sab993s: die is volgens mij niet meer te bestellen (nieuw). Dat wordt dan een CTR 2017 of SCR 2018.
Voor dat geld had er wel een mooi kooitje in mogen zitten.
Ben ook benieuwd hoe dat klinkt met al dat carbon in het interieur. Lijkt me een enorme klankkast zo.
Ik vind het de mooiste Porsche tot nu toe! WOW!

Eigenlijk iets sportiever en dikker dan een Singer, maar toch niet over the top.
Onwijs lekkuurr!
Heel dik, vakmanschap is top, maar de details zijn niet helemaal mijn smaak
Persoonlijk vind ik de 993 de minst begeerlijke generatie 911, en daar verandert de Gunther Werks 993 niks aan. Ik vind de uitvoering hartstikke mooi en waardeer het vakmanschap van Gunther Werks, maar ik zou persoonlijk toch liever bij Singer of RUF gaan shoppen als ik een nieuwe oude 911 wil.
Heel gaaf, maar toch liever Singer.
Nee.
Hij kijkt als een kikker die gevisiteerd wordt.
Mooi gedaan, zou zelf liever iets van Rauhwelt willen. Totaal anders maar goed.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).